Ινδία, το μεγαλύτερο φαρμακείο του κόσμου: Όταν η φαρμακοβιομηχανία σκοτώνει για το κέρδος

Η Ινδία είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός φαρμακευτικών προϊόντων στον κόσμο και στοχεύει να κατακτήσει την πρώτη θέση μέχρι το 2030.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η ινδική κυβέρνηση έχει επενδύσει κυρίως στην παραγωγή φαρμάκων σε μια πόλη στα νότια της χώρας: Hyderabad.

Στην πόλη των 8 εκατομμυρίων κατοίκων, τα εργοστάσια των φαρμακευτικών κολοσσών από όλο τον κόσμο έδωσαν στην περιοχή μια άνευ προηγουμένου οικονομική άνθιση.

Σχεδόν το 30 % των ευρωπαϊκών φαρμάκων εισάγεται από την Ινδία και τα περισσότερα από αυτά παράγονται στο Hyderabad.

Οι κάτοικοι όμως υποφέρουν από τις συνέπειες.

Πολλοί τοπικοί επιστήμονες συμφωνούν: μια οικολογική, ανθρώπινη και υγειονομική καταστροφή βρίσκεται προ των πυλών. Γι’ αυτούς, καρκίνοι, παραμορφώσεις και αιφνιδιοι θανατοι συνδέονται με την ανεξέλεγκτη απόρριψη λυμάτων από τη φαρμακοβιομηχανία.

Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από τις δυτικές χώρες, η ινδική κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή της Pharma City, ενός τεράστιου έργου που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της ινδικής οικονομίας.

Χιλιάδες εργοστάσια πρόκειται να κατασκευαστούν σε μια έκταση μεγέθους 14.000 γηπέδων ποδοσφαίρου, καθιστώντας την Ινδία τον μεγαλύτερο παραγωγό φαρμακευτικών προϊόντων στον κόσμο.

Απο το Γαλλο-Γερμανικό ArteTV, 02/06/2023
https://www.arte.tv/en/videos/113917-000-A/arte-reportage/

Επιμέλεια υποτιτλισμού:
Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία
www.eyewideopen.org

https://t.me/corona_Greece

Follow us: