Μελέτη από Ταϊλάνδη: υψηλός κίνδυνος καρδιακής πάθησης στο 29% των εμβολιασμένων εφήβων

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, αρκετοί “ειδικοί” αρνούνταν ότι τα “εμβόλια” C19 θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρδιακά προβλήματα σε σημαντικό αριθμό εμβολιασμένων ατόμων. Υποστηρίχθηκε μάλιστα ότι ο κίνδυνος θα μειωνόταν ακόμη και σε σύγκριση με τη μόλυνση, αλλά αυτό έχει προ πολλού διαψευστεί, καθώς σε μελέτες δεν βρέθηκε αυξημένος κίνδυνος μετά τη νόσο με Covid.

Ο καρδιολόγος και επιστήμονας Dr Peter McCullough, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι περίπου το 30% των πιλότων που πετούν σήμερα πιθανόν να αποκλειστεί από τις υγειονομικές εξετάσεις λόγω καρδιακών προβλημάτων που σχετίζονται με το εμβόλιο. Αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα εάν οι αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούσαν υγειονομικούς ελέγχους. Το ποσοστό αυτό επιβεβαιώνεται τώρα σε μια μελέτη από την Ταϊλάνδη.

Ο Søren Brostrøm, γενικός διευθυντής της Υγειονομικής Αρχής της Δανίας, δήλωσε στο TV 2 ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αναπτυχθεί από τα τέλη του 2021, ήταν λάθος να εμβολιάζονται γενικά τα παιδιά. Αναγνώρισε ότι η συνταγογράφηση των εμβολίων Covid για τους νέους ήταν λάθος και δήλωσε ότι δεν θα είχαν εγκριθεί ποτέ αν γνώριζαν τότε αυτά που γνωρίζουν τώρα.

Όπως αναφέρθηκε, η Δανία έχει σταματήσει εντελώς τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων κάτω των 18 ετών από την 1η Ιουλίου. Όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί μπορούν να κάνουν το δεύτερο εμβόλιο μέχρι το τέλος Αυγούστου και μετά θα τελειώσει. Είναι πολύ πιθανό ότι το Υπουργείο Υγείας της Δανίας και άλλες υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο γνώριζαν τους κινδύνους εδώ και αρκετό καιρό, καθώς υπήρχαν αναφορές από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ήδη από τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2021.

Σίγουρα θα μπορούσαν να γνωρίζουν τους κινδύνους αν είχαν κάνει τη δική τους σωστή έρευνα και αν είχαν κάνει αμερόληπτες εκτιμήσεις από νωρίς, καθώς και αν είχαν διαβάσει τις ίδιες τις εκθέσεις από το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε έφηβους από τη Ταϊλάνδη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα δείχνει τι θα μπορούσε και τι θα έπρεπε να είχε γίνει. Δημοσιεύθηκε ως προδημοσίευση από τους Suyanee Mansanguan et al με τίτλο “Cardiovascular Effects of the BNT162b2 mRNA COVID-19 Vaccine in Adolescents”.

Η μελέτη εξέτασε τις καρδιαγγειακές επιδράσεις σε 300 μαθητές γυμνασίου ηλικίας 13 έως 18 ετών που έκαναν τον δεύτερο εμβολιασμό τους με το προϊόν κατά της Covid-19 της Pfizer. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν περιλάμβαναν δημογραφικά στοιχεία, συμπτώματα, ζωτικά σημεία, ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπερηχοκαρδιογράφημα και καρδιακά ένζυμα. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν κατά την έναρξη, την 3η, την 7η και την 14η ημέρα με τη χρήση φύλλων καταγραφής. Διαπιστώθηκε ότι το 29% εμφάνισε καρδιαγγειακές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων ταχυπαλμία, ταχυκαρδία, δύσπνοια, πόνο στο στήθος και μυοπερικαρδίτιδα. Τα εμφανή συμπτώματα υποχώρησαν εντός 14 ημερών (διάρκεια της μελέτης).

Δυστυχώς, δεν υπήρξε παρακολούθηση των επακόλουθων αποτελεσμάτων για την υγεία, οπότε δεν ήταν δυνατόν να εκτιμηθούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι έφηβοι που λαμβάνουν το “εμβόλιο” με mRNA θα πρέπει να παρακολουθούνται για παρενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη αυτή αποτελεί αξιολόγηση των καρδιαγγειακών αποτελεσμάτων με βάση αντικειμενικές μετρήσεις και όχι υποκειμενικές αξιολογήσεις και εκτιμήσεις. Αν είχαν γίνει τέτοιες απλές αντικειμενικές μελέτες στην αρχή της έναρξης παράδοσης του εμβολίου, θα ήταν φυσιολογικό να διακοπεί το πρόγραμμα μέχρι να μελετηθούν λεπτομερέστερα οι καρδιαγγειακές επιπτώσεις. ΑΛΛΑ αυτό δεν έγινε ποτέ.

Υπήρξε μια αδικαιολόγητη παραδοχή ασφάλειας με βάση τις συστάσεις ασφάλειας της ίδιας της Pfizer, η οποία αποκομίζει τεράστια κέρδη από την κυκλοφορία του εμβολίου Covid 19 mRNA, όπως φαίνεται και από τα πρόσφατα τριμηνιαία αποτελέσματά της με κέρδη σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων.

Ακολουθεί η μετάφραση της περίληψης:

Η παρούσα μελέτη εξετάζει τις καρδιαγγειακές επιδράσεις, ιδίως τα συμβάντα μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, μετά την χρήση του εμβολίου BNT162b2 mRNA COVID-19 σε εφήβους της Ταϊλάνδης. Μαθητές από δύο σχολεία ηλικίας 13 έως 18 ετών που είχαν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου BNT162b2 mRNA COVID-19 συμμετείχαν σε αυτή την μελέτη κοόρτης. Δεδομένα όπως δημογραφικές πληροφορίες, συμπτώματα, ζωτικά σημεία, ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπερηχοκαρδιογράφημα και καρδιακά ένζυμα συλλέχθηκαν κατά την έναρξη, την τρίτη ημέρα, την έβδομη ημέρα και την 14η ημέρα (προαιρετικά) με τη χρήση ερωτηματολογίων. 314 συμμετέχοντες εγγράφηκαν στη μελέτη- από αυτούς, 13 συμμετέχοντες απεσύρθησαν από την παρακολούθηση, αφήνοντας 301 συμμετέχοντες για ανάλυση. Οι πιο συχνές καρδιαγγειακές επιδράσεις ήταν ταχυκαρδία (7,64%), δύσπνοια (6,64%), αίσθημα παλμών (4,32%), πόνος στο στήθος (4,32%) και υπέρταση (3,99%). Επτά συμμετέχοντες (2,33%) είχαν τουλάχιστον έναν αυξημένο καρδιακό βιοδείκτη ή θετικές εργαστηριακές τιμές. Καρδιαγγειακές επιδράσεις που κυμαίνονταν από ταχυκαρδία έως ταχυπαλμία και μυοπερικαρδίτιδα παρατηρήθηκαν στο 29,24% των ασθενών. Ένας ασθενής διαγνώστηκε με μυοπερικαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό. Σε δύο ασθενείς υπήρχε υποψία περικαρδίτιδας και σε τέσσερις ασθενείς υποκλινική μυοκαρδίτιδα.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13.08.2022

Follow us: