Μυοκαρδίτιδα-Παρενέργεια απο τα εμβόλια

Υποτιτλισμός στα Ελληνικά:SokratesBlogHellas

Μια ομιλία του Συνταξιούχου Καθηγητή Πανεπιστημίου Dr. med. Johann Missliwetz, Ιατροδικαστής και ειδικός στη ψυχοθεραπεία, πρώην Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης

Κυρίες και κύριοι, βρίσκομαι σε μεγάλη ανησυχία.

Γιατί; Γιατί αυτό το βίντεο; Επειδή νέοι άνθρωποι πεθαίνουν από μυοκαρδίτιδα ως φαρμακευτική παρενέργεια του εμβολιασμού κατά της COVID19. Κατά προτίμηση παιδιά, έφηβοι και άνδρες έως 30 ετών. Πρόκειται για την παρενέργεια μυοκαρδίτιδα μετά τη χορήγηση εμβολίου messenger RNA. Το παράδοξο εδώ είναι το εξής: μπορώ σχεδόν να αποκλείσω ότι αυτή η ομάδα νέων, υγιών ανθρώπων θα είχε πεθάνει από τη νόσο COVID-19. Εθελοντικά και αλτρουιστικά εμβολιάστηκαν… για να προστατεύσουν άλλους ανθρώπους. Αφενός, τον γενικό πληθυσμό και, αφετέρου, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όπως για παράδειγμα οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους. Ο δικός μου στόχος μου είναι να σας δώσω μια επιστημονική, αλλά και κατανοητή και σαφή παρουσίαση του προβλήματος.

Αλλά πρωτού μπω σε λεπτομέρειες, θα δώσω στις ακόλουθες παρατηρήσεις μου ένα ανθρώπινο πρόσωπο μέσω μιας αναφοράς περιστατικού. Στην ιατρική ορολογία, εμείς οι γιατροί το αποκαλούμε αυτό περιστασιολογία. Ο νεαρός άνδρας 24 ετών ήταν υγιής, δεν είχε προηγούμενες ασθένειες, ήταν αθλητής πολεμικών τεχνών, φοιτητής. Δέκα ημέρες πριν από το θάνατό του, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου από την εταιρεία Biontech/Pfizer „Cominarty“ σε μια γραμμή εμβολιασμού, υπέγραψε το δελτίο εμβολιασμού και αυτό ήταν όλο, προς το παρόν. Την ημέρα πριν από το θάνατό του παραπονέθηκε για πόνο στην πλάτη. Την ημέρα του θανάτου, η μητέρα πήγε στο φοιτητικό του διαμέρισμα, επειδή δεν απαντούσε στα καθημερινά τηλεφωνήματα και βρήκε το πτώμα. Ο γιατρός δεν θεώρησε απαραίτητη τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Η σορός παραλήφθηκε από το γραφείο τελετών. Έρευνα από την αστυνομία δεν υπήρξε. Έκθεση παρενεργειών σχετικά με τον εμβολιασμό, η οποία θα έπρεπε να απαιτείται από το νόμο, δεν συντάχθηκε. Μόνο όταν κλήθηκε δικηγόρος, η μητέρα κατάφερε να αναγκάσει τον απρόθυμο εισαγγελέα να διενεργήσει νεκροψία.Τώρα μπαίνω εγώ στο παιχνίδι ως ιατρικός παρατηρητής, ο οποίος κλήθηκε από τον δικηγόρο για βοήθεια.  Το πτώμα ήταν τυλιγμένο σε πλαστικό, δεν είχε καταψυχθεί και απλά σαπίζει. Το σώμα βρωμάει, το δέρμα ξεφλουδίζει ή είναι αποχρωματισμένο πράσινο, όπως μπορείτε να δείτε. Αυτό καθιστά δύσκολη τη διάγνωση. Αν τώρα μου πείτε „Αυτό δεν μπορεί να είναι δυνατόν! Μη λειτουργικές αρχές, μη αναφορά νομικών παρενεργειών, αμελής ταφή κ.λπ.“, τότε σας απαντώ: „Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα και στις πραγματικές δικαστικές υποθέσεις!“. Εδώ βλέπετε την κομμένη επιφάνεια μιας καρδιάς. Ο μυς μιας φυσιολογικής καρδιάς είναι καφεκόκκινος σε όλο του το μήκος, φρέσκος, ινώδης, μη ρήξιμος. Από την άλλη πλευρά, αυτός ο μυς παρουσιάζει μια μάλλον ανήσυχη, ανομοιογενή εικόνα. Πιο ανοιχτόχρωμες και πιο σκούρες, διαφορετικού χρώματος περιοχές εναλλάσσονται μεταξύ τους. Ο δάσκαλός μου στην ιατροδικαστική το ονόμαζε αυτό „στικτό μυοκάρδιο“ και αυτό είναι χαρακτηριστικό μιας φλεγμονής του καρδιακού μυός, μιας μυοκαρδίτιδας. Αυτή είναι η προσωρινή μου διάγνωση. Η επεξεργασία των τομών των ιστών από ένα ιστολογικό εργαστήριο πραγματοποιείται αυτήν την ώρα.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Η απαρηγόρητη μητέρα λέει ότι αναζητά δικαιοσύνη. Ο νεαρός άνδρας εμβολιάστηκε οικειοθελώς αφού ενημερώθηκε. Informed concent ονομάζεται αυτό στα αγγλικά. Με τον τρόπο αυτό, συναινούσε επίσης και στους κινδύνους των παρενεργειών του φαρμάκου, αυτή είναι η κοινή νομική άποψη.  Εγκληματολογικά, δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να μπορεί να κατηγορηθεί κανείς εδώ, είναι εντελώς ανέλπιστο. Σύμφωνα με το αστικό δίκαιο θα υπήρχε μια πιθανότητα, αλλά ποιόν θα μηνύσει η γυναίκα; Τον εμβολιαστή ιατρό, την εταιρεία Pfizer; Αυτό είναι ένα νομικό ζήτημα. Τελικά υπάρχει καθόλου κάποιος φταίχτης; Φοβάμαι ότι η γυναίκα δεν μπορεί να κερδίσει την υπόθεση, διότι ως ενάγουσα φέρει το βάρος της απόδειξης. Αλλά ας αφήσουμε αυτή την ιστορία. Αντ‘ αυτού, ας θέσουμε τώρα άλλα ερωτήματα.Γιατί ο νεαρός άνδρας δεν κατάλαβε ότι έπαθε μυοκαρδίτιδα;  Ας παραμείνουμε στην υποψία μας, διότι τα συμπτώματα μπορεί να φαίνονται πολύ διαφορετικά, ενδεχομένως και διακριτά. Εάν έχετε εμβολιαστεί, παρακαλώ να έχετε υπόψη σας τα πιθανά πιο κοινά συμπτώματα που αναφέρονται εδώ, ώστε η ασθένεια να παραμένει συχνά απαρατήρητη, με ασαφή τη συχνότητα εμφάνισης. Είναι επομένως ύπουλη.Κυρίως οι ιογενείς λοιμώξεις, κυρίως οι εντεροϊοί, ιδίως οι ιοί coxsackie μπορούν να προκαλέσουν μυοκαρδίτιδα. Πολύ σπάνια, ωστόσο, επίσης οι ιοί της γρίπης ή ο SARS-COV2. Τόσο οι ιογενείς λοιμώξεις όσο και οι παρενέργειες των φαρμάκων πυροδοτούν τη φλεγμονή μέσω μιας υπερβολικής ανοσολογικής αντίδρασης. Μυοκαρδίτιδα – τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει φλεγμονή του καρδιακού μυός. Οι παρενέργειες του εμβολίου εμφανίζονται επίσης σε συνδυασμό με περικαρδίτιδα.

Περί τίνος πρόκειται, μπορείτε να πληροφορηθείτε από το διπλανό έντυπο. Τώρα όμως έχουμε φτάσει στο σημείο, στο οποίο ορίζουμε τον όρο „παρενέργεια φαρμάκου“. Βλέπετε τον επί του παρόντος ισχύοντα νομικό ορισμό του νόμου περί φαρμάκων. Έτσι, όμως, μαθαίνετε επίσης ότι, όποιος μιλάει για „πιθανή παρενέργεια“, την οποία δεν χρειάζεται κανείς να αναφέρει καθόλου επειδή είναι τόσο ασήμαντη, δεν έχει την παραμικρή ιδέα. Οτιδήποτε αποκλίνει από το επιθυμητό αποτέλεσμα του εμβολιασμού πρέπει να αναφέρεται μετά τον εμβολιασμό, π.χ. πονοκέφαλος – την πρώτη ημέρα, γριπώδης επίδραση – τρεις ημέρες μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, ζάλη, ναυτία και κατάκλιση – για τέσσερις ημέρες κατά την τρίτη εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό. Το καθήκον σας ως ασθενής θα ήταν να αναφέρετε στον γιατρό. Το καθήκον του γιατρού θα ήταν να το γνωστοποιήσει αυτό από τη μεριά του στην αρμόδια αρχή. Αυτή η αρχή, το Τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης, πρέπει να τηρεί αρχεία και να καταμετρά όλες τις περιπτώσεις. Μόνο τότε μπορούν να τις ταξινομήσουν ως „πιθανές“, „απίθανες“, „ασφαλείς παρενέργειες“ και „συσσωρεύσεις“.

Ο άνθρωπος ενημερώθηκε. Αυτό σημαίνει ότι ενημερώθηκε για τη μυοκαρδίτιδα. Πιστεύετε ότι η ενημέρωση είναι παντού η ίδια; Τότε ετοιμαστείτε για μια έκπληξη. Η πρώτη πηγή δεν μπορεί να εκτιμήσει την επίπτωση με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα. Στη Βιέννη και το Τιρόλο αντιθέτως είναι δυνατόν: εδώ γράφεται „πολύ σπάνια“. Ακόμη και αφού διάβασα δύο φορές τα ενημερωτικά δελτία, δεν βρήκα την πληροφορία ότι μπορεί κανείς να πεθάνει από αυτό. Αλλά για μένα ως ασθενή, αυτή θα ήταν Η πιο σημαντική πληροφορία. Γιατί; Θα απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα αργότερα. Αλλά σας παρακαλώ μην με πιστεύετε καθόλου, απεναντίας ελέγξτε όλες τις πηγές μου. Αλλά τουλάχιστον μαθαίνουμε στο Τιρόλο ότι οι νεότεροι άνδρες διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό. „Ο εμβολιασμός προφυλάσσει!“, „αξιόπιστος“, „χαμηλού κινδύνου“, „ασφαλής“. Τίποτα άλλο δεν διαβάζετε συνεχώς στα έντυπα μέσα ενημέρωσης και δεν ακούτε στην τηλεόραση. Είναι αληθές αυτό; Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, εγώ, ο ομιλητής Missliwetz, να έχω προκαταλήψεις για κάποιον ανεξήγητο λόγο; …κρυφά προσωπικά κίνητρα ενός τσαρλατάνου να παίζουν κάποιο ρόλο; Για να το θέσω πιο συγκεκριμένα: Διαδίδω Fake News;Αυτό θα πρέπει να απαντήσει στην ερώτησή σας, αλλά και να εκθέσει τους υποστηρικτές του εμβολιασμού, τους λεγόμενους ειδικούς.  Οι εμπειρογνώμονες του Γερμανικού Καρδιολογικού Ιδρύματος θεωρούν ότι „δεν είναι ακόμη αρκετά σίγουροι“, „το συζητούν ακόμη“. Επίσης, όσον αφορά τη συχνότητα, συναντάμε εδώ την τρίτη δήλωση: „σε ορισμένες περιπτώσεις“. Εγώ δεν το σχολιάζω περαιτέρω, διότι αυτό θα σήμαινε ότι θα εγκατέλειπα το έδαφος της επιστήμης και ότι θα εισερχόμουνα στο χώρο του σαρκασμού. Υπάρχουν αξιόπιστες πηγές στην ιατρική και τα πάντα είναι εύκολο να βρεθούν μέσω μιας μηχανής αναζήτησης. Διότι το Google Scholar δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Η αναφερόμενη βάση δεδομένων παρείχε 11900 αναφορές με το πάτημα ενός κουμπιού. Αδύνατον να διαβαστούν σε ένα βιβλίο, γι‘ αυτό έχω παραθέσει μόνο τα τέσσερα πρώτα. Η σοβαρότητα αυτών των πηγών „New England Journal of Medicine“, „Circulation“ ή „jama…“ είναι αδιαμφισβήτητη.

Γιατί έπρεπε να γίνει αυτοψία στον νεαρό άνδρα;

Επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποδειχθεί αξιόπιστα η εμβολιογενής μυοκαρδίτιδα. Στους ζωντανούς θεωρείται η βιοψία καρδιάς η πιο αξιόπιστη μέθοδος ανίχνευσης. Ρίξτε μαζί μου μια ματιά στο μικροσκόπιο φωτός. Έτσι μοιάζει ο φυσιολογικός καρδιακός μυς σε χρώση HE. „HE“ σημαίνει „αιματοξυλίνη-ηωσίνη“.  Εδώ η παρενέργεια του εμβολίου „εμβολιακή μυοκαρδίτιδα“. Οι μπλε κουκκίδες μεταξύ του κόκκινου καρδιακού μυϊκού ιστού δεν ανήκουν εκεί και είναι οι λεγόμενες διηθήσεις από διαφορετικά φλεγμονώδη κύτταρα. Με ειδικές τεχνικές χρώσης, δηλαδή ιστοχημεία, μπορούν αυτά τα κύτταρα να διαφοροποιηθούν. Εδώ μπορείτε να δείτε στον ιστό με μπλε χρώση τα σκούρα καφέ κύτταρα CD-3, τα οποία έχουν επισημανθεί με αντίδραση χρώματος. Αυτό εδώ είναι μια σοβαρή μορφή εμβολιαστικής μυοκαρδίτιδας. Βλέπετε κυρίως απαλό ροζ υγρό ανάμεσα στα κύτταρα, τεχνική ονομασία: „διηθητικό οίδημα“.10:27

Επίσης, οι διηθήσεις, οι μπλε κουκίδες, των διηθήσεων είναι πολύ εμφανείς. Αλλά, ακόμη και αν ένα άτομο επιβιώσει από μια σοβαρή μορφή εξέλιξης, δεν θα έχει περάσει τα πάντα. Εάν επέλθει επούλωση του ελαττώματος, αντικατασταθεί ο μυϊκός ιστός από ουλώδη ιστό, μπορεί ο θάνατος να επέλθει και 10 χρόνια αργότερα. Μηχανισμοί όπως η ανεπάρκεια άντλησης, δηλαδή η καρδιακή ανεπάρκεια, ή ο θάνατος από καρδιακή αρρυθμία.

Αυτή η χρώση, που ονομάζεται Van Gieson, επιτρέπει τη διάκριση του ουλώδους ιστού, ο οποίος βάφεται κόκκινος, από τον κίτρινα χρωματισμένο μυϊκό ιστό, με μια μόνο ματιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθηγητή Arne Burghard για την ευγενική παραχώρηση υλικού εικόνας.

[προβαλλόμενο βίντεο] „Ο στόχος εμβολιασμού και η υποτιθέμενη νομική κατάσταση στην Αυστρία από την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Μέχρι στιγμής, ο νόμος για την υποχρέωση εμβολιασμού COVID-19 (COVID-19-IG) έχει κατατεθεί στο κοινοβούλιο τουλάχιστον δύο φορές με διαφορετικές αιτιολογήσεις (μία φορά ως υπουργικό νομοσχέδιο και δύο πρωτοβουλίες ή ατομικές προτάσεις.

Θα τεθεί σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Για τα δύο σχέδια έχουν ήδη υποβληθεί πάνω από 100.000 σχόλια (περισσότερα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του Κοινοβουλίου).

Το σχέδιο νόμου διχάζει ακόμη περισσότερο την ήδη διχασμένη αυστριακή κοινωνία.

Τα άτομα άνω των 14 ετών θα είναι υποχρεωμένα να εμβολιαστούν. (Τα παιδιά από την ηλικία των 5 ετών και πάνω επιτρέπεται να εμβολιαστούν.

Στόχος αυτού του νόμου: η αύξηση του ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού σε „πάνω από ενενήντα τοις εκατό“.“ Η Αυστρία βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου νόμου. Το ενημερωτικό δελτίο περιγράφει την κατάσταση στη χώρα μας.

Φίλοι μου, οι κινηματογραφιστές και εγώ, ως γιατρός και επιστήμονας, δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη ενώπιον της συνείδησής μας, αν δεν παρουσιαστούμε ενώπιον της δημοσιότητας και δεν προειδοποιήσουμε τουλάχιστον. Περίπου 2,4 εκατομμύρια του πληθυσμού μας (υπολογισμένα σύμφωνα με το statista.com) μεταξύ 5 και 30 ετών. Ακόμη και αν πέθαινε μόνο ένας στους δέκα χιλιάδες από μυοκαρδίτιδα από εμβόλιο σε περίπτωση εμβολιαστικής κάλυψης, αυτό θα ήταν ακόμη 240 θάνατοι που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Κάθε ένας από αυτούς θα ήταν ένας παραπάνω από ότι πρέπει. Γιατί; Επειδή η θνησιμότητα από το COVID-19 μέχρι την ηλικία των 30 ετών είναι αμελητέα. Ο κίνδυνος να πεθάνει κανείς από παρενέργειες του εμβολίου πρέπει να εκτιμάται υψηλότερος για αυτή την ηλικιακή ομάδα, ιδίως όσον αφορά τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας. Ερωτώ: Γιατί πεθαίνουν ξαφνικά τόσοι πολλοί νέοι αθλητές; Υποθέτω ότι τώρα ξέρετε την απάντηση.

Follow us: