Οι εμβολιασμένοι επηρεάζονται περισσότερο από τη λοίμωξη με SARS-CoV-2

Σε ορισμένες χώρες με υψηλό βαθμό εμβολιασμού, όπως η Αγγλία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Σκωτία, το Ισραήλ και άλλες, είναι σαφές ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι μολύνονται σημαντικά συχνότερα από τους ανεμβολίαστους, καθώς και ότι νοσούν πιο σοβαρά και πεθαίνουν συχνότερα. Τα αίτια είναι ποικίλα, αλλά βασικά εντοπίζονται στην εξασθένιση ή ακόμη και στην καταστροφή του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι λέξεις-κλειδιά σχετικά με τα προβλήματα των εμβολιασμένων είναι το original antigenic sin (γνωστό και ως Hoskins effect), τα αντισώματα που ενισχύουν τη λοίμωξη, το V-AIDS, οι μικροθρομβώσεις και οι σοβαρές νευρολογικές διαταραχές.

Στην τελευταία του μελέτη, ο Βέλγος ιολόγος Geert Vanden Bossche αναμένει με βεβαιότητα ότι μια σειρά από νέες εξαιρετικά ιογενείς και εξαιρετικά μολυσματικές παραλλαγές του SARS-CoV-2 (SC-2) θα εμφανιστούν γρήγορα και ανεξάρτητα σε χώρες με υψηλό βαθμό εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο και σύντομα θα εξαπλωθούν με υψηλούς ρυθμούς. Αναμένει ότι το σημερινό πρότυπο των επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων και της σχετικά ήπιας ασθένειας σε εμβολιασμένους ανθρώπους θα επιδεινωθεί σύντομα και θα αντικατασταθεί από σοβαρή ασθένεια και θάνατο. Ωστόσο, λόγω του original antigenic sin, παράγουν μόνο τα άχρηστα και ακόμη και επιβλαβή αντισώματα έναντι της αρχικής παραλλαγής Wuhan, βάσει της οποίας αναπτύχθηκαν οι γονιδιακές θεραπείες.

Ακόμη και οι αβλαβείς παραλλαγές είναι πιο επικίνδυνες, επειδή οι εμβολιαζόμενοι δεν μπορούν να βασίζονται στην υποστήριξη του έμφυτου ανοσοποιητικού τους συστήματος για την προστασία τους από τους κορονοϊούς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σχετικά έμφυτα αντισώματά τους IgM εκτοπίζονται ολοένα και περισσότερο από τα αντισώματα εμβολίων που ενισχύουν τη μόλυνση, τα οποία ενεργοποιούνται συνεχώς λόγω του πολλαπλασιασμού των εξαιρετικά μολυσματικών παραλλαγών Omicron.

Αντίθετα, η υψηλή μολυσματικότητα της Omicron επιτρέπει στους ανεμβολίαστους να εκπαιδεύσουν την έμφυτη ανοσολογική τους άμυνα κατά του SC-2, ενώ αποδυναμώνει τη μολυσματική και παθογόνο ικανότητα των νέων παραλλαγών του SC-2 λόγω της έλλειψης αντισωμάτων που ενισχύουν τη μόλυνση στο αίμα τους.

Η εξελικτική δυναμική αυτής της πανδημίας υποδηλώνει ότι ο μαζικός εμβολιασμός μεταβάλλει την πορεία μιας φυσικής πανδημίας προωθώντας την εξάπλωση των πιο μολυσματικών παραλλαγών του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ως αποτέλεσμα, αναπτύχθηκε μια θεωρία που όχι μόνο συνάδει με τις τρέχουσες κλινικές και επιδημιολογικές παρατηρήσεις, αλλά υποστηρίζεται επίσης από πολυάριθμες επιστημονικά επικυρωμένες αρχές. Αυτή η θεωρία μεταφράζεται τώρα σε πολύ ανησυχητικές προβλέψεις σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις του συνεχιζόμενου προγράμματος μαζικού εμβολιασμού C-19 στην ατομική και δημόσια υγεία.

Σύνοψη

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις με πιο μολυσματικές παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της Omicron, έχουν εμφανιστεί ως αποτέλεσμα της ανοσολογικής πίεσης σε επίπεδο πληθυσμού στους ειδικούς εξουδετερωτικούς επιτόπους της πρωτεΐνης αιχμής (S) που προκλήθηκαν από τον εμβολιασμό.

Διαπιστώθηκε ότι τα μη εξουδετερωτικά αντισώματα (Abs) που στοχεύουν επιτόπους εντός της συντηρημένης “ενισχυτικής” θέσης στο Ν-τελικό τμήμα (NTD) της S (“S-NTD”) όχι μόνο συμβάλλουν στην αυξημένη μολυσματικότητα της Omicron σε εμβολιασμένα άτομα, αλλά είναι επίσης πιθανό να μετριάσουν τη νόσο, καθώς η πορεία των λοιμώξεων Omicron τείνει να είναι ήπια.

Δεδομένου ότι η Omicron είναι εξαιρετικά μολυσματική, υπάρχει πλέον κίνδυνος ταχείας επανέκθεσης στον ιό. Προκύπτει ότι οι ιδιαίτερα εμβολιασμένοι πληθυσμοί ασκούν τώρα αυξανόμενη ανοσολογική πίεση στην περιοχή που προάγει τη μόλυνση εντός της S-NTD για να αποτρέψουν την Omicron από το να προκαλέσει συστηματική νόσο. Ο Vanden Bossche υποθέτει ότι αυτή η ανοσολογική πίεση οδηγεί τώρα στη φυσική επιλογή νέων παραλλαγών του SC-2 (“newco παραλλαγές”) εξοπλισμένων με μία ή περισσότερες θέσεις Ο-γλυκοζυλίωσης που μπορούν να προστατεύσουν τη συντηρημένη περιοχή NTD με τους μη εξουδετερωτικούς ενισχυτικούς επιτόπους και έτσι να διαφύγουν από τη μειωτική επίδραση της νόσου των ενισχυτικών αντι-NTD Abs σε εμβολιασμένα άτομα.

Επομένως, η φυσική επιλογή μεταλλάξεων που επιτρέπουν πιο εκτεταμένη Ο-γλυκοζυλίωση της πρωτεΐνης spike όχι μόνο καθιστά τις παραλλαγές newco εντελώς ανθεκτικές σε όλες τις δυνητικά εξουδετερωτικές, επαγόμενες από το εμβόλιο, Abs που στρέφονται κατά της πρωτεΐνης spike (S), επιτρέποντας έτσι ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο μολυσματικότητας του ιού, αλλά καθιστά επίσης αυτές τις νέες παραλλαγές διαφυγής από το ανοσοποιητικό σύστημα πιο ιογόνες για τους εμβολιασμένους.

Το συμπέρασμα: όσο περισσότεροι εμβολιασμοί γίνονται, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος ανοσοποιητικής κατάρρευσης, η οποία όχι μόνο επιτρέπει περισσότερες λοιμώξεις, αλλά και προάγει σοβαρές πορείες ασθενειών με πιθανή θανατηφόρα έκβαση. Στους ανεμβολίαστους, από την άλλη πλευρά, το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα εκπαιδεύεται και ενισχύεται.

Σενάρια για τις ΗΠΑ

Ο Carl Eric Scott περιγράφει τα πιθανά σενάρια για τις ΗΠΑ στο PostModernConservative ως εξής:

  • Ήπιο καταστροφικό σενάριο:Θάνατοι που σχετίζονται με το εμβόλιο στις ΗΠΑ (μέχρι το τέλος του 2025): 40.000 έως 100.000.
  • Ελαφρύ σενάριο θανάτου: Θάνατοι που προκαλούνται από εμβόλια στις ΗΠΑ: 100.000 έως 500.000.
  • Καταστροφή της δημόσιας υγείας. Θάνατοι που σχετίζονται με το εμβόλιο στις ΗΠΑ: 500.000 έως 1.000.000. Συμπεριλαμβανομένης κάποιας ζημίας στη συνολική γονιμότητα ή ενδείξεων ότι ένα σημαντικό ποσοστό των εμβολιασμένων θα πεθάνει πρόωρα κάποια στιγμή στα χρόνια μετά το 2025.
  • Καταστροφή. Θάνατοι που προκαλούνται από εμβόλια στις ΗΠΑ (ομοίως): 1 έως 5 εκατομμύρια. Συμπεριλαμβανομένης της μείζονος βλάβης της γονιμότητας ή/και σαφέστερων στοιχείων ότι ένα σημαντικό ποσοστό των εμβολιασμένων θα πεθάνει πρόωρα κάποια στιγμή στα χρόνια μετά το 2025.
  • Γεγονός μαζικής πληθυσμιακής ερήμωσης. Τα εμβόλια δρουν ως μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο δηλητήριο για περισσότερο από το ένα τέταρτο όσων τα έχουν λάβει και/ή διακόπτουν τη γονιμότητα με παρόμοιο ολοκληρωμένο τρόπο.

Σύμφωνα με τον Scott, το πρώτο σενάριο είναι αδύνατο, διότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο αριθμός των 100.000 νεκρών στις ΗΠΑ έχει ήδη ξεπεραστεί. Ωστόσο, σε αυτή την εποχή της αβεβαιότητας, όταν δεν είναι ακόμη δυνατόν να γίνουν ακριβείς προβλέψεις και όταν οι φήμες συσσωρεύονται λόγω της πλήρους παραμέλησης του καθήκοντος της έρευνας από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τις κορυφαίες ιατρικές αρχές, θα πρέπει κανείς να διατηρήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για καθένα από τα τέσσερα εναπομείναντα σενάρια.

Ενδιαφέρουσες ενδείξεις θα μπορούσαν σύντομα να προκύψουν από τις τριμηνιαίες εκθέσεις των εταιρειών ασφάλειας ζωής και των γραφείων τελετών κηδειών. Στην Ελλάδα παρατηρούμε ήδη αυξημένη γενική θνησιμότητα η οποία δεν δικαιολογείται από τους θανάτους από/με covid.

Follow us: