Εξαπατά η κυβέρνηση τους πολίτες με τα self test;

Η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε απο μόνη της να χαρακτηρίσει όλα τα rapid antigen(και όχι μόνο) tests που κυκλοφορούν στην αγορά ως “αυτοδιαγνωστικά προϊόντα”, αγνοώντας έτσι τις οδηγίες των ίδιων των κατασκευαστών οι οποίοι ορίζουν οτι τα τέστ αυτά θα πρέπει να εκτελούνται μόνο απο εξειδικευμένο προσωπικό.

Και εξηγούμαστε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημοσιεύσει μία λίστα με όλα τα πιστοποιημένα για την Ευρωπαϊκή αγορά μόνο, rapid antigen tests. Σε καμία αναφορά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναφέρεται σε “self” tests.

Στο ενημερωτικό βίντεο που δημοσίευσε η Ελληνική κυβέρνηση με τίτλο “Self test εύκολα και απλά | Οδηγίες χρήσης“, η κυρία Αικατερίνη Σταρκα μας δείχνει πώς να χρησιμοποιούμε ένα rapid antigen test του οποίου το κράτος προσέθεσε και τη λέξη “self”. Το τέστ που χρησιμοποιείται στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το τέστ της Ισπανικής εταιρίας CerTest Biotec, S.L., το οποίο έχει την εμπορική ονομασία CerTest SARS-CoV-2 Card test.

Screenshot απο το κυβερνητικό βίντεο

Κάθε εταιρεία που παράγει τέτοια τέστ είναι υποχρεωμένη να εκδίδει ένα αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του προϊόντος.

Η ίδια η εταιρεία αναφέρει στο εγχειρίδιο οτι το τέστ αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται απο εκπαιδευμένους επαγγελματίες σε in-vitro διαγνώσεις.

Επιπλέον, η ίδια η εταιρεία αναφέρει οτι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό, ειδική μάσκα, γάντια κλπ. Στο “ενημερωτικό” βίντεο της κυβέρνησης δεν βλέπουμε να συμβαίνει τίποτα απο όλα αυτά.

Ως Ε.Υ.Ε θεωρούμε την προσπάθεια του κράτους να μετατρέψει όλους τους μαθητές σε ιολόγους και μικροβιολόγους εν μία νυκτί παράλογη, αναγκάζοντάς τους να πραγματοποιούν ένα τέστ ωστε να μπορούν να εισέρχονται στις μαθητικές αίθουσες. Μάλλον έχει καταντήσει μόδα για την κυβέρνηση, να προσπαθεί ο πληθυσμός να αποδείξει οτι είναι υγιής.

Αυτό που δέν μπορούμε βέβαια να καταλάβουμε είναι, πώς είναι δυνατόν το ίδιο το κράτος να μετατρέπει όλα τα τέστ σε “αυτοδιαγνωστικά τεστ”.

Ακόμα και τα rapid antigen τέστ της Roche(τα οποία για την ακρίβεια κατασκευάζονται απο την εταιρεία SDBiosensor Healthcare PVT.LTD με έδρα την Ινδία) και τα οποία χρησιμοποιούνται και στην Ελλάδα ως “αυτοδιαγνωστικά” προϊόντα, χρήζουν την παρουσία εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού για τη πραγματοποίησή τους.

Η Ιατρός στο βίντεο της κυβέρνησης μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Πληροί (μάλλον) τις προϋποθέσεις. Με ποιά κριτήρια έκρινε το κράτος οτι τα τέστ αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καθημερινή σχεδόν βάση απο τους πολίτες μιας χώρας;

Εμείς ως Ε.Υ.Ε πιστεύουμε ακράδαντα οτι το κράτος απλά προσπαθεί να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα “κρούσματα” κάνοντας χρήση κάποιων τεστ τα οποία δεν είναι κατασκευασμένα να χρησιμοποιούνται απο μαθητές λυκείου κάθε λίγο και λιγάκι. Η μαζική χρήση τέτοιων τέστ, τα οποία όπως έχουμε περιγράψει είναι ανακριβή, αναποτελεσματικά και επικίνδυνα θα είναι η αφορμή για την αιώνια παράταση των lockdown.

Ακόμα και ένας μαθητής δημοτικού καταλαβαίνει πλέον οτι, ακόμα και με ένα ποσοστό λάθους της τάξης του 1% και με τη μαζική και ανεξέλεγκτη χρήση αυτών των τέστ, τα “κρούσματα” θα αυξάνονται για πάντα.

Το μόνο που συνιστούμε, ειδικά στους μαθητές καθώς και σε εργαζόμενους που θα τους επιβληθεί το “αυτοτεστάρισμα”, είναι η άρνηση πραγματοποίησης τέτοιων δοκιμών για τους λόγους που προαναφέραμε.

Follow us: