Ερωτήσεις και απαντήσεις για την “πανδημία”

Στατιστικά, είναι ο COVID-19 σημαντικά πιο θανατηφόρος από τη γρίπη;

ΟΧΙ. Σύμφωνα με τη μεταμελέτη που δημοσίευσε ο ΠΟΥ από τον αναγνωρισμένο επιδημιολόγο Ιωάννη Ιωαννίδη, PhD, από το Πανεπιστήμιο του Stanford, το ποσοστό θνησιμότητας όσων έδειξαν θετικοί στον SARS-CoV-2 είναι 0,19 τοις εκατό κατά μέσο όρο παγκοσμίως (ανεξάρτητα από την αντίστοιχη πολιτική lockdown). Στην περίπτωση της γρίπης, το εκτιμώμενο ποσοστό θανάτου από “μόλυνση” είναι περίπου 0,1 τοις εκατό. Ο Γερμανός ιολόγος και βασικός κυβερνητικός σύμβουλος της Γερμανίας Καθ. Christian Drosten είχε ανακοινώσει ένα ανακριβές ποσοστό θνησιμότητας ενός τοις εκατό για τον COVID-19. Άλλες εκτιμήσεις, όπως αυτή του μαθηματικού Neal Ferguson του Imperial College στις 9 Μαρτίου 2020, ανέφεραν έως και δεκαπλάσια ποσοστά θνησιμότητας.

Μπορεί το lockdown να αποτρέψει σε σημαντικό ποσοστό θανάτους απο COVID-19;

ΟΧΙ. Σύμφωνα με μια μετα-μελέτη – επίσης από τον Ιωάννη Ιωαννίδη – τα lockdown δεν συνεισφέρουν σε τίποτα επιδημιολογικά, αντίθετα, τα lockdown προκαλούν θανάτους. Ο διευθυντής(κτηνίατρος στο επάγγελμα) του Robert Koch Institut(που ουσιαστικά θέτει τα στάνταρτ και τους κανόνες στην Ευρώπη), Lothar Wieler είπε στον Τύπο “Θεωρούμε ότι κάποιος πέθανε από covid άν “μολύνθηκε” απο τον ιό και αν ο ιός βρέθηκε στο σώμα του(με τα περίφημα PCR-tests)”. Η μόλυνση εδώ σημαίνει ένα θετικό αποτέλεσμα δοκιμής. Σύμφωνα με τη μέθοδο καταμέτρησης του RKI(και πιθανότατα και της Ελλάδας), δεν έχει σημασία αν τα συμπτώματα COVID-19 οδήγησαν σε θάνατο. Ο καθηγητής Dr. Püschel, ο οποίος στις αρχές του καλοκαιριού 2020 πραγματοποίησε αυτοψίες σε 65 πολύ ηλικιωμένους νεκρούς απο covid, ανακοίνωσε οτι όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα, μερικοί αρκετά σοβαρά. Η παρουσία covid ήταν συνεπώς μόνο σύμπτωση σε πολλές περιπτώσεις.

Αρκεί ένα τεστ PCR για τον εντοπισμό μιας ενεργού, παθογόνου λοίμωξης SARS-CoV-2;

ΟΧΙ. Στις 21 Ιανουαρίου 2021, ο ΠΟΥ κατέστησε σαφές ότι μόνο ένα θετικό τέστ PCR δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τον προσδιορισμό μιας (υποκείμενης σε καραντίνα) λοίμωξης SARS-CoV-2. Πρέπει επίσης να υπάρχουν σαφή κλινικά συμπτώματα και, εάν είναι απαραίτητο, επιβεβαίωση με περαιτέρω δοκιμή. Το τεστ PCR δέχθηκε έντονη κριτική τους τελευταίους μήνες. Γενικά, αυτός ο τύπος δοκιμής είναι κατάλληλος μόνο για διαγνωστικούς σκοπούς σε πολύ περιορισμένο βαθμό, επειδή ανιχνεύει επίσης σωματίδια ιού από ασθένειες που έχουν ήδη ξεπεραστεί ή, ειδικά εάν ο αριθμός αναπαραγωγής(κύκλοι) είναι πολύ υψηλός, τείνει να δώσει ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Το αν το τέστ SARS-CoV-2-PCR που αναπτύχθηκε ειδικά από τον καθηγητή Drosten για τον Corona είναι ακόμα κατάλληλο για την αναγνώριση αυτού του ιού, αμφισβητείται από πολλούς επιστήμονες. Μια ομάδα 22 διάσημων επιστημόνων ζήτησε από το Eurosurveillance να αποσύρει τη μελέτη για το τεστ PCR των Corman / Drosten λόγω σοβαρών λαθών και συγκρούσεων συμφερόντων.

Έχει αποδειχθεί η αιτιώδης σχέση με θετικό τεστ PCR και ασθένεια COVID-19;

ΟΧΙ. Πιστεύεται ότι τα συμπτώματα του κρυολογήματος προκλήθηκαν από τον νέο ιό Covid εάν το τεστ PCR είναι θετικό. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα του ίδιου του τέστ PCR, είναι δύσκολο να καθοριστεί με βάση την τρέχουσα κατάσταση δεδομένων εάν η εκδήλωση κρυολογήματος σχετίζεται πραγματικά με τον ιό covid. Στην Ελλάδα, δεν γίνονται δοκιμές γρίπης ή δοκιμές για άλλα παθογόνα μόλις υπάρξει θετικό αποτέλεσμα ενός τέστ Corona-PCR. Όπως τόνισε ο Δρ. Ο Thomas Ly σύνοδο αριθ. 29 της Γερμανικής επιτροπής για τον covid, η παρουσία άλλων παθογόνων (γρίπη, βακτήρια) ερευνάται επιπλέον τακτικά στην Ταϊλάνδη πριν από τη θεραπεία κατά του COVID-19. Στην Ταϊλάνδη υπάρχουν μόνο 0,9 άτομα θετικά σε corona ανά 100.000 κατοίκους σε σύγκριση με 4 θετικά στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί επίσης να οφείλεται στο γεγονός ότι τα PCR τέστ στην Ταϊλάνδη στοχεύουν τρεις γονιδιακές αλληλουχίες του ιού και δεν, όπως στη Ελλάδα, εστιάζουν σε μία μόνο αλληλουχία με πολύ λιγότερη ακρίβεια.

Τα ασυμπτωματικά άτομα παίζουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση SARS-CoV-2;

ΟΧΙ. Μια μελέτη περίπου 10 εκατομμυρίων ανθρώπων στο Wuhan δείχνει ότι όλα τα άτομα επαφής των ατόμων που ήταν ασυμπτωματικά θετικά, δεν αντέδρασαν θετικά σε τέστ. Η αρχικά επίφοβη ασυμπτωματική μετάδοση, αποδείχθηκε πλέον ασήμαντη.

Είναι παιδιά και έφηβοι φορείς SARS-CoV-2;

Δεν υπάρχει για την ώρα καμία απόδειξη ή επιστημονική μελέτη που να αποδικνύει κάτι τέτοιο. Στη Σουηδία και την Ελβετία, οι παιδικοί σταθμοί δεν έκλεισαν ποτέ και ποτέ δεν αποδείχθηκε οτι οι σταθμοί αυτοί ήταν hotspots. Επομένως, το κλείσιμο σχολείων και παιδικών σταθμών δεν παίζει κανεναν ρόλο στην μετάδωση του ιού. Μια νέα μελέτη από το Baden-Württemberg της Γερμανία εξέτασε 2.482 παιδιά κάτω των 10 ετών και τους γονείς τους στο τέλος του πρώτου “κύματος” (22 Απριλίου – 15 Μαΐου 2020) για αντισώματα κατά του SARS-CoV-2. Αυτά τα αντισώματα είναι ένας καλός δείκτης για το πόσα άτομα μολύνθηκαν με το Sars-CoV-2 κατά τη διάρκεια αυτού του κύματος, ακόμη και αν παρέμειναν ασυμπτωματικά. ΜΟΝΟ 1,8% όλων των ενηλίκων είχαν αντισώματα κατά του SARS-CoV-2 στο αίμα τους και τα παιδιά λιγότερο από 0,6 τοις εκατό. Το 94,3% των αντισωμάτων που βρέθηκαν ήταν εξουδετερωτικά για τον ιό, δηλαδή μια προηγούμενη λοίμωξη παρείχε υψηλό επίπεδο προστασίας έναντι νέων μολύνσεων. Μόνο το 0,04 τοις εκατό των συμμετεχόντων στη δοκιμή βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2. Η εξάπλωση του SARS-CoV-2 στον πληθυσμό στο Baden-Württemberg κατά τη διάρκεια του πρώτου «κύματος» ήταν χαμηλή. Τα παιδιά δεν συμβάλλουν στην εξάπλωση της επιδήμιας.

Το σύστημα υγείας μας απειλείται να καταρρεύσει ή συνέβη ποτέ κατά τη διάρκεια της επιδημίας;

Το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, μετά απο χρόνια ιδιωτικοποιήσεων και κατασπατάλησης δημοσίων δαπανών(βλέπε σκάνδαλο Novartis) ήταν σε κατάσταση διάλυσης. Ήδη απο το 2017, οι ιατρικοί σύλλογοι προειδοποιούσαν για την κατάρρευση του συστήματος. Η Ελλάδα, παρόλα τα δισεκατομμύρια που μέχρι τώρα έχουν δαπανηθεί για την καταπολέμηση της “πανδημίας” , είναι απο τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που δέν αναφέρουν στον ECDC τον ακριβή αριθμό καθώς και την πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας(ICU).

Είχαμε υπερβολική θνησιμότητα στην Ελλάδα το 2020;

*Μελέτη/ανάλυση του Κωνσταντίνου Α. ,BSc Applied Mathematics // BSc Statistics, (IMA & Royal Statistical Society)

Σκέφθηκα να τρέξω μία Forecast Analysis (ARIMA), σχετικά με τους θανάτους στον πληθυσμό της Ελλάδας από το 2000 έως το 2022 και να την απεικονίσω. Τα δεδομένα τα εξόρυξα από το United Nations – World Population Prospects .

Ο αριστερός κάθετος άξονας, απεικονίζει τις τιμές θανάτων ανά 1.000 ανθρώπους. (ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας). Δηλαδή, η τιμή 2,00 αναφέρεται σε 2 θανάτους ανά 1.000 ανθρώπους. Οι μπλε κάθετες μπάρες, εκφράζουν των αριθμό θανάτων στη συγκεκριμένη χρονιά. Για παράδειγμα, το έτος 2000, οι καταγεγραμμένοι θάνατοι στην Ελλάδα, έφθασαν τις  9,116 ανά 1.000 ανθρώπου. Ο δεξιός, κάθετος άξονας, εκφράζει την ποσοστιαία μεταβολή των θανάτων μεταξύ δύο ετών. Δηλαδή, μεταξύ των ετών 2000 και 2001, η μεταβολή των θανάτων ήταν 0,07% (από 9,116 θανάτους το 2000 σε 9,122 θανάτους το 2001).

Σύμφωνα με τα δεδομένα από το United Nations – World Population Prospect, η ποσοστιαία μεταβολή των θανάτων (πορτοκαλί καμπύλη) από το 2000 έως το 2003 παραμένει σταθερή, σε ποσοστό της τάξεως του 0,07% (περίπου στους 9,120 θανάτους ανά έτος). Στη συνέχεια, παρατηρούμε μια αύξηση από το 2003 στο 2004, της τάξεως του 0,9% (στους 9,218 θανάτους), από το 2004 έως το 2008 η καμπύλη παραμένει σταθερή, στη συνέχεια βλέπουμε μια αύξηση και τέλος, παρατηρούμε ότι η καμπύλη σταθεροποιείται στα επίπεδα του 1,2% από το 2009 έως το 2018, με ελαφριά πτώση από το 2018 έως το 2020.

Το ενδιαφέρον είναι ότι κάποιος θα περίμενε αύξηση και μάλιστα, μία αρκετά υψηλή κυρίως το 2020, λόγω της εμφάνισης της πανδημία. Θα περίμενες να δεις κάτι διαφορετικό στο μοτίβο. Φυσικά, δεν θα επιθυμούσα μια αύξηση θανάτων, αλλά λόγω της πανδημίας θα περίμενα να δω κάτι που να το υποστηρίζει.

Επίσης, το ποσοστό θανάτων ανά πενταετία και συγκεκριμένα, από το 2008 – 2012, 2012- 2016 και 2016 – 2020, ανέρχεται στο 4,85% (± 0.2%), οι συγκεκριμένες χρονικές περιόδους συμπεριλαμβάνουν σταθερά ποσοστά θανάτων ανά πενταετία, χωρίς πανδημία και με πανδημία μόνο το 2020.

Σε συνέχεια αποφάσισα, να τρέξω την ανάλυση προβλέψεων για τις χρονιές 2021 έως 2022 (Forecast Analysis – ARIMA), χρησιμοποιώντας τα ιστορικά δεδομένα από το 2000 έως το 2019 ( δεν έβαλα το 2020, θεωρώντας το 2020 ως έτος πανδημίας).

Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι θάνατοι για το 2020 ανέρχονται στις 11,035, σύμφωνα με το μοντέλο πρόβλεψης, οι θάνατοι για το ίδιο έτος, ανέρχονται στους 11,040 (διαφορά 5 θανάτων), πέσαμε ακριβώς μέσα στην πρόβλεψη.

Το μοντέλο πρόβλεψης για το 2020, πρόβλεψε ακριβώς τον ίδιο αριθμό θανάτων στον πληθυσμό με τον αριθμό πραγματικών θανάτων όπως καταγράφηκαν από το United Nations – World Population Prospects . Με λίγα λόγια, το μοντέλο πρόβλεψης στηρίχθηκε σε ιστορικά δεδομένα από το 2000 ως το 2019 (έτη χωρίς πανδημία), δηλαδή πρόβλεψε τους θανάτους για το 2020 (έτος πανδημίας), χρησιμοποιώντας το μοτίβο για θανάτους χωρίς πανδημία.

Συμπέρασμα : Οι θάνατοι το 2020, δεν διαφοροποιούνται από τους θανάτους πριν την πανδημία, διότι σε μια μη συνηθισμένη κατάσταση, σε μία ακραία – extreme κατάσταση, όπως η πανδημία, το μοντέλο πρόβλεψης δεν θα μπορούσε να προβλέψει τους θανάτους του 2020.

Τα σχόλια δικά σας.

Παράρτημα:

Προβλέψεις θανάτων ανά 1.000 ανθρώπους, για το 2021 – 2022, σύμφωνα με το παραπάνω μοντέλο

YearForecast(Death Rate)Lower Confidence Bound(Death Rate)Upper Confidence Bound(Death Rate)
202011,04010,98011,099
202111,15411,03111,276
202211,26811,06511,470

Έχουμε υπερβολική θνησιμότητα το 2021, ίσως λόγω μιας νέας μετάλλαξης;

ΟΧΙ. Τα στατιστικά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι άχρηστα. Ωστόσο, ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός ατόμων βρίσκονται θετικοί στον ιό ακόμα και μετά τον εμβολιασμό και πολλοί, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι στα γηροκομεία, αρρωσταίνουν σοβαρά ή και πεθαίνουν λίγο μετά τον εμβολιασμό. Μετά τον θάνατο 33 εμβολιασμένων σε γηροκομεία, η Νορβηγία συνιστά τώρα να μην εμβολιαστούν οι πολύ ηλικιωμένοι.

Έπληξε πραγματικά ο SARS-CoV-2 τις πολύ ευπαθής ομάδες;

ΟΧΙ. Όπως δείχνουν διάφορες μελέτες, 20-50 τοις εκατό των ανθρώπων έχουν ήδη ανοσία Τ-κυττάρων έναντι του SARS-CoV-2 από προηγούμενα χρόνια. Τα αντισώματα, τα οποία σχηματίστηκαν ως μέρος ενός φυσιολογικού κρυολογήματος απο ιους covid, βοηθούν επίσης κατά του SARS-CoV-2. Αυτός είναι πιθανώς ο κύριος λόγος για τον οποίο έως και το 85 τοις εκατό των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στα τεστ, δεν παρατηρούν καν ότι είναι “μολυσμένοι” έως ότου πάρουν το αποτέλεσμα του ίδιου του τέστ. Ο καθηγητής Drosten είχε ήδη βρεί ανοσία Τ-κυττάρων στον SARS-CoV-2 τον Απρίλιο του 2020 στο 35% των υγιών αιμοδοτών.

Προστατεύει το εμβόλιο της BioNTech/Pfizer κατά του ιού;

Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση των μελετών: ΟΧΙ. Η BioNTech / Pfizer ισχυρίζεται ότι το εμβόλιο έχει ένα επίπεδο αποτελεσματικότητας 95 τοις εκατό, το οποίο είναι εξαιρετικά υψηλό για έναν εμβολιασμό. Ωστόσο, κατά τη διεξοδικότερη εξέταση των επίσημων εγγράφων, δημιουργούνται αμφιβολίες σχετικά με αυτήν την πολύ θετική εκτίμηση. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2021 στο British Journal of Medicine, ο διάσημος επιστήμονας Peter Doshi κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα έγγραφα της BioNTech αποδεικνύουν μέγιστη αποτελεσματικότητα περίπου 29 τοις εκατό και ζητεί την δημοσίευση των πρώτων δεδομένων(raw-data). Στο Επιδημιολογικό Δελτίο 2/2021 της 14ης Ιανουαρίου 2021 στη σελίδα 7, το RKI δηλώνει: «Στην ομάδα υψηλότερης ηλικίας (≥ 75 ετών) μια δήλωση σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού υπόκειται επομένως σε υψηλό βαθμό αβεβαιότητας» . Δεν έχει ερευνηθεί ακόμη εάν μια “μόλυνση” μπορεί να αποκλειστεί με εμβολιασμό. Είναι λοιπόν αμφισβητήσιμο εάν η ελπίδα πολλών ηλικιωμένων στα γηροκομεία να αγκαλιάσουν τους συγγενείς τους χωρίς φόβο, θα πραγματοποιηθεί. Η BioNTech / Pfizer ανακοίνωσε γραπτώς τον Φεβρουάριο του 2021 ότι δεν ήταν σαφές εάν τα ηλικιωμένα άτομα με χρόνιες προϋπάρχουσες παθήσεις πρέπει να εμβολιαστούν.

Αποτελεί ουσιαστικά το εμβολιο για τον covid “γονιδιακή θεραπεία”;

ΝΑΙ. Ο εμβολιασμός στην πραγματικότητα αποτελεί “γονιδιακή θεραπεία”. Σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ 2009/120 EG, ένας γονιδιακός θεραπευτικός παράγοντας πρέπει να νοείται ως βιολογικό φαρμακευτικό προϊόν που έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: α) Περιέχει ένα δραστικό συστατικό που περιέχει ή αποτελείται από ένα ανασυνδυασμένο νουκλεϊκό οξύ που χρησιμοποιείται ή χορηγείται σε ανθρώπους για ρύθμιση, επιδιόρθωση, αντικατάσταση, προσθήκη ή αφαίρεση αλληλουχίας νουκλεϊκού οξέος. β) Το θεραπευτικό, προφυλακτικό ή διαγνωστικό του αποτέλεσμα σχετίζεται άμεσα με την ανασυνδυασμένη αλληλουχία νουκλεϊκών οξέων που περιέχει ή με το προϊόν που προκύπτει από την έκφραση αυτής της αλληλουχίας. Το Άρθρο 2.1. του κανονισμού ορίζει οτι “Τα εμβόλια κατά των μολυσματικών ασθενειών δεν είναι γονιδιακές θεραπείες.” Ωστόσο, αυτό είναι μόνο μια γλωσσική φινέτσα που δεν μπορεί να υπονομεύσει την αρχή της προφύλαξης στην ΕΕ, όπως επισήμανε και η δικηγόρος Dr. Renate Holzeisen, η οποία άσκησε έφεση για την ακύρωση έγκρισης του εμβολίου BioNTech / Pfizer στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Είναι ο εμβολιασμός κατά του covid ασφαλής;

ΟΧΙ. Σε αντίθεση με την εντελώς ευφορική παρουσίαση στον κυβερνητικό τύπο, ο εμβολιασμός δεν είναι καθόλου ασφαλής. Το συνθετικό εμβόλιο RNA εγχέεται στο σώμα μαζί με ένα προστατευτικό στρώμα λίπους. Μετατρέπει τα κύτταρα του σώματος σε μικρούς βιοαντιδραστήρες που παράγουν μια πρωτεΐνη που έχει εκχωρηθεί στο SARS-CoV-2 ως αντιγόνο και έτσι ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα έναντι ιών που μεταφέρουν αυτήν την πρωτεΐνη. Η ακριβής διαδικασία στο σώμα, ειδικά το ερώτημα ποια κύτταρα μετατρέπονται σε βιοαντιδραστήρες και ποιές οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του εμβολιασμού δεν έχουν ερευνηθεί λόγω της εξαιρετικά μικρής περιόδου μελέτης μερικών μηνών. Υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής ανοσολογικής αντίδρασης εάν, αμέσως μετά τον εμβολιασμό, το εμβόλιο βρεθεί αντιμέτωπο με τον ιό. Αυτό είναι καλά τεκμηριωμένο για προηγούμενες, ανεπιτυχείς προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίων εναντίων των ιών corona. Σε πειράματα σε ζώα σε άλλες παραλλαγές corona, τα πειραματόζωα αρρώστησαν σοβαρά ή πέθαναν μετά την αντιμετώπιση του ιού λόγω της υπερβολικής ανοσολογικής αντίδρασης. Δέν αποκλείονται ασθένειες του ανοσοποιητικού, μεταξύ άλλων λόγω των νανοσωματιδίων που χρησιμοποιούνται. Η πιθανότητα στειρότητας ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού και για τα δύο φύλα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Οι επιπτώσεις στις μελλοντικές γενιές είναι εντελώς ανεξερεύνητες. Τα λιπίδια στα οποία συσκευάζεται το mRNA αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό πρόβλημα. Τα λιπίδια είναι γνωστό από προηγούμενα πειράματα ως τοξικές ουσίες σε πειράματα σε ζώα. Οδηγούν σε κυτταρικό θάνατο. Λόγω του ειδικού μηχανισμού δράσης τους, μπορούν να εξαπλωθούν σε όλο το σώμα μετά την εφαρμογή. Πειράματα σε ζώα έχουν δείξει βλάβες στο ήπαρ και τους πνεύμονες. Η ουσία μπορεί να διασχίσει το φράγμα αίματος-εγκεφάλου, έτσι ώστε να προκύψουν επίσης προβλήματα θανάτου κυττάρων στον εγκέφαλο. Τυπικά συμπτώματα δηλητηρίασης από λιπίδια είναι η πτώση του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα, η σοβαρή εξάντληση, οι τρόμοι και οι αλλεργικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με τον παρατηρητήριο της EMA, είχαν ήδη αναφερθεί 71.060 ανεπιθύμητες αντιδράσεις εμβολίου στις 23 Φεβρουαρίου 2021. Στις 31 Ιανουαρίου 2021, υπήρχαν 26.849.

Υπάρχουν πολλές αναφορές οτι οι εμβολιασμένοι, λίγο μετά τον εμβολιασμό, πεθαίνουν. Είναι τυχαίο;

Πιθανότατα ΟΧΙ. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα εμφανές μετά τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων. Στους ηλικιωμένους, υπάρχει σαφής πτώση του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα, καθώς και οίδημα, κόπωση, πολλοί αναπτύσσουν μυϊκό τρόμο, όπως εξηγεί η έκθεση μιας νοσοκόμας από το γηροκομείο του Βερολίνου. Η αιτία μπορεί να είναι μια αυτοεπιθετική ανοσοαπόκριση ή το “κόλλημα” μεταξύ των αρτηριών των πνευμόνων και του εγκεφάλου από τα λιπίδια που περιέχονται στο λεγόμενο εμβόλιο. Πιθανολογείται επίσης μια ανοσοπαθολογική απόκριση στην περιοχή των πνευμόνων. Σε νεότερους ανθρώπους που είχαν ήδη corona, τα συμπτώματα κρυολογήματος μπορεί μερικές φορές να είναι υπερβολικά μετά τον πρώτο εμβολιασμό. Παρατηρήθηκε επίσης παράλυση του προσώπου,μυϊκές συσπάσεις , καθώς και καταστάσεις που μοιάζουν με MS(σκλήρυνση κατα πλάκας). Αρκετοί ξαφνικοί θάνατοι μετά τον εμβολιασμό των νοσοκόμων έχουν αναφερθεί στον Τύπο.

Follow us: