Δημόσιο κάλεσμα σε υποστήριξη της αναφοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:“COVID-19 – Θεμελιώδεις Ελευθερίες και Δικαιώματα των Πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”

“COVID-19 – Fundamental Freedoms and Rights of Citizens of the European Union”  
“COVID-19 – Θεμελιώδεις Ελευθερίες και Δικαιώματα των Πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”

Πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες έχουν σοβαρές ανησυχίες για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του Covid19, δεδομένων των αμφισβητούμενων «επιστημονικών» απόδειξεων, των επιπτώσεών της ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, και το κοινωνικό και οικονομικό της αποτέλεσμα.  Αυτές οι ανησυχίες υπάρχουν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ένα πλαίσιο γενικής ευθυγράμμισης των δημόσιων μέτρων στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Σε μια εποχή που έκτακτα μέτρα που περιορίζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες εγκαθίστανται στη ζωή μας ως μια «νέα κανονικότητα», ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ και να επιδιώξουμε μια επίσημη και ενωμένη απάντηση σε αυτήν τη συνεχή διάβρωση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας. Οι κοινές μας ανησυχίες στην Ευρώπη απαιτούν μια ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ .

ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ με την ονομασία “COVID-19 – Fundamental Freedoms and Rights of Citizens of the European Union” – “COVID-19 – Θεμελιώδεις Ελευθερίες και Δικαιώματα των Πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Αυτή η αναφορά έχει υποβληθεί έως σήμερα από 21 διαφορετικούς οργανώσεις και άτομα από 17 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες[1]. Οι περιλήψεις είναι διαθέσιμες σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οπότε ο καθένας μπορεί να το διαβάσει στη μητρική του γλώσσα και να αποφασίσει εάν θέλει να την υποστηρίξει.

Οι κύριοι στόχοι της είναι:
– Να εκφράσουμε την κοινή μας δυσαρέσκεια για τις επιθέσεις κατά των πολιτικών ελευθεριών που προκλήθηκαν από τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και να ζητήσουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συγκροτήσει χωρίς καθυστέρηση μια ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΡΧΕΣ και να αξιολογήσει την ορθότητα, νομιμότητα και αναλογικότητα των ληφθέντων μέτρων  

– Προκειμένου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ  ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣΗΣ ΤΩΝ 750 δισεκατομμυρίων Ευρώ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ.      

Επισυνάπτουμε το πλήρες κείμενο αυτής της αναφοράς στα αγγλικά και στα ελληνικά

 

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΡΚΟΥΝ 2 ΛΕΠΤΑ:
-Εγγραφείτε στο https://www.europarl.europa.eu/petitions/en/login  (δημιουργήστε ένα λογαριασμό, χρειάζονται 2 λεπτά) και υποστηρίξτε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Ή ΟΛΕΣ αυτές τις αναφορές ηλεκτρονικά – η υπογραφή είναι ανώνυμη και έχετε το δικαίωμα να υποστηρίξετε όσες επιθυμείτε από αυτές!       
Μεταβείτε στον ιστότοπο αναφορών του ΕΚ και αναζητήστε τις αναφορές -1397/2020 – Βέλγιο, 1399/2020 – Γαλλία, 1401/2020 –Πορτογαλία, 1438/2020 – Ρουμανία, 1469/2020 – Νορβηγία, 1501/2020 – Iρλανδία, τα 0046/2021, 0038/2021, 0152/2021 (δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, ακολουθήστε τον ιστότοπο του ΕΚ για τις επόμενες εβδομάδες) 

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΙΣΧΥ ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, σας προσκαλούμε να διαδώσετε τα νέα σχετικά με αυτήν, στην Ελλάδα και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ όπου μπορεί να έχετε φίλους ή γνωστούς.

ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ.

Επιπλέον προαιρετικές δράσεις σχετικά με την αναφορά

1) Για όσους επιθυμούν να υποβάλλουν την αναφορά για την Ελλάδα, παρακαλούμε ελέγξτε το συνημμένο έγγραφο

2) Δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη όλες οι αναφορές στον ιστότοπο της ΕΕ. Συγκεκριμένα, η 0152/2021 που περιλαμβάνει τη Λετονία, το Λουξεμβούργο, την Κροατία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία και 3 για την Ιταλία είναι ακόμη ανοιχτές για δημόσια υποστήριξη. Στείλτε το έγγραφο

στον πρόεδρο του Eυρωκοινοβουλίου, τους ηγέτες των πολιτικών ομάδων και τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή (οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το κείμενο περιλαμβάνονται στο έγγραφο, απλώς κάντε αντιγραφή/επικόλληση)

3) Θα βρείτε τα ονόματα και τα email των Ελλήνων ευρωβουλευτών που ψήφισαν κατά του GDC στο έγγραφο

και στείλτε τους το έγγραφο

Εντοπίστε αυτούς από τη χώρα σας και γράψτε τους (βρείτε τις διευθύνσεις email των ευρωβουλευτών στο αρχείο

Follow us: