Ενημέρωση σχετικά με τις διαδηλώσεις των Ελλήνων Υγειονομικών

Δεν αντιμετωπίζουμε καμία κρίση COVID.

Αντιμετωπίζουμε μια κρίση υγειονομικής κακοδιαχείρισης, ένα παγκόσμια οργανωμένο βασανιστήριο, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Στην Ελλάδα, σημαντικές διαδηλώσεις σχετικά με την Covid πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο, όπου χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν για τις εντολές που απαγορεύουν σε όσους δεν δέχονται την ένεση να εισέρχονται σε κλειστούς δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων μπαρ, εστιατορίων και άλλων χώρων διασκέδασης. Οι Έλληνες διαδήλωσαν επίσης για να καταγγείλουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ενέσεις στους έφηβους κατά του ιού.

Στα τέλη Αυγούστου, περίπου 7.500 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, μπροστά στο κοινοβούλιο, για να διαμαρτυρηθούν για τη διαφαινόμενη απαίτηση ενέσεων στους επαγγελματίες υγείας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Συνολικά 47 άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία, όταν η ξέσπασε βία.

Οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι οι διαδηλωτές εκτόξευσαν “βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο”, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να χρησιμοποιούσουν τις “αύρες” κατά του πλήθους και να κάνουν “περιορισμένη χρήση δακρυγόνων“. Οι ακτιβιστές της WFA Ελλάδας και των Επιστημόνων για την Υγεία και την Ελευθερία, που συμμετείχαν στη διαδήλωση, λένε ότι επρόκειτο για προβοκάτσια.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, έγινε υποχρεωτικό, για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και όσους εργάζονται σε οίκους ευγηρίας, να δεχθούν τις ενέσεις ή να προσκομίσουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι είχαν πρόσφατα αναρρώσει από τον ιό. Οι εργαζόμενοι που δεν συμμορφώθηκαν αντιμετωπίζουν επ’ αόριστον αναστολή χωρίς αποδοχές. Σημειώνεται ότι, κάθε δημόσιος υπάλληλος, αν καταδικαστεί για αξιόποινη πράξη, λαμβάνει το 50% του μισθού του.

Το επιχείρημα ότι “οι μη ”εμβολιασμένοι” άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για τους ασθενείς” έγινε η σημαία των χρυσοπληρωμένων μέσων ενημέρωσης (30 εκατομμύρια ευρώ έλαβαν μέχρι τώρα από την κυβέρνηση), ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτό δεν αποδείχθηκε πουθενά, ούτε επιστημονικά ούτε στατιστικά.

Έτσι, 10.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας τέθηκαν σε αναστολή, με πλήρη απώλεια του μισθού τους. Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του κ. Πλεύρη, Έλληνα Υπουργού Υγείας, η Κυβέρνηση θα παρατείνει το καθεστώς της αναστολής και μετά τη λήξη του, στις 31/10/2021, με νέα νομοθεσία.

Άνθρωποι σαν κι αυτόν, που έχουν λάβει αυτές τις αποφάσεις, αποφασίζουν για την τύχη της χώρας εν μέσω μιας αποκαλούμενης ”πανδημίας”, αφήνοντας το σύστημα υγείας χωρίς προσωπικό για τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Έτσι, δεν είναι περίεργο που η Ελλάδα έχει, μέχρι στιγμής, ξεπεράσει τον αριθμό των νεκρών της Σουηδίας.

Την περασμένη εβδομάδα, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, εκατοντάδες Έλληνες γιατροί πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία. Περίπου 500 διαδηλωτές, από συνδικάτα που εκπροσωπούν το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται στα κρατικά νοσοκομεία της Ελλάδας, κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας. Η διαδήλωση πέρασε από το ελληνικό κοινοβούλιο και κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Υγείας.  Πολλοί φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό κατά των κυβερνητικών σχεδίων, τα οποία θα εντείνουν τις ελλείψεις προσωπικού, θα οδηγήσουν σε πολλές ώρες εργασίας, ενώ θα υπονομεύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απέναντι στο μήνυμα της κυβέρνησης, ότι ”είναι αδιανόητο να μην έχουν εμβολιαστεί ακόμη 3 στους 10 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας”, οι υγειονομικοί αντιτείνουν αυτά που είναι  πραγματικά αδιανόητα!

1. Οι υποχρεωτικές ενέσεις χωρίς καμία επιστημονική και στατιστική υποστήριξη. Τη στιγμή που

  • Το CDC στις ΗΠΑ, το οποίο προωθεί τις ενέσεις, αποδεικνύει σε δική του έρευνα ότι το ιικό φορτίο είναι το ΙΔΙΟ σε ”εμβολιασμένους” και μη ”εμβολιασμένους” ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι μολύνουν και μεταδίδουν τον ιό ΑΜΕΣΑ!!!
  •  Άλλα επαγγέλματα, όπως οι εκπαιδευτικοί, μπορούν να πάνε στην εργασία τους με 2 rapid test την εβδομάδα και εκατοντάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που εξαιρούνται από τον Υποχρεωτικό ”Εμβολιασμό”, επιστρέφουν στην εργασία τους, ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ΝΟΜΙΜΑ, παραμένοντας μη ”εμβολιασμένοι”, με την πρόβλεψη για 2 rapid test την εβδομάδα.
  • Οι συνοδοί ασθενών εισέρχονται στα νοσοκομεία και παραμένουν στις κλινικές με 2 rapid test την εβδομάδα .

2. Να υπάρχουν νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που δεν περιλαμβάνονται ακόμη στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

3. Τα ρεπό και οι διακοπές που δεν δόθηκαν, κατά μέσο όρο, υπολογίζονται σε 50-100 εργάσιμες ημέρες για κάθε νοσηλευτή με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς.

4. Οι μισθοί τους είναι οι κανονικοί μισθοί ενός υπαλλήλου γραφείου δημόσιας υπηρεσίας. Δεν χορηγήθηκε δώρο Πάσχα, κανένα μπόνους, καμία οικονομική ενίσχυση στους περσινούς ήρωες με τα λευκά και τα μπλε που η κυβέρνηση, ένα χρόνο πριν, μας καλούσε να χειροκροτήσουμε.

5. Σημαντικό μέρος του προσωπικού απουσιάζει σε αναστολή.

Ταυτόχρονα, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σημάδια εξάντλησης σε πάρα πολλούς από τους εναπομείναντες εργαζόμενους στον τομέα της υγείας με τη μορφή ασθενειών, είτε πρόκειται για αυτοάνοσα, μυοσκελετικά, καρδιακά νοσήματα ή υπερκόπωση.

6. Τα νοσοκομεία υπερφορτώνονται από τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού, με αποτέλεσμα να αποσύρονται οι νοσηλευτές για εμβολιασμούς από τα τμήματά τους, αποδυναμώνοντας τα ακόμη περισσότερο.

Ως αποτέλεσμα, οι εναπομείναντες νοσηλευτές αναλαμβάνουν πρόσθετα βάρη στις ήδη τσακισμένες πλάτες τους.

—————————————————————————————–

Το παράπονο μιας ασκούμενης νοσοκόμας: “Εμείς, οι φοιτητές νοσηλευτικής, κάνουμε την πρακτική μας άσκηση στα νοσοκομεία, δουλεύουμε κανονικές βάρδιες και προσφέρουμε υπηρεσίες, λαμβάνοντας μόνο 176 ευρώ το μήνα, έχουμε έξοδα!!!”

——————————————————————————————

7.  Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί στοχοποιούνται για λόγους που γνωρίζουν μόνο αυτοί που τους στοχοποιούν, κυρίως η κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Προσπαθούν να τους επιρρίψουν ευθύνες και να υποτιμήσουν τη συμβολή όλων αυτών των ανθρώπων που έχουν προσφέρει και δίνουν το αίμα και τις ζωές τους στον υγειονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει.

Αυτά είναι αδιανόητα!

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας απαιτούν ΑΜΕΣΑ:

  • Να μην παραταθεί το καθεστώς αναστολών πέραν της 31/10/2021.
  • ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι σε αναστολή να επιστρέψουν στην εργασία τους με 2 rapid test την εβδομάδα και τήρηση ΟΛΩΝ των πρωτοκόλλων προστασίας. Να υπάρχει τακτικός έλεγχος όλων των εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές.
  • Να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για την παρακράτηση του μισθού κατά παράβαση κάθε έννοιας ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.
  • Οι Έλληνες εργαζόμενοι στον τομέα της ιατρικής στην απαιτούν επίσης να συμπεριληφθούν στην κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων , προκειμένου να λαμβάνουν επιπλέον μισθό για “βαριά και ανθυγιεινή” εργασία.
  • Τα συνδικάτα, ενώ υποστηρίζουν τις ενέσεις, αντιτίθενται στην αναστολή των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid, καθώς αυτό θα επιδεινώσει την έλλειψη προσωπικού, και υποστηρίζουν ότι το προσωπικό πρέπει να έχει το δικαίωμα της επιλογής.

————————————————————————————————

Ενώ η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τον ομαδικό χορό σε εκδηλώσεις όπως οι γάμοι ή τα πανηγύρια, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας διαδηλώνουν χορεύοντας.

————————————————————————————————

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στενάζει από την απώλεια 10.000 εργαζομένων στον τομέα της υγείας και πλέον, η Δημόσια Υγεία πράγματι κινδυνεύει  χωρίς τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Κλινικές σε διάφορα νοσοκομεία ζητούν καθημερινά τεστ για τους ”εμβολιασμένους” υγειονομικούς που απασχολούν, λόγω του υψηλού επιπολασμού του Covid-19 μεταξύ τους.

Μονάδες εντατικής θεραπείας κλείνουν και νοσοκομεία υπολειτουργούν ήδη λόγω της μεγάλης εξάπλωσης της ίδιας της  ασθένειας στο ”εμβολιασμένο” προσωπικό!

Το κυβερνητικό αφήγημα περί “επικινδυνότητας” των μη εμβολιασμένων καταρρέει με πάταγο και αποδεικνύεται περίτρανα ότι η απόφαση της Κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες υγειονομικούς ήταν μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για την κακοδιαχείριση της υγειονομικής κρίσης, να στοχοποιήσει και να εκθέσει (με τη συμβολή των πρόθυμων ΜΜΕ) τους “ήρωες” του περασμένου έτους και να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για την επικείμενη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας, όπως το οραματίζεται με το σχέδιο “νέο ΕΣΥ”.

Το Ελληνικό τμήμα της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Ελευθερία(WFA) και η Ελληνική Συμμαχία Ιατρών για την Ελευθερία(Greek Medical Freedom Alliance, μέλος της Παγκόσμιας Συμμαχίας Γιατρών-WDA) καθώς και οι Ε.Υ.Ε, εκφράζουμε και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή του αγώνα και των πρωτοβουλιών των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και είμαστε ολόψυχα στο πλευρό τους ενάντια σε αυτόν τον αντιεπιστημονικό, αντισυνταγματικό, άδικο και παράλογο νόμο για τις υποχρεωτικές ενέσεις. Μια απόφαση της κυβέρνησης, με την απόλυτη ανοχή σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Η Ελληνική Συμμαχία Ιατρών για την Ελευθερία έχει ήδη αποστείλει επίσημη επιστολή σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας, στο Υπουργείο Υγείας και σε άλλους φορείς υγείας της χώρας μας

  • Τονίζοντας την υπεράνθρωπη και χωρίς επαρκή μέσα προσφορά των εργαζομένων στον τομέα της υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης
  • Υποστηρίζοντας το δικαίωμά τους, σύμφωνα με όλες τις συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη σύγχρονη διεθνή ιατρική πρακτική, της ενημερωμένης συγκατάθεσης των ασθενών για κάθε ιατρική πράξη
  •   Ζητώντας να μπει ένα τέλος στις απαράδεκτες, παράνομες και ρατσιστικές διακρίσεις μεταξύ ”εμβολιασμένων” και μη ”εμβολιασμένων” ανθρώπων.

Επαναλαμβάνουμε και είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι

Δεν πρόκειται για κρίση COVID, αλλά για κρίση κακοδιαχείρισης υγειονομικής κρίσης, ένα παγκόσμια οργανωμένο βασανιστήριο, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Follow us: