#allesdichtmachen – #lockdown_για_παντα

Μία πρωτοβουλία που αλλάζει το κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό στη Γερμανία.

Πάνω απο 50 ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων και αρκετοί “αστέρες”, βιντεοσκόπησαν μονόλεπτα βίντεο και ξεκίνησαν το #allesdichtmachen, μια πρωτοβουλία που με αιχμηρό και σατιρικό τρόπο, κριτικάρει την κυβέρνηση για τις αποφάσεις που λαμβάνει, ειδικά στο θέμα που αφορά την αντιμετώπιση των παιδιών στα σχολεία απο την Γερμανική κυβέρνηση.

Όλα τα βίντεο συγκεντρωμένα σε ένα

Μερικές ώρες μετά την δημοσίευση των βίντεο, οι καλλιτέχνες υπέστησαν τεράστια επίθεση απο τα, κρατικά κυρίως ΜΜΕ και μάλιστα αρκετοί ηθοποιοί δέχτηκαν ακόμα και απειλές κατά της ζωής τους. Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα όσο και στο επίσημο κανάλι του youtube, αρκετά βίντεο αφαιρέθηκαν μετά απο την επαγγελματική και όχι μόνο πίεση που δέχτηκαν οι εν λόγω καλλιτέχνες.

Και τώρα έρχονται τα καλύτερα

Αμέσως δημιουργήθηκε απο ιατρικό προσωπικό το #danke-allesdichtmachen προς συμπαράσταση στους καλλιτέχνες που βγήκαν ανοιχτά και εξέφρασαν τη γνώμη τους. Μέχρι σήμερα, πάνω απο 114 επιστήμονες απο τον τομέα της υγείας έχουν δηλώσει, με τη μορφή σύντομων βίντεο, την συμπαράστασή τους στους ηθοποιούς, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τα απαράδεκτα και ακατανόητα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η Γερμανική κυβέρνηση.

Η πρωτοβουλία του ιατρικού προσωπικού

Και εδώ έρχεται μία πολύ ευχάριστη έκπληξη

Ενεργοί(και όχι μόνο) δικαστές και δικηγόροι απο όλη τη Γερμανία, ανοίγουν πλέον και αυτοί το στόμα τους και μιλάνε πλέον για την πλήρη κατάλυση του συντάγματος και για καταστάσεις που δέν έχουν συμβεί ποτέ μέχρι τώρα στη μεταπολεμική Γερμανία. Ακόμα και η εμφάνιση εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών στα βίντεο αυτά, αποτελεί πρωτόγνωρη κατάσταση για τη χώρα.

Μάλιστα, ο για 40 χρόνια δικαστής Dr. Manfred Kölsch, αφού άσκησε οξύτατη κριτική για την νομιμότητα όλων αυτών των μέτρων και για την κατάσταση που επικρατεί με τα παιδιά, δήλωσε οτι θα επιστρέψει τον Ομοσπονδιακό Σταυρό Αξίας που του απονεμήθηκε απο τον Πρόεδρο της Γερμανίας.

Η πρωτοβουλία των νομικών

Εμείς συγχαίρουμε για το θάρρος τους ανθρώπους αυτούς, που έκαναν το αυτονόητο. Είπαν την γνώμη τους ανοιχτά, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατία που μας λένε οτι έχουμε.

Εδώ θα βρείτε μερικά απο τα βίντεο αυτά με Ελληνικούς υπότιτλους. Η λίστα ανανεώνεται συχνά.

Θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα αν βλέπαμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες απο Έλληνες καλλιτέχνες, προσωπικό του τομέα υγείας, νομικούς αλλα και απλούς πολίτες.

Follow us: