Επικινδυνότητα του “εμβολιασμού” κατά της Covid: όταν τα θύματα αφήνονται στη τύχη τους

Μέχρι πρόσφατα, η ζωή του Pascal Mertens ήταν αρκετά φυσιολογική: ο 34χρονος είχε μόλις μετακομίσει με τη νέα του φίλη. Στα τέλη του περασμένου έτους εμβολιάστηκε κατά της Covid και έκτοτε η καθημερινότητά του άλλαξε δραστικά: Χρειάζεται πλέον περιπατητή για να περπατήσει και δύσκολα μπορεί να βγει μόνος του από το διαμέρισμά του. Εν τω μεταξύ, ο Pascal περνάει τον περισσότερο χρόνο του στο σπίτι στον καναπέ. Δεν διαφαίνεται καμία βελτίωση στον ορίζοντα. Εξετάστηκε σε διάφορες κλινικές, αλλά κανένας γιατρός δεν θέλησε να κάνει διάγνωση που να σχετίζεται άμεσα με τον εμβολιασμό. Η τελευταία του ελπίδα είναι τώρα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Marburg, όπου ειδικεύονται σε περιπτώσεις όπως αυτή του Pascal.

Εκεί, ο Dr Bernd Schieffer διευθύνει το πρώτο θεραπευτικό κέντρο σε όλη τη Γερμανία για όσους πάσχουν από το λεγόμενο σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό. Από τις αρχές του 2022, 250 πάσχοντες από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία έχουν ήδη θεραπευτεί εδώ. Ο Schieffer είναι πεπεισμένος ότι τους επόμενους μήνες θα είναι δυνατόν να εντοπιστούν οι πολλοί εκλυτικοί παράγοντες του συνδρόμου post-vac.

Η Tamara Retzlaff είναι μία από τις ασθενείς του Dr Schieffer. Η 28χρονη αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά της ως διευθύντρια του κέντρου της πόλης Rottweil, αφού πάλευε επί μήνες με τις παρενέργειες του εμβολιασμού Corona. Επειδή δεν ήθελε να παραιτηθεί από την αδυναμία της, ίδρυσε το πρώτο πανεθνικό δίκτυο αυτοβοήθειας για τους πάσχοντες από το σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό. Η Tamara Retzlaff απαιτεί να αναγνωριστούν άμεσα οι πιθανές μακροχρόνιες επιπλοκές του εμβολιασμού και να χρηματοδοτηθεί η έρευνα αντί να συνεχίσουν να τους αγνοούν.

Από το Γαλλογερμανικό ArteTV

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10.03.2023

Ακολουθήστε μας στο Telegramhttps://t.me/corona_Greece

Follow us: