Γερμανία: καταργείται σταδιακά η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους υγειονομικούς

Η Γερμανία και η Ελλάδα είναι οι μοναδικές χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διατηρούν ακόμα το παράλογο και αναιτιολόγητο μέτρο του υποχρεωτικού “εμβολιασμού” κατά της Covid για τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας. Οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και ιατρεία υπόκεινται σε υποχρεωτικό “εμβολιασμό”. Στη Γερμανία, το μέτρο αυτό αποτελεί σύντομα παρελθόν, επειδή ο κανονισμός είναι περιορισμένος μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ARD (Γερμανική κρατική τηλεόραση), ο υπουργός Υγείας Lauterbach δεν επιθυμεί την παράτασή του.

Από τον Μάρτιο, όλοι όσοι εργάζονται σε υπηρεσίες περίθαλψης, σε κλινικές ή σε ιατρεία πρέπει να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid. Διαφορετικά, υπάρχει η απειλή απαγόρευσης εισόδου στο χώρο εργασίας ή προστίμων. Αυτό θα μπορούσε σύντομα να αποτελέσει παρελθόν: Σύμφωνα με πηγές του ARD capital studio από κύκλους του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, η υποχρέωση εμβολιασμού δεν θα παραταθεί κατά πάσα πιθανότητα και συνεπώς θα λήξει στην αλλαγή του έτους.

Ο “εμβολιασμός” προσφέρει ελάχιστη προστασία στη νέα μετάλλαξη

Μέχρι τώρα, ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach ήταν υπέρμαχος του υποχρεωτικού εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων εργαζομένων σε ιατρικά ιδρύματα. Την αιτιολογούσε με την απαραίτητη προστασία των ευάλωτων ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς με άλλα νοσήματα.

Τώρα, ωστόσο, υπάρχουν ιατρικοί λόγοι να μην συνεχιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, είπε. Αυτά σχετίζονται με τη νέα παραλλαγή Corona BQ.1.1: Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, αυτή η παραλλαγή διαφεύγει πιο εύκολα από την ανοσολογική άμυνα. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει προσβάλλονται με Covid. Ο εμβολιασμός προστατεύει επίσης ακόμη λιγότερο από τη μετάδοση του ιού. Αυτό θα εξάλειφε έναν από τους λόγους για τους οποίους ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για το ιατρικό προσωπικό.

Το τέλος του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει ζητηθεί εδώ και πολύ καιρό

Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν έχει ακόμη καταλήξει σε τελική συμφωνία. Ωστόσο, το FDP ζητά εδώ και καιρό τη σταδιακή κατάργηση του κανονισμού. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας έχει επίσης αποτελέσει αντικείμενο πολλών αντιδράσεων στα ομόσπονδα κρατίδια – μεταξύ άλλων και στη Βαυαρία.

Πριν από ένα μήνα, η Βαυαρία, η Βάδη-Βυρτεμβέργη, η Σαξονία και η Θουριγγία ζήτησαν τον τερματισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού για το προσωπικό υγείας και περίθαλψης και απηύθυναν έκκληση σε επιστολή προς τον υπουργό Lauterbach να μην παραταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, ο οποίος λήγει στο τέλος του έτους. Η έκκληση οφείλεται στους φόβους ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα επιδεινώσει τις ελλείψεις προσωπικού στον τομέα της υγείας. “Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με βάση τις εγκαταστάσεις θα μας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek, υπέρμαχος μέχρι πρότινος του καθολικού υποχρεωτικού “εμβολιασμού” στο πληθυσμό. “Χρειαζόμαστε κάθε διαθέσιμο εργαζόμενο στην ιατρική και την περίθαλψη “.

Αρκετά ομόσπονδα κράτη δεν εφαρμόζουν εδώ και καιρό τις κυρώσεις

Από την 1η Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης υπόκεινται σε αυστηρότερες απαιτήσεις από ό,τι προηγουμένως: το νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό πρέπει από τότε να λάβει τη δεύτερη αναμνηστική δόση. Ωστόσο, η Βαυαρία απέφυγε σε μεγάλο βαθμό να επιβάλει το μέτρο, προκειμένου να αποφύγει την “τρελή γραφειοκρατία” και να μην θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της περίθαλψης. Αρκετά ομόσπονδα κρατίδια ακολουθούν την “βαυαρική οδό” της απαίτησης απόδειξης αναμνηστικού μόνο για τις νέες προσλήψεις. Εδώ και καιρό, τα ίδια τα νοσοκομεία αγνοούν κυριολεκτικά τους νόμους καθώς παρατηρείται “μαζική έξοδος” εξειδικευμένου προσωπικού σε γειτονικές χώρες όπως η Ελβετία, το Λουξεμβούργο και την Ιταλία που δεν απαιτούν υπόδειξη κάποιου “πιστοποιητικού”.

Στη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι απο το Μάρτιο, δεν επιτρέπεται στους υγειονομικούς που δεν έχουν “covid-pass” να εισέλθουν στο χώρο εργασίας τους και τους επιβάλλεται πρόστιμο, οι νόμοι και οι διάφορες ΚΥΑ δεν εφαρμόζονται καθώς υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού. Τα νοσοκομεία στέλνουν γενικές και αόριστες επιστολές προς τους εργαζόμενους τις οποίες μετά ανακαλεί. Αρκετά νοσοκομεία και υγειονομικές υπηρεσίες απλά…αγνοούν τη νομοθεσία, κατάσταση πρωτόγνωρη για τη χώρα.

Μόνο τρία ομοσπονδιακά κράτη μαζί έχουν εκδώσει 70 απαγορεύσεις εισόδους. Τέσσερα κρατίδια δεν επιβάλλουν καθόλου κυρώσεις.

Σύμφωνα με έρευνα της “Bild am Sonntag” και στα 16 κρατικά υπουργεία Υγείας, μετρήθηκαν περισσότεροι από 190.000 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας. Ωστόσο, μόνο 70 απαγορεύσεις εκδόθηκαν σε εθνικό επίπεδο – στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την Κάτω Σαξονία και το Βρανδεμβούργο.

Στη Βαυαρία, τη Σαξονία, την Έσση και τη Βρέμη, δεν επιβάλλονται κυρώσεις για παραβιάσεις της “υποχρέωσης εμβολιασμού”. Τέσσερα ομόσπονδα κρατίδια δεν παρείχαν καμία πληροφορία – συγκεκριμένα το Βερολίνο, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, η Σαξονία-Άνχαλτ και το Σλέσβιχ-Χολστάιν.

Στη Βαυαρία, διαπιστώθηκε ότι 56.000 υγειονομικοί δεν παρείχαν αποδείξεις εμβολιασμού, αλλά δεν επιβλήθηκαν ούτε απαγορεύσεις ούτε πρόστιμα. Στη Σαξονία, επίσης, δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα ούτε εκδόθηκαν απαγορεύσεις εισόδου, παρόλο που 39.417 από τα 300.000 άτομα που έπρεπε να “εμβολιαστούν” στην υγειονομική περίθαλψη, αρνήθηκαν να το κάνουν. Η Έσση (2770 περιπτώσεις) και η Βρέμη (1194 περιπτώσεις) επίσης δεν επέβαλαν κυρώσεις.

Τι γίνεται στην Ελλάδα;

Μετά την Ιταλία και ακόμα και την απόφαση στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, οι υγειονομικοί να επανέλθουν στις θέσεις τους και να λάβουν ακόμα και τους μισθούς τους που παράνομα το κράτος τους παρακράτησε, η Ελλάδα παραμένει η μοναδική χώρα, στην Ε.Ε τουλάχιστον, που συνεχίζει να εφαρμόζει το παράλογο αυτό μέτρο -η μόνη επίσημη επιστημονική εξήγηση που έχουμε είναι το “πείσμα του πρωθυπουργού“.

Στη χώρα μας έχουμε ακόμα πολιτικούς, δημοσιογράφους και έναν ολόκληρο κρατικό μηχανισμό να έχουν σκόπιμα, τόσο καιρό, διαδώσει ψεύδη, διασπείρει τον τρόμο και τον πανικό, διχάσει μια ολόκληρη κοινωνία και προκαλέσει τεράστια ζημιά στο κόσμο και την -ψυχική και σωματική- υγεία του πληθυσμού. Και όλα αυτά βέβαια, με τη σιωπή και συνενοχή της Ευρώπης, που κάνει τα στραβά μάτια στα εγκλήματα της κυβέρνησης και θεωρεί ακόμα την Ελλάδα, μια δημοκρατική χώρα.

Χιλιάδες υγειονομικοί και εργαζόμενοι σε υποδομές του “εθνικού” (για την ώρα) αλλά και ιδιωτικού συστήματος υγείας παραμένουν – με μόνη δικαιολογία την “επιστήμη” του υπουργού και μερικών παρατρεχάμενων (που άλλα έγραφε πριν μερικά χρόνια) – χωρίς πληρωμή, ασφάλιση, δικαίωμα στην εργασία, για περισσότερο από ένα χρόνο. Συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν, οδηγήθηκαν παράνομα σε δίκες, διώχθηκαν ως “μάγισσες” σε ένα παρα-κράτος που προσπαθεί να μας γυρίσει και πάλι στο μεσαίωνα, με μοναδικό σκοπό να παραμείνει στην εξουσία -ακόμα και αν χρειαστεί να καταρρεύσει το σύμπαν.

Και όλα αυτά στη γενέτειρα της δημοκρατίας.

Δεν μιλάμε για μερικούς “τρελούς του χωριού”. Μιλάμε για χιλιάδες εργαζόμενους. Με οικογένειες, μέλλον, παιδιά. Και αξιοπρέπεια.

Στην Ελλάδα της “δημοκρατίας”, της “ευημερίας” και του “πολιτισμού”, έχουμε ένα κράτος να βάζει συρματοπλέγματα σε Υπουργείο Υγείας. Παγκόσμια πρωτοτυπία.

Όπως παγκόσμια πρωτοτυπία είναι και η αφασία του γενικού πληθυσμού της Ελλάδας, που καθημερινά βλέπει τι συμβαίνει και απλά στρουθοκαμηλίζει. Δεν δείχνει να καταλαβαίνει ότι η άδικη παραβίαση θεμελιωδών ανθρώπινων αρχών, όπως το δικαίωμα του καθενός στην εργασία, είναι απλά η αρχή του τέλους ενός κράτους δικαίου και ενός υγιούς κοινωνικού ιστού. Ο καθένας που αντικρίζει αυτά τα συρματοπλέγματα και απλά αδιαφορεί, συμμετέχει με τον τρόπο του στο διαμελισμό της κοινωνίας μας.

Ούτε στη Β. Κορέα δεν θα τολμούσαν κάτι τέτοιο.

Ελπίζουμε στο μέλλον, οι επόμενες γενιές να βλέπουν στα βίντεο αυτά (αν υπάρχουν ακόμα) τη κατάντια μας και να γελάνε (τουλάχιστον).

Σταματήστε επιτέλους να συμμετέχετε στη παράνοια που σας έχουν επιβάλλει.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24.11.2022

Follow us: