Η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση στον πλανήτη σε σκληρότητα μέτρων

Πολύ συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό για τα συνεχόμενα(γνωστά εδώ και χρόνια) “κρούσματα” βίας απο την πλευρά της Ελληνικής αστυνομίας.

Επειδή η αυξημένη βία των οργάνων της τάξης οφείλεται, σύμφωνα πάντα με την κυβέρνηση, στα μέτρα για την καταπολέμηση της “πανδημίας”, σας παρουσιάζουμε μία σύντομη ανάλυση ωστε να πάψουμε επιτέλους να αμφιβάλουμε οτι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μια “υγειονομική δικτατορία”.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης συλλέγει στοιχεία και δημοσιεύει το περίφημο Government Response Tracker (OxCGRT).

The Oxford COVID-19 Government Response Tracker (OxCGRT) systematically collects information on several different common policy responses that governments have taken to respond to the pandemic on 18 indicators such as school closures and travel restrictions. It now has data from more than 180 countries.

Οι ειδικοί, λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες, παρουσιάζουν σε μορφή index(απο το 0 που είναι ο παράδεισος μέχρι το 100 που είναι η απόλυτη δικτατορία) μία λίστα με τις χώρες όλου του πλανήτη και την αυστηρότητα των μέτρων που έχουν λάβει.

Η Ελλάδα έχει “βαθμολογία” αυτή τη στιγμή σχεδόν 89, οπότε σε λίγο καιρό θα είμαστε και επίσημα δικτατορία.

image

Εδώ να τονίσουμε οτι σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα(1η Μαρτίου), η Ελλάδα είναι δεύτερη στον πλανήτη σε σκληρότητα των μέτρων.

Επαναλαμβάνουμε, δεύτερη.

Πρώτη είναι η Ερυθραία.

image

Η Ερυθραία έχει de jure μεταβατική κυβέρνηση ενώ στην πράξη διοικείται από τον καιρό της ανεξαρτησίας από ένα κόμμα. Στην Ερυθραία δεν έχουν διεξαχθεί έως τώρα βουλευτικές ή προεδρικές εκλογές. Έπειτα από τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της Αυτόνομης Περιοχής της Ερυθραίας, στις 23-25 Απριλίου του 1993, συστάθηκε μια εθνοσυνέλευση, η οποία αποτελούταν αποκλειστικά από μέλη του Λαϊκού Μετώπου για τη Δημοκρατία και για τη Δικαιοσύνη (PFDJ). Καταρτίστηκε επίσης συνταγματική επιτροπή, με σκοπό την κατάρτιση Συντάγματος. Η προσωρινή βουλή εξέλεξε πρόεδρο τον Ισάιας Αφεγουέρκι. Το Σύνταγμα του 1997 δεν τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή, παρότι επικυρώθηκε, και οι εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για το 2001, αναβλήθηκαν επ’ αόριστον. Σήμερα το μοναδικό νόμιμο κόμμα είναι το PFDJ. Στην ουσία η Ερυθραία είναι ένα μονοκομματικό κράτος ενώ οι μόνες εκλογές που πραγματοποιούνται είναι για την εκλογή τοπικών αρχόντων.

Συγκριτικά(σε γραφική αναπαράσταση) με τις άλλες χώρες(σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα και της Ελλάδας)

image

Με λίγα λόγια, η Ελλάδα έχει λάβει τα σκληρότερα μέτρα σε όλον τον κόσμο, χειρότερα ακόμα και απο επίσημα αναγνωρισμένες δικτατορίες.

Εν αναμονή των τελευταίων δεδομένων μιας και εκεί υπάρχει υπάρχει καθυστέρηση στην παροχή πληροφοριών απο την Ελλάδα.

Follow us: