Η Pfizer αλλάζει διακριτικά τις επιχειρηματικές προοπτικές: τα νέα δεδομένα απειλούν τις πωλήσεις

Η Pfizer πρόσθεσε “αθόρυβα” μια προειδοποίηση στην ετήσια έκθεσή της: “δυσμενή δεδομένα ασφαλείας”, προκλινικά και κλινικά, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επιχείρηση. Μια προσθήκη που θα μπορούσε να προσφέρει μια γεύση του τι να περιμένουμε φέτος: Η πλήρης κατάρρευση του πειράματος mRNA.

Στο τέλος, μπορεί να πρόκειται μόνο για μια νομική διαμάχη: Ο FDA ήθελε να αποκρύψει τα δεδομένα για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για 75 χρόνια. Στην αρχή φάνηκε ότι η πολιτική μυστικότητας θα λειτουργούσε. Στη συνέχεια έχασαν την πρώτη δίκη και έπρεπε να αρχίσουν να υποβάλλουν 500 σελίδες το μήνα. Αλλά εν τω μεταξύ, η πολιτική μηδενικών πληροφοριών είναι σε αδιέξοδο. Εν τω μεταξύ, ο FDA ζητά μόνο μια παράταση: 55.000 σελίδες δεδομένων σχετικά με το εμβόλιο Covid 19 που υποβλήθηκαν στον οργανισμό από την Pfizer πρόκειται να δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα.

Ανησυχία στην Pfizer;

Και ξαφνικά ο φαρμακευτικός γίγαντας φαίνεται να ανησυχεί για την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ωστόσο, μόλις πρόσφατα είχε προβλέψει πωλήσεις 54 δισεκατομμυρίων σε σχέση με την Covid για το 2022. Αλλά οι σχετικές πληροφορίες για τους επενδυτές συχνά κρύβονται στην τριμηνιαία έκθεση. Αρκετές αλλαγές στη σύνταξη των εκθέσεων κερδών του τέταρτου τριμήνου υποδηλώνουν αυτό. Για τους επενδυτές, αλλά και για τον κόσμο, η αλλαγή είναι πράγματι εξαιρετικά ραγδαία. Ξαφνικά η Pfizer λέει ότι οι αποκαλύψεις σχετικά με τις πληροφορίες ιατρικών δοκιμών αποτελούν επιχειρηματικό κίνδυνο.

Οι αλλαγές επικεντρώνονται κυρίως στην αποκάλυψη δυσμενών δεδομένων ασφαλείας, σημείωσε την Τρίτη(08.02.2022) στο Twitter η Kelly Brown της “Rubicon Capital“. Για το τέταρτο τρίμηνο, για παράδειγμα, πρόσθεσε: “….ή περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα των προκλινικών, κλινικών δεδομένων ή των δεδομένων ασφάλειας, μεταξύ άλλων με έλεγχο ή επιθεώρηση”.

Ένας άλλος λόγος που ο κύκλος εργασιών μπορεί να είναι τελικά χαμηλότερος; Το Covid-19 μπορεί να “μειωθεί σε σοβαρότητα ή συχνότητα ή να εξαφανιστεί εντελώς”.

Η ιστοσελίδα Zero Hedge καταλήγει με το ερώτημα: “Τι κρύβεται πίσω από το παραπέτασμα, Pfizer;”. Πολλοί μπορεί να το υποψιάζονται ήδη. Όσοι κοιτάζουν προσεκτικά έχουν παρατηρήσει εδώ και καιρό ότι η κουρτίνα είναι ούτως ή άλλως αρκετά διαφανής.

Την αναφορά της Pfizer από το τέταρτο τρίμηνο(Q4) του 2021 θα τη βρείτε εδώ:

Την αναφορά της Pfizer από το τρίτο τρίμηνο(Q3) του 2021 θα τη βρείτε εδώ:

Ημερομηνία δημοσίευσης: 09.02.2022

Follow us: