Εκτελεί η PricewaterhouseCoopers χρέη φαρμακοεπαγρυπνησης στην Ελλάδα;

Η αποστολή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και για το σκοπό αυτό μεριμνά για την διασφάλιση της ποιότητας και κατ επέκταση της ασφάλειας των φαρμακευτικών προϊόντων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Από ότι φαίνεται, μια ιδιωτική εταιρεία έχει αναλάβει να κάνει τη δουλειά αυτή στην Ελλάδα.

Ο Ε.Ο.Φ έδωσε στη δημοσιότητα στις 07.04.2022, τη μία και μοναδική παρουσίαση των Συγκεντρωτικών στοιχείων για αναφορές στην Ελλάδα παρενεργειών εμβολίων Covid-19 από την έναρξη χορήγησης έως τις 26.12.2021.
Για το συγκεκριμένο θέμα είχαμε γράψει εδώ.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα.
Τη συγκεκριμένη αναφορά δεν τη συνέταξε κάποια επιστημονική ομάδα του ΕΟΦ. Ούτε κάποιος υπάλληλος του συγκεκριμένου κρατικού οργανισμού.

Τη παρουσίαση του ΕΟΦ τη συνέταξε ο κύριος Μιχαήλ Πολίτης, Manager στην πολυεθνική εταιρεία συμβούλων PricewaterhouseCoopers (PwC).

Η εταιρεία μεταξύ άλλων, κατηγορείται για  υποθέσεις παράνομης διακίνησης χρυσού, ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ινδία, σκάνδαλα πετρελαιάδων στη Ρωσία και την Ινδία, κατηγορίες φοροδιαφυγής και αποφυγής κατά επιχειρηματιών.

Πώς το ανακαλύψαμε;
Με μία απλή ανάγνωση των μεταδεδομένων του αρχείου PDF του ΕΟΦ. Εργαλεία υπάρχουν αρκετά για να το ελέγξετε (1 , 2).

Το περίεργο είναι ότι στη “Διαύγεια”, παρόλο που το κράτος έχει συχνά “νταλαβέρια” με την PwC, δεν βρήκαμε κάποια αντίστοιχη σύμβαση του ΕΟΦ ή του υπουργείου Υγείας με την εν λόγω εταιρεία.

Λίγο ντροπή ρε παιδιά εκεί στον Ε.Ο.Φ.
Με ανθρώπινες ζωές έχετε να κάνετε.

Ας επέμβει επιτέλους η δικαιοσύνη.

Επιστήμονες για την Υγεία και την Ελευθερία

Follow us: