Καρδιά, πνεύμονες, αγγεία: Πόσο επικίνδυνη είναι η ένεση της Pfizer για τους ηλικιωμένους

Για τους νεότερους ανθρώπους, είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι τα πειραματικά εμβόλια Covid έχουν μια υποβόσκουσα σχέση βλάβης-οφέλους. Ωστόσο, μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη δείχνει ότι οι κίνδυνοι για την υγεία των ηλικιωμένων από τη γονιδιακή ένεση της Pfizer δεν θα πρέπει επίσης να υποτιμηθούν.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, αρκετές χώρες έχουν ήδη σταματήσει τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19, ιδίως για τις νεότερες γενιές. Στη Σουηδία και τη Δανία, για παράδειγμα, ο λόγος που αναφέρεται είναι η αμφισβητήσιμη σχέση οφέλους-βλάβης. Ταυτόχρονα, ο μισός κόσμος καταγράφει επί μήνες μια επίμονα υψηλή υπερβάλλουσα θνησιμότητα, η οποία, ωστόσο, δεν μπορεί να αποδοθεί στον κορονοϊό. Κάτι που οι κριτικοί εμπειρογνώμονες συνδέουν επανειλημμένα με τα πειραματικά εμβόλια Covid. Όμως στην επικρατούσα τάση αυτό αγνοείται επιμελώς όπως και στην πολιτική πολλών χωρών.

Τώρα, ωστόσο, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δημοσίευσε τη δική του μελέτη σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων στους ηλικιωμένους, η οποία αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο. Η μελέτη αυτή επικεντρώνεται σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και στις επικίνδυνες παρενέργειες κάθε εμβολίου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Για την υπερτιμημένη γονιδιακή ένεση της Pfizer, τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικά.

Η μελέτη εξέτασε 30.712.101 άτομα που είχαν λάβει διάφορες δόσεις εμβολίων των εταιρειών Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson μεταξύ 11 Δεκεμβρίου 2020 και 15 Ιανουαρίου 2022. Οι συγγραφείς της μελέτης εντόπισαν τέσσερις στατιστικές ενδείξεις αυξημένου κινδύνου οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου (ACI), πνευμονικής εμβολής (PE), διάχυτης ενδοαγγειακής πήξης (DIC) και ανοσολογικής θρομβοπενίας μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer. Για τα εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson, οι ερευνητές δεν βρήκαν στατιστικά στοιχεία στα 14 αποτελέσματα που μελετήθηκαν.

Τα αποτελέσματα σε αριθμούς: Οι PEs (πνευμονική εμβολή) ήταν 54% συχνότερες, οι ACIs (καρδιακές προσβολές) ήταν 42% συχνότερες, οι DICs (διαταραχές της πήξης του αίματος) ήταν 91% συχνότερες και οι ITPs (διαταραχές των αιμοπεταλίων) ήταν 44% πιθανότερες. Αρκετά σαφή προειδοποιητικά σημάδια, στην πραγματικότητα, αλλά πολύ πιθανόν να αγνοούνται (για άλλη μια φορά) από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τις υγειονομικές αρχές παγκοσμίως. Και γιατί αυτό; Επειδή δεν ταιριάζουν με το αφήγημα “τα εμβόλια λειτουργούν και είναι ασφαλή”, το οποίο διαδίδεται προπαγανδιστικά εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Οι συγγραφείς της μελέτης φρόντισαν επίσης να συμπεράνουν, με βάση διάφορους συγκριτικούς υπολογισμούς και αναλύσεις, ότι οι τιμές για τα καρδιακά επεισόδια, την ενδοαγγειακή πήξη και τη θρομβοπενία δεν είχαν φθάσει σε στατιστική σημαντικότητα. Ωστόσο, η προειδοποίηση ασφαλείας για πνευμονικές εμβολές παρέμεινε.

Ανεξάρτητα από αυτό, οι συγγραφείς της μελέτης γράφουν ότι συνεχίζουν να πιστεύουν (ναι, η επιστήμη είναι προφανώς περισσότερο από ποτέ θέμα πίστης στις μέρες μας) ότι τα πιθανά οφέλη αυτών των πειραματικών εμβολίων υπερτερούν των πιθανών κινδύνων από παρενέργειες. Ωστόσο, στοιχεία από την Αυστραλία, για παράδειγμα, δείχνουν ότι ακριβώς εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί αρκετές φορές καταλήγουν στα νοσοκομεία ως οι λεγόμενοι ασθενείς με corona. Αυτό εγείρει το ερώτημα πώς μπορεί κανείς ακόμα να πιστεύει στα μεγάλα οφέλη αυτών των πειραματικών εμβολίων, όταν οι εμβολιαζόμενοι όχι μόνο έρχονται αντιμέτωποι με δυνητικά θανατηφόρες παρενέργειες, αλλά προφανώς έχουν και υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας μετά από μόλυνση με SARS-CoV-2.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

Ημερομηνία δημοσίευσης:16.01.2023

Follow us: