Αυστρία-Σχολικός ιατρός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Αρκετά παιδιά με καρδιακές παθήσεις μετά την ένεση

Η κυβέρνηση της Αυστρίας αφήνει τα παιδιά να εμβολιαστούν με τα αμφιλεγόμενα anti-covid παρασκευάσματα, παρόλο που ο ΠΟΥ προειδοποιούσε μέχρι πρόσφατα γι’ αυτό: τώρα πολλά παιδιά στην Κάτω Αυστρία χρειάστηκε να μεταβούν στο νοσοκομείο με σοβαρές παρενέργειες από τον εμβολιασμό. Σε 6 περιπτώσεις έχουν ήδη επιβεβαιωθεί φλεγμονή του καρδιακού μυός.

Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσοι πολλοί μαθητές στην πόρτα μου όσο σήμερα“, αναφέρει η σχολική γιατρός από την Κάτω Αυστρία που επικοινώνησε με την εφημερίδα eXXpress. Λίγα λεπτά πριν από την τηλεφωνική συνομιλία, μία 15χρονη μαθήτρια είχε επισκεφτεί την ιατρό με πόνους στην περιοχή του θώρακα. Το πρωί, το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, λίγες ημέρες μετά τον “εμβολιασμό” για την Covid.

Η γιατρός ανέφερε ότι το κορίτσι της είπε ότι οι πληροφορίες που δόθηκαν κατά τον εμβολιασμό την Κυριακή ήταν πολύ σύντομες και περιεκτικές. Δεν αναφέρθηκε καθόλου στις παρενέργειες, ούτε καν στη φλεγμονή του καρδιακού μυός.

Ιδιαίτερα δραματική ωστόσο, είναι η περίπτωση ενός 13χρονου μαθητή που, μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή του, είχαν εκδηλώσει σοβαρές παρενέργειες. Μετά τον “εμβολιασμό”, το αγόρι εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και αδυναμία. Εν τω μεταξύ πήρε εξιτήριο με τη διάγνωση “σκολίωση” (πλάγια κύρτωση της σπονδυλικής στήλης). Όταν ρωτήθηκε από τη μητέρα για τη σχέση με τον εμβολιασμό Covid, η μητέρα έλαβε, σύμφωνα με την κατάθεσή της, τη λακωνική απάντηση από τον γιατρό που την περιέθαλψε: “Δεν ξέρουμε, δεν ξέρουμε ακόμη τι κάνει ο εμβολιασμός στα παιδιά, ο εμβολιασμός είναι ακόμη νέος και μη δοκιμασμένος!“.

Για την έμπειρη σχολική γιατρό, αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο. Κατά τη γνώμη της, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών στον συγκεκριμένο “εμβολιασμό”. “Βλέπουμε ήδη παρενέργειες, αλλά αυτό που δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ακόμη καθόλου είναι οι πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες”, αναφέρει. Ακριβώς για το λόγο αυτό, η γερμανική STIKO δεν θα είχε εκδώσει σύσταση για εμβολιασμό, ούτε και ο ΠΟΥ (μέχρι και τις 22.06.2021). Στην Αυστρία, επίσης, πρόκειται μόνο για μια (επείγουσα) έγκριση για ειδικές μεμονωμένες περιπτώσεις, “η οποία δεν μπορεί να συνιστάται σε μεγάλη κλίμακα με το τίμημα της πιθανής βλάβης σε υγιή παιδιά, δεδομένου ότι τα παιδιά έχουν ούτως ή άλλως ελάχιστο κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο και επίσης συμβάλλουν ελάχιστα εώς καθόλου στη συχνότητα της μόλυνσης“, αναφέρει.

Για την ιατρό είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανοιχτή συζήτηση για το θέμα αυτό. Πολύ περισσότερο, ασκείται απίστευτη πίεση στους γιατρούς που ασκούν κριτική, ακόμα και από τους συναδέλφους τους.

Πηγή

Follow us: