Βασικά προσόντα για να γίνεις υπουργός Υγείας: ψεύτης και απατεώνας

Μέσα Αυγούστου 2022, δυόμιση χρόνια από την έναρξη της “πανδημίας” και υπάρχουν ακόμα δύο Ευρωπαϊκές χώρες που ασχολούνται εντατικά με την επιβολή μέτρων και τη “πρόληψη”. Στα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε., φαίνεται η ζωή να συνεχίζεται κανονικά και η αποκαλούμενη από τον ΠΟΥ και την Von der Leyen πανδημία, έχει προ πολλού λήξει. Οι δύο χώρες είναι η Γερμανία και η Ελλάδα. Μήπως έχει να κάνει το φαινόμενο αυτό με τους υπουργούς υγείας των χωρών αυτών;

Για το ποιόν του Έλληνα υπουργού υγείας, Θανάση Πλεύρη, έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν (1, 2, 3, 4). Κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος ακόμα απορεί, πώς γίνεται αυτός ο πολιτικός να έγινε υπουργός υγείας και να παραμένει ακόμα στη θέση του μετά από τόσες ασυναρτησίες που κατά καιρό λέει και δημοσιεύει στα λεγόμενα, “κοινωνικά δίκτυα”. Αν συγκρίνει κανείς τη χώρα “πρότυπο” Γερμανία και τον αντίστοιχο υπουργό Υγείας Karl Lauterbach, φαίνεται ως βασικό προσόν για τη θέση να αποτελεί το ψέμα, η παραπληροφόρηση και η παραπλάνηση του κόσμου. Μάλλον είναι κάτι το οποίο ο υπουργός έμαθε καλά κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Χαϊδελβέργη.


Στις 15.07.2022, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας δήλωνε στο κρατικό Γερμανικό Τύπο οτι “προτείνει και συμβουλεύει τους πάντες να κάνουν τη 4η δόση του εμβολίου κατά της Covid”.

Εάν κάποιος θέλει να απολαύσει το καλοκαίρι και δεν θέλει να διατρέξει τον κίνδυνο να αρρωστήσει, τότε θα συνιστούσα φυσικά τον εμβολιασμό στους νεότερους σε συνεννόηση με τον οικογενειακό τους γιατρό. [….] Τότε απλά έχετε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο ασφάλειας[….]. Ο κίνδυνος Long Covid είναι σαφώς μειωμένος για μερικούς μήνες.

Πηγή: tagesschau.de

3 εβδομάδες αργότερα, ο ίδιος υπουργός δήλωνε στο κρατικό ZDF ότι “ουδέποτε πρότεινε τον 4ο εμβολιασμό σε νέους και εφήβους”.

Η διαφήμιση για τη Pfizer

Στις 5 Αυγούστου, ο υπουργός και μόνιμος τρόφιμος του twitter έκανε την παρακάτω δήλωση:

Παρά τη μεγάλη προφύλαξη, δυστυχώς προσβλήθηκα από Covid. Παρά την 4η δόση. Τα συμπτώματα είναι ακόμη ήπια. Λαμβάνω Paxlovid για να αποφύγω τις επιπλοκές. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές. Το μίσος και η αθλιότητα, που πολλοί θα χρησιμοποιήσουν, αγνοούνται.

Το paxlovid , ένα προϊόν της Pfizer, ενδείκνυται –σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή– για τη θεραπεία της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19) σε ενήλικες για τους οποίους δεν απαιτείται συμπληρωματική χορήγηση οξυγόνου και οι οποίοι έχουν αυξημένο κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή νόσο COVID-19.

Το προϊόν, όπως και τα εκατοντάδες υπόλοιπα προϊόντα κατά της Covid που κυκλοφορούν στην αγορά, έχει λάβει μόνο έγκριση υπό όρους ύστερα από τη θετική εισήγηση της επιτροπής του ΕΜΑ για την προσωρινή έγκριση. Δεν καταφέραμε να βρούμε τα έγγραφα που αναγράφονται στη περιγραφή παρακάτω και υποθέτουμε ότι το “χρονικό πλαίσιο” απλά αγνοήθηκε, όπως έγινε και με τα mRNA προϊόντα.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο υπουργός δεν έκανε διαφήμιση ενός μη δοκιμασμένου, φαρμακευτικού προϊόντος. Αλλά, μήπως ο ίδιος αυτός πολιτικός είχε κάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, με κόστος μάλιστα αρκετές ανθρώπινες ζωές; (εφήβων κυρίως)

Σύμφωνα με έρευνα του Spiegel από το 2004, ο Karl Lauterbach συμμετείχε στη μελέτη για το φάρμακο Lipobay της Bayer που μειώνει τη χοληστερόλη. Αυτό το φάρμακο, το οποίο ήταν ήδη αμφιλεγόμενο και για το οποίο υπήρχαν ήδη αμφιβολίες, αποσύρθηκε από την αγορά το 2001 μετά από αρκετούς θανάτους. Στη συνέχεια, η Bayer διόρθωσε τον αριθμό των θυμάτων προς τα πάνω. Περίπου 100 θάνατοι λόγω ραβδομυόλυσης και περίπου 1.600 ασθενείς με μη θανατηφόρα μυϊκή βλάβη ήταν γνωστοί στον κατασκευαστή. Αργότερα, οι ειδικοί υπολόγισαν ότι υπήρξαν τουλάχιστον 2.500 θάνατοι παγκοσμίως. Ο Karl Lauterbach αγνόησε τις πρώιμες προειδοποιήσεις σχετικά με τον κίνδυνο αυτού του φαρμάκου, όπως και η παρασκευάστρια εταιρεία Bayer. Το σκάνδαλο τους κόστισε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ και οδήγησε στην απώλεια 15.000 θέσεων εργασίας.
Μετά την αποκάλυψη του φαρμακευτικού αυτού σκανδάλου, ο Lauterbach, με αξιοσημείωτο θράσος, κατηγόρησε την “ανεπαρκή συνεργασία των διεθνών ρυθμιστικών αρχών” για το φιάσκο του Lipobay. Επίσης, επέκρινε την έλλειψη μακροπρόθεσμων μελετών όταν εισήχθησαν τα νέα αυτά φάρμακα.

Το 1998, ο Karl Lauterbach συνέταξε μια “κατευθυντήρια γραμμή κατά της παχυσαρκίας” που ανέφερε μεταξύ άλλων, τη θετική επίδραση του φαρμάκου sibutramine στη μείωση της παχυσαρκίας. Το φάρμακο εγκρίθηκε αμέσως με την εμπορική ονομασία Reductil. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο κατασκευαστής, η Knoll AG, υποστήριξε την κατευθυντήρια γραμμή οικονομικά και με προσωπικό.
Αφού έγιναν γνωστές 400 περιπτώσεις παρενεργειών και 29 θάνατοι μόνο στις ΗΠΑ, το ιατρικό περιοδικό της Γερμανίας ανέφερε ότι υπήρχαν από το 2002 αιτήματα για την απόσυρση του κατασταλτικού της όρεξης από την αγορά. Σε αντίθεση με την υποτιθέμενη θετική αξιολόγηση κινδύνου-οφέλους στην κατευθυντήρια γραμμή του Lauterbach για την παχυσαρκία, η Ärzteblatt προχώρησε σε μια καυστική αξιολόγηση.
Μόνο 12 χρόνια αργότερα οι πολιτικοί αντέδρασαν και ανέστειλαν την έγκριση των φαρμάκων που περιείχαν σιβουτραμίνη (ανακοίνωση του ΕΟΦ). Μέχρι σήμερα, δεν έχει αποδειχθεί κανένα όφελος που να υπερβαίνει τον κίνδυνο. Περισσότερα για τη καριέρα του “εκκεντρικού” υπουργού μπορεί κανείς να διαβάσει εδώ (στα Γερμανικά).

Οι “δόσεις” που δεν έγιναν ποτέ και το “κινέζικο σύστημα”

Την Παρασκευή 12.08.2022, ο υπουργός Υγείας παρουσίασε το νέο update του Corona Application για τα κινητά τηλέφωνα το οποίο πλέον έχει φωτεινή σήμανση, ανάλογα με το εμβολιαστικό “status” του χρήστη. Με πράσινο σου επιτρέπεται ακόμα να ζήσεις μια “κανονική” ζωή, άλλο χρώμα σημαίνει ότι δεν μπορείς να αθληθείς, να μετακινηθείς, να διασκεδάσεις με φίλους, να χρησιμοποιήσεις τα ΜΜΜ, να απολαύσεις μια συναυλία ή να πιεις μια μπύρα με συνανθρώπους σου. Σύμφωνα με τον υπουργό, “το έργο” αυτών που θα ελέγχουν στα εστιατόρια, μαγαζιά, τρένα κλπ θα γίνει “ευκολότερο” καθώς, έτσι και αλλιώς, αυτοί που επιλέγουν να ελέγξουν συνανθρώπους τους με βάση τα κοινωνικά φρονήματα, την υπακοή και τις δόσεις, είναι άτομα κυρίως χαμηλής νοημοσύνης και χρειάζονται “σημάνσεις” ενώ η ζωή τους βασίζεται ακριβώς σε αυτό: τον έλεγχο των άλλων. Και όλα αυτά τη στιγμή που η ίδια η κρατική τηλεόραση, με ανταποκρίσεις από τη Κίνα, προειδοποιεί για τις μοιραίες και αρνητικές επιπτώσεις που έχει ένα τέτοιο σύστημα στη κοινωνία (Κίνα: Μια πραγματική δικτατορία Corona) (Η εφαρμογή της Κίνας: ψηφιακό κολάρο). Ο υπουργός κράτησε στη συνέντευξη αυτή το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού του, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού QR, μπροστά στις κάμερες και βιντεοσκοπήθηκε και φωτογραφήθηκε επίσημα και εκτενώς. Το πιστοποιητικό του υπουργού φαίνεται σε πολλές από τις φωτογραφίες και, όπως εκατομμύρια άλλα πιστοποιητικά, μπορεί να ελεγχθεί νόμιμα με λίγα μόνο κλικ μέσω του CovPassCheck.

Παρουσίαση των νέων μέτρων για το Χειμώνα. Στο 6ο λεπτό ο κωδικός QR

Ο Karl Lauterbach ανέφερε όταν νόσησε με Covid, ότι έχει εμβολιαστεί τέσσερις φορές. Μάλιστα, το έχει δηλώσει αυτό αρκετές φορές. Πότε έγινε αυτό, ούτε ο ίδιος ούτε το υπουργείο του θέλουν να πουν όταν ερωτήθηκαν. Με το CovPassCheck μπορεί κάποιος εύκολα να δει ότι τουλάχιστον ο τελευταίος, ψηφιακά σημειωμένος, “εμβολιασμός” του πραγματοποιήθηκε πριν από 271 ημέρες, δηλαδή στα μέσα Νοεμβρίου 2021. Μάλιστα, στα αποτελέσματα του application υπάρχει η σημείωση “αναμνηστικός εμβολιασμός”.

Πρόσφατα, η δημοσιογράφος Janina Lionello της ειδησεογραφικής εκπομπής “Achtung, Reichelt!” θέλησε να μάθει πόσος καιρός είχε περάσει από τον τελευταίο εμβολιασμό του Lauterbach. Σύμφωνα με την Lionello, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να παράσχει αυτές τις πληροφορίες. Ο εκπροσώπου του υπουργείου υγείας της απάντησε: “Σας παρακαλούμε όπως κατανοήσετε ότι δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες για ιατρικά θέματα όσον αφορά τον υπουργό“.

Σχολιάζοντας τα πλάνα, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας ανέφερε στο Twitter την Παρασκευή: “Μην εκπλαγείτε για τον κωδικό QR: Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας έχει εμβολιαστεί τέσσερις φορές. Ωστόσο, ο τέταρτος εμβολιασμός δεν έχει καταχωρηθεί στην εφαρμογή προειδοποίησης Corona”.

Δεν είναι πρώτη φορά που οι πολιτικοί λένε ψέματα, ούτε και η τελευταία.

Καλό θα ήταν όμως να κατανοήσουν επιτέλους ότι έχουν να κάνουν με τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και οι αποφάσεις τους μπορεί να αποβούν μοιραίες για τη ζωή πολιτών που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Ή μήπως δεν εκπροσωπούν τους πολίτες;
Τα συμπεράσματα για το ήθος αυτών των ανθρώπων, δικά σας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13.08.2022

Follow us: