Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Pfizer κάλεσε το Twitter να λογοκρίνει αναρτήσεις σχετικά με τη φυσική ανοσία, τον χαμηλό κίνδυνο COVID για τα παιδιά

Του “The Epoch Times

Ο Dr. Scott Gottlieb, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, άσκησε πιέσεις στο Twitter για να λογοκρίνει τις αναρτήσεις που υποδείκνυαν με ακριβή τρόπο ότι η φυσική ανοσία είναι ανώτερη από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσιεύθηκε στις 9 Ιανουαρίου.

Πηγή: wikipedia

Ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, το οποίο ήταν επικεφαλής του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, άσκησε πιέσεις στο Twitter για να λάβει μέτρα κατά μιας ανάρτησης που επισήμαινε με ακρίβεια ότι η φυσική ανοσία είναι ανώτερη από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσιεύθηκε στις 9 Ιανουαρίου.

Ο Dr. Scott Gottlieb έγραψε στις 27 Αυγούστου 2021 στο στέλεχος του Twitter Todd O’Boyle για να ζητήσει από το Twitter να αναλάβει δράση κατά μιας ανάρτησης του Dr. Brett Giroir, ενός άλλου πρώην επιτρόπου του FDA.

“Αυτό είναι το είδος των πραγμάτων που είναι διαβρωτικά. Εδώ εξάγεται ένα βαρύγδουπο συμπέρασμα από μία και μόνο αναδρομική μελέτη στο Ισραήλ, η οποία δεν έχει ελεγχθεί από ομότιμους. Αλλά αυτό το tweet θα καταλήξει να γίνει viral και να οδηγήσει σε ειδησεογραφική κάλυψη”, έγραψε ο Gottlieb.

Ο Giroir είχε γράψει ότι είναι σαφές ότι η φυσική ανοσία, ή η ανοσία μετά τη μόλυνση, “είναι ανώτερη από την ανοσία του εμβολίου, κατά ΠΟΛΥ”. Είπε ότι δεν υπήρχε καμία επιστημονική αιτιολόγηση για την απαίτηση απόδειξης εμβολιασμού κατά της COVID-19 εάν ένα άτομο είχε φυσική ανοσία. “Εάν δεν υπάρχει προηγούμενη μόλυνση; Εμβολιαστείτε!” έγραψε επίσης.

Ο Giroir αναφέρθηκε σε μια preprint μελέτη ισραηλινών ερευνητών, η οποία, μετά από ανάλυση αρχείων υγείας, διαπίστωσε ότι η φυσική ανοσία παρείχε καλύτερη προστασία από τον εμβολιασμό. Η μελέτη δημοσιεύθηκε αργότερα στο περιοδικό Clinical Infectious Diseases μετά από αξιολόγηση από ομοτίμους.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα δεδομένα “έδειξαν ότι η φυσική ανοσία παρέχει μεγαλύτερης διάρκειας και ισχυρότερη προστασία έναντι της λοίμωξης, της συμπτωματικής νόσου και της νοσηλείας που προκαλείται από την μετάλλαξη Delta του SARS-CoV-2, σε σύγκριση με την ανοσία που προκαλείται από το εμβόλιο BNT162b2 με δύο δόσεις”.

Το BNT162b2 είναι η εμπορική ονομασία του εμβολίου COVID-19 της Pfizer, το οποίο είναι το κύριο εμβόλιο που χρησιμοποιείται στο Ισραήλ.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Gottlieb δημιούργησε μηνύματα στο Jira, το εσωτερικό σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων του Twitter, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Alex Berenson, στον οποίο παραχωρήθηκε πρόσβαση στα εσωτερικά αρχεία του Twitter από τον CEO Elon Musk.

“Παρακαλούμε δείτε αυτή την έκθεση από τον πρώην επίτροπο του FDA”, έγραψε ο O’Boyle.

Ένας αναλυτής του Twitter που εξέτασε την ανάρτηση διαπίστωσε ότι δεν παραβίαζε κανέναν κανόνα παραπληροφόρησης, αλλά το Twitter παρόλα αυτά έβαλε μια ετικέτα σε αυτήν, υποστηρίζοντας σε όλους τους χρήστες που την είδαν ότι ήταν “παραπλανητική” και κατευθύνοντάς τους σε έναν σύνδεσμο που θα έδειχνε “γιατί οι αξιωματούχοι υγείας συνιστούν ένα εμβόλιο για τους περισσότερους ανθρώπους”. Η ετικέτα εμπόδισε τους χρήστες να απαντήσουν, να μοιραστούν ή να κάνουν like στην ανάρτηση του Giroir.

Ο Gottlieb υπερασπίστηκε αργότερα τις ενέργειές του, λέγοντας ότι στόχευε αναρτήσεις που θεωρούσε ότι περιείχαν “ψευδείς και εμπρηστικές” πληροφορίες. Ο Giroir δήλωσε ότι “το tweet μου ήταν ακριβές τότε και παραμένει έτσι και τώρα” και ότι το Twitter δεν του απάντησε ποτέ.

Ένα ακόμη μήνυμα

Αργότερα ο Gottlieb έστειλε ξανά μήνυμα στον O’Boyle, επισημαίνοντας μια ανάρτηση του Justin Hart, επικριτή των lockdowns και επιφυλακτικό για τα εμβόλια COVID-19, ανέφερε ο Berenson.

Ο Gottlieb διαφώνησε με τον Hart γράφοντας ότι “τα ξύλα και οι πέτρες μπορεί να σπάσουν τα κόκαλά μου, αλλά ένα ιογενές παθογόνο με ποσοστό παιδικής θνησιμότητας <>0% έχει κοστίσει στα παιδιά μας σχεδόν τρία χρόνια σχολικής εκπαίδευσης”.

Η COVID-19 ενέχει μικρό κίνδυνο θνησιμότητας για τους νέους, υγιείς ανθρώπους, όπως δείχνουν μελέτες και δεδομένα.

Ο Gottlieb δεν ανέφερε λεπτομερώς γιατί ήθελε να λογοκρίνει τον Hart, αλλά η ένσταση ήρθε λίγο πριν η κυβέρνηση των ΗΠΑ εγκρίνει και συστήσει το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Ο O’Boyle έστειλε το αίτημα σε αναλυτές του Twitter, παραλείποντας για δεύτερη φορά να αποκαλύψει τους δεσμούς του Gottlieb με την Pfizer. Η καταγγελία δεν προκάλεσε καμία ενέργεια.

“Η ομάδα μας από ατίθασους αναλυτές, ακτιβιστές, μαμάδες και μπαμπάδες κυνηγάει τον Scott από τον Απρίλιο του 2020, όταν υποστήριξε επανειλημμένα το κλείσιμο και το εγκλεισμό σχολείων. Δεν του αρέσει ο κόσμος που αντιδρά στην αφήγησή του”, δήλωσε ο Hart στους Epoch Times σε μήνυμά του στο Twitter.

Το Twitter δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια.

Επιχειρήθηκε να απαγορευτεί δημοσιογράφος

Ο Gottlieb προσπάθησε επίσης να απαγορεύσει στον Berenson, πρώην δημοσιογράφο των New York Times που τώρα είναι συγγραφέας ενός Substack, να μπει στο Twitter, όπως προκύπτει από ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε το 2022.

Το μήνυμα έδειχνε ότι ο Gottlieb προώθησε μια δημοσίευση στο blog του Berenson σε έναν εργαζόμενο του Twitter, γράφοντας ότι ο Berenson που αποκάλεσε τον Dr. Anthony Fauci αλαζόνα ήταν ένα παράδειγμα του γιατί ο Fauci, τότε επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, χρειαζόταν μια ομάδα ασφαλείας.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, και μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Gottlieb με τους εργαζόμενους του Twitter, το Twitter απαγόρευσε τον Berenson για δήθεν παραβίαση των κανόνων του σχετικά με την παραπληροφόρηση για το COVID-19.

Ο Gottlieb υπερασπίστηκε τις ενέργειές του.

“Έχω εκφράσει ανησυχίες γύρω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευρέως”, δήλωσε ο Gottlieb κατά τη διάρκεια εμφάνισης στο CNBC.

“Και το έκανα γύρω από τις απειλές που διατυπώνονται σε αυτές τις πλατφόρμες και την αδυναμία αυτών των πλατφορμών να ελέγξουν τις άμεσες απειλές, τις φυσικές απειλές για ανθρώπους, αυτές είναι οι ανησυχίες μου γύρω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το τι συμβαίνει σε αυτό το οικοσύστημα”.

“Ανησυχώ πολύ για τις φυσικές απειλές που διατυπώνονται κατά της ασφάλειας των ανθρώπων και για τους ανθρώπους που γεννούν αυτές τις απειλές κατά ατόμων”, δήλωσε επίσης.

Ο Berenson απάντησε ότι δεν απείλησε ποτέ τον Fauci ή τον Gottlieb και αναφέρθηκε στα σχόλια του Gottlieb.

Στην ανάρτηση που προκάλεσε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Gottlieb, ο Berenson επέκρινε τον Fauci επειδή είπε ότι “οι επιθέσεις εναντίον μου είναι επιθέσεις εναντίον της επιστήμης” και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την αντιμετώπιση της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Ο Berenson επανήλθε στο Twitter το 2022 στο πλαίσιο του διακανονισμού της αγωγής που είχε ασκήσει εναντίον της εταιρείας. Ο Berenson έλαβε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Gottlieb σχετικά με την ανάρτηση του Fauci κατά τη διάρκεια της έρευνας. Πριν από τη συμφωνία διακανονισμού, ένας δικαστής είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Berenson ισχυρίστηκε εύλογα ότι το Twitter δεν τήρησε την πολιτική των “πέντε ποινών” πριν αποκλείσει τον δημοσιογράφο.

Ημερομηνία δημοσίευσης:16.01.2023

Follow us: