Νέα μελέτη από τη Δανία δείχνει οτι ο εμβολιασμός με mRNA προϊόντα αυξάνει ακόµα περισσότερο τον κίνδυνο μόλυνσης με την μετάλλαξη Omicron

Τα πρώτα δεδομένα από τη Νότια Αφρική έχουν ήδη δείξει ότι η παραλλαγή Omicron εξαπλώνεται πολύ γρήγορα, ιδίως μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων. Τα γενετικά τροποποιημένα σκευάσματα και ιδίως εκείνα με την τεχνολογία mRNA της BioNTech/Pfizer και της Moderna, μπορούν να δημιουργήσουν άμυνα μόνο έναντι ενός μικροσκοπικού μέρους του ιού. Αυτό δημιουργεί εξελικτική πίεση για τη μετάλλαξη ιών που παρακάμπτουν αυτήν ακριβώς την άμυνα, καθιστώντας τους αναποτελεσματικούς. Αυτό ακριβώς καταδεικνύει μία νέα μελέτη απο τη Δανία.

Στη νέα μελέτη, ερευνητές από τη δανική ομάδα ετοιμότητας για λοιμώδεις νόσους στο Statens Serum Institut παρουσιάζουν πρωτότυπα ερευνητικά αποτελέσματα. Πρόκειται για πρώιμες εκτιμήσεις από εθνικές βάσεις δεδομένων της Δανίας σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της νέας μετάλλαξης SARS-CoV-2 Omicron (B.1.1.529) έως και πέντε μήνες μετά από μια σειρά εμβολιασμών με τα εμβόλια BNT162b2 της BioNTech/Pfizer και mRNA-1273 της Moderna.

Η μελέτη παρέχει ενδείξεις για σημαντικά μειωμένη προστασία έναντι της λοίμωξης με την μετάλλαξη Omicron μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς εμβολιασμών με τα σκευάσματα BioNTech/Pfizer και Moderna. Η αρχική αποτελεσματικότητα έναντι της Omicron είναι μόνο 55,2% και 36,7% για τα εμβόλια BNT162b2 και mRNA-1273, αντίστοιχα, κατά τον πρώτο μήνα μετά τον πρωτογενή εμβολιασμό. Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι έναντι της μόλυνσης δέλτα και μειώνεται γρήγορα στη συνέχεια.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2021, υπήρχαν 5.767 αναγνωρισμένα κρούσματα Omicron στη Δανία με μέση ηλικία 28 ετών. Μεταξύ των ατόμων που είχαν εμβολιαστεί πρόσφατα, η αποτελεσματικότητα έναντι του Omicron ήταν 55,2% και 36,7% για τα εμβόλια BNT162b2 και mRNA-1273, αντίστοιχα, αλλά με ενδείξεις ταχείας απώλειας της αποτελεσματικότητας. Συγκριτικά, η αποτελεσματικότητα έναντι του Delta ήταν σημαντικά υψηλότερη και διατηρήθηκε καλύτερα κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Ο πίνακας δείχνει με τις κατακόρυφες πράσινες γραμμές την αποτελεσματικότητα έναντι τηε Omicron, στα αριστερά με το προϊόν της Pfizer και στα δεξιά με το αντίστοιχο της Moderna. Με το σκεύασμα της Pfizer, η αρνητική αποτελεσματικότητα είναι ήδη δεδομένη μετά από 30 ημέρες για το ένα τρίτο περίπου των εμβολιασθέντων, και μετά από 90 ημέρες όλοι έχουν διολισθήσει βαθιά στην αρνητική περιοχή. Με το Moderna, ένα σημαντικό ποσοστό βρίσκεται στο αρνητικό εύρος αποτελεσματικότητας από την 1η ημέρα και μετά από τρεις μήνες όλοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι οι ανεμβολίαστοι.

Η συνέπεια αυτού του γραφήματος θα πρέπει να είναι ότι όλοι οι εμβολιασμοί με τα σκευάσματα Pfizer και Moderna θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως, διότι θέτουν σε κίνδυνο τους εμβολιασμένους και στη συνέχεια τους ανεμβολίαστους, εάν μολυνθούν από τους εμβολιασμένους. Όλες οι μη χρησιμοποιημένες δόσεις πρέπει να καταστραφούν και να απορριφθούν.

Η “αναμνηστική” Booster και λόγοι για την αρνητική επίδραση

Αλλά τι γίνεται με τη Booster. Στο Ισραήλ, ήδη ξεκίνησαν με την “αναμνηστική” τέταρτη δόση.

Η μελέτη σημειώνει επίσης ότι η αποτελεσματικότητα ήταν 54,6% μεταξύ εκείνων που είχαν λάβει αναμνηστική δόση 14 έως 44 ημέρες νωρίτερα, χρησιμοποιώντας μόνο τον αρχικό εμβολιασμό ως σύγκριση (η ανάλυση περιορίστηκε σε άτομα άνω των 60 ετών).

Γιατί τα παρασκευάσματα mRNA θέτουν σε κίνδυνο τους εμβολιαζόμενους; Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι και εξηγήσεις. Το πρώτο είναι η ADE, τα αντισώματα που ενισχύουν τη λοίμωξη. Εξακολουθούν να αναγνωρίζουν τον ιό, αλλά ελλείψει ακριβούς αναγνώρισης της πρωτεΐνης spike και της RBD – του τμήματος που είναι υπεύθυνο για τη δέσμευση και την είσοδο στα κύτταρα – δεσμεύονται κάπου στον ιό, αφήνοντας αυτή την κρίσιμη θέση ανοιχτή. Με τον τρόπο αυτό, κρύβουν τον ιό από την ανοσολογική άμυνα και του επιτρέπουν ακόμη και να εισέλθει στα κύτταρα της ανοσολογικής άμυνας.

Ένας άλλος μηχανισμός, τον οποίο υπογράμμισε κυρίως ο Βέλγος επιστήμονας Geert vanden Bossche, είναι η μετατόπιση της έμφυτης άμυνας. Ο μερικές φορές πολύ υψηλός αριθμός ειδικών αντισωμάτων, ο οποίος επιτυγχάνεται από την αντίδραση στη μαζική παραγωγή της πρωτεΐνης spike στο σώμα, εκτοπίζει άλλα αντισώματα και ανοσοποιητικά κύτταρα. Οι πρώτοι που επηρεάζονται είναι εκείνοι του έμφυτου ανοσοποιητικού αμυντικού συστήματος, το οποίο παρέχει προστασία στους ανεμβολίαστους. Στους εμβολιασμένους, τα αντισώματα δεν αναγνωρίζουν πλέον τον ιό και μερικές φορές τον κρύβουν, αλλά έχουν εκτοπίσει και αποδυναμώσει την έμφυτη άμυνα.

Όλα αυτά δεν είναι ούτε νέα ούτε αναπάντεχα, αλλά έχουν εξηγηθεί και προβλεφθεί ξανά και ξανά από σοβαρούς επιστήμονες. Οι πολιτικοί, τα μέσα ενημέρωσης και όλοι οι κινδυνολόγοι φαίνεται ακόμα να μήν ακούνε και βλέπουνε.

Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι τα περιοριστικά μέτρα, το lockdown των ανεμβολίαστων και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ενάντια σε όλα τα στοιχεία και αποτελούν καθαρή πολιτική παρέμβαση στον τομέα της υγείας. Τα μέτρα έχουν ληφθεί παράνομα και σε αντισυνταγματική βάση και προκαλούν μια σκόπιμη βλάβη σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26.12.2021

Follow us: