Γερμανία:Είσαι πολιτικός; Βγάλε λεφτά με τις μάσκες

Μία “πανδημία” σίγουρα αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να πλουτίσει κανείς. Δεν θα αναφερθούμε εδώ στις διάφορες εταιρίες που βγάζουν δισεκατομμύρια με αναποτελεσματικά και άχρηστα τέστ, “ανθρωπιστές” που παράγουν εμβόλια(και παράλληλα είναι μέτοχοι σε εταιρείες παραγωγής όπλων) κλπ.

Θα μιλήσουμε για τους πολιτικούς οι οποίοι αποφασίζουν στο τέλος για τις ζωές μας και επιβάλλουν, με νόμους και αποφάσεις, το πώς θα πρέπει να κυκλοφορούμε(αν μας επιτρέπουν) και για το άν θα πρέπει να φοράμε άχρηστες μάσκες ή όχι.

Στη Γερμανία λοιπόν, σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις του Spiegel και της Süddeutsche Zeitung, τουλάχιστον 24 πολιτικοί είναι αναμεμιγμένοι στη μπίζνα με τις μάσκες.

Τελευταίο παράδειγμα ο κύριος Löbel του κόμματος CDU καθώς και ο Nüßlein του CSU, και τα δύο κόμματα της κυβερνώντος συμμαχίας.

Ο κύριος Löbel επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις με προστατευτικές μάσκες. Η εταιρεία του συγκέντρωσε προμήθειες περίπου 250.000 ευρώ για μεσιτεία συμβάσεων αγοράς για μάσκες μεταξύ ενός προμηθευτή απο το Baden-Württemberg και δύο ιδιωτικών εταιρειών στη Χαϊδελβέργη και στο Μάνχαϊμ.

Η Εισαγγελία του Μονάχου ερευνά τον Nüßlein σχετικά με την υποψία διαφθοράς σε σχέση με την αγορά προστατευτικών μασκών. Την Παρασκευή, ο δικηγόρος του ανακοίνωσε ότι ο 51χρονος θα αποσυρθεί από την ομοσπονδιακή πολιτική λόγω των ερευνών για διαφθορά και ότι δεν θα λάβει μέρος στις γενικές εκλογές. Παραιτείται από τη θέση του στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Αν αυτά συμβαίνουν στη Γερμανία, είμαστε εξαιρετικά περίεργοι να μάθουμε τί γίνεται στην Ελλάδα με τις μάσκες. Από πού τις προμηθεύει για παράδειγμα το Ελληνικό δημόσιο;

Follow us: