Ερωτήματα προς τον υπουργό Υγείας αναφορικά με την αυξημένη θνησιμότητα στην Ελλάδα

Στις 23.03.2022 αποστείλαμε στον Υπουργό Υγείας, στον Ε.Ο.Φ καθώς και στον Ε.Ο.Δ.Υ επιστολή με την οποία ζητάμε να μας ενημερώσουν, πώς αιτιολογούν οι διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες (και ο ίδιος ο Υπουργός) την υπερβολικά αυξημένη θνησιμότητα που παρατηρείται στη χώρα μας (και η οποία δεν οφείλεται στους θανάτους απο/με covid-19).
Η επιστολή έχει παραληφθεί(όπως τηλεφωνικά μας επιβεβαίωσε το γραφείο πρωτοκόλλου του Υπουργού- αρ.πρωτ. 1199/23/2/2022), μένει φυσικά να απαντηθεί.

Ζητάμε από τον Υπουργό και τους “ειδικούς” του να μας απαντήσουν άμεσα, να μας αμφισβητήσουν, να μας διαψεύσουν. Με επιστημονικά και ακράδαντα επιχειρήματα. Και όχι με τον τρόπο που το Υπουργείο εδώ και 2 χρόνια εργάζεται, δηλαδή με αντιεπιστημονικές επιβολές και “διαταγές”.

Κύριε Πλεύρη, δεν είναι μόνο “πολιτική απόφαση” να κρατάτε σε ομηρία εδώ και μήνες, 10 εκατομμύρια Έλληνες. Πρέπει να τους εξηγήσετε και το λόγο που το κάνετε αυτό.


Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι του Υπουργείου Υγείας,

πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώσαμε και δημοσιεύσαμε μία ανάλυση που αφορά τη θνησιμότητα στην Ελλάδα. Την ανάλυση, η οποία έχει ήδη αποσταλεί στον Ελληνικό τύπο και πρόκειται να δημοσιευθεί στο Γερμανικό και Αυστριακό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: https://www.eyewideopen.org/?p=3466

Μπορείτε επίσης να τη βρείτε σε μορφή PDF εδώ: https://www.eyewideopen.org/downloads/GR_Cov19_Statistics_v1.pdf

Καθώς παρατηρούμε ότι η γενική θνησιμότητα από όλα τα αίτια στη χώρα μας αυξήθηκε αρκετά(συγκριτικά με προηγούμενα έτη) το έτος 2021 και συνεχίζει να αυξάνεται δραματικά τους πρώτους μήνες του 2022, ζητάμε να μας απαντήσετε εμπεριστατωμένα και με επιστημονικά δεδομένα στα παρακάτω ερωτήματα:

1)Πώς δικαιολογεί το Υπουργείο, ο Υπουργός και οι αρμόδιες επιτροπές και κρατικές υπηρεσίες που λαμβάνουν αποφάσεις, το γεγονός ότι η θνησιμότητα αυξάνεται στη χώρα μας; Οι θάνατοι από/με covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα από τις καθημερινές αναφορές του ΕΟΔΥ δεν φαίνεται να διαδραματίζουν χρονικά κάποιο σημαντικό ρόλο στη γενική θνησιμότητα του πληθυσμού. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις παρατηρούμε ότι η γενική θνησιμότητα αυξάνεται κατά ένα μεγάλο βαθμό, οι θάνατοι όμως από/με Covid-19 ελαττώνονται.

2)Πως αιτιολογείτε το γεγονός ότι, από την έναρξη των λεγόμενων εμβολιασμών κατά της covid-19 με ιατρικά σκευάσματα (σε πειραματικό ακόμα και υπό διερεύνηση στάδιο), η γενική θνησιμότητα αυξάνεται δραματικά και οι θάνατοι από/με covid-19 (ιδιαίτερα μετά την έναρξη της χορήγησης της 3η δόσης) φαίνεται να βρίσκονται σε σταθερά υψηλά επίπεδα;
Πώς ακριβώς βοήθησε η επιβολή καθολικού εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό;
Ποιο είναι τελικά το αποτέλεσμα και τι συμπεράσματα εξάγει το Υπουργείο από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του;
Βοήθησε τελικά ο λεγόμενος, εμβολιασμός κατά της covid-19; Και αν ναι, ποιες ηλικιακές ομάδες;

3)Θα θέλαμε να μας δώσετε μία εξήγηση όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων (lockdown, SMS, covid-pass, PLF φόρμες, δηλώσεις για έξοδο, νυχτερινές απαγορεύσεις, χρήση μάσκας, επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες) που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών. Πώς ακριβώς συνέβαλαν τα μέτρα στην καταπολέμηση της επιδημίας covid-19;
Παρατηρούμε ότι η επιβολή αυστηρών μέτρων (σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης) όχι μόνο δεν βοήθησε στη μείωση των θανάτων από/με covid και της γενικής θνησιμότητας, αλλά παρατηρούμε ότι μετά την έναρξη του νέου “κύματος” αυστηρότητας των μέτρων (σημείωση Γ) άρχισαν να αυξάνονται και οι θάνατοι (γενική θνησιμότητα και αργότερα από/με covid).

4)Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγουμε και μας απέστειλε (ύστερα από επίσημο αίτημά μας) ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), παρατηρούμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στον Ευρωπαϊκό Χώρο όσον αφορά το θέμα της φαρμακοεπαγρύπνησης. Τα δεδομένα του οργανισμού (σχετική μας δημοσίευση εδώ: https://www.eyewideopen.org/?p=3536 ) μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ιατρικό προσωπικό δεν συμπληρώνει τις αντίστοιχες “Κίτρινες Κάρτες” (σε σύγκριση με Ευρωπαίους συναδέλφους τους) και το κράτος δεν προχωρεί σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση του κοινού και του ιατρικού προσωπικού για τις ανεπιθύμητες ενέργειες αυτών των προϊόντων.

Μέχρι και τις 28.01.2022 είχαν αναφερθεί στη χώρα μας 173 νεκροί που η αιτία θανάτου είχε άμεση σύνδεση με ένα φαρμακευτικό σκεύασμα κατά της covid. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα παιδί ηλικίας 15 ετών.

Θα έπρεπε ίσως ο ΕΟΦ και το Υπουργείο να λάβει υπόψιν του τη σχετική αναλογία των δηλωμένων θανάτων μετά από χορήγηση μίας δόσης με τη γενική θνησιμότητα του πληθυσμού;

5)Παρατηρούμε δυσανάλογη αυξομείωση της θνησιμότητας ανά γεωγραφική περιοχή (ακόμα και για γειτονικές πόλεις) η οποία όμως δεν συνάδει με τον επίσημο αριθμό θανάτων από/με Covid-19 στις αντίστοιχες γεωγραφικές περιοχές. Σε τι οφείλεται το γεγονός αυτό και πώς εξηγεί το Υπουργείο τη δυσαναλογία αυτή; (αντίστοιχα διαγράμματα στην ανάλυσή μας)

Για τους λόγους αυτούς, καθώς έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές που φαίνεται να χάνονται για αδιευκρίνιστους και απροσδιόριστους λόγους, και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας, θα θέλαμε την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Υγείας στα παραπάνω ερωτήματα που σας θέσαμε μέχρι την Παρασκευή, 01.04.2022 (1η Απριλίου 2022).

Μετά τιμής

Follow us: