Τα έγγραφα της Pfizer δείχνουν ότι οι σοβαρές παρενέργειες και οι θάνατοι από τα εμβόλια είναι γνωστοί εδώ και καιρό

Στις ΗΠΑ, δικαστήριο διέταξε τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να συμμορφωθεί με το αίτημα του που υπέβαλε η ομάδα Public Health and Medical Professionals for Transparency και αφορά το Νόμο περί Ελευθερίας των Πληροφοριών (Freedom of Information Act-FOIA).

Η ομάδα, η οποία έχει περισσότερα από 300 διακεκριμένα μέλη, συμπεριλαμβανομένων καθηγητών (και Ελλήνων) όπως και επιστημόνων, κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποκαλύψει όλα τα δεδομένα που συνέβαλαν στη βιαστική απόφαση του οργανισμού να χορηγήσει στο πειραματικό εμβόλιο mRNA της Pfizer, άδεια επείγουσας χρήσης (EUA).

Τα δεδομένα ανέρχονται σε περισσότερα από 329.000 έγγραφα, και σε μια προσπάθεια να αποκρύψει τις πληροφορίες, ο FDA είχε προηγουμένως απορρίψει το αίτημα FOIA στο δικαστήριο. Παρ’ όλα αυτά, η υπηρεσία διατάχθηκε να δώσει τα έγγραφα στη δημοσιότητα.

Οι δικηγόροι του Υπουργείου Δικαιοσύνης που εκπροσωπούσαν τον FDA ζήτησαν από ομοσπονδιακό δικαστή να τους επιτρέψει να επεξεργαστούν το αίτημα για το αδιανόητο χρονικό διάστημα των 55 ετών, εξηγώντας ότι θα μπορούσαν να δημοσιοποιήσουν μόνο 500 σελίδες ανά μήνα. Αυτό θα σήμαινε ότι σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του προϊόντος της Pfizer δεν θα ήταν πλήρως διαθέσιμες μέχρι το 2076.

Αφού τα δικαστήρια διέταξαν τη συμμόρφωση με το FOIA, το οποίο απαιτεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να αποδεσμεύσει τα έγγραφα, ο FDA έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη παρτίδα που αφορούσε το εμβόλιο της BioNTech/Pfizer, για το οποίο χορήγησε έγκριση έκτακτης ανάγκης.

Το έγγραφο, με τίτλο Cumulative Analysis of Post-Authorisation Adverse Event Records Reports, δείχνει ότι μόνο τις πρώτες 90 ημέρες από την εισαγωγή του εμβολίου στο πλαίσιο του EUA του FDA – από την 1η Δεκ. 2020 – 28 Φεβρουαρίου 2021 – αναφέρθηκαν χιλιάδες ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1223 θανάτων.

Δεδομένου ότι η έκθεση περιλαμβάνει μόνο τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις του εμβολίου που οι ερευνητές χαρακτήρισαν ως “σοβαρές περιπτώσεις”, υπήρχαν χιλιάδες άλλες αναφορές που δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτά τα δεδομένα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η κάπως καλύτερη κατανομή των ηλικιακών ομάδων από ό,τι συνήθως συμβαίνει π.χ με τον ΕΜΑ:

Αξιοσημείωτο είναι το υψηλό ποσοστό των γυναικών που επηρεάστηκαν από σοβαρές παρενέργειες: οι περιπτώσεις είναι περίπου 3 φορές περισσότερες από τους άνδρες.

Παρόλο που οι εκστρατείες εμβολιασμού στόχευαν αρχικά τους ηλικιωμένους, από την ηλικιακή κατανομή φαίνεται ότι οι νεότεροι επηρεάζονται περισσότερο από ότι οι ηλικιωμένοι.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι όλες οι περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται ως “μη σοβαρές” θα αντιμετωπίζονται εντός 90 ημερών. Ωστόσο, η εν λόγω έκθεση δημοσιεύθηκε προτού το εμβόλιο της Pfizer ήταν διαθέσιμο για 90 ημέρες.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11.12.2021

Follow us: