Ο Eric Clapton φοβήθηκε ότι “δεν θα ξαναπαίξει ποτέ” μετά την “καταστροφική” εμπειρία του με το εμβόλιο

Η δεύτερη δόση των εμβολίων COVID-19 μπορεί να είναι πολύ “ισχυρή”. O μουσικός και ακτιβιστής κατά των εγκλεισμών, Eric Clapton, δήλωσε ότι οι παρενέργειες είναι τρομακτικές και περιλαμβάνουν ακόμα “πάγωμα” των άκρων.

Ο Clapton έγραψε πρόσφατα ένα σημείωμα στον Ιταλό αρχιτέκτονα Robin Monotti Graziadei, ο οποίος έχει μοιραστεί πολλές αναρτήσεις κατά των lockdown στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου χαρακτήρισε την εμπειρία του από τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca “καταστροφική”. Ο πρώην κιθαρίστας των Cream δήλωσε ότι έκανε το εμβόλιο τον Φεβρουάριο, δύο μήνες αφότου κυκλοφόρησε μαζί με τον Van Morrison το “Stand and Deliver”, ένα τραγούδι που διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πήρα το πρώτο εμβόλιο της ΑΖ και αμέσως είχα σοβαρές ανεπιθύμητες αντιδράσεις που διήρκεσαν δέκα ημέρες, τελικά ανάρρωσα και μου είπαν ότι θα περάσουν δώδεκα εβδομάδες μέχρι το δεύτερο…

Περίπου έξι εβδομάδες αργότερα μου προσφέρθηκε και έκανα τη δεύτερη ένεση ΑΖ, αλλά με λίγο περισσότερη γνώση των κινδύνων”, συνέχισε. “Περιττό να πω ότι οι αντιδράσεις ήταν καταστροφικές, τα χέρια και τα πόδια μου ήταν είτε παγωμένα, είτε μουδιασμένα, είτε καίγονταν, και σχεδόν άχρηστα για δύο εβδομάδες, φοβόμουν ότι δεν θα ξαναπαίξω ποτέ, (πάσχω από περιφερική νευροπάθεια και δεν έπρεπε ποτέ να πλησιάσω τη βελόνα). Αλλά η προπαγάνδα έλεγε ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές για όλους….

Οι παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca – το οποίο δεν έχει ακόμη εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ – περιγράφονται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ως “ήπιας έως μέτριας φύσης” και αναμένεται να υποχωρήσουν μετά από λίγες ημέρες. Οι λιγότερο συχνές παρενέργειες περιλαμβάνουν “κοιλιακό άλγος, ζάλη, απώλεια όρεξης, διογκωμένους λεμφαδένες και υπερβολική εφίδρωση, φαγούρα στο δέρμα ή εξάνθημα”. Η κυβέρνηση συμβουλεύει όποιον εμφανίζει παρενέργειες να μιλήσει με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό ή του.

Η κριτική του Clapton προς το εμβόλιο δεν αποτελεί έκπληξη. Το πρώην μέλος των Derek and the Dominos και των Yardbirds αντιτίθεται ενάντια στα μέτρα κατά της COVID-19 και σημειώνει στην επιστολή του ότι βρήκε ήρωες σε άλλους υποστηρικτές του anti-lockdown, όπως ο βουλευτής Desmond Swayne και ο Jonathan Sumption.

Ήμουν επαναστάτης σε όλη μου τη ζωή, ενάντια στην τυραννία και την αλαζονική εξουσία, που είναι αυτό που έχουμε τώρα, αλλά λαχταρώ επίσης τη συντροφικότητα, τη συμπόνια και την αγάπη, και αυτό το βρίσκω εδώ…Πιστεύω ότι με αυτά τα πράγματα μπορούμε να επικρατήσουμε.

Ο 76χρονος είπε ότι “τον περιποιήθηκαν με περιφρόνηση και εμπαιγμό” για το “Stand and Deliver”, το οποίο περιέχει τους στίχους:
“Do you wanna be a free man / Or do you wanna be a slave? / Do you wanna wear these chains / Until you’re lying in the grave?”

Follow us: