Εγκλήματα στα δημόσια νοσοκομεία ΙΙ (Αυτόπτες Μάρτυρες)

Ο νευροχειρουργός στο νοσοκομείο της Νίκαιας, Παναγιώτης Παπανικολάου, ανέφερε τα εξής :

Ως ομοσπονδία, καταθέσαμε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διότι εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο επικοινωνίας με την κυβέρνηση εδώ και 12 μήνες. Σε αυτό το έγγραφο αναφέρουμε ότι για ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε κοινούς θαλάμους, η πλήρης και αποκλειστική ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση και όχι τους γιατρούς του νοσοκομείου ή του ΕΚΑΒ, γιατί η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην έχει φροντίσει για τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, καθώς επίσης έχει επιλέξει να μην επιτάξει τις κλίνες ΜΕΘ των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, ώστε και αυτές να νοσηλεύουν περιστατικά της επιδημίας.

Επίσης, στο ίδιο έγγραφο καταγγέλλουμε ότι ασθενείς που πάσχουν από covid-19 και βρίσκονται εκτός ΜΕΘ στις πτέρυγες των νοσοκομείων, περιθάλπονται πολλές φορές από γιατρούς ή ακόμη και ειδικευόμενους άσχετων ειδικοτήτων, όπως οφθαλμίατρους, γυναικολόγους ή ψυχίατρους. Και για αυτήν την κατάσταση, η ευθύνη είναι πλήρης και αποκλειστική της κυβέρνησης.

Επιπλέον, ο γιατρός στηλίτευσε τα ψεύδη του υπουργού Υγείας, αλλά και του πρωθυπουργού, ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων προς πρόσληψη και ανέφερε επίσημα στοιχεία για πρόσφατες προκηρύξεις θέσεων παθολόγων και πνευμονολόγων σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, όπου για περιορισμένο αριθμό θέσεων υποβλήθηκαν πολλαπλάσιες αιτήσεις από ενδιαφερόμενους γιατρούς αυτών των ειδικοτήτων.

Οι γιατροί έχουνε καταντήσει πλασιέ ψυχών και οι εντατικολόγοι δεν αντέχουν στην επιλογή μεταξύ Ζωής και Θανάτου, στην επιλογή ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, και ζητούν από τους συντονιστές του ΕΚΑΒ να προβούν στη φρικτή επιλογή.

Η κυνική δήλωση της καθηγήτριας Βάνα Παπαευαγγέλου

Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν. Είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω.

Η θνητότητα στα δημόσια νοσοκομεία χτυπάει κόκκινο και ξεπερνάει το 64%

Συνεπώς, αν το 20% νομίζω της καθηγήτριας Βάνα Παπαευαγγέλου των θανάτων των ασθενών που αναμένουν κρεβάτι εκτός ΜΕΘ και το 32% της θνητότητας της ΜΕΘ στην Ελλάδα, πιάσαμε το 52% της θνητότητας (το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο, καθώς δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια λόγω των ασαφή στατιστικών στοιχείων από τον ΕΟΔΥ).

Θνητότητα διασωλήνωσης εκτός ΜΕΘ :

  • Ο φορητός αναπνευστήρας των διασωληνομένων εκτός ΜΕΘ δίνει λιγότερο οξυγόνο με μικρότερη πίεση
  • Η θνητότητα όσων διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ είναι διπλάσια απ’ ότι αν βρίσκονταν σε ΜΕΘ, δηλαδή 64%
  • Όταν αυτοί παραμένουν για μέρες με φορητό αναπνευστήρα, η θνητότητα εκτινάσσεται στα ύψη

Σε όλα τα παραπάνω, αν συμπεριλάβουμε, την υποστελέχωση προσωπικού, την έλλειψη εξοπλισμού, τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, τα υποκείμενα νοσήματα των ασθενών, τον υποσιτισμό, την αφυδάτωση, κλπ. Η θνητότητα στα δημόσια νοσοκομεία σπάει κάθε ρεκόρ.

Γεωργία Κωνσταντοπούλου, Εντατικολόγος

Στις 24.03.2021, πέθαναν τέσσερις ασθενείς διασωληνομένοι εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Ελένη Μπάγια, Λοιμοξιόλος του νοσοκομείου Γεννημάτα

Δραματικοί οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ.

Αιμίλιος Κακλαμάνος, Παθολόγος του νοσοκομείου Λαϊκού

Στην τελευταία εφημερία βρήκε την κλινική Covid-19 γεμάτη, η οποία πλέον είχε και ράντζα. Τέσσερις διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ. Οι δύο διασωληνώθηκαν στην τελευταία εφημερία και οι άλλοι δύο μετράνε μέρες εκτός ΜΕΘ.

Παναγιώτης Παπανικολάου, γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ

Στις 24.03.2021, το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός τέθηκε σε εφημερία απροειδοποίητα και χωρίς να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό. Το νοσοκομείο που δέχεται μόνο περιστατικά Covid-19, δεν περιλαμβανόταν στη σχετική λίστα με τα εφημερέυοντα.

Τζάνειο Νοσοκομείο

Τέσσερις δισωληνωμένοι σε κοινό θάλαμο. Οι υπόλοιποι περιμένουν στη λίστα παραπάνω από μια εβδομάδα.

Νοσοκομείο Νίκαιας

Μέσα σε μια εβδομάδα έφτασαν να έχουν ακόμη και ένδεκα διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Νοσοκομείο Γεννηματά

Πέντε διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο – Αποθήκη Ψυχών

Ψυχικά ασθενείς νοσηλεύονται σε άθλιες συνθήκες χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό. Για τέσσερις ημέρες στο γηροψυχιατρικό τμήμα δεν υπήρχε γιατρός παρά μόνο μια ειδικευόμενη ψυχίατρος για να κοιτάζει περιστατικά Covid -19.

Follow us: