Περιστατικά COVID και θάνατοι στο ΗΒ: όλο και πιο προβληματικά τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς

Του Παντελή Οικονόμου, Γενικός Ιατρός

Τα στοιχεία που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Public Health England για το πρόγραμμα των εμβολιασμών και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, δεν είναι ευχάριστα. Μέσα σε 6 εβδομάδες (από 2/8 μέχρι 26/9/2021) [1] [2] [3] [4] όλο και περισσότεροι εμβολιασμένοι βρίσκονται θετικοί στον SARS-Cov-2 και όλο και περισσότεροι εμβολιασμένοι πεθαίνουν. Όπως φαίνεται στον πίνακα 1, σε αυτό το διάστημα προστέθηκαν 154.441 εμβολιασμένοι με θετικό τεστ, ενώ οι αντίστοιχοι μη εμβολιασμένοι ήταν 106.303, δηλαδή οι 3 στους 5 θετικούς ήταν εμβολιασμένοι, απόδειξη της αποτυχίας του εμβολίου να προστατέψει από τη λοίμωξη.

Το ποσοστό των θετικών εμβολιασμένων επί του συνόλου αυξήθηκε σταδιακά από 38% σε 42%, 46% και 49% και συνεχώς αυξάνεται. Όλοι αυτοί που έχουν αποκτήσει το δικαίωμα-προνόμιο να κινούνται ελεύθερα χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, είναι πιθανοί μελλοντικοί υπερμεταδότες. Άρα ένα από τα βασικά επιχειρήματα για τον εμβολιασμό, η προστασία από τον ιό και η κοινωνική ευθύνη για την μη μετάδοση σε άλλους, ακυρώνεται.

Το χειρότερο όμως έρχεται από τα στοιχεία για τους θανάτους. Ένα βασικό επιχείρημα για τον εμβολιασμό, που αφορούσε την ήπια νόσηση και την προφύλαξη από τον θάνατο, επίσης καταρρίπτεται. Μέσα σε αυτές τις 6 εβδομάδες, έχουν προστεθεί 1291 θάνατοι εμβολιασμένων, ενώ οι μη εμβολιασμένοι είναι μόλις 469, όπως δείχνει ο πίνακας 2.

Επίσης, το ποσοστό των εμβολιασμένων που πέθαναν από/με COVID ανεβαίνει συνεχώς και πλέον είναι στο 70%, επί του συνόλου, έναντι 65% πριν από 6 εβδομάδες, και είμαστε ακόμα στο φθινόπωρο. Τα νεώτερα στοιχεία δειχνουν ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, όπως φαίνεται στον πίνακα του νέου οργανισμού UK Health Security Agency (UKHSA), αντί του Public Health England.

Η μεγαλύτερη ευπάθεια των εμβολιασμένων στις μεταλλάξεις, δικαιολογείται και από τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας από την Καλιφόρνια [5]. Οι θετικές περιπτώσεις COVID στους εμβολιασμένους, οφείλονται σε ανθεκτικά στελέχη (beta, gamma, delta, epsilon και lambda) που φέρουν μεταλλάξεις-κλειδιά, οι οποίες μειώνουν την ικανότητα των αντισωμάτων να τα ουδετεροποιούν.

Επίσης η έρευνα συμπεραίνει ότι η συχνότητα των ανθεκτικών στελεχών συνδέεται με τη συχνότητα των εμβολιασμών σε ένα πληθυσμό, επομένως οι εμβολιασμοί μάλλον προκαλούν μεταλλάξεις, που είναι ανθεκτικές στους εμβολιασμούς.

Τα νέα επίσης από το άλλο μέτωπο, της φαρμακοεπαγρύπνισης δείχνουν το άλλο άσχημο πρόσωπο των εμβολιασμών: τους θανάτους και τις παρενέργειες που σχετίζονται με τα εμβόλια. O καταγεγραμμένος αριθμός των σχετιζόμενων θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της κίτρινης κάρτας μέχρι τις 15/9/21 είναι 1.651 και των παρενεργειών 1.205.544 [6]. Να θυμίσω ότι συνήθως υποκαταγράφονται τα περιστατικά, δηλαδή οι αναφορές στη κίτρινη κάρτα αντιστοιχούν μόλις στο 1-10% των πραγματικών περιστατικών [7], ανεβάζοντας τα πιθανά πραγματικά νούμερα σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα.

Ένα στοιχείο που δημιουργεί υποψίες για την αρνητική επίπτωση των εμβολίων στη δημόσια υγεία έρχεται από τη Σκωτία. Kατά τη διάρκεια των μηνών Μαίου, Ιουνίου και Ιουλίου, διαπιστώθηκε μία αύξηση των εμφραγμάτων κατά 25%. Η διαπίστωση έγινε στο νοσοκομείο Golden Jubilee National Hospital στο Clydebank, το μεγαλύτερο του είδους του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι The Times [8], πιστεύω σκόπιμα, δεν αναφέρουν τον εμβολιασμό ως πιθανό λόγο αυτής της ξαφνικής και στατιστικά σημαντικής αύξησης. Την αποδίδουν σε στρες, καθιστική ζωή και τον φόβο των ανθρώπων να πάνε στο νοσοκομείο, αγνοώντας τα συμπτώματα [9]. Αυτές οι ερμηνείες όμως, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αύξηση, σε μία περίοδο καλοκαιριού, χαλάρωσης των μέτρων και μείωσης της θνησιμότητας του COVID στο Ηνωμένο Βασίλειο [10]. H αύξηση μπορεί όμως να συνδεθεί κάλλιστα με τον μηχανισμό των εμβολίων, που οδηγούν το σώμα να παράξει την πρωτεΐνη της ακίδας του ιού, η οποία βλάπτει το ενδοθήλιο των αγγείων και μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις και αιμορραγίες [11] [12].

Κάτι ανάλογο διαπιστώνεται στους εφήβους 15-19 ετών στην Αγγλία και την Ουαλία σε σχέση με το 2020 και συμπίπτει με τους εμβολιασμούς σε αυτές τις ηλικίες [13]. Aπό την έναρξη των εμβολιασμών των εφήβων καταγράφηκε αύξηση των θανάτων κατά μέσο όρο 47% σε σχέση με το 2020 [14] και το διάστημα μεταξύ μέσων Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2021, οπότε οι εμβολιασμοί κορυφώθηκαν, διαπιστώθηκε αύξηση των θανάτων κατά 56% [15].

Άρα ως συμπέρασμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία χώρα που σέβεται τους κατοίκους της και δημοσιοποιεί τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με τον COVID (παρουσιάζοντάς τα πάντως με τρόπο που συχνά χρειάζεται να κάνει κάποιος αντιπαραβολή, ώστε να βγάλει συμπεράσματα), παρατηρείται αύξηση των εμβολιασμένων θετικών ατόμων στον SARS-CoV-2 και των θανάτων των εμβολιασμένων σε απόλυτα νούμερα και σχετικά ποσοστά επί του συνόλου, και τα νούμερα αυξάνονται συνεχώς. Το ίδιο συμβαίνει με τους συνδεδεμένους με το εμβόλιο καταγεγραμμένους θανάτους και παρενέργειες.

Το οικοδόμημα των εμβολιασμών τρίζει όλο και περισσότερο και κάνει ακόμα πιο παράλογη και απάνθρωπη την απαίτηση για υποχρεωτικότητα και το σχέδιο για σταδιακό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, μεταξύ των οποίων και των παιδιών.

1.https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1009243/Technical_Briefing_20.pdf
2.https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1012644/Technical_Briefing_21.pdf
3.https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1014926/Technical_Briefing_22_21_09_02.pdf
4.https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1018547/Technical_Briefing_23_21_09_16.pdf
5.https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.19.21262139v1.full
6. https://yellowcard.ukcolumn.org/yellow-card-reports
7.
https://digital.ahrq.gov/sites/default/files/docs/publication/r18hs017045-lazarus-final-report-2011.pdf
8.https://www.thetimes.co.uk/article/mystery-rise-in-heart-attacks-from-blocked-arteries-m253drrnf
9.
https://cloudhedges.com/2021/09/30/gee-what-could-it-be-uk-newspaper-reports-mystery-rise-in-heart-attacks-from-blocked-arteries/
10. https://covid19.who.int/region/euro/country/gb
11. https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/CIRCRESAHA.121.318902
12.
https://www.salk.edu/news-release/the-novel-coronavirus-spike-protein-plays-additional-key-role-in-illness/
13.https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1022238/Vaccine_surveillance_report_-_week_39.pdf
14.https://theexpose.uk/2021/10/03/safe-and-effective-78-percent-covid-deaths-vaccinated-47-percent-rise-teen-deaths/
15.https://dailysceptic.org/2021/10/01/deaths-among-teenagers-up-56-since-vaccine-rollout-began/

Follow us: