Γερμανικό ασφαλιστικό ταμείο αποκαλύπτει: Έκρηξη του αριθμού ανεπιθύμητων ενεργειών από τα πειραματικά προϊόντα

Είναι σαφές σε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ότι δεν υπάρχει πλήρης αναφορά των επιπτώσεων και των επιπλοκών των πειραματικών εμβολίων. Οι άνθρωποι με “αντιδράσεις εμβολιασμού πέραν του συνήθους επιπέδου”, δηλαδή βλάβες από εμβολιασμό, οι οποίοι έχουν ήδη προσπαθήσει να πείσουν τους θεράποντες ιατρούς τους να αναφέρουν τα προβλήματα υγείας τους ως πιθανή επιπλοκή του εμβολιασμού, θα επιβεβαιώσουν ότι αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο είναι.

Παρόλο που η χρονική σύνδεση συχνά δεν επιτρέπει άλλο συμπέρασμα από το να αναπτυχθεί μια αντίστοιχη υποψία, πολλοί γιατροί αρνούνται να συντάξουν αναφορά για μια ύποπτη επιπλοκή μετά τον εμβολιασμό.

Οι λόγοι είναι πολύπλοκοι και έχουν οικονομικό, οργανωτικό και ψυχολογικό χαρακτήρα. Ενώ ένας εμβολιασμός διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και ένας γιατρός αμείβεται στη Γερμανία με 30 ευρώ, ο χρόνος που απαιτείται για την αναφορά μιας ύποπτης επιπλοκής εμβολιασμού είναι τουλάχιστον 20 και συχνά περισσότερο από 30 λεπτά. Συνεπώς: ένας γιατρός μπορεί να “εμβολιάζει” για μια ώρα (με αμοιβή έως 300 ευρώ) ή να στείλει δύο απλήρωτες αναφορές επιπλοκών εμβολιασμού την ίδια ώρα.

Το ινστιτούτο PEI (υπεύθυνο για τη φαρμακοεπαγρύπνηση στη Γερμανία) υποστηρίζει ότι οι γιατροί έχουν νομική υποχρέωση να αναφέρουν τους εμβολιασμούς (όπου υπάρχει υποχρέωση, δεν υπάρχει ανάγκη πληρωμής), πού υποτίθεται ότι θα βρουν το χρόνο να αναφέρουν -ελλείψει πληρωμής- παραμένει ασαφές. Ακόμη και ένας αφοσιωμένος γιατρός που θέλει να δώσει πλήρη αναφορά σπάνια θα μπορέσει να το κάνει, απλώς και μόνο λόγω των χρονικών περιορισμών. Στα δισεκατομμύρια που έχουν δαπανηθεί έως σήμερα, περιμένει το PEI ή ο αντίστοιχος Ε.Ο.Φ από τους γιατρούς να εργάζονται όλο και περισσότερες απλήρωτες νυχτερινές βάρδιες;

Εκτός από αυτό, η υποβολή εκθέσεων παρενεργειών είναι φυσικά και θέμα στάσης. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που δεν επιτρέπεται να ειπωθεί. Ένας υπουργός υγείας επιτρέπεται να μιλάει στην τηλεόραση για έναν εμβολιασμό χωρίς παρενέργειες (ενώ καμία ιατρική παρέμβαση δεν είναι απαλλαγμένη από παρενέργειες) – χωρίς να ενοχλείται από ερωτήσεις ή νομικές συνέπειες. Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής, όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, οδηγείται στην πυρά. Δύο χρόνια προπαγάνδας έχουν αφήσει ανεξίτηλα ίχνη.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, σε πολλές περιπτώσεις ο γιατρός πρέπει ουσιαστικά να αναφέρει μια επιπλοκή που ο ίδιος είχε προκαλέσει εμβολιάζοντας. Σε περιόδους μη οριστικά αποσαφηνισμένων ζητημάτων ευθύνης, αυτή είναι μια δυνητικά κρίσιμη κατάσταση. Σε ποιον αρέσει να παραδέχεται ότι έκανε λάθος; Και μάλιστα γραπτά; Και να το κοινοποιεί προς τις αρχές και τους πελάτες;
Κανείς -και οι γιατροί- δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αναζήτηση στοιχείων στα ιατρικά αρχεία της BKK

Η ακόλουθη προσέγγιση ακολουθεί μια απλή λογική: είναι σχετικά δυσχερές οι γιατροί να αναφέρουν τις παρενέργειες υπό τις ανωτέρω περιγραφόμενες συνθήκες. Αλλά είναι εντελώς απίθανο να μην χρεώνουν τις θεραπείες. Τα άτομα με προβλήματα υγείας μετά τον εμβολιασμό θα απευθυνθούν αργά ή γρήγορα σε γιατρό με τα παράπονά τους. Ο γιατρός που θα εξετάσει τον ασθενή, θα καταλήξει σε διάγνωση και, φυσικά, θα χρεώσει τον ασθενή.

Οι διαγνώσεις ταξινομούνται και κωδικοποιούνται σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ICD10. Υπάρχει ένας αντίστοιχος αλφαριθμητικός κωδικός για κάθε διάγνωση, συμπεριλαμβανομένων των επιπλοκών του εμβολιασμού. Οι σχετικοί κωδικοί είναι οι T88.0 (Λοίμωξη μετά τον εμβολιασμό – σήμερα πολύ δημοφιλής είναι ο έρπητας ζωστήρας), T88.1 (Άλλη επιπλοκή μετά τον εμβολιασμό), Y59.9 (Ανεπιθύμητη αντίδραση στη χρήση εμβολίων) και ο πολύ νέος από το 2021 U12.9 (Ανεπιθύμητη αντίδραση στη χρήση εμβολίων Covid-19).

Η BKK (Betriebskrankenkassen), ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία υγείας στη Γερμανία, αξιολόγησε μόλις τώρα τα πρώτα δυόμισι τρίμηνα του 2021 ως προς το πόσο συχνά χρεώθηκαν οι κωδικοί ICD που αναφέρονται σε επιπλοκές εμβολιασμού.

Πού βρισκόμαστε τώρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του PEI;

Από την τελευταία “έκθεση ασφαλείας” του ινστιτούτου (Αγγλικά, Γερμανικά), έχουν αναφερθεί από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού 244.576 ύποπτα κρούσματα (14 μήνες) – σε εθνικό επίπεδο, το οποίο καλύπτει πληθυσμό 82 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μόνο κατά τα πρώτα 2 ½ τρίμηνα του 2021 (7,5 μήνες), το BKK είχε 224.360 επιπλοκές εμβολιασμού – με σχεδόν 11 εκατομμύρια μέλη:

Με βάση αυτά τα στοιχεία μπορεί κανείς να υπολογίσει τη συχνότητα των επιπλοκών του εμβολιασμού και για τους δύο πληθυσμούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα 0,29% σύμφωνα με το PEI και 2,05% σύμφωνα με το σύστημα χρέωσης:

PEIΥπολογισμός με βάση το ΒΚΚ
Επιπλοκές λόγω εμβολιασμού244.576224.360
Πληθυσμός82 Εκατομμύρια11 Εκατομμύρια
Συχνότητα περιστατικών0,29%2,05%

Ήδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, η συχνότητα των επιπλοκών εμβολιασμού σύμφωνα με το σύστημα χρέωσης των ασφαλιστικών ταμείων ήταν έτσι 7 φορές υψηλότερη από ό,τι δηλώνει το PEI για ολόκληρο το έτος! (2,05% έναντι 0,29%). Τώρα, υποθέτοντας ότι η συχνότητα των παρενεργειών του εμβολιασμού δεν μειώθηκε κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας “booster”, μπορούμε να προεκτείνουμε με βάση αυτά τα στοιχεία την περίοδο αναφοράς του PEI (14 μήνες) και τον συνολικό πληθυσμό:

7,5 μήνεςx1,8614 μήνες
11 Εκατομμύριαx7,4582 Εκατομμύρια
Συνολικός συντελεστήςx13,86
Υπολογισμός224.360 x 13,863.109.629

Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό: σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας εμβολιασμού, εκτιμούμε ότι υπάρχουν στη πραγματικότητα περισσότερες από 3,1 εκατομμύρια επιπλοκές από τον εμβολιασμό με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία.

Δεν πρόκειται για αβάσιμες εικασίες, αλλά μάλλον για συντηρητικούς υπολογισμούς που βασίζονται στα διαθέσιμα στοιχεία. Θα εξηγήσουμε το “συντηρητικούς” στο τέλος. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα τρέχοντα στοιχεία του PEI είναι πολύ χαμηλά τουλάχιστον κατά 13,86 φορές. Εάν εφαρμόσουμε αυτόν τον παράγοντα στις ύποπτες αναφορές σοβαρών και θανατηφόρων επιπλοκών, προκύπτουν τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με αυτό, από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στη Γερμανία έχουν σημειωθεί πάνω από 400.000 σοβαρές και πάνω από 31.000 θανατηφόρες επιπλοκές από τον εμβολιασμό.

Αν αυτό φαίνεται εξωπραγματικά υψηλό, θα ταίριαζε άψογα με τους πίνακες θνησιμότητας της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας – οι οποίοι δείχνουν μια σταθερά αυξανόμενη, αινιγματικά υψηλή υπερβάλλουσα θνησιμότητα έως και 26% ανά ημερολογιακή εβδομάδα από τις αρχές του δεύτερου εξαμήνου του 2021. “Αινιγματικό” στο ότι δεν μπορεί να εξηγηθεί από τη Covid (μέγιστο 8%).

Πιθανά, ένα μέρος αυτής της υπερβολικής θνησιμότητας είναι πολύ πιθανό να οφείλεται επίσης στα μέτρα εγκλεισμού. Διαφορετικά, ο κατάλογος των γεγονότων που αφορούν τη θνησιμότητα σε επίπεδο πληθυσμού είναι αρκετά σύντομος: η εκστρατεία εμβολιασμού. Αυτό φαίνεται επίσης από τη σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Για τα 11 εκατομμύρια ασφαλισμένους του BKK, τα ακόλουθα στοιχεία προκύπτουν σε ετήσια σύγκριση (πλήρες έτος 2020, δυόμισι τρίμηνα 2021) για όλα τα στοιχεία χρέωσης “επιπλοκές εμβολιασμού”:

Αριθμός χρεωμένων επιπλοκών εμβολιασμού των 11 εκατομμυρίων ασφαλισμένων της BKK σε ετήσια σύγκριση

Σαν να μην ήταν ήδη αρκετά τραγικά όλα αυτά, πρέπει δυστυχώς να υποθέσουμε ότι οι αριθμοί είναι ακόμα “πολύ καλοί”. Γιατί; Επειδή δεν χαρακτηρίζουν όλοι οι γιατροί τις βλάβες από τα εμβόλια ως τέτοιες. Παράδειγμα: Ένας νεαρός άνδρας αναπτύσσει μυοκαρδίτιδα λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Θα ήταν ορθό να αναφέρεται “μυοκαρδίτιδα” ως κύρια διάγνωση και “ύποπτη επιπλοκή μετά τον εμβολιασμό με Covid” ως δευτερεύουσα διάγνωση.
Όπως εξηγήθηκε στην αρχή, σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν συμβαίνει – η δευτερογενής διάγνωση της επιπλοκής του εμβολιασμού θα λείπει πολύ συχνά. Και στη συνέχεια μεταβαίνουμε σιγά-σιγά στα εύρη που θεωρούνται από τους γνώστε(βλ. π.χ. Kirsch, εδώ και εδώ ή εδώ) ως ρεαλιστική υποδήλωση: Παράγοντας 20-40.

Με βάση τα στοιχεία που είναι πλέον διαθέσιμα, δεν υπάρχει πλέον λόγος να συζητάμε άλλο για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η άμεση ενέργεια που πρέπει να ληφθεί πρέπει μάλλον να είναι η αναστολή της τρέχουσας εκστρατείας εμβολιασμού, ακολουθούμενη μεσοπρόθεσμα από μια αυστηρή, ειλικρινή και πλήρη επανεκτίμηση της ζημίας που προκλήθηκε στην υγεία. Το “μετεμβολιαστικό σύνδρομο” με όλες τις πτυχές του θα αποτελέσει τεράστιο βάρος για το υγειονομικό και κοινωνικό μας σύστημα τα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν δεν υπάρχει επαρκής ιατρική περίθαλψη για τους πληγέντες.

Μακροπρόθεσμα, τα συστήματα επαγρύπνησης πρέπει να αναμορφωθούν πλήρως. Μια τέτοια καταστροφή δεν πρέπει να επαναληφθεί. Υπάρχουν αρκετές πιθανές λύσεις: μη γραφειοκρατικά ψηφιακά συστήματα αναφοράς αντί για χαρτιά και φαξ. Μελέτες κοόρτης με ενεργή παρακολούθηση της υγείας των συμμετεχόντων. Επαρκής αμοιβή για την υποβολή εκθέσεων προς τους γιατρούς. Έχουμε μπροστά μας μια μακρά λίστα με “πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε” που δεν μπορούμε πλέον να αναβάλλουμε.
Η μέθοδος “κλείστε τα μάτια και ξεπεράστε το” δεν έχει αποδώσει και έπρεπε να είχε τελειώσει ήδη χθες.

Αναφορές σε συστημικά Μ.Μ.Ε

Μία τέτοια είδηση δεν μπορεί να την αποκρύψει κανείς τόσο εύκολα. Η WELT επιτέλους έκανε μία αναφορά (δυστυχώς πίσω από paywall) και έγραψε μεταξύ άλλων:

Μια ανάλυση εκατομμυρίων ασφαλιστικών δεδομένων του εταιρικού ταμείου ασφάλισης υγείας BKK καταλήγει σε σημαντικά υψηλότερους αριθμούς παρενεργειών από ό,τι το Ινστιτούτο Paul Ehrlich. Τα νέα δεδομένα αποτελούν “σήμα συναγερμού”, λέει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BKK Andreas Schöfbeck.

Για πρώτη φορά διατίθενται στοιχεία σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων Covid από μια μεγάλη γερμανική ένωση ασφάλισης υγείας. Ο Andreas Schöfbeck, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BKK ProVita, ανέλυσε τα δεδομένα εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ομίλου BKK. Σύμφωνα με αυτό, ο συνολικός αριθμός των παρενεργειών είναι πολλαπλάσιος από αυτόν που αναφέρει το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (PEI). Σε μια βιντεοκλήση με τη WELT την Τετάρτη, ο Schöfbeck δήλωσε: “Τα στοιχεία που προσδιορίστηκαν είναι σημαντικά και πρέπει επειγόντως να ελεγχθούν ως προς την αξιοπιστία τους.”

Το msn.com πραγματοποίησε και εκείνο πριν από μερικές ώρες εκτεταμένη αναφορά στο θέμα και σίγουρα θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότεροι.

EDIT 02.03.2022: Ο διευθυντής του ασφαλιστικού ταμείου απολύθηκε.

Η επιστολή του ασφαλιστικού ταμείου υγείας(BKK) προς το PEI

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του ΒΚΚ προς το ινστιτούτο PEI μεταφρασμένη στα Ελληνικά:

Αγαπητέ καθηγητά Dr. Cichutek,
το Ινστιτούτο Paul Ehrlich ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου ότι για το ημερολογιακό έτος 2021 αναφέρθηκαν 244.576 ύποπτες περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από εμβολιασμό κατά της covid.
Τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας μας δίνουν λόγους να πιστεύουμε ότι υπάρχει πολύ σημαντική υπο-αναφορά των ύποπτων περιπτώσεων παρενεργειών του εμβολιασμού μετά τον εμβολιασμό. Επισυνάπτω στην επιστολή μου μια αξιολόγηση αυτού του γεγονότος.

Η βάση δεδομένων για την αξιολόγησή μας είναι τα δεδομένα χρέωσης των ιατρών. Το δείγμα μας προέρχεται από τα ανώνυμα δεδομένα των εταιρικών ταμείων ασφάλισης υγείας. Το δείγμα περιλαμβάνει 10.937.716 ασφαλισμένους. Μέχρι στιγμής, έχουμε τα δεδομένα χρέωσης των γιατρών για το πρώτο εξάμηνο του 2021 και περίπου τα μισά για το τρίτο τρίμηνο του 2021. Το ερώτημά μας περιλαμβάνει τους έγκυρους κωδικούς ICD για τις παρενέργειες του εμβολιασμού. Η αξιολόγηση αυτή έδειξε, αν και δεν έχουμε ακόμη τα πλήρη στοιχεία για το 2021, ότι με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία υποθέτουμε ήδη 216.695 θεραπευμένες περιπτώσεις παρενεργειών του εμβολιασμού μετά τον εμβολιασμό Corona από αυτό το δείγμα.

Εάν τα στοιχεία αυτά αναχθούν σε ολόκληρο το έτος και στον πληθυσμό της Γερμανίας, πιθανώς 2,5-3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία έλαβαν ιατρική περίθαλψη για παρενέργειες του εμβολιασμού μετά τον εμβολιασμό. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό σήμα συναγερμού που πρέπει να ληφθεί υπόψη στην περαιτέρω χρήση των εμβολίων. Κατά την άποψή μας, τα στοιχεία μπορούν να επικυρωθούν σχετικά εύκολα και επίσης βραχυπρόθεσμα, ζητώντας από τα άλλα ταμεία ασφάλισης υγείας (ΑΟΚ, ταμεία ασφάλισης υποκατάστατων κ.λπ.) μια αντίστοιχη αξιολόγηση των στοιχείων που διαθέτουν. Αν το αναγάγουμε στον αριθμό των εμβολιασμένων ατόμων στη Γερμανία, αυτό σημαίνει ότι περίπου το 4-5% των εμβολιασμένων ατόμων έλαβαν ιατρική περίθαλψη λόγω παρενεργειών του εμβολιασμού.

Κατά τη γνώμη μας, οι παρενέργειες του εμβολιασμού δεν αναφέρονται επαρκώς. Είναι σημαντικό να εντοπιστούν οι αιτίες για αυτό βραχυπρόθεσμα. Η πρώτη μας υπόθεση είναι ότι, δεδομένου ότι δεν καταβάλλεται αμοιβή για την αναφορά των παρενεργειών του εμβολιασμού, η αναφορά στο Ινστιτούτο Paul Ehrlich συχνά παραλείπεται λόγω της μεγάλης προσπάθειας που συνεπάγεται. Οι γιατροί μας είπαν ότι χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να αναφερθεί μια ύποπτη περίπτωση βλάβης από εμβόλιο. Αυτό σημαίνει ότι 3 εκατομμύρια ύποπτες περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων απαιτούν περίπου 1,5 εκατομμύριο ώρες εργασίας γιατρών. Αυτό αντιστοιχεί σχεδόν στον ετήσιο φόρτο εργασίας 1.000 γιατρών. Αυτό θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί βραχυπρόθεσμα.

Ως εκ τούτου, αντίγραφο της παρούσας επιστολής θα αποσταλεί επίσης στον Γερμανικό Ιατρικό Σύλλογο και στον Εθνικό Σύλλογο Ιατρών Νόμιμων Ασφαλιστικών Οργανισμών Υγείας. Η GKV-Spitzenverband θα λάβει επίσης αντίγραφο αυτής της επιστολής με το αίτημα να λάβει αντίστοιχες αναλύσεις δεδομένων από όλα τα ταμεία ασφάλισης υγείας. Δεδομένου ότι ο κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να αποκλειστεί, σας ζητούμε να απαντήσετε στα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τις 6 μ.μ. της 22ας Φεβρουαρίου 2022.

Με εκτίμηση
Andreas Schöfbeck Διοικητικό Συμβούλιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24.02.2022 ,σε συνεργασία με τον Peter F. Mayer

Follow us: