Εμβολιασμοί – Ολόκληρη η ιστορία

Το θέμα του εμβολιασμού αποτελεί αντικείμενο αμφιλεγόμενης συζήτησης μετά την “πανδημία” Corona, με τη γραμμή μεταξύ επιστημονικών δεδομένων και παραπληροφόρησης να γίνεται όλο και πιο δυσδιάκριτη. Το ντοκιμαντέρ αφήνει τους εμπειρογνώμονες να μιλήσουν και ρίχνει φως στην κατάσταση της έρευνας και εξετάζει πτυχές όπως η ανοσία, τα οφέλη και οι κίνδυνοι ή η ευαισθησία των αποφάσεων πολιτικής υγείας.

Πατήστε στο CC και επιλέξτε en για Ελληνικά.
Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ

Η Anne Georget, σκηνοθέτης του “Vaccination – The Whole Story“, μίλησε με διάσημους εμπειρογνώμονες στον τομέα της έρευνας για τον εμβολιασμό, όπως ο αρχισυντάκτης του περιοδικού “Vaccine”, Gregory Poland, ο επιδημιολόγος William Foege, ο οποίος ανέπτυξε μια στρατηγική για την εξάλειψη της ευλογιάς τη δεκαετία του 1970, η εμβολιολόγος Ursula Wiedermann-Schmidt, σύμβουλος της αυστριακής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και ο Peter Doshi από το “British Medical Journal”.


Το φάσμα των ερωτημάτων που εξετάζονται είναι ευρύ: Έχουν οι εμβολιασμοί επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα που υπερβαίνουν την προστασία από μια συγκεκριμένη ασθένεια; Μπορεί να επιτευχθεί ανοσία αγέλης με την ανοσοποίηση ενός συγκεκριμένου ποσοστού του πληθυσμού; Επηρεάζει η σειρά με την οποία χορηγούνται τα εμβόλια την αποτελεσματικότητά τους και τις τυχόν παρενέργειές τους; Πρέπει οι γυναίκες να λαμβάνουν χαμηλότερες δόσεις επειδή αντιδρούν πιο έντονα στα εμβόλια; Κερδίζει η φαρμακοβιομηχανία από το φόβο των ανθρώπων; Ποιες είναι οι διαδικασίες έγκρισης των εμβολίων και των συμπληρωμάτων τους; Και πώς αξιολογούνται οι μακροπρόθεσμες συνέπειες;


Οι συζητήσεις καθιστούν σαφές ότι η τρέχουσα, έντονα σχηματοποιημένη συζήτηση δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στο σύνθετο ζήτημα. Δείχνουν επίσης ότι στο μέλλον η ιατρική θα πρέπει να λαμβάνει περισσότερο υπόψη τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και παθογόνων μικροοργανισμών και να προσφέρει ατομικά προσαρμοσμένες στρατηγικές εμβολιασμού.
Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά όπλα των οποίων η χρήση πρέπει να ελέγχεται. Το ντοκιμαντέρ “Εμβολιασμός – όλη η ιστορία” συμβάλλει σε αυτή την απαραίτητη συζήτηση.

Από το archive.org ύστερα από υπόδειξη φίλου στο κανάλι μας στο telegram.
Ημερομηνία δημοσίευσης:13.11.2022

Follow us: