Δυνητικά καρκινογόνο: ερευνητές βρίσκουν παγκοσμίως υπολείμματα DNA στο “εμβόλιο” της BioNTech

Αρχικά στις ΗΠΑ, τώρα και στη Γερμανία. Αρκετοί ερευνητές εξετάζουν ήδη τα εμβόλια της Biontech και της Moderna για επιμόλυνση από σωματίδια DNA – και έκαναν μια σημαντική διαπίστωση. Τα μόρια DNA είναι ύποπτα για την πρόκληση καρκίνου, αυτοάνοσων αντιδράσεων και ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά. Οι πληροφορίες από τους ερευνητές προς τις ρυθμιστικές αρχές αγνοήθηκαν.

Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής”. Αυτός ο ισχυρισμός διαδόθηκε από τις υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της “πανδημίας” Corona, προκειμένου να αυξηθεί η προθυμία του πληθυσμού να εμβολιαστεί. Σχεδόν τρία χρόνια μετά την έγκριση του πρώτου “εμβολίου” κατά της Covid της Pfizer και της BioNTech από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων τον Δεκέμβριο του 2020, όλο και περισσότεροι επιστήμονες θέτουν πλέον υπό αμφισβήτηση αυτόν τον ισχυρισμό. Μόλις πρόσφατα, μια μελέτη έδειξε ότι οι πρωτεΐνες ακίδας που παράγονται από το εμβόλιο είναι ανιχνεύσιμες στον οργανισμό των εμβολιασμένων ανθρώπων για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι μας έλεγαν. Τώρα, πυκνώνουν οι μελέτες επιστημόνων που διαπίστωσαν σημαντική επιμόλυνση από υπολείμματα DNA στα εμβόλια mRNA της BioΝΤech και της Moderna.

Ένας από αυτούς είναι ο βιολόγος Dr. Jürgen Otto Kirchner. Παρουσίασε τις ανησυχίες του σχετικά με την επιμόλυνση από υπολείμματα DNA στο εμβόλιο της Biontech στην Επιτροπή Αναφορών της Bundestag τη Δευτέρα (18.09.2023). Ο Kirchner εξέτασε διάφορες παρτίδες του “εμβολίου” BioNTech για υπολείμματα DNA σε επαγγελματικό εργαστήριο στο Μαγδεμβούργο. Τα ευρήματα της 21ης Αυγούστου είναι διαθέσιμα στο κοινό. Το σοκαριστικό αποτέλεσμα: και στα πέντε δείγματα εμβολίων που εξετάστηκαν, μπορούσαν να ανιχνευθούν σημαντικές ποσότητες DNA και τα λεγόμενα πλασμίδια, δηλαδή μόρια DNA που φυσιολογικά απαντούν στα βακτήρια και επιτρέπουν, για παράδειγμα, την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά σε ορισμένα βακτηριακά στελέχη. Σύμφωνα με τον Kirchner, η ποσότητα του DNA υπερέβαινε κατά πολύ τα όρια που επιτρέπονται για τα φαρμακευτικά προϊόντα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η επικεφαλής του εργαστηρίου που πραγματοποίησε τις αναλύσεις, καθηγήτρια Dr. Brigitte König, επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους ότι τα αποτελέσματα της εξέτασης ήταν γνήσια και ότι το εργαστήριό της είχε πράγματι βρει τα υπολείμματα DNA και τα πλασμίδια στα δείγματα του εμβολίου. Η König έχει εργαστεί στα Ιατρικά Ινστιτούτα Μικροβιολογίας και Επιδημιολογίας Λοιμώξεων στη Λειψία και στο Μαγδεμβούργο και είναι εξωτερική καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Otto von Guericke στο Μαγδεμβούργο. Η καθηγήτρια ανέφερε ότι μετέφερε τη διαδικασία ανίχνευσης στο εργαστήριό της σε συνεννόηση με τον βιολόγο Kevin McKernan από τη Βοστώνη των ΗΠΑ. Ο McKernan ήταν ένας από τους πρώτους επιστήμονες που ανίχνευσε επιμόλυνση DNA στα εμβόλια της BioΝΤech και της Moderna τον Απρίλιο του 2023. Η διαδικασία του ελέγχου, λέει η König, είναι μια τυπική διαδικασία στη μοριακή βιολογία.

Πώς όμως μπήκαν τα υπολείμματα DNA στο εμβόλιο; Και είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό μας; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα έδωσαν δύο Αμερικανοί βιοχημικοί σε ακρόαση της Γερουσίας της Νότιας Καρολίνας στις ΗΠΑ πριν από μία εβδομάδα. Οι επιστήμονες ερωτήθηκαν εκεί από την Επιτροπή Ιατρικών Υποθέσεων στο πλαίσιο του γενικότερου θέματος της ετοιμότητας για πανδημίες. Η ηχογράφηση της ακρόασης είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Πρώτος μίλησε ο καθηγητής Dr. Phillip Buckhaults, μοριακός βιολόγος με έδρα καθηγητή φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας. Ο Buckhaults ειδικεύεται στη μελέτη των γενετικών αιτιών του καρκίνου και έχει δημοσιεύσει σχετικά με το θέμα σε επιστημονικά περιοδικά.

Ο ίδιος ανέφερε στην επιτροπή ότι εξέτασε δείγματα του εμβολίου Biontech/Pfizer για DNA και το βρήκε. Κάθε δείγμα που εξετάστηκε ήταν επιμολυσμένο με πλασμιδιακό DNA. Η ποσότητα διέφερε σημαντικά- αρκετές φορές το DNA που περιείχε ξεπερνούσε την προβλεπόμενη τιμή, αλλά συχνά παρέμενε κάτω από αυτήν. Σύμφωνα με τον Buckhaults, ωστόσο, οι εν λόγω ενδεικτικές τιμές είναι μη σχετικές, καθώς βασίζονται στην υπόθεση ότι το εξεταζόμενο DNA κινείται ελεύθερα σε έναν οργανισμό και συνεπώς είναι φυσικά δύσκολο να εισέλθει στα κύτταρα. Στην περίπτωση του νέου εμβολίου mRNA, ωστόσο, ισχύει ότι τα υπολείμματα DNA βρίσκονται μαζί με το mRNA σε ειδικά νανοσωματίδια που επιτρέπουν τη διείσδυση στο κύτταρο – και άρα θεωρητικά και στις γενετικές πληροφορίες στον πυρήνα του κυττάρου. Έτσι, ακόμη και ποσότητες DNA που βρίσκονται πολύ κάτω από τις οριακές τιμές θα μπορούσαν να έχουν δυνητικά επιβλαβείς επιπτώσεις.

Ο Buckhaults εξηγεί ότι γνωρίζει από τη δουλειά του ως γενετιστής στον τομέα του καρκίνου ότι οι αλληλουχίες DNA που βρίσκονται στα εμβόλια τείνουν να διεισδύουν στον πυρήνα των ανθρώπινων κυττάρων και να ενσωματώνονται στο DNA εκεί. Εάν το κύτταρο διαιρεθεί, το DNA μεταβιβάζεται μαζί με το ενσωματωμένο πλέον, ξένο DNA. Ανάλογα με τη θέση του DNA όπου ενσωματώνεται το ξένο DNA, αυτή η αλλαγή στη γενετική πληροφορία μπορεί να έχει μοιραίες συνέπειες. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να ενεργοποιήσει γονίδια που προκαλούν καρκίνο ή να μπλοκάρει γονίδια των οποίων η αποστολή είναι να αποτρέψουν τον σχηματισμό καρκίνου. Σύμφωνα με τον Buckhaults, αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο σπάνια, αλλά είναι σίγουρα πιθανό. Επιπλέον, ο Buckhaults θεωρεί πολύ πιθανό να προκληθούν μαζικές αυτοάνοσες αντιδράσεις ως αποτέλεσμα των αλλαγών στο DNA των κυττάρων του σώματος.

Αργότερα στην ακρόαση, η βιοχημικός και τοξικολόγος Dr. Janci Lindsay ανέφερε κάτι παρόμοιο. Περιγράφει ότι είναι πλέον γνωστό ότι τα κομμάτια του DNA κατανέμονται σε όλο το σώμα – συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου και του μυελού των οστών. Επομένως, μια αυτοάνοση αντίδραση θα μπορούσε να προσβάλει σχεδόν οποιονδήποτε ιστό του σώματος, ανάλογα με το σε ποιες περιοχές φτάνουν τα μόρια. Συν τοις άλλοις, είναι πιθανό τα πλασμίδια που φτάνουν στο έντερο να προσλαμβάνονται εκεί από τα εντερικά βακτήρια, τα οποία στη συνέχεια παράγουν ξανά και ξανά νέες πρωτεΐνες ακίδας. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο να παραμένουν οι πρωτεΐνες spike μόνιμα ανιχνεύσιμες στο σώμα. Η επιστήμονας επισημαίνει ότι στα πλασμίδια της Pfizer βρέθηκαν επίσης αλληλουχίες γονιδίων που περιέχουν ειδικές αντιστάσεις στα αντιβιοτικά. Εάν αυτές εισέρχονταν στα εντερικά βακτήρια, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνες εντερικές λοιμώξεις που δεν θα μπορούσαν πλέον να αντιμετωπιστούν με αντιβιοτικά.

Ο Buckhaults αναφέρει επίσης ότι η ομάδα του διερεύνησε από πού προέρχονται τα τμήματα DNA που βρέθηκαν στο εμβόλιο. Το αποτέλεσμα: προέρχονται από τα πλασμίδια (μόρια DNA) που χρησιμοποιεί η Pfizer στην παραγωγή εμβολίων. Αυτά χρησιμοποιούνται από την Pfizer για την παραγωγή του mRNA που τελικά παράγει την επιθυμητή πρωτεΐνη spike στο σώμα του εμβολιαζόμενου ατόμου. Το συνταρακτικό: Σύμφωνα με τον Buckhaults, η Pfizer δεν είχε ακόμη χρησιμοποιήσει τα πλασμίδια στις μελέτες έγκρισης, οπότε δεν είχε υπάρξει επιμόλυνση του DNA. Μετά την έγκριση του εμβολίου, ωστόσο, η Pfizer στράφηκε στην παραγωγή πλασμιδίων –για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση παραγωγής- επειδή αυτή ήταν σημαντικά λιγότερο δαπανηρή από τη μέθοδο παραγωγής mRNA που χρησιμοποιήθηκε για την έγκριση.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η παραγωγή πλασμιδίων παράγει επίσης υπολείμματα DNA, θα ήταν καθήκον της Pfizer να αφαιρέσει αυτά τα υπολείμματα, πράγμα που προφανώς δεν έκανε. Ο Buckhaults λέει ότι μπορεί κανείς να δει από τα θραύσματα DNA ότι η Pfizer προσπάθησε να τεμαχίσει τις αλληλουχίες DNA ώστε να έχουν μικρότερη επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό δείχνει ότι η Pfizer γνώριζε για το πρόβλημα της επιμόλυνσης του DNA. Ο Buckhaults απευθύνει έκκληση ότι το επόμενο βήμα τώρα είναι να εξεταστεί ο μυελός των οστών πολυάριθμων εμβολιασμένων ανθρώπων – με βλάβη από το εμβόλιο και χωρίς – για να διαπιστωθεί αν περιέχουν τα αποσπάσματα DNA από το εμβόλιο της Pfizer. Τότε θα ήταν δυνατόν να ειπωθεί με βεβαιότητα αν οι φόβοι του ότι τα τμήματα DNA ενσωματώνονται στο DNA του ίδιου του οργανισμού είναι σωστοί ή όχι. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, είπε, επειδή η νέα εκστρατεία εμβολιασμού θα δει και πάλι πολλούς ανθρώπους να εμβολιάζονται με το προσαρμοσμένο αναμνηστικό εμβόλιο – αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Pfizer έχει τροποποιήσει τη μέθοδο παραγωγής της.

Εμείς είμαστε πεπεισμένοι και σίγουροι ότι ο Ε.Ο.Φ στην Ελλάδα δεν ελέγχει τις παρτίδες των εμβολίων για επιμόλυνση με γενετικό υλικό. Ποτέ δεν το έκανε, ούτε καν κατά τη διαδικασία έγκρισης ως όφειλε. Εάν οι παρατηρήσεις των επιστημόνων που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι αληθείς, οι ρυθμιστικές αρχές απέτυχαν έτσι αποδεδειγμένα να εντοπίσουν δυνητικά επιβλαβή επιμόλυνση των εμβολίων – απλώς και μόνο επειδή δεν εφάρμοσαν την απαραίτητη διαδικασία ελέγχου. Το ερώτημα είναι κατά πόσον πολλές παρενέργειες των εμβολίων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με τον έλεγχο επιμόλυνσης. Ο καθηγητής Buckhaults είχε γράψει αρκετές φορές στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τα ευρήματά του, και ο Dr. Kirchner, ο βιολόγος που αναφέρθηκε στην αρχή αυτού του άρθρου, είχε επίσης γράψει αρκετές φορές στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας και στο Ινστιτούτο Paul Ehrlich. Και οι δύο δεν έλαβαν καμία απάντηση ή έλαβαν μόνο απορριπτικές απαντήσεις.


Ημερομηνία δημοσίευσης: 06.10.2023

Ακολουθήστε μας στο Telegramhttps://t.me/corona_Greece

Follow us: