Η Μέρκελ απορρίπτει την απελευθέρωση της πατέντας για τα “εμβόλια”

Η καγκελάριος Μέρκελ εξακολουθεί να απορρίπτει την απελευθέρωση των πατεντών για τα εμβόλια. Ο κόσμος θα συνεχίσει να εξαρτάται από τα εμβόλια που θα αναπτυχθούν στο μέλλον, δήλωσε η ίδια στην,μάλλον τελευταία της μετά απο 16 χρόνια, κυβερνητική δήλωση στην Μπούντεσταγκ την Πέμπτη 26.06.2021. Ένα “χαστούκι” σε εκείνους που συνεχίζουν να πιστεύουν οτι τα ιατρικά παρασκευάσματα είναι για όλους και οτι προτεραιότητα έχει η υγεία πάνω απο το κέρδος.

Εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε τις παγκόσμιες εκκλήσεις για την έκδοση αδειών παραγωγής εμβολίων Corona. “Νομίζω ότι μια πολιτικά επιτευχθείσα απελευθέρωση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας είναι ο λάθος δρόμος”, δήλωσε η Μέρκελ στη δήλωση της κυβέρνησής της στην Μπούντεσταγκ.

Η ίδια δήλωσε πεπεισμένη ότι είναι δυνατόν “να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων βάσει αδειών το συντομότερο δυνατό”. Ο κόσμος “θα συνεχίσει να εξαρτάται από τα εμβόλια που θα αναπτυχθούν στο μέλλον”, δήλωσε η Μέρκελ. “Αυτό θα πετύχει μόνο αν η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας δεν ανασταλεί, αλλά διατηρηθεί”.

Οι ΗΠΑ είχαν αναφερθεί στην αναστολή των πατεντών προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων για τις φτωχότερες χώρες. Μαζί με τη Γερμανία, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι επίσης αντίθετες. Η Μέρκελ επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και παραμένει ο “μεγαλύτερος εξαγωγέας εμβολίων στον κόσμο“. “Δεν κλείσαμε τις αγορές μας και δεν θέσαμε φραγμούς”.

Πηγές:
https://www.tagesschau.de/inland/merkel-regierungserklaerung-155.html
https://www.spiegel.de/politik/deutschland/angela-merkel-lehnte-freigabe-von-impfstoff-patenten-weiter-ab-a-ed702cb2-1a9a-404d-9ff5-8a7ee5bb4ce2

Follow us: