Βλάβες από τα “εμβόλια”: Δικηγόροι στην Ελβετία ξεκινούν ποινική διαδικασία κατά της Swissmedic

Ο Ελβετικός Οργανισμός Θεραπευτικών Προϊόντων (Swissmedic) είναι η ελβετική αρχή εποπτείας φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, με έδρα τη Βέρνη. Άρχισε να λειτουργεί την 1η Ιανουαρίου 2002 ως διάδοχος της Interkantonale Kontrollstelle für Heilmittel (IKS), η οποία ήταν η διάδοχος της Schweizerische Arzneimittelnebenwirkungszentrale (SANZ). Η Swissmedic υπάγεται στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε μηνυτήρια αναφορά του, ο δικηγόρος Philipp Kruse κατηγορεί την αρχή αδειοδότησης ότι παραβίασε σοβαρά το καθήκον της εποπτείας όσον αφορά το “εμβόλιο” κατά της Covid και ότι διέδωσε παραπλανητικές πληροφορίες. Στη συνέντευξη Τύπου, τα θύματα του εμβολιασμού αναφέρθηκαν επίσης στα βάσανά τους και διεθνείς εμπειρογνώμονες στα ανοιχτά προβλήματα και ερωτήματα σχετικά με τον “εμβολιασμό”.

Επί δώδεκα σχεδόν μήνες, οι δικηγόροι Philipp Kruse και Markus Zollinger, μαζί με διεθνείς εμπειρογνώμονες, εργάζονται υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης για την ποινική καταγγελία κατά της Swissmedic, της ελβετικής αρχής αδειοδότησης και ελέγχου των θεραπευτικών προϊόντων, και των εμβολιαστών γιατρών.

Τώρα οι αρμόδιοι δικηγόροι, ο πρώην ανώτερος εισαγγελέας Jürg Vollenweider και άλλοι ενάγοντες παρουσίασαν την ποινική μήνυση σε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης στις 14 Νοεμβρίου. Πλήθος άλλων εμπειρογνωμόνων συμμετείχαν:

  • Prof. Dr. Michael Palmer, Επισκέπτης Καθηγητής Φαρμακολογίας/Τοξικολογίας (Καναδάς).
  • Prof. Dr. Andreas Sönnichsen, Ειδικός Γενικής Ιατρικής και Εσωτερικής Ιατρικής (Αυστρία)
  • Prof. Dr. Dr. Martin Haditsch, Ειδικός στην Υγιεινή και τη Μικροβιολογία (Αυστρία)
  • Prof. Dr. Konstantin Beck, Καθηγητής Ασφαλιστικών Οικονομικών (Ελβετία)
  • Dr. med. Urs Guthauser, ειδικός χειρουργός FMH, πραγματογνώμονας (Ελβετία)

Ήδη από τις 14 Ιουλίου, έξι άτομα που φέρονται να τραυματίστηκαν από τα εμβόλια mRNA και 37 άλλοι ιδιώτες κατέθεσαν ποινική μήνυση κατά της Swissmedic, των υπευθύνων της Swissmedic και των εμβολιαστών γιατρών. Μεταξύ άλλων, κατηγορούν την Swissmedic για σοβαρές και συνεχείς παραβιάσεις των θεμελιωδών υποχρεώσεων επιμέλειας που απορρέουν από τη νομοθεσία για τα θεραπευτικά προϊόντα σε σχέση με την έγκριση των εμβολίων mRNA.

“Μια πρώτη ποινική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει”, δήλωσε ο Kruse. Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει περίπου 300 σελίδες και μπορεί να προβληθεί στο διαδίκτυο από το κοινό μαζί με το σύνολο των επιστημονικών στοιχείων. Μέχρι σήμερα, οι ελβετικές αρχές δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι μέσα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες χορηγήθηκαν επιπλέον 690.000 δόσεις εμβολίου mRNA.

Παραβίαση του καθήκοντος εποπτείας και παραπλανητικές πληροφορίες

Η ποινική καταγγελία κατηγορεί τους υπεύθυνους της αρχής αδειοδότησης για παράβαση του καθήκοντος εποπτείας. Με τον τρόπο αυτό, οι δικηγόροι βασίζονται σε 1200 αποδεικτικά στοιχεία. Στη συνέντευξη Τύπου, οι προαναφερθέντες εμπειρογνώμονες επεσήμαναν γιατί τα “εμβόλια” είναι άχρηστα και επικίνδυνα. Ζήτησαν ρητά την άμεση διακοπή της χρήσης τους.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, η παραπλανητική ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική. Ως αιτιολογία της ποινικής καταγγελίας, ο Kruse υποστήριξε ότι η Swissmedic δημιούργησε κίνδυνο για τον πληθυσμό με την έγκριση αυτών των νέων φαρμακευτικών ουσιών κατά του Covid-19 και δεν κατάφερε να το ελέγξει επαρκώς μέσω αποτελεσματικής παρακολούθησης του προϊόντος.

Επιπλέον, η αρχή αδειοδότησης δεν είχε ενημερώσει σωστά το κοινό σχετικά με τους πραγματικούς κινδύνους και τους συναφείς κινδύνους. Ως αποτέλεσμα, από το 2021 και μετά έχουν προκληθεί βλάβες στην υγεία των ατόμων. Υπήρξε επίσης κόστος υγείας για το κοινωνικό σύνολο που διαφορετικά δεν θα υπήρχε, δήλωσε ο Kruse. Λόγω αυτών των εισαγωγών και της πολιτικής πληροφόρησης, η υγεία του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η ποινική δίωξη δημοσιεύεται τώρα, τέσσερις μήνες μετά την κατάθεσή της, είπε, επειδή μέχρι στιγμής έχει ανοίξει μόνο μία ποινική υπόθεση που αφορά μέρος της ποινικής δίωξης και αφορά τους εμβολιαστές γιατρούς στην περίπτωση ενός μόνο θύματος εμβολιασμού. Όσον αφορά τις κύριες διαδικασίες, η εισαγγελία δεν ήταν σε θέση να πει μέχρι σήμερα ποιος είναι υπεύθυνος, αν έχει καν αρχίσει η διαδικασία ή αν έχει κινηθεί. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τρία θύματα του εμβολιασμού ανέφεραν τα προβλήματα υγείας που υπέστησαν ως αποτέλεσμα των ενέσεων mRNA.

“Η κορυφή της κορυφής του παγόβουνου”

Ο Urs Guthauser, MD, δήλωσε ότι οι ιστορίες οδύνης των τριών θυμάτων του εμβολιασμού “αντιπροσωπεύουν μόνο την κορυφή του παγόβουνου”. Ωστόσο, παγκοσμίως, ο αριθμός των μη αναφερόμενων περιπτώσεων είναι σημαντικός. Ο Guthauser υπογράμμισε ότι το ζήτημα της αιτιότητας είναι πολύ περίπλοκο και ότι η ακριβής και λεπτομερής αναμνησία είναι απαραίτητη για τη διάγνωση. Ωστόσο, η εύλογη χρονική σύνδεση και η καλή κατάσταση της υγείας πριν από την ένεση είχαν ισχυρό αποδεικτικό χαρακτήρα.

Εν τέλει, αδιάσειστες αποδείξεις για βλάβες μετά το εμβόλιο είναι δυνατές μόνο μέσω βιοψίας ή αυτοψίας. Οι αναλύσεις και οι γνωμοδοτήσεις των εμπειρογνωμόνων εκπονήθηκαν με βάση τα κριτήρια ποιότητας του Ελβετικού Ιατρικού Συλλόγου FMH και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ΠΟΥ, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα βιβλιογραφία και τις αναφορές σχετικά με τις παρενέργειες. Με βάση αυτή τη μεθοδολογία, ο Guthauser μπόρεσε να αποκλείσει άλλες αιτίες εκτός από τον εμβολιασμό Covid 19 για τους ασθενείς που επλήγησαν.

Ο Michael Palmer, MD, κατέστησε σαφές ότι η τεχνολογία mRNA δεν έχει ακόμη καταφέρει να αποδείξει ένα σχετικό όφελος για οποιαδήποτε ασθένεια, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Επιπλέον, πριν από την Covid, τα εμβόλια mRNA δεν είχαν ποτέ δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Οι μελέτες ασφάλειας σε ζώα ήταν ελλιπείς, σύμφωνα με τον Palmer.

Κίνδυνοι όπως η μεταλλαξιγένεση (η ικανότητα ενός μεταλλαξιογόνου να προκαλεί αλλαγές στο γενετικό υλικό των κυττάρων) και η καρκινογένεση (η ικανότητα μιας ουσίας να προκαλεί καρκίνο) αγνοήθηκαν πλήρως. Ο Palmer τόνισε ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν παρατηρηθεί μόνο για μερικούς μήνες κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών. Αυτό είναι πολύ σύντομο για να εκτιμηθούν οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι και η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα.

Ο Palmer επεσήμανε επίσης τα θεμελιώδη προβλήματα της τεχνολογίας mRNA. Για παράδειγμα, το “εμβόλιο” εξαπλώνεται στο σώμα ακόμη και μετά την ενδομυϊκή ένεση και θα μπορούσε έτσι να προκαλέσει συστηματικές παρενέργειες. Επιπλέον, τα σωματίδια του εμβολίου θα απορροφηθούν στα κύτταρα των αιμοφόρων αγγείων και θα προκαλέσουν επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στα κύτταρα αυτά.

Θρόμβοι αίματος σχηματίζονται στα κατεστραμμένα αιμοφόρα αγγεία. Η έγχυση μιας σχετικά μεγάλης ποσότητας εμβολίου προκαλεί έντονη ανοσολογική απόκριση. Επιπλέον, τα σωματίδια του εμβολίου δεν περιέχουν πρωτεϊνικά αντιγόνα και επομένως δεν μπορούν να σταματήσουν από το ανοσοποιητικό σύστημα. Η υπάρχουσα ανοσία επιδεινώνει επίσης τις παρενέργειες.

Τέλος, ο Palmer σημείωσε ότι η τεχνολογία mRNA δεν είχε ποτέ δοκιμαστεί σε μεγάλο αριθμό ατόμων πριν από την προσωρινή έγκρισή της και ότι δεν είχε ακόμη δείξει κανένα θετικό όφελος. Προσεκτικές ιστοπαθολογικές μελέτες θα μπορούσαν επίσης να αποδείξουν με σαφήνεια την πρόκληση σοβαρών βλαβών σε αγγεία και όργανα σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Η ιστοπαθολογία είναι μια ειδική διαδικασία για τη μικροσκοπική διάγνωση ασθενειών σε δείγματα ιστών. Σύμφωνα με τον Palmer, οι κλινικές μελέτες σε ανθρώπους ξεκίνησαν προτού οι πιθανοί κίνδυνοι των εμβολιασμών Covid (για παράδειγμα, ο κίνδυνος καρκίνου, οι κίνδυνοι βλάβης του DNA) διερευνηθούν διεξοδικά και εξαλειφθούν σε μελέτες σε ζώα.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για την αποτελεσματικότητα

Ο καθηγητής Dr. Andreas Sönnichsen ασχολήθηκε με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλες οι ενδείξεις αποτελεσματικότητας εκτείνονται σε λίγες εβδομάδες έως μήνες και μόνο στην ανούσια θετική ήπια νόσο του τεστ PCR. Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για την πρόληψη σοβαρών μορφών λοίμωξης και θανάτων.

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι η μετάδοση της λοίμωξης δεν εμποδίζεται από τον εμβολιασμό. Σε άτομα χωρίς κίνδυνο σοβαρής εξέλιξης ή θανάτου από τη νόσο Covid-19 (παιδιά, έφηβοι, υγιείς ενήλικες), ο εμβολιασμός είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν έχει κανένα όφελος.

Ο καθηγητής Dr. Dr. Martin Haditsch καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι γνωστοί κίνδυνοι των “εμβολίων” και οι αποδεδειγμένες παρενέργειες και μόνο θα πρέπει να οδηγήσουν σε άμεσο τέλος του “εμβολιασμού”. Με βάση την περίοδο παρατήρησης, η τρέχουσα εκτίμηση θα μπορούσε στην καλύτερη περίπτωση να αντιπροσωπεύει τις βραχυπρόθεσμες και ενδεχομένως κάποιες μεσοπρόθεσμες βλάβες.

Σύμφωνα με τον Haditsch, η σοβαρή αξιολόγηση της σχέσης οφέλους-κινδύνου είναι υποχρεωτική για κάθε φάρμακο. Όσο μικρότερος είναι ο χρόνος ανάπτυξης και όσο μικρότερη είναι η εμπειρία με μια κατασκευαστική και δραστική αρχή, τόσο αυστηρότερες πρέπει να είναι οι διαδικασίες έγκρισης και τόσο πιο σημαντικό είναι, επίσης για λόγους δεοντολογίας, να καταγράφονται και να αναλύονται με ακρίβεια οι κάθε είδους παρενέργειες και να γίνεται σεβαστή η αυτονομία κάθε ατόμου. Αυτό ισχύει ιδίως για τις σοβαρές παρενέργειες και, με ακόμη μεγαλύτερη σημασία, για τις πιθανές επιπλοκές που οδηγούν στο θάνατο.

Η ευθύνη για τη διαφανή επεξεργασία, την καταγραφή και την ερμηνεία των δεδομένων που λαμβάνονται και των συνεπαγόμενων συνεπειών βαρύνει τις ρυθμιστικές αρχές και τους πολιτικούς και επαγγελματικούς φορείς λήψης αποφάσεων. Λόγω των συντριπτικών αποδεικτικών στοιχείων, αυτοί οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων πρέπει τώρα να λογοδοτήσουν για τη ζημία που προκλήθηκε, σύμφωνα με τις αρχές του κράτους δικαίου.

Ο καθηγητής Dr. Konstantin Beck κατέστησε σαφές ότι η υπερβάλλουσα θνησιμότητα το 2020/2021 δεν είναι ασυνήθιστη. Ήταν εντός των αναμενόμενων ορίων με βάση τα δημογραφικά στοιχεία και την αύξηση του πληθυσμού. Παρ’ όλα αυτά, υπήρξαν σημαντικά κύματα θανάτου. Ο Beck επεσήμανε ότι η Ελβετία κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση των γεννήσεων εδώ και πάνω από 100 χρόνια.

Επικεντρωμένη παραπληροφόρηση

Ο Kruse κατέληξε επισημαίνοντας τις επιπτώσεις: Κρατικοί φορείς, όπως το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή για θέματα εμβολιασμού, καθώς και ιδιωτικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών και των μέσων ενημέρωσης, υιοθέτησαν την παραπληροφόρηση της Swissmedic. Αυτό το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα οδηγεί σε συμπυκνωμένη παραπληροφόρηση του πληθυσμού, εμποδίζει την ορθή ανάλυση κινδύνου-οφέλους σε μεμονωμένες περιπτώσεις και τελικά σε περιττή βλάβη της υγείας σε μεγάλη κλίμακα.

Τα θύματα δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όσον αφορά τα βάσανά τους, αντιμετωπίζονται λανθασμένα και πρέπει να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Ο Kruse αναφέρθηκε στην ένωση “Post-Vaccine Syndrome Switzerland“, η οποία υποστηρίζει τα θύματα εμβολιασμού, και στο κινηματογραφικό έργο “Unwanted“, το οποίο εφιστά την προσοχή στο πρόβλημα της βλάβης από τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με τον Kruse, οι πραγματικές αιτίες της αυξανόμενης βλάβης της υγείας αποσιωπούνται. Οι ιδιωτικές και δημόσιες δαπάνες υγείας συσσωρεύονται.

Ο Kruse και οι συναγωνιστές του ζητούν να κινηθεί ποινική διαδικασία και να ανασταλούν οι προσωρινές άδειες mRNA. Επιπλέον, η διαφανής και ορθή ενημέρωση του πληθυσμού είναι απαραίτητη. Ένα αποτελεσματικό σύστημα αναφοράς για την καταγραφή των πραγματικών ζημιών από τον εμβολιασμό είναι επίσης απαραίτητο. “Οι ζημιωθέντες που εξαπατήθηκαν πρέπει τώρα να λάβουν τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη”, δήλωσε ο Kruse και ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου με την ακόλουθη έκκληση:

Όλοι μας έχουμε σήμερα στα χέρια μας να αποτρέψουμε περαιτέρω ζημιές. Αυτό είναι ένα καθήκον για το σύνολο της κοινωνίας. Με τις σημερινές γνώσεις, μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Ας μην παραπλανηθούμε περισσότερο!

Ολόκληρη τη μηνυτήρια αναφορά (318 σελίδες στα Γερμανικά) μπορείτε να τη βρείτε εδώ:

Ημερομηνία δημοσίευσης:16.11.2022

Follow us: