Βάση δεδομένων ΠΟΥ VigiAccess: 4.743.187 αναφορές με 11.067.210 μεμονωμένες ανεπιθύμητες ενέργειες εμβολίων

Οι περιπτώσεις πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών του “εμβολίου” κατά της Covid-19 που σχετίζονται με μεμονωμένα πρόσωπα ολοένα και αυξάνονται. Σε απόλυτους και αναλογικούς όρους, υπερβαίνουν όλες τις προηγούμενες αναφορές παρενεργειών από εμβόλια.

Επίσης, αναλογικά προσαρμοσμένες ανά 1.000.000 εμβολιασμούς, οι αναφερόμενες παρενέργειες των εμβολιασμών Covid υπερβαίνουν εκείνες της πολιομυελίτιδας κατά 21 φορές (15 φορές κατά το 12/2021) και εκείνες της φυματίωσης κατά 94 φορές (67 φορές κατά το 12/2021).

Για τους θανάτους, οι αριθμοί συγκριτικά με τους εμβολιασμούς Covid είναι ακόμη υψηλότεροι, 21 φορές (12/2021 16 φορές) περισσότεροι σε σχέση με την πολιομυελίτιδα και 136 φορές (12/2021 105 φορές) περισσότεροι σε σχέση με τον εμβολιασμό κατά της φυματίωσης.

Σε μεμονωμένες κατηγορίες, το φαινόμενο αυτό είναι μερικές φορές ακραίο. Για παράδειγμα, 33 φορές περισσότερες διαταραχές του νευρικού συστήματος αναφέρθηκαν μετά τον εμβολιασμό κατά της Covid απ’ ό,τι μετά τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας, 801 φορές περισσότερες απ’ ό,τι μετά τον εμβολιασμό κατά της φυματίωσης – αναλογικά προσαρμοσμένες.

Η ανάλυσή μας δείχνει ότι οι αναφορές στις αρχές φαρμάκων για τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου mRNA Covid υπερβαίνουν εκείνες των συμβατικών εμβολίων κατά αρκετές χιλιάδες τοις εκατό (π.χ. συντελεστής 94 = 9.400% για τη φυματίωση). Σε σύγκριση με τα δεδομένα στο τέλος του 2021, υπάρχει μια σημαντική αύξηση στα αναφερόμενα ποσοστά ανεπιθύμητων συμβάντων. Σημείωση: Τα στοιχεία αυτά δεν αναφέρονται στις απόλυτες τιμές, αλλά στις αναλογικά προσαρμοσμένες τιμές, οι οποίες δίνουν μια καλύτερη διάσταση στον αριθμό των εμβολιασθέντων παγκοσμίως.

Συνεχίζεται η έντονη αύξηση των ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου Covid

Οι παγκόσμιες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών που σχετίζονται με τον εμβολιασμό Covid 19 εκτοξεύονται σε πρωτοφανή επίπεδα. Μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2022, έχουν ανέλθει σε 4.743.187 αναφορές ADR. Οι λεγόμενες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών συνοψίζουν τις ενίοτε πολλαπλές αναφερόμενες παρενέργειες για κάθε 1 εμβολιαζόμενο άτομο.

Από τις αρχές του 2022, πρόκειται για αύξηση από 2.026.146 σε 4.743.187 αναφορές ADR, ήτοι 74%.

Οι αναφορές ADR καταγράφονται ανά άτομο. Πίσω από κάθε αναφορά υπάρχουν στατιστικά πολλές μεμονωμένες ανεπιθύμητες ενέργειες, οι οποίες θα αυξάνονται με κάθε πρόσθετη δόση εμβολιασμού, 4ο , 5ο , 6ο εμβολιασμό στο μέλλον.

Σε κάθε αναφορά ανεπιθύμητης ενέργειας για ένα άτομο, υπάρχουν σήμερα κατά μέσο όρο 2,4 μεμονωμένες πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου Covid. Ο συνολικός αριθμός των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών υπερβαίνει τα 11 εκατομμύρια – 11.067.210 για την ακρίβεια.

VigiAccess: Αναφερθείσες ανεπιθύμητες ενέργειες, προϊόντα Covid-19, στις 28.11.22

Σε απόλυτους αριθμούς, το ποσοστό αυτό είναι εξαιρετικά υψηλό. Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η έκταση χωρίς παραπομπές. Επειδή τα στοιχεία αυτά εξαρτώνται αφενός από τον βασικό πληθυσμό των εμβολιασμών και αφετέρου από την αναλογικότητα. Οι παρενέργειες πρέπει πάντα να αναμένονται με τους εμβολιασμούς. Πώς όμως συγκρίνεται το νέο “εμβόλιο” Covid 19, το οποίο έχει μόνο περιορισμένη ή επείγουσα έγκριση στην ΕΕ, με άλλα εμβόλια;

Έτσι λοιπόν συγκρίνουμε τα προϊόντα κατά της Covid-19 με τα εμβόλια για την πολιομυελίτιδα και τη φυματίωση.

Το εμβόλιο κατά της φυματίωσης ήταν το πιο ευρέως χρησιμοποιημένο εμβόλιο παγκοσμίως, με περίπου 4 δισεκατομμύρια εμβολιασμούς (σύμφωνα με τα στοιχεία του ourworldindata). Η βάση δεδομένων του ΠΟΥ περιέχει αρχείο όλων των ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρθηκαν κατά την περίοδο αυτή από το 1968 έως το 2021.

Το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα εμβόλια με 3 δισεκατομμύρια εμβολιασμούς (σύμφωνα με τα στοιχεία του ourworldindata). Και πάλι, η βάση δεδομένων του ΠΟΥ διαθέτει αρχεία όλων των αναφερόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών που σχετίζονται με το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας σε βάθος χρόνου από το 1968 έως το 2021.

Τα εμβόλια Covid-19 έχουν γίνει, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια στον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ourworldindata, 5,46 δισεκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου παγκοσμίως κατά την περίοδο 27/12/20-28/11/22. Χρησιμοποιούμε αυτόν τον δείκτη που σχετίζεται με ένα πρόσωπο στη σύγκρισή μας, δεδομένου ότι οι αναφορές ADR σχετίζονται επίσης με ένα άτομο. Για το λόγο αυτό, αναλύουμε τα δεδομένα ανάλογα με τα μεμονωμένα άτομα και όχι ανάλογα με τις μεμονωμένες δόσεις εμβολίων, δεδομένου ότι οι παρενέργειες που αναφέρθηκαν για τον τρίτο και τέταρτο εμβολιασμό αντιστοιχούν επίσης στις μεμονωμένες αναφορές.

Ποσοστό εμβολιασμού κατά της Covid Παγκοσμίως στις 27.11.22
Our world in data, 5,46 δισεκατομμύρια άνθρωποι με τουλάχιστον 1 δόση εμβολίου παγκοσμίως,27.11.22

Παρακάτω συγκρίνουμε τις αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών από άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Covid-19 για παρενέργειες που αναφέρθηκαν σε μόλις 2 χρόνια ή 23 μήνες με τις αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών από τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας ή της φυματίωσης που συλλέχθηκαν σε διάστημα 50 ετών;

Σύμφωνα με τις αναφορές της βάσης δεδομένων του ΠΟΥ, τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά

  • Για τα εμβόλια κατά της φυματίωσης, αναφέρθηκαν συνολικά 37.003 ADR με πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες κατά την περίοδο 1968-2021.
  • Για την πολιομυελίτιδα, την ίδια περίοδο 1968-2021 αναφέρθηκαν συνολικά 122.851 ADR με πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.
  • Για τα νέα εμβόλια Covid 19, αναφέρθηκαν 4.743.187 ADR με πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες σε μόλις 23 μήνες.

Σύγκριση παρενεργειών & θανάτων σε απόλυτους αριθμούς ανά 1.000.000 εμβολιασμένα άτομα

Σύγκριση VigiAccess: Covid, πολιομυελίτιδα, φυματίωση. Επισκόπηση παρενεργειών εμβολιασμού, 28.11.22

Μεμονωμένες παρενέργειες

Εάν συγκρίνει κανείς τις επιμέρους παρενέργειες και όχι μόνο τις αναφορές ADR, το αποτέλεσμα ενισχύεται εν μέρει. Συνολικά, για την Covid αναφέρονται 11.067.210 μεμονωμένες παρενέργειες, σε σύγκριση με μόνο 248.007 για την πολιομυελίτιδα και μόνο 55.978 για τη φυματίωση.

Οι επιμέρους αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες παρατίθενται σε μια αυστηρά καθορισμένη δομή κατηγοριών. Αυτό επιτρέπει τη συστηματική σύγκριση μεταξύ των επιμέρους κατηγοριών ανεπιθύμητων συμβάντων. Ακολουθεί η σύγκριση των παρενεργειών του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid, της πολιομυελίτιδας και της φυματίωσης σύμφωνα με τις σημαντικότερες κατηγορίες, πρώτα σε απόλυτους αριθμούς.

Σύγκριση των απόλυτων αριθμών των ανεπιθύμητων συμβάντων Covid, πολιομυελίτιδας, φυματίωσης

Σημείωση: Στο γράφημα, οι στήλες για τα κρούσματα φυματίωσης και εν μέρει για τα κρούσματα πολιομυελίτιδας δεν είναι πλέον ευδιάκριτες. Τα ακριβή δεδομένα μπορείτε να τα βρείτε στον πίνακα κάτω από το γράφημα.

Η κατηγορία των παθήσεων του νευρικού συστήματος είναι η μεγαλύτερη κατηγορία μετά την κατηγορία των άμεσων παθήσεων αμέσως μετά τον εμβολιασμό. Η βλάβη στο νευρικό σύστημα είναι ιδιαίτερα σημαντική, επειδή πρόκειται κυρίως για μη αναστρέψιμη βλάβη. Τα νευρικά κύτταρα είναι γνωστό ότι έχουν μικρή αναγεννητική ικανότητα. Είναι ακόμη πιο εκπληκτικό το γεγονός ότι η ομάδα αυτή έχει λάβει ελάχιστη προσοχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μέχρι στιγμής. Το ίδιο ισχύει και για τις ασθένειες της αναπνευστικής οδού. Και εδώ, τα κύτταρα δεν είναι πολύ αναγεννητικά και η βλάβη είναι συνήθως μόνιμη. Αυτή η κατηγορία παρενεργειών έχει επίσης λάβει ελάχιστη προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης μέχρι στιγμής.

Υποκατηγορίες αναφερόμενων διαταραχών του νευρικού συστήματος μετά τον εμβολιασμό κατά της Covid

Δεδομένα VigiAccess, κατηγορία διαταραχές νευρικού συστήματος, 1.765.224 αναφορές ADR, παραδείγματα υποομάδων, 28.11.22

Μόνο η ομάδα των αναφερόμενων διαταραχών του νευρικού συστήματος περιλαμβάνει 1.765.224 περιπτώσεις.

Σε αυτές περιλαμβάνονται σοβαρές βλάβες όπως η παράλυση (του προσώπου) σε 16.114 περιπτώσεις, η παράλυση Bell σε 11.180 περιπτώσεις, το σύνδρομο Gullain-Barre σε 6.995 περιπτώσεις, η ημιπάρεση σε 5.223 περιπτώσεις ή η θρόμβωση της φλέβας του εγκεφαλικού κόλπου σε 2.400 περιπτώσεις, για να αναφέρουμε μερικές από τις πιο σοβαρές ασθένειες του νευρικού συστήματος.

Σύγκριση αναφορών για τα προϊόντα Covid, τα εμβόλια πολιομυελίτιδας και φυματίωσης. Σύνολο παρενεργειών εμβολίων ανά 1.000.000 εμβολιασθέντα άτομα με τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού.

Δεδομένα VigiAccess: Σύγκριση Covid, πολιομυελίτιδας, φυματίωσης. Ανεπιθύμητες ενέργειες-Αναφορές ADR ανά 1.000.000 εμβολιασθέντες με τουλάχιστον 1 δόση εμβολιασμού, 28.11.22

Το γράφημα δείχνει τις αναφερθείσες ανεπιθύμητες ενέργειες σε χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό σε σχέση με 1.000.000 εμβολιασμένα άτομα με τουλάχιστον 1 δόση εμβολιασμού. Τα στοιχεία προσαρμόζονται έτσι για τον διαφορετικό αριθμό εμβολιασμών. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ολοένα και πιο ακραίες διαφορές στον αριθμό των παρενεργειών.

Στις αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών με παρενέργειες που σχετίζονται με πρόσωπα, για τα εμβόλια Covid-19 οι αναφορές είναι περισσότερες από τις αναφορές για πολιομυελίτιδα κατά 21 φορές. Σε σύγκριση με τον εμβολιασμό κατά της φυματίωσης, αυτό αυξάνεται ακόμη και κατά 94 φορές.

Όσον αφορά τις μεμονωμένες παρενέργειες συνολικά, όσον αφορά τους εμβολιασμούς Covid είναι αναλογικά 25 φορές υψηλότερες από την πολιομυελίτιδα. Σε σύγκριση με τον εμβολιασμό κατά της φυματίωσης, ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά 145 φορές.

Σύγκριση των παρενεργειών του εμβολιασμού κατά της Covid, της πολιομυελίτιδας και της φυματίωσης ανά κατηγορία ανά 1.000.000 εμβολιασθέντα άτομα με τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού

Δεδομένα VigiAccess: Σύγκριση των ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολιασμού κατά Covid, πολιομυελίτιδας, φυματίωσης ανά κατηγορία ανά 1.000.000 εμβολιασθέντες με τουλάχιστον 1 δόση εμβολίου, 28.11.22

Σε αυτό το διάγραμμα, τα εμβόλια συγκρίνονται στις σημαντικότερες κατηγορίες σύμφωνα με τις επιμέρους παρενέργειες. Και πάλι, με βάση 1.000.000 εμβολιασμένα άτομα με τουλάχιστον 1 δόση εμβολιασμού.

Ο συντελεστής διαφοράς είναι διψήφιος/τριψήφιος για τις αναφερόμενες βλάβες, ακόμη και με στοιχεία προσαρμοσμένα στο ποσοστό εμβολιασμού για όλες τις κατηγορίες.

  • Για τις ασθένειες του νευρικού συστήματος, οι αναφερθείσες βλάβες από το εμβόλιο Covid υπερβαίνουν κατά 33 φορές εκείνες του εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας και κατά 801 φορές εκείνες του εμβολιασμού κατά της φυματίωσης.
  • Για τις αναπνευστικές παθήσεις, οι αναφερθείσες βλάβες από το εμβόλιο Covid υπερβαίνουν κατά 27 φορές τις βλάβες από τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας και κατά 383 φορές τις βλάβες από τον εμβολιασμό κατά της φυματίωσης.
  • Στην περίπτωση των καρδιακών παθήσεων, η αναφερόμενη βλάβη από το εμβόλιο Covid υπερβαίνει κατά 88 φορές τη βλάβη από τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας και κατά 1.045 φορές τη βλάβη από τον εμβολιασμό κατά της φυματίωσης.

Σύγκριση θανάτων σε σχέση με τον εμβολιασμό Covid, πολιομυελίτιδας και φυματίωσης ανά 1.000.000 εμβολιασθέντες με τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού

Όσον αφορά τους θανάτους ανά 1.000.000 εμβολιασμούς, τα εμβόλια Covid έχουν 21 φορές περισσότερους θανάτους από τα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας και 136 φορές περισσότερους θανάτους από τα εμβόλια κατά της φυματίωσης.

Αυτό αποδεικνύει ότι οι παρενέργειες του εμβολίου Covid είναι πολλαπλάσιες (διψήφιος έως τριψήφιος συντελεστής) σε σύγκριση με τους καθιερωμένους εμβολιασμούς.

Συμπέρασμα: Τα περιστατικά ανεπιθύμητων ενεργειών των εμβολίων Covid ξεπερνούν σε αριθμό και πληθώρα όλα τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία. Είναι σαφώς προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ.

Παρά την πληθώρα των αριθμών, δεν υπήρξε καμία αντίδραση μέχρι σήμερα. Γιατί δεν υπάρχει τουλάχιστον καμία αντίδραση τώρα; Εξάλλου, διακυβεύεται η υγεία όλων των πολιτών. Οι παρενέργειες θα συνεχίσουν να αυξάνονται με κάθε πρόσθετη δόση εμβολίου και αναμνηστική δόση.

Σύνοψη

Ανεξάρτητα από αυτά τα τρομακτικά στοιχεία σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολιασμού, το Υπουργείο Υγείας – χρηματοδοτούμενο με πολλά εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων – συνεχίζει να ασκεί μαζική προπαγάνδα για τον εμβολιασμό. Και από ότι φαίνεται, η 5η και 6η δόση είναι εδώ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις γιγαντιαίες ποσότητες δόσεων εμβολίου που παραγγέλθηκαν (μόνο στη Γερμανία τουλάχιστον 677 εκατομμύρια μέχρι τις 04/2022), η πρόθεση να χορηγηθούν οι δόσεις στους ανθρώπους είναι προφανής. Η πίεση για να φτάσει αυτό το απόθεμα στον κόσμο είναι μεγάλη ούτως ώστε οι πολιτικοί να δικαιολογήσουν την αδιανόητη παραγγελία δισεκατομμυρίων δόσεων. Κατά συνέπεια, με κάθε πρόσθετη δόση, οι εν μέρει μακροπρόθεσμες παρενέργειες και βλάβες του εμβολιασμού θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Σημαντικές ερωτήσεις είναι: Ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των παρενεργειών που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής; Τι θα συμβεί, για παράδειγμα, με τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και τα εγκεφαλικά επεισόδια, τι θα συμβεί με τις αμέτρητες αναφορές για ασθένειες του νευρικού συστήματος (σύνδρομο Gullain-Barre, πάρεση, ρίγος, έρπητας ζωστήρας κ.λπ.), τι θα συμβεί με τις αναφορές ADR για ασθένειες των αναπαραγωγικών οργάνων (διαταραχές της εμμήνου ρύσεως).

Πώς θα επηρεάσει αυτό το σύστημα υγείας μας τους επόμενους μήνες και χρόνια; Πώς θα επηρεάσει αυτό τα νεότερα άτομα που έχουν ακόμα μια ολόκληρη ζωή μπροστά τους;

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στα νήπια και τα μωρά;

Θα ήταν σημαντικό τώρα να γίνει μια συνολική αξιολόγηση όλων των επιπτώσεων και των συνεπειών για το σύστημα υγείας και την κοινωνία μας. Το συντομότερο δυνατό. Οι εξαιρετικά πολυάριθμες και σοβαρές παρενέργειες του εμβολιασμού έχουν ήδη αναδειχθεί ως θέμα σε κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ο μεγάλος αριθμός μη αναφερόμενων περιπτώσεων

Η αυστριακή φαρμακευτική ένωση Pharmig είχε υπολογίσει το ποσοστό των καταγεγραμμένων πραγματικών αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολιασμού κατά της Covid στο 6%. Σύμφωνα με μια μετα-μελέτη των Hazell et al. – οι οποίοι αξιολόγησαν 37 μελέτες για το θέμα αυτό – ο μέσος όρος της υπο-αναφοράς στις φαρμακευτικές βάσεις δεδομένων ADR ήταν 94%.

Συνεπώς, το ποσοστό υποδηλώσεων πρέπει να εκτιμηθεί ως υψηλό: το 94-97% των μη δηλωθέντων πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων θα πρέπει ακόμη να προστεθούν σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες.

Ακόμη και αν αυτή η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, πιθανόν κάποια στιγμή να γίνει εμφανής στο σύστημα υγείας και να απαιτήσει θεραπεία. Ανεξάρτητα από τον ατομικό ανθρώπινο πόνο που προκαλείται εδώ σε μεγάλους αριθμούς, αυτό μπορεί να γίνει πολύ επαχθές για το κράτος και το σύστημα υγείας.

Ερωτήσεις που πρέπει να διευκρινιστούν το συντομότερο δυνατό:
  • Γιατί δεν υπάρχουν προειδοποιητικά σήματα στις βάσεις δεδομένων φαρμάκων, όπως της WHO VigiAccess, για αυτά τα ποσοστά παρενεργειών σε σύγκριση με τους κλασικούς εμβολιασμούς;
  • Γιατί οι πολιτικοί και οι αρχές δεν αντιδρούν σε αυτή την ακραία διαφορά σε σύγκριση με τα προϊόντα του παρελθόντος, η οποία γίνεται όλο και χειρότερη;
  • Γιατί τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να μην αναφέρονται στις γεμάτες πλέον βάσεις δεδομένων φαρμακοεπαγρύπνησης της VAERS των ΗΠΑ, της EudraVigilance του EMA και της VigiAccess του ΠΟΥ; Πότε οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας, θα απαιτήσουν επιτέλους μια συνολική διευκρίνιση των δεδομένων σχετικά με τις παρενέργειες;
  • Ο ΕΟΦ ως ο αρμόδιος ελεγκτικός φορέας, φαίνεται να αδιαφορεί πλήρως. Δεν έχει κάνει ούτε μία ανάλυση ή ανακοίνωση αποτελεσμάτων δικής του έρευνας. Πότε επιτέλους θα κάνει ο ΕΟΦ τη δουλειά του;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 05.12.2022
Με δεδομένα από το transparenztest

Follow us: