Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ξαφνικά δεν αποτελεί πρόβλημα: το Συμβούλιο της Ευρώπης τροποποίησε το ψήφισμα του

Τον Ιανουάριο του 2022, το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι νομικά επιτρεπτός. Το ψήφισμα συντάχθηκε από έναν ομοσπονδιακό σύμβουλο του κόμματος SPÖ της Αυστρίας. Το ψήφισμα αυτό ανατρέπει το ψήφισμα του 2021 και ξαφνικά προτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Πριν από ένα χρόνο, το Συμβούλιο της Ευρώπης τάχθηκε σαφώς κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των διακρίσεων εις βάρος των ανεμβολίαστων. Τώρα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν παραβιάζει πλέον την εισήγηση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ήταν ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά επιχειρήματα των επικριτών της υποχρεωτικότητας. Το Συμβούλιο της Ευρώπης είχε εκφράσει σαφώς τη γνώμη του για το θέμα “Εμβόλια COVID-19: ηθικές, νομικές και πρακτικές εκτιμήσεις” στο ψήφισμά του της 27ης Ιανουαρίου 2021(Resolution 2361). Ξεκάθαρη γνωμοδότηση: Δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις με βάση την κατάσταση εμβολιασμού.

Ανατροπή ψηφίσματος

Εκείνη την εποχή, ο Reinhard Lopatka, μέλος του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και επικεφαλής της αυστριακής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, έκανε πίσω και δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η απόφαση θα κάλυπτε μόνο “τον δημόσιο τομέα, αλλά όχι τον ιδιωτικό τομέα”. Μια πολύ αμφισβητήσιμη σχετικοποίηση ούτως ή άλλως. Αλλά τώρα το Συμβούλιο της Ευρώπης προχώρησε ακόμη περισσότερο και ανέτρεψε το ψήφισμα που είχε εκδοθεί πριν από ένα χρόνο με τη μία.

Στο ψήφισμα 2424 της 27ης Ιανουαρίου 2022, η απόφαση είναι εντελώς διαφορετική. Φαίνεται οτι το συμβούλιο της Ευρώπης έπαθαν αμνησία και χωρίς την εναπόθεση στοιχείων και δεδομένων, έκαναν στροφή 180 μοιρών.
Στο έγγραφο “Defeating Covid-19 with public health measures“, η παράγραφος 9 αναφέρει:

Όπως έχει επισημανθεί σε διάφορες φάσεις της πανδημίας, “κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι να είναι όλοι ασφαλείς”.
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση συστήνει συνεπώς στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης και παγκοσμίως να προβούν στην απαραίτητη αλλαγή παραδείγματος για την καταπολέμηση της Covid-19, με μέτρα δημόσιας υγείας που θα συμμορφώνονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια για πάντα:
9.1. ανά πάσα στιγμή:
9.1.1. ακολουθώντας τις συμβουλές του ΠΟΥ και των εμπειρογνωμόνων και προσαρμόζοντας τα μέτρα ελέγχου της πανδημίας στις εξελισσόμενη τοπική κατάσταση και σύμφωνα με τις εξελισσόμενες επιστημονικές γνώσεις,
9.1.2. όταν είναι απαραίτητο να επιβληθούν μέτρα δημόσιας υγείας που παρεμβαίνουν σε
θεμελιώδη δικαιώματα
, διασφαλίζοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται και ανακοινώνονται με σαφή και διαφανή τρόπο, ότι βασίζονται στο μέτρο του δυνατού σε αποδεικτικά στοιχεία, ότι εκπληρώνουν θεμιτό στόχο και ότι ότι είναι αναλογικές. Τα κοινοβούλια, η δικαστική εξουσία και, κατά περίπτωση, εξωτερικοί εμπειρογνώμονες, θα πρέπει να είναι σε θέση να αξιολογούν και να επανεξετάζουν τα μέτρα. Επιπλέον, οι συνεχείς αξιολογήσεις είναι για να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα δεν θα παραμείνουν σε ισχύ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναγκαίο, αλλά και για να εξεταστούν άλλα μέτρα που μπορεί να είναι καταλληλότερα,
9.1.3. με την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, τη χρήση μάσκας, τη διατήρηση της φυσικής απόστασης, τη χρήση υγιεινής χεριών, αποφυγή του συνωστισμού και των κλειστών χώρων και εξασφάλιση του κατάλληλου εξαερισμού στα σχολεία, χώρους υγειονομικής και κοινωνικής περίθαλψης και σε δημόσια κτίρια, με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσης των νόσου Covid-19 χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας,

Η κρίσιμη ένατη παράγραφος του νέου ψηφίσματος καταγράφει και άλλα σημεία που αφήνουν σχεδόν άφωνους. Η παράγραφος 9.3.2.3 νομιμοποιεί τη μονομερή δράση του κράτους, όπως αυτή που ανέλαβε τώρα η Αυστρία. Στην παράγραφο 9.4. ζητείται η λήψη “αποτελεσματικών μέτρων κατά της ψευδούς πληροφόρησης, της παραπληροφόρησης και της αναβλητικότητας όσον αφορά τα εμβόλια Covid” και ομοίως η “ρύθμιση των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης“.

Και συνεχίζει περαιτέρω:

9.4.3. έναρξη δημόσιας συζήτησης για την πιθανή νομοθέτηση εντολών εμβολιασμού για συγκεκριμένες ομάδες ή το γενικό πληθυσμό- οι εν λόγω εντολές εμβολιασμού δεν θα πρέπει, ωστόσο, να καλύπτουν άτομα που για ιατρικούς λόγους δεν πρέπει να εμβολιαστούν ούτε θα πρέπει να καλύπτουν παιδιά μέχρι και έως ότου διασφαλιστεί η πλήρης ασφάλεια και αποτελεσματικότητα όλων των εμβολίων που διατίθενται στα παιδιά, με έμφαση στο βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού

Δυστυχώς βέβαια, όταν πολιτικοί αναφέρονται πλέον σε “δημόσια συζήτηση” εννοούν μονόλογο και μονομερείς αποφάσεις. Στα δύο χρόνια απόλυτου χάους που διανύσαμε, δεν επιχειρήθηκε ούτε μία φορά από τη πλευρά των πολιτικών να γίνει ένας δημόσιος διάλογος. Εκατομμύρια άνθρωποι που δεν εμπιστεύονται το σύστημα και έχουν αντίθετη άποψη, χλευάζονται και “ρίχνονται στην πυρά” χωρίς να τους δίνεται καν η δυνατότητα να ακουστεί ο λόγος τους.

Ο συγγραφέας προέρχεται από το SPÖ της Βιέννης και είναι γνωστός από προηγούμενα σκάνδαλα

Παρεμπιπτόντως, το έγγραφο συντάχθηκε από τον Stefan Schennach, ομοσπονδιακό σύμβουλο του SPÖ στη Βιέννη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, υπερηφανεύτηκε ότι είχε γράψει το “νέο έργο”. Έδωσε επίσης έναν επαινετικό λόγο για την επιστήμη και το “αποτελεσματικό εμβόλιο που προστατεύει από το θάνατο”.

“Αυτό δεν ήταν γνωστό στα τέλη Ιανουαρίου 2021”, δήλωσε ο Schennach. Στην πραγματικότητα, όμως, το εμβόλιο κατά της Covid είχε ήδη χορηγηθεί χωρίς περιορισμούς εκείνη την εποχή. Με αλαζονεία, είπε στους “αγαπητούς επιστολογράφους” (επικριτές του υποχρεωτικού εμβολιασμού) ότι “δεν αποτελεί πλέον περιφρόνηση μιας σύστασης του Συμβουλίου της Ευρώπης αν προβλέψουμε και αποφασίσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εδώ και τώρα, επειδή έχει αποφασιστεί <<δημοκρατικά>>.”.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο κος Schennach έχει εμπλακεί στο λεγόμενο “Azerbaijan connection” καθώς παρέδωσε εσωτερικά έγγραφα του Συμβουλίου της Ευρώπης σε διάφορες ΜΚΟ απο το Αζερμπαϊτζάν, χωρίς να έχει καν την άδεια από το Συμβούλιο.
Για όσους δεν θυμούνται, το Αζερμπαϊτζάν ήθελε να γίνει πρόσφατα μέλος της Ε.Ε και χρημάτισε πολιτικούς Ευρωπαϊκών χωρών -μεταξύ των οποίων από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Αυστρία- ώστε να ψηφίσουν υπέρ της χώρας για την ένταξή της.


Διαφήμιση μέσω EURO2020 καθώς και από πολλούς “γνωστούς” όπως οι Gérard Depardieu, Lady Gaga, Jennifer Lopez και Sting… όλοι αυτοί έλεγαν πόσο “δημοκρατική” είναι αυτή η δικτατορία και πόσο “όμορφα” ζούνε οι πολίτες της.
Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε μετά απο την τεράστια προσπάθεια λίγων δημοσιογράφων που έκαναν τη δουλειά τους και σύντομα …ξεχάστηκε και πάλι.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έχει καμία σχέση με την Ε.Ε. -η απόφαση δεν είναι νομικά δεσμευτική για τα κράτη μέλη. Η Ρωσία, για παράδειγμα, είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση από επτά τακτικά και επτά αναπληρωματικά μέλη.

Follow us: