Ποιοι είμαστε

Οι Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία (ΕΥΕ) είναι μια ομάδα Ελλήνων εντός και εκτός Ελλάδος που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2020, ακολουθώντας το παράδειγμα της γερμανικής αδελφής MWGFD (www.mwgfd.de www.mshfd.org) με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση και δικτύωση των πολιτών.

Δεν είμαστε “κίνημα” ή πολιτικό κόμμα, δεν μας απασχολούν θρησκευτικοί ή εθνικοί προβληματισμοί, ο καθένας μας έχει τις δικές του πεποιθήσεις. Κοινή είναι η απέχθειά μας για κοινωνικές ιεραρχίες και ακροδεξιές ιδέες που αρνούνται την ισότητα και τον σεβασμό του συνανθρώπου.

Βασικός σκοπό μας είναι η καταπολέμηση του υγειονομικού απαρτχάιντ, που έχει επιβληθεί από ανθρώπους που αυτή τη στιγμή καταπατούν κάθε έννοια δικαίου και λογικής, με σκοπό πολιτικά, προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα. Αυτός είναι και ο γνώμονας που τηρούμε στις (διαδικτυακές κυρίως) συζητήσεις μας.

Δεν υποσχόμαστε τίποτα παραπάνω από μια συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης του φόβου και της τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί αυτή τη στιγμή και απειλεί να διαχωρίσει τη κοινωνία σε «υπάκουους / αλληλέγγυους» και «μολυσμένους / παρασιτικούς» με πρόσχημα μια επιδημία, που μετά από δεκαετείς παρεμβάσεις των φαρμακευτικών κολοσσών ο ΠΟΥ την ονόμασε «πανδημία».

Παρακολουθούμε τους σκληροπυρηνικούς ειδικούς και φωνακλάδες στα φόρουμ και στα ΜΜΕ να μιλάνε απ τις αρχές του 2020 για τη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα των lockdown, του κοινωνικού αποκλεισμού, της χρήσης μάσκας, των κοινωνικών αποστάσεων, του μαζικού εξαναγκασμού σε ιατρικές πράξεις σε άτομα χωρίς συμπτώματα και όλων των υπόλοιπων επιστημονικά τελείως αβάσιμων μέτρων και αναρωτιόμαστε γιατί όλοι αυτοί οι αποτυχημένοι καταλαμβάνουν ακόμα ζωτικές θέσεις στην κοινωνία και λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν αρνητικά και σε τεράστιο βαθμό, την ψυχική και σωματική υγεία των λαών της γης.

Ζητάμε διάλογο. Ποτέ ξανά στην ιστορία της σύγχρονης ανθρωπότητας (εκτός από τις σκοτεινές περιόδους του ναζισμού και της δικτατορίας) δεν υπήρξε τόση λογοκρισία και μονόπλευρη ενημέρωση από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Από την εποχή που τα Ες-Ες καίγανε βιβλία που τα θεωρούσαν «αιρετικά», βρεθήκαμε στη σύγχρονη μορφή φασισμού που πνίγει ή/και διασύρει επιστήμονες, εξαφανίζει βίντεο από πλατφόρμες και λογοκρίνει στα «κοινωνικά» δίκτυα και σε προσωπικά μηνύματα, απόψεις και ιδέες που δεν είναι συμβατές με το business plan των κολοσσών που, οι ίδιοι ανεξέλεγκτοι, ελέγχουν πλέον τον πλανήτη.

Σας προσκαλούμε να δικτυωθείτε, να συζητήσετε, να πληροφορηθείτε, να ενωθείτε. Να σταματήσετε να φοβάστε, να πείτε ΟΧΙ στον παραλογισμό του συστήματος, να μιλήστε ελεύθερα και ανοιχτά. Εδώ και τώρα.
Αλλιώς, στο άμεσο μέλλον, εμείς, αλλά κυρίως τα παιδιά μας, θα βρεθούμε σε ένα αβίωτο πλανήτη υπό ένα διαρκές καθεστώς τρόμου και απόλυτου ελέγχου.

Δεν υπάρχει περισσότερη ή λιγότερη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, μιας και τείνει το ρητό να γίνει μόδα και χρησιμοποιείται συχνά από πολλούς «ηγέτες», που φαίνεται να έχουν ξεχάσει ποιούς εκπροσωπούν.

Η Ελευθερία είναι μία. Με σεβασμό του ατόμου, χωρίς διακρίσεις: Η ανθρωπιά, που κινδυνεύουμε να χάσουμε.

Με εκτίμηση

Η ομάδα των Ε.Υ.Ε