Επιστολή συμπαράστασης προς τους 49 συμπολίτες, ένστολους υπαλλήλους της Ε.Μ.Α.Κ για την Προσφυγή τους στην δικαιοσύνη με αίτημα ακύρωσης της απόφασης του αρχηγού της Πυροσβεστικής για υποχρεωτικό (εξαναγκαστικό) εμβολιασμό

Τα μέλη της ομάδας των Επιστημόνων για την Υγεία και Ελευθερία, εκφράζουν με το παρόν την συμπαράστασή τους στους 49  ένστολους υπαλλήλους της ΕΜΑΚ που αποφάσισαν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους για ελευθερία στην επιλογή ιατρικών πράξεων που αφορούν την υγεία τους.

Οποιαδήποτε καταναγκαστική πράξη ακυρώνει βασικά συνταγματικά δικαιώματα πολιτών, μέσω της άσκησης του δικαιώματός τους για ελεύθερη επιλογή ιατρικών πράξεων που αφορούν το μοναδικό άτομο στο οποίο απευθύνονται, είναι τουλάχιστον αντισυνταγματική και δίνει το δικαίωμα στον Έλληνα πολίτη, στον οποίον επιβάλλεται, ανεξαρτήτως πλαισίου, να την καταγγέλλει νομικά. Εν προκειμένω η επιβολή εμβολιασμού σε ειδικές μονάδες του δημοσίου όπως η ΕΜΑΚ, με αιτιολόγηση ‘την προάσπιση της δημόσιας υγείας’, καταργεί το αναπόσπαστο δικαίωμα των συμπολιτών μας για αυτοδιαχείριση του σώματός τους καθώς και τη δυνατότητα τους να ενημερωθούν από τον ατομικό τους θεράποντα ιατρό, που γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό τους, για την πιθανότητα το συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα που τους επιβάλλεται να δεχτούν, να θέτει σε κίνδυνο την προσωπική τους υγεία.

Δεδομένων των καταγεγραμμένων σε παγκόσμιο επίπεδο ήδη παρενεργειών που όλα τα νέα εμβόλια του COV-19 μπορεί να εμφανίσουν παρενέργειες οι οποίες κυμαίνονται από ήπιες ως εξαιρετικά σοβαρές (θρομβώσεις, μυοκαρδίτιδες κτλ), με πιο ακραίο παράδειγμα, την κατάληξη υγιών ανθρώπων σε μικρή χρονική περίοδο από την ημερομηνία του εμβολιασμού τους , προκαλεί τουλάχιστον απορία η εμμονική διαλεκτική Δημόσιων Φορέων και της Κυβέρνησης για μαζικό εμβολιασμό των συνανθρώπων μας.  Να σημειώσουμε, πως το όλο αφήγημα της προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας από τον COV-19 μέσω εμβολιασμού αφορά φαρμακευτικά σκευάσματα που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο. Επιπλέον, και ανεξαρτήτως σκευάσματος, ακόμη κι αν αυτά ήταν απολύτως ασφαλή, και πάλι η εντολή για μαζικό εμβολιασμό υπαλλήλων δημόσιων φορέων, συνεχίζει να συνιστά καταπάτηση του δικαιώματος τους για αυτοδιαχείριση αναφορικά με ιατρικές πράξεις που αφορούν το σώμα τους. Λαμβάνοντας υπόψη πως οι καταγεγραμμένες επιπλοκές και σοβαρότατες παρενέργειες δεν είναι αμελητέες, και άρα οφείλουν οι εκάστοτε αρχές να ενημερώνουν τους πολίτες για τα ποσοστα αυτά και τον τύπο παρενεργειών, η πράξη της επιβολής τους γίνεται ακόμη περισσότερο άξια απορίας.  Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, που ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, όπως είναι και οι άνδρες της ΕΜΑΚ, έχουν το δικαίωμα να καταφύγουν στον ατομικό τους θεράποντα ιατρό και μαζί του να συναποφασίσουν αν θα ήθελαν να πάρουν το οποιοδήποτε ρίσκο εις βάρος της υγείας τους, προκειμένου να προστατευτούν από την πιθανότητα βαριάς νόσησης από τον COV-19. Επίσης, πρέπει να υπογραμμιστεί πως οι άνδρες της ΕΜΑΚ θέτουν καθημερινά το σώμα τους σε κίνδυνο και μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων λόγω της έκθεσής τους σε δυσμενείς συνθήκες (π.χ. λόγω καταδύσεων).

Επομένως όχι μόνο δεν συνιστά παράλογη πράξη η καταφυγή τους στην Δικαιοσύνη για την προάσπιση του αναπόσπαστου δικαιώματός τους για ελεύθερη επιλογή ιατρικών πράξεων που αφορούν το σώμα τους, αλλά και πράξη προς μίμηση για οποιονδήποτε εκ των συμπολιτών μας δέχεται άμεση ή έμμεση πίεση αυτή τη στιγμή από τον εργασιακό του φορέα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμού του.

Σε ένα κράτος, όπου υπάρχουν θεσπισμένοι νόμοι και κανόνες, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε σε επαγρύπνηση κάθε φορά που αυτοί απειλούνται να καταπατηθούν.

Λέγοντας αυτό, για μια ακόμη φορά, είμαστε υπέρμαχοι και σεβόμαστε το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου για αυτοδιαχείριση της ατομικής του υγείας και θέλουμε ως απλοί συνάνθρωποι και επιστήμονες για την προάσπιση της δημοκρατίας και της υγείας, να δηλώσουμε στους άνδρες της ΕΜΑΚ που με θάρρος κατέφυγαν στην Δικαιοσύνη και αρνούνται να χειραγωγηθούν τυφλά, την συμπαράσταση μας για την πράξη τους.

Follow us: