Νέα μελέτη αποκαλύπτει: Ο εμβολιασμός για τους νέους “απολύτως παράλογος”

Μια νέα δημοσίευση στο British Medical Journal υπολογίζει ότι ο κίνδυνος για την υγεία μετά τον εμβολιασμό είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον της λοίμωξης από Covid.

Ιδιαίτερα μεταξύ των νέων ενηλίκων, ο κίνδυνος από τον εμβολιασμό υπερτερεί εκείνου της νόσου Covid. Το νέο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal (BMJ) εκτιμά μια “πιθανή τελική βλάβη”. Ο Josh Guetzkow σχολίασε το εύρημα της έρευνας: “Μια πολύ σημαντική μελέτη που δείχνει γιατί οι εντολές εμβολιασμού/ενισχυτικού εμβολίου COVID για τα πανεπιστήμια δεν είναι μόνο ανήθικες, αλλά και εντελώς παράλογες“.

Επικίνδυνο εμβόλιο

Ο Guetzkow επεσήμανε επίσης ότι χρειάστηκαν περισσότεροι από δύο μήνες για τη δημοσίευση της μελέτης. Το έγγραφο είχε ήδη γίνει δεκτό στις 23 Σεπτεμβρίου, αλλά δημοσιοποιήθηκε μόλις αυτή την εβδομάδα.

Δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν κάποιοι ισχυροί παράγοντες είχαν συμφέρον να καθυστερήσουν την έκδοση του εγγράφου. Περισσότερα από 300 κολέγια στη Βόρεια Αμερική είχαν θεσπίσει υποχρεώσεις εμβολιασμού κατά της Covid. Ο Kevin Bardosh, ένας από τους συγγραφείς, σχολίασε: “Είναι αυτή η πολιτική, επιστημονική; Δεχτήκαμε την πρόκληση”.

Η ετυμηγορία μετά τη μελέτη με τίτλο “COVID-19 vaccine boosters for young adults: a risk benefit assessment and ethical analysis of mandate policies at universities” με επιστημονικούς όρους: “Η εκτίμησή μας δείχνει ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα πανεπιστήμια είναι πιθανό να προκαλέσει καθαρή ζημιά σε νέους υγιείς ενήλικες”. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για κάθε νοσηλεία με εμβόλιο που προλαμβάνεται, αντιστοιχούν 18,5 σοβαροί τραυματισμοί από το εμβόλιο και 1.430 έως 4.626 “ελαφροί” τραυματισμοί από το εμβόλιο.

Οι ερευνητές καταφέρονται με αιχμηρό τρόπο κατά της πολιτικής: “Οι σοβαρές βλάβες που σχετίζονται με το εμβόλιο COVID-19 δεν αποζημιώνονται επαρκώς από τα τρέχοντα συστήματα τραυματισμών από εμβόλια των ΗΠΑ. Αυτές οι σοβαρές επεμβάσεις στην ατομική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι συνεπώς ηθικά αδικαιολόγητες“.

Οι ερευνητές ως συμπέρασμα συνεχίζουν λέγοντας: “Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συνδέεται επίσης με μεγαλύτερες κοινωνικές βλάβες. Το γεγονός ότι οι πολιτικές αυτές εφαρμόστηκαν παρά τη διαμάχη μεταξύ των εμπειρογνωμόνων και χωρίς να επικαιροποιηθεί η μόνη διαθέσιμη στο κοινό ανάλυση κινδύνου-οφέλους στις σημερινές παραλλαγές της Omicron και χωρίς δημόσιο έλεγχο των μεθόδων υποδηλώνει μια βαθιά έλλειψη διαφάνειας στη χάραξη επιστημονικής και ρυθμιστικής πολιτικής. Τα ευρήματα αυτά έχουν συνέπειες για τους κανονισμούς σε άλλους τομείς, όπως τα σχολεία, τις επιχειρήσεις, το σύστημα υγείας και τον στρατό. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να καταργήσουν αμέσως την απαίτηση εμβολιασμού COVID-19 για τους νεαρούς ενήλικες και να παράσχουν δυνατότητες αποζημίωσης σε όσους έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες αυτής της πολιτικής. Οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να διευκολύνουν την ανεξάρτητη επιστημονική ανάλυση μέσω της ανοικτής πρόσβασης σε δεδομένα κλινικών δοκιμών σε επίπεδο συμμετεχόντων, ώστε να είναι δυνατή η ανάλυση οφέλους-κινδύνου με βάση τον κίνδυνο και την ηλικία για τα νέα εμβόλια πριν από τη διατύπωση συστάσεων. Αυτό είναι απαραίτητο για να ξεκινήσει η μακρά διαδικασία της ανοικοδόμησης της εμπιστοσύνης στη δημόσια υγεία”.

Συνολικά, οι συγγραφείς διατυπώνουν πέντε επιχειρήματα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα πανεπιστήμια. Έχουν εξεταστεί αντεπιχειρήματα, όπως η επιθυμία να “αυξηθεί η ασφάλεια της πανεπιστημιούπολης”. Αυτά δεν είναι “ούτε επιστημονικά ούτε ηθικά ορθά”.

Ειδικά για την Ελλάδα, το έγγραφο είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς ορισμένα πανεπιστήμια συνεχίζουν να εμμένουν στις επιθυμίες τους για εμβολιασμό. Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα ευρήματα, η απαίτηση ορισμένων πρυτάνεων και καθηγητών να επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι επικίνδυνη και σαφώς αντιεπιστημονική.

Ημερομηνία δημοσίευσης:16.12.2022

Follow us: