Είναι διεφθαρμένος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας;

Απο το SokratesBlogHellas
Ένα ντοκιμαντέρ της ελβετικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης SRF το 2010 με αφορμή τις κατηγορίες στο Συμβούλιο της Ευρώπης μετά το τέλος της λεγόμενης „γρίπης των χοίρων“.

Στρασβούργο, Ιανουάριος 2010

Εκπρόσωποι του ΠΟΥ πρέπει να εμφανιστούν ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μια πρόταση αποκαλεί τη γρίπη των χοίρων „επινοημένη πανδημία“. Η Ελβετίδα μέλος του Ελβετικού Συμβουλίου των Κρατών Lilian Mori Pasquier προεδρεύει της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Γερμανός γιατρός Wolfgang Wodarg διατυπώνει σοβαρές κατηγορίες. Λέει ότι

„εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί άσκοπα, δηλαδή επιπλέον του εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης…. Πώς μπόρεσε ο ΠΟΥ να προβεί σε μια τόσο δαπανηρή και επικίνδυνη ανοησία, όπως έκανε. Έχει παίξει και χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη της μια φορά με τη γρίπη των πτηνών και τώρα πάλι με τη λεγόμενη γρίπη των χοίρων…“.

Η γρίπη των πτηνών: τρία χρόνια φόβων. Ο ΠΟΥ προειδοποιούσε:

„Είναι θέμα χρόνου να συνδυαστεί αυτός ο ιός των πτηνών με έναν ανθρώπινο ιό και να σχηματιστεί ένας πανδημικός ιός. Υποθέτουμε – αυτά είναι μόνο μοντέλα, πρέπει να δούμε τι πραγματικά θα συμβεί τότε – ότι θα μπορούσαν να πεθάνουν έως και 17 εκατομμύρια άνθρωποι“ (Klaus Stöhr).

286 άνθρωποι πέθαναν από τη γρίπη των πτηνών. Είχαν προηγουμένως έρθει σε στενή επαφή με τα ζώα. Οι κυβερνήσεις, εν τω μεταξύ, αγόρασαν το Tamiflu και διοχέτευσαν περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια δημόσιου χρήματος στα ταμεία της εταιρίας Roche. Το φάρμακο θα έπρεπε να έχει βοηθήσει σε μια επιδημία γρίπης των πτηνών.

Μεξικό – την περασμένη άνοιξη. Πρώτα κρούσματα γρίπης των χοίρων.

Οι προστατευτικές μάσκες είναι και πάλι στη μόδα. Ήδη τον Ιούνιο: „…Ο κόσμος βρίσκεται πλέον στην αρχή της πανδημίας γρίπης του 2009.“

Εκφωνητής της κεντρικής γερμανικής ειδήσεογραφικής εκπομπής „Die Tagesschau“:

„Καλησπέρα, κυρίες και κύριοι. Καλώς ήρθατε στην ειδησεογραφική εκπομπή ‚παράσταση της ημέρας‘. Η επιδημία της γρίπης των χοίρων μετατρέπεται επισήμως σε ΠΑΝδημία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοινώνει αυτές τις στιγμές στη Γενεύη ότι εντείνει τον συναγερμό για τη γρίπη των χοίρων στο υψηλότερο επίπεδο“.

Με την ανακοίνωση του ΠΟΥ, ο μηχανισμός της πανδημίας τίθεται σε λειτουργία:

Απολυμαντικά, προστατευτικές μάσκες, φόβος.

Στην πραγματικότητα, το πρώτο ξέσπασμα της γρίπης είναι μάλλον καθησυχαστικό, αλλά οι ειδικοί του ΠΟΥ προειδοποιούν μάλιστα ότι θα μπορούσε να καταλήξει όπως η ισπανική γρίπη το 1918: με εκατομμύρια νεκρούς!

Wolfgang Wodarg: „…και ξέρουμε ότι κάθε μέρα πεθαίνουν 26.000 παιδιά από την πείνα ή από προλήψιμες ασθένειες όπου θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, όπου θα μπορούσαμε να σώσουμε. Για το σκοπό αυτό χρειαζόμαστε χρήματα. Και πάντα λένε ότι δεν έχουμε αρκετά χρήματα. Και, αν στη συνέχεια σε μια τέτοια κατάσταση ξοδεύει κανείς τόσα πολλά χρήματα για ένα περιττό και μάλιστα επιβλαβές μέτρο, και αυτά είναι μέχρι 5 δισεκατομμύρια, υπολογίζεται, μόνο στην Ευρώπη και 18 δισεκατομμύρια παγκοσμίως, τότε αυτά είναι πολλά χρήματα, τότε μπορεί κανείς να κάνει πολλά καλά γι‘ αυτό…“.

Η αποτυχία της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πανδημίας είναι η σταγόνα που ἐκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Οι κυβερνήσεις είχαν ξοδέψει εκατομμύρια για να αγοράσουν τεράστιες ποσότητες εμβολίων, πάντα κατά νου τους το χειρότερο δυνατό σενάριο. Αλλά η πλειοψηφία του πληθυσμού αποφάσισε να ΜΗΝ εμβολιαστεί και έτσι πολλές χώρες αποθηκεύουν τεράστιες ποσότητες αχρησιμοποίητων δόσεων εμβολίων στο ψυγείο.

Wolfgang Wodarg: „Ένα χαρακτηριστικό αυτής της πανδημίας, ακόμη και στον ορισμό της, ήταν πάντα ότι φέρνει μαζί της υψηλή νοσηρότητα και υψηλή θνησιμότητα, δηλαδή: πάρα πολλοί άνθρωποι αρρωσταίνουν σοβαρά και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από το συνηθισμένο πεθαίνουν από αυτή την ασθένεια που εξαπλώνεται τόσο γρήγορα…“.

Τότε όμως, στις αρχές του περασμένου έτους, ο ΠΟΥ άλλαξε ξαφνικά τον ορισμό της πανδημίας: σημασία έχει τώρα πια μόνο η ταχεία εξάπλωση, αλλά, αν ο αριθμός των νεκρών δεν έχει πλέον σημασία, ποιό είναι το νόημα της σύγκρισης με την ισπανική γρίπη; Σύμφωνα με τον Wolfgang Wodarg, υπάρχει μια εντυπωσιακή σύμπτωση στις συμβάσεις με τη φαρμακοβιομηχανία.

Wolfgang Wodarg: „…Η αλλαγή σε αυτόν τον ορισμό…. έχει καταστήσει δυνατή τη μετατροπή μιας κανονικής, συνηθισμένης γρίπης σε πανδημία, γεγονός που οδήγησε στο να αρχίσουν ξαφνικά να ‚φτουράνε‘ αυτές οι συμφωνίες…“.

Σοβαρή κατηγορία, αλλά πράγματι: η σύμβαση που υπέγραψε η Γερμανία το 2007 με την Glaxco-Smith-Klein αναφέρει: „Όταν ο ΠΟΥ κηρύξει το στάδιο 6, αρχίζει η πανδημία και τίθενται σε ισχύ οι συμφωνίες για την προμήθεια του ειδικού πανδημικού εμβολίου“.

Ερώτηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης: „Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται ταυτόχρονα για τον ΠΟΥ και για φαρμακευτικές εταιρείες; Πιστεύω ότι δεν είναι απλά μικρά ψαράκια, κ. Fukuda,…“

Πράγματι βγήκαν ενοχοποιητικές υποθέσεις στη φόρα. Ο Klaus Stöhr ήταν επί χρόνια επικεφαλής της ομάδας κρούσης κατά της γρίπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σε τηλεοπτικές εκπομπές παρείχε πληροφορίες για τη γρίπη των πτηνών. Αργότερα, μετακινήθηκε στη Novartis ως σημαντικός εμπειρογνώμονας στον τομέα των „εμβολίων κατά της γρίπης“. Ο Ολλανδός Albert Osterhaus είναι μέλος της SAGE, της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ για τα εμβόλια, και πρόεδρος της ESWI, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εμπειρογνωμόνων για τη Γρίπη. Ταυτόχρονα, συμμετέχει σε μια εταιρεία που παράγει τα ίδια τα εμβόλια. Επιπλέον, το ESWI χρηματοδοτείται κατά 100% από τη φαρμακοβιομηχανία.

Επίσης, η εταιρεία παραγωγής εμβολίων Glaxco Smith-Klein χρηματοδοτεί με 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως την έρευνα του φινλανδικού εργαστηρίου του καθηγητή Escular, επίσης εμπειρογνώμονα του ΠΟΥ σε θέματα εμβολίων. Μπορεί κανείς πια να μιλάει εδώ για ανεξαρτησία;

Γκρέγκορυ Χέρτλ, ΠΟΥ: „Σε έναν κόσμο όπου ο αριθμός των πραγματικών εμπειρογνωμόνων για τη γρίπη είναι αρκετά μικρός, είναι αναπόφευκτο ότι οι εμπειρογνώμονες αυτοί θα κληθούν από όλους“.

Για έναν ολόκληρο χρόνο, ο φόβος της πανδημίας στοίχειωσε και την Ελβετία. Η μία συνέντευξη Τύπου διαδεχόταν την άλλη.

5 Φεβρουαρίου 2010: Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας κηρύσσει το „τέλος της πανδημίας“.

Το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και του πληθυσμού συρρικνώθηκε. Προφανώς εμβολιάστηκε μόνο το 14% του πληθυσμού. Αυτό που απομένει είναι 11 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έναντι 70 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων μόνο στην Ελβετία.

Η διαφορά μεταξύ της γρίπης των χοίρων από τον κορονοϊό: το πάρτι άρχισε μόλις στις 10 η ώρα το βράδυ!>>

Follow us: