Από πόσα ρατσιστικά διαχωριστικά και τόνους υγειονομικού φασισμού χτίζεται το “τείχος ανοσίας”;

Κείμενο του contra dystopia το οποίο και συνυπογράφουμε

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζούμε υπό τη σκιά μιας πανδημικής βιοτρομοκρατίας:  ο εργαστηριακός ιός βγήκε από την επαρχία της Γιουχάν και στρατολογήθηκε αμέσως στα χακί σε όλες τις πολεμικές βάσεις ανά την υφήλιο.
Έγινε ο «αόρατος εχθρός» και ο ηγεμόνας ανά χώρα κήρυξε τον «πόλεμο» εναντίον του, ορίζοντας την ίδια στιγμή την κατάσταση εξαίρεσης που θα του επέτρεπε αφ’ενος να εξαιρέσει τα πάντα από τις ζωές μας, αφετέρου να μας τις επιστρέψει με φειδώ.

Σε αυτό το σκηνικό πολέμου αναστείλαμε τη ζωή μας μέσω αλλεπάλληλων και αναποτελεσματικών λοκνταουν, προκειμένου να την «προστατεύσουμε».

Καθηλωθήκαμε-Μείναμε σπίτι με επιδόματα, με δανεικά, με ενδοοικογενειακή βία, με σωματική/ψυχική εξάντληση, με τηλεργασία, με τηλεκπαίδευση και ψηφιακή βιοασφάλεια, με καθήλωση σε οθόνες και ψηφιακές επαφές, με ανάπτυξη και επιδείνωση νοσημάτων (πέραν του κοβιντ) χωρίς περίθαλψη στο μονοθεματικό ΕΣΥ και όταν βγήκαμε από το καβούκι μας περίμενε η πλήρης αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων και ωραρίων, τα «ρεπο», η πανεπιστημιακή αστυνομία, τα λουκέτα, η επισφάλεια, η ανεργία και τα υπερσύγχρονα και υπεροργανωμένα Εμβολιαστικά Κέντρα.

Όταν κλείσαμε την πόρτα της επίπλαστης σπιτικής βιοασφάλειας, άνοιξε η πόρτα του εμβολιαστικού κέντρου, των φαρμακείων, προκειμένου να προμηθευόμαστε υποχρεωτικά σελφ τεστ διαρκώς για να αποδείξουμε μέσα στην παράνοια ότι δεν έχουμε κανένα σύμπτωμα, οι απειλές απόλυσης από τα αφεντικά αν δεν έχει προγραμματιστεί ραντεβού εμβολιασμού, διπλές μάσκες παντού με κάθετη ιατρικοποιημένη παρέμβαση σε κάθε ανάσα μας.
Οι σελφι με τη σύριγγα και τα χρωματιστά πιστοποιητικά παραβίασης προσωπικών δεδομένων και ιατρικού απορρήτου έγιναν η νέα κανονικότητα χτίζοντας τη νεα «καθαρή», «αμιγή» ταυτότητα, παραπέμποντάς μας σε σκοτεινές ναζιστικές ιδεολογίες.

Τώρα πια που βγήκαμε «έξω» πλέον έχει προστεθεί δίπλα στον αόρατο ιογενή εχθρό, ο ορατός εσωτερικός εχθρός: οι ανεμβολίαστοι, ως «εγωκεντρικά» και «ανεύθυνα», «μη αλληλέγγυα» υποκείμενα που δεν δέχονται στη νέα θρησκεία τον κοσμικό αγιασμό.

Το αίτημα για «συλλογική ανοσία» με πειραματικά εμβόλια αμφίβολης αποτελεσματικότητας και ασφάλειας, που ούτε οι φαρμακευτικές τους δεν εγγυώνται τη μη μετάδοση του ιού και νόσηση όσων τα προτιμήσουν, έγινε το νέο λάβαρο σταυροφορίας σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Οι σοβαρές και βαριές βλάβες μέχρι και οι θάνατοι από αυτά έγιναν μια στατιστική μονάδα ανάξια πένθους, αφού «τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων» κι ας ανεβοκατέβαιναν τα ηλικιακά κριτήρια.
Τα ατομικά δικαιώματα της αυτοδιάθεσης του σώματος έγιναν μπροστά στο κοινωνικό αίτημα του «τείχους ανοσίας» πολυτέλεια με εγωκεντρική χροιά και η συλλογική ανοησία και διαστρέβλωση είχε ήδη επιτευχθεί.
Όμως, σε αυτό το δυστοπικό σημείο που θα βρεθούμε από τις 15 Ιουλίου, το πολεμικό σκηνικό εμφυλίου αποκτά πρώτη φορά μετά το Γ’ Ράιχ ειδική σήμανση.

Οι «καθαροί από κοβιντ»/«αμιγείς» χώροι θα φιλοξενούν «καθαρούς από κοβιντ»/«αμιγείς» πελάτες και η νεα ευγονική καθαρότητα θα ξαναζωντανέψει.

Οι κοινωνικές σχέσεις θα διαχωρίζονται πριν πάνε για καφέ, οι εργασιακές σχέσεις θα αποδιοργανώνονται ακόμα πιο πολύ υπό τον εκβιασμό έμμεσων ή άμεσων ιατρικών πράξεων, το σύστημα υγείας θα ιδιωτικοποιείται ολοένα και περισσότερο και οι φαρμακευτικές εταιρείες θα αυξάνουν το τζίρο τους στα χρηματιστήρια, γελώντας με το ανέκδοτο για απελευθέρωση της πατέντας.

Ο πόλεμος δεν είναι με τον ιό, θα ήταν γελοίο να αναπαράγουμε μια τέτοια ορολογία.
Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να έρθουμε σε αντιπαράθεση με μικροοργανισμούς που χρήζουν αποτελεσματικού και οργανωμένου συστήματος υγείας με αποτελεσματική και ασφαλή θεραπευτική αντιμετώπιση.

Σε αυτή τη βιοτρομοκρατία αυτή τη στιγμή απειλούμαστε από έναν γνωστό και διαρκώς παρόντα και μεταλλασσόμενο με διάφορες μορφές ιό:
Αυτόν του φασισμού, του ρατσισμού, των διακρίσεων, των αποκλεισμών, των διαιρέσεων και της νέο ναζιστικής-ευγονικής φαντασίωσης «καθαρών ταυτοτήτων».

Δεν ήρθαμε τώρα από την απέναντι πλευρά, ήμασταν πάντα εδώ για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, μέχρι να τσακίσουμε και τις τελευταίες όψεις/μεταλλάξεις του.

CONTRA DYSTOPIA

www.contradystopia.gr

Follow us: