Επιστολή προς τον δήμο Αίγινας, την ΕΕΒΕΑ και την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας

Προς:

κο Ιωάννη Π. Ζορμπά, Δήμαρχο Αίγινας

κο Στυλιανό Θεριανό, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

κο Σκαλτσιώτη Γεώργιο, πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας

κο Σταύρο Καλαμάκη, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας


Αξιότιμοι κύριοι,


διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό στον τύπο διάφορες δημοσιεύσεις απο την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αίγινας, για διάφορες αποφάσεις που λαμβάνονται μέσω κεκλεισμένων θυρών ή σε διαδικτυακές Zoom συναντήσεις σας(μιας και είναι μόδα), χωρίς απο όσο γνωρίζουμε να ερωτούνται οι πολίτες, οι έμποροι, οι καταστηματάρχες και οι ιδιώτες του νησιού αυτού. Εν ολίγοις, μία μειοψηφία ολίγων λαμβάνει αποφάσεις χωρίς καμία βάση, χωρίς κανέναν επιστημονικό χαρακτήρα, ακολουθώντας πιστά την-αποδεδειγμένα αποτυχημένη εώς τώρα- καμπάνια του Ελληνικού Κράτους με έδρα το Κολωνάκι.


Μιας και αποτελείτε Δημόσια Πρόσωπα (βλ. υπ.αρ. 20239/2017 απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών) , θα θέλαμε να μας δώσετε εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματά μας. Παρακαλούμε οι απαντήσεις σας να μας αποσταλούν το αργότερο μέχρι τις 26.04.2021.
Και συγκεκριμένα:

Προς τον κύριο Ζορμπά και τον κύριο Θεριανό

Στην ιστοσελίδα του Δήμου διαβάζουμε στην ανακοίνωση σας της 07/04/2021:
” συνεδρίαση που διεξήχθη την 23η Μαρτίου 2021 “

-Για ποιόν λόγο καθυστέρησε η δημοσιοποίηση της απόφασής σας σχεδόν 2 εβδομάδες; Έλαβαν μέρος στην συνεδρίαση εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό ή άτομα με εμπειρία στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και αν ναι, ποιοι έλαβαν μέρος.

Πολλοί συνάνθρωποί έχουν χάσει τη ζωή τους αφού προσβλήθηκαν από τη νόσο, ενώ άλλοι νοσηλεύονται καθημερινά στα νοσοκομεία της χώρας μας δίνοντας μάχη για την αποκατάσταση της υγείας τους.”
Πολλοί συνάνθρωποί μας χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους, πολλοί απο αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε πραγματική μέριμνα και είχαν παρθεί σωστά, και στα πλαίσια πάντα της ιατρικής και της λογικής, μέτρα. Απο λανθασμένες πολιτικές κυρίως,το δημόσιο σύστημα “νοσεί” και οδεύει προς το χειρότερο καθώς οι ηγεσίες δεν πράττουν το καθήκον τους, το οποίο είναι να υπηρετούν τους πολίτες.Επιπλέον, τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν εκδοθεί απο όλες τις επίσημες αρχές, δέν αποδεικνύουν την κατάσταση στην οποία αναφέρεστε και δή, “πολλοί έχουν χάσει τη ζωή τους”. Όταν αναφέρεστε σε “πολλούς”, θα πρέπει να παρέχετε και ένα μέτρο σύγκρισης π.χ με άλλα περασμένα έτη.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, οι θάνατοι στην Ελλάδα τις πρώτες 8 εβδομάδες του 2021 μειώθηκαν σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.
Μάλιστα φέτος, οι θάνατοι παρουσιάζουν ιστορικό χαμηλό.

Πηγή: Ελληνική Στατιστική Αρχή

Επίσης, σύμφωνα με τον οργανισμό επιτήρησης της θνησιμότητας στην Ευρώπη, στην Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κάποια αυξημένη θνησιμότητα στον πληθυσμό και η κατάσταση στην Ελλάδα ακολουθεί ένα “ηπιότερο” μοτίβο συγκριτικά με εκείνο της επιδημίας του 2017.

Πηγή: https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/

-Απο πού λοιπόν πηγάζει η άποψή σας οτι “πολλοί συνάνθρωποι” πεθαίνουν, αφήνοντας έτσι την εντύπωση στον κόσμο οτι έχουμε έναν υπερβολικά θανατηφόρο ιό ή οτι επανήλθε ξαφνικά η πανούκλα;

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί σύμφωνα με τον νόμο 4619/2019, άρθρο 191, ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή.” Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή. “

-Τί μέτρα λάβατε ως δημοτικό συμβούλιο κατα την αντίστοιχη περίοδο γρίπης 2016-2017;-Θα θέλαμε να μας παραθέσετε τον συνολικό αριθμό των αποβιώσαντων ανα έτος απο το 2015 εώς και σήμερα, με στοιχεία που προκύπτουν απο τις επίσημες ληξιαρχικές υπηρεσίες του νησιού.


Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι ένας και μοναδικός: Το εμβόλιο. Το εμβόλιο είναι μια πράξη αλτρουισμού, μια πράξη αλληλεγγύης, μια πράξη συνεισφοράς στην ατομική και δημόσια υγεία. Ήδη τα εμβόλια και η διαδικασία του εμβολιασμού συγκεντρώνουν την μεγάλη επιδοκιμασία των Ελλήνων, αν και οι περισσότεροι θα ήθελαν να είναι ταχύτερος ο ρυθμός.
Απο όσο γνωρίζουμε, η επαγγελματική ιδιότητα του Δημάρχου δεν είναι ιατρική.

Στην ανακοίνωσή σας αναφέρεστε σε μία ιατρική επέμβαση και μάλιστα, σε μία πράξη όπως ο εμβολιασμός. Σύμφωνα με την Ε.Ε, ο εμβολιασμός αυτός αποτελεί προϊόν fast-track, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο κλινικών δοκιμών(μέχρι το 2023) και δύναται να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περιπτώσεις μεγάλης υγειονομικής ανάγκης (public health emergency).

Επίσης, με τα μέχρι στιγμής επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία, στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αίγινα δέν υπήρξε ποτέ κίνδυνος μετάδοσης ενός θανατηφόρου ιού, δεν υπήρξε ποτέ αυξημένη παρουσία “κρουσμάτων”, το σύστημα υγείας της νήσου δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.
Σε περίπτωση που ένα απο τα μέλη του ΔΣ ή τα πρόσωπα που παρευρέθησαν στη συνεδρίαση είναι ιατροί, σας παραθέτουμε τη νομοθεσία για την ποινική ευθύνη του ιατρού για σωματική βλάβη απο αμέλεια:

Υπάρχει ποινική ευθύνη του ιατρού για σωματική βλάβη ασθενούς από αμέλεια, στις περιπτώσεις εκείνες που το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται σε παράβαση από αυτόν των κοινώς αναγνωρισμένων κανόνων της ιατρικής επιστήμης, για τους οποίους δεν μπορεί να γεννηθεί αμφισβήτηση και η ενέργεια ή η παράλειψη του δεν ήταν σύμφωνη με το αντικειμενικά επιβαλλόμενο καθήκον επιμέλειας. Η ιδιαίτερη αυτή νομική υποχρέωση του ιατρού να αποτρέψει το αξιόποινο αποτέλεσμα της σωματικής βλάβης του ασθενούς απορρέει από το νόμο (άρθρο 24 α.ν. 1565/1939 “Περί κωδικός ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος’), από τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας (άρθρ. 8 του β.δ. 156/6.7.1955 και ήδη ν. 3418/2005 “Περί κανονισμού ιατρικής δεοντολογίας”) και από την εγγυητική θέση αυτού απέναντι στην ασφάλεια της ζωής ή της υγείας του ασθενούς που δημιουργείται κατά την εκτέλεση της ιατρικής πράξης.

Ο ιατρός ευθύνεται, αν από επιπολαιότητα ή άγνοια των πραγμάτων, τα οποία έπρεπε κατά την επιστήμη του να γνωρίζει, δεν ακολούθησε γενικά παραδεκτές αρχές της ιατρικής επιστήμης ή αναγνωρισμένες σύγχρονες μεθόδους και η άγνοια, η επιπολαιότητα ή η απρονοησία του, τον οδήγησαν σε εσφαλμένη διάγνωση ή θεραπευτική αγωγή ή σε επέμβαση ή σε μη επέμβαση και μη λήψη μέτρων για να αποτραπούν προσβολές ή κίνδυνοι κατά της σωματικής ακεραιότητας, της υγείας ή της ζωής του ασθενούς που επιλήφθηκε. Έτσι ελέγχεται ο ιατρός για κάθε ενέργεια ή παράλειψή του υπό την ανωτέρω ιδιότητα του ως προς την παρακολούθηση της πορείας του ασθενούς, δηλαδή εάν ενήργησε την ακολουθητέα ιατρική αγωγή και τις επιβαλλόμενες εξετάσεις ή και άλλες επεμβατικές ιατρικές πράξεις προς αντιμετώπιση της παρενέργειας ή επιπλοκής που θα ήταν κίνδυνος να επιφέρει βλάβη της υγείας του ασθενούς, όπως κάθε μέσος ιατρός της ειδικότητάς του θα έπραττε υπό τις ίδιες περιστάσεις, όντας σε γνώση του ιστορικού και των συμπτωμάτων του ασθενούς και έχοντας τη δυνατότητα και την εμπειρία να προβλέψει τα δυσμενή αυτά συμπτώματα και τις ακολουθούσες βλάβες που εμφανίζουν ασθενείς υποβαλλόμενοι σε ιατρική επέμβαση.

-Με ποιά ιδιότητα ακριβώς καλείτε τον κόσμο να προβεί σε μία ιατρική επέμβαση; Γιατί δεν προτρέπετε τον κόσμο με την ίδια λογική να κόψει το κάπνισμα, που αποδεδειγμένα σκοτώνει πολύ περισσότερο κόσμο(15.000) στην Ελλάδα, απο ότι ένας ιός;
-Πώς ακριβώς ερμηνεύετε ως Δημοτική Αρχή τον “αλτρουισμό” και με βάση ποια δεδομένα προκύπτει οτι ο εμβολιασμός είναι μια πράξη συνεισφοράς και αλληλεγγύης στην ατομική και δημόσια υγεία;
-Αλτρουισμός σημαίνει, περιορισμός της ιδιοτέλειας για το κοινό καλό. Με την διασπορά διχόνοιας σε “εμβολιασμένους” και “μη εμβολιασμένους”, που ακριβώς θεωρείτε εσείς οτι ο Αλτρουισμός έχει θέση;
-Σύμφωνα με ποιά δεδομένα ή έρευνες (γκάλοπ) αποδεικνύεται μαθηματικά (στατιστικά) οτι η διαδικασία του εμβολιασμού συγκεντρώνει τη μεγάλη επιδοκιμασία των Ελλήνων; Απο πού προκύπτει το συμπέρασμα σας οτι οι “περισσότεροι θα ήθελαν να είναι ταχύτερος ο ρυθμός”; Έχετε κάποιες έρευνες στα χέρια σας ή διεξήγαγε ο δήμος κάποια τοπική μελέτη που να αποδεικνύει τα λεγόμενά σας;

το συντομότερο δυνατόν να γίνει covid – free προορισμός και να ανοίξει με ασφάλεια και προοπτικές την τουριστική σεζόν

-Ρωτάμε τον δήμαρχο και τα μέλη, με βάση ποια μελέτη ή ποιά ιδιότητα, αποφασίσατε να παρακάμψετε την εξέλιξη της ανθρωπότητας, που απο την αρχή της ύπαρξης της “συγκατοικούσε” πάντα με ιούς, αρκετούς απο τους οποίους είναι οι ιοί SARS-COV που προκαλούν την ασθένεια Covid; Πώς ακριβώς θα τα βάλετε με την φύση ώστε να εξολοθρεύσετε τελείως έναν ιό και να γίνει το νησί “covid-free” προορισμός;

-Σκοπεύετε να πράξετε το ίδιο και για τους υπόλοιπους ιούς που είναι το ίδιο θανατηφόροι, άν όχι περισσότερο; Τι μέτρα θα λάβετε για να καταπολεμήσετε την επίσης μεγάλη οικογένεια των ιών που προκαλούν Influenza;

εγκεκριμένο από την Πολιτεία εμβόλιο

-Θα θέλαμε να μας αναφέρετε τον αριθμό έγκρισης του/των εμβολίων απο την αρμόδια κρατική αρχή, τον ΕΟΦ.

Προς τον κύριο Σκαλτσιώτη

Στις 07.04.2021 σας αποστείλαμε επιστολή, για την οποία δεν λάβαμε ποτέ απάντηση. Σε περίπτωση που χάθηκε στα spam, σας την επισυνάπτουμε και αναμένουμε και απο εσάς την απάντηση σας στο αρχικό κείμενο καθώς και σε περαιτέρω ερωτήσεις που απορρέουν απο τα αποτελέσματα των τέστ που εσείς καλέσατε να πραγματοποιηθούν, μέχρι τις 26.04.2021.

Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη μια ανακοίνωσης σας με την οποία προσκαλείτε τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους των εμπορικών καταστημάτων να πραγματοποιήσουν δωρεάν rapid test, αφενός, όπως αναφέρετε, για την εκτίμηση της διασποράς του ιού και αφετέρου για την εξασφάλιση του καταναλωτικού κοινού και των επαγγελματιών.

Μιάς και η λογική να πάρετε μια τέτοια απόφαση μας γεννά πολλά ερωτηματικά ώς προς τη σημασία της και την πραγματική συνεισφορά στην καταπολέμηση της επιδημίας (μιας και η Αίγινα δεν είχε ποτέ σημαντικό αριθμό “κρουσμάτων”ή όπως θέλετε ονομάστε τους θετικούς σε ένα τέστ ανθρώπους, θα θέλαμε την απάντησή σας στις εξής ερωτήσεις:

-γνωρίζετε οτι τα τέστ αυτά είναι εντελώς αναξιόπιστα και μάλιστα σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του Cochrane, το ποσοστό λάθους (ως αποτέλεσμα “λάθος θετικών” κυμαίνεται μεταξύ 70% με 90%; Έχει ενημερωθεί η Επιτροπή Υγείας του νησιού, το κέντρο υγείας και το νοσοκομείο “Αγιος Διονύσιος” για την αναποτελεσματικότητα αυτών των τεστ; Γνωρίζετε την ύπαρξη μελετών που αποδεικνύουν οτι τα τέστ αυτά είναι ακατάλληλα για χρήση, ειδικά σε ασυμπτωματικούς ανθρώπους;

-τα συγκεκριμένα τέστ αποτελούν ιατρική πράξη και εξαιτίας αυτού, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν απο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, πάντα μετά απο τη σωστή ενημέρωση του προσώπου και την συγκατάθεσή του. Ποιός θα πραγματοποιεί τα τέστ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου; Τί θα γίνεται μετά την ύπαρξη ενός θετικού “κρούσματος”; Θα ενημερώνετε τον ΕΟΔΥ; Θα δίνετε την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί και δεύτερο τέστ; Αν το δεύτερο τεστ αποδειχθεί αρνητικό, ποιό απο τα δύο τέστ θα ισχύει και τί θα δηλώσετε στον ΕΟΔΥ;

-τα τέστ αυτά έχουν κατασκευαστεί να λαμβάνονται 1-2 φορές τον χρόνο. Γνωρίζετε για τους κινδύνους τραυματισμού καθώς και την ύπαρξη(μιας και κατασκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ), καρκινογόνων ουσιών; Δεν πηγαίνετε κάθε 2-3 εβδομάδες να κάνετε ακτινογραφία για παράδειγμα.

-τα τέστ που θα πραγματοποιηθούν, είναι εγκεκριμένα απο τον ΕΟΦ; Είναι εγκεκριμένα σύμφωνα με το αρ. 9 σημείο 12 της Κ.Υ.Α. ΔΥ8Δ/Γ.Π.ΟΙΚ. 3607/892/2001 (ΦΕΚ Β΄ 1060);

-μιάς και η πιθανότητα λάθους όπως προαναφέραμε είναι αυξημένη, έχετε μελετήσει τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχει και πάλι, η ύπαρξη “κρουσμάτων”, “θετικών” και “μολυσμένων” στην, έτσι και αλλιώς, κουρασμένη και εξουθενωμένη κοινωνία της Αίγινας; Ο εγκλεισμός και πάλι ολόκληρων οικογενειών χωρίς συμπτώματα και χωρίς να αποτελούν κίνδυνο για το γενικό σύνολο είναι μία εντελώς αδικαιολόγητη πράξη στην οποία και εσείς, δυστυχώς με τις αποφάσεις σας, συμβάλλετε.
-απο πού προμηθευτήκατε αυτά τα τέστ; Ποιός είναι ο κατασκευαστής τους;

Συμπληρωματικές ερωτήσεις:

-Θα θέλαμε να μας κοινοποιήσετε τα αποτελέσματα της εκστρατείας των τέστ για τις ημέρες 7 και 8 Απριλίου 2021. -Επιπλέον θα θέλαμε να μας κοινοποιήσετε τα αντίγραφα των πρωτοκόλλων που χρησιμοποιήσατε για την σωστή απόρριψη τυχόν θετικών τεστ κίτ, όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία.

-Εφαρμόσατε κατα την διάρκεια των τέστ τα πρωτόκολλα που αφορούν την καταγραφή των κρουσμάτων όπως ορίζει η συμφωνία των κρατών μελών της Ε.Ε της 19ης Μαρτίου 2021; (σελ.12 Annex2)

Το μόνο που ωφελεί η πραγματοποίηση τέτοιων τέστ, είναι η αύξηση και πάλι των “κρουσμάτων” για το Θεαθήναι και για να λέμε οτι κάναμε κάτι αντί να πράξετε αποτελεσματικά.
Δέν μπορείτε να μιλάτε με ανακοινώσεις σας για “επιστολές διαμαρτυρίας” και ταυτόχρονα, να συντελείτε και εσείς με τον χειρότερο τρόπο στην συνέχιση παράνομων και παράλογων πρακτικών και μέτρων.

Προς τον κύριο Καλαμάκη

Σε αρκετά, ηλεκτρονικά κυρίως ΜΜΕ, διαβάσαμε για την επιστολή σας στον Υπουργό Τουρισμού τον οποίο καλείτε να συμπεριληφθούν και τα νησιά του Αργοσαρωνικού στην επιχείρηση, με το μάλλον ανάρμοστο για την περίπτωση όνομα, “Ελευθερία”.
Μάλιστα βγάζετε “κραυγή αγωνίας” όπως αναφέρει ο τίτλος του άρθρου.
Θα θέλαμε την απάντησή σας στις εξής ερωτήσεις, επίσης μέχρι τις 26.04.2021.

“Επομένως, κρίνουμε πως ο μαζικός εμβολιασμός των κατοίκων των συγκεκριμένων νησιών, πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, θα προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια στους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.”

-Θα θέλαμε να μας επισημάνετε και να μας διαφωτίσετε με τεκμήρια, την απόφασή σας να ζητήσετε απο τον υπουργό, το νησί της Αίγινας να εμβολιαστεί πλήρως και χωρίς καμία εξαίρεση. Ποιές μελέτες, ιατρικές έρευνες λάβατε υπόψιν ωστε να κρίνετε οτι “ο μαζικός εμβολιασμός των κατοίκων..[]..θα προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια”;
-Είστε ιατρός ή έχετε κάποια σχέση με την ιατρική, ωστε να ζητάτε απο την “κεντρική” εξουσία να εμβολιαστεί καθολικά ένα ολόκληρο νησί;
-Με ποιά στοιχεία κρίνατε οτι ο μαζικός εμβολιασμός με ένα, ακόμα σε πειραματικό στάδιο εμβόλιο, θα εξαλείψει έναν ιό που ήταν και θα παραμείνει για πάντα μαζί μας;
Γνωρίζετε οτι ο εμβολιασμός έχει ως σκοπό την καταπολέμηση της ασθένειας και όχι την εξάπλωσή της; Γνωρίζετε υποθέτουμε οτι ένας εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει το ίδιο εύκολα τον ιό σε σχέση με έναν μή εμβολιασμένο; Τί ακριβώς σχέση έχει να κάνει ο τουρισμός με την καμπάνια εμβολιασμού της κυβέρνησης;

Δυστυχώς κύριε Καλαμάκη, με τις αποφάσεις σας σκοτώνετε εσείς ο ίδιος τον τουρισμό του νησιού. Τουρισμός δέν σημαίνει μόνο τον τουρίστα που θα έρθει στο ξενοδοχείο σας και θα παραμείνει κλειδωμένος, με τα all inclusive του, μπροστά απο την πισίνα ενός ξενοδοχείου.
Τουρισμός είναι και η ενίσχυση του κάθε επαγγελματία που έχει ένα μαγαζί και ο τουρίστας πλέον δέν θα πάει, γιατί πρέπει να νιώθει “ασφαλής”(σύμφωνα πάντα με τα στάνταρτ σας).
Με τα παράλογα μέτρα που λαμβάνετε, κανένας δεν θα πατήσει πλέον σε κανένα τουριστικό μαγαζί, σε καμία ταβέρνα.

Και με τα ανεξήγητα μέτρα τα οποία ολη η “διοίκηση” του νησιού εως τώρα έχετε λάβει ακολουθώντας πιστά τις επιλογές του κάθε αμφιλεγόμενου πολιτικού(που προφανώς δεν έχει σχέση με τον τομέα υγείας ), μάσκες, αποστάσεις, “έκκληση” για ενέσεις κλπ, προκαλείτε τεράστια ζημιά στην οικονομική και ψυχοσωματική κατάσταση 15.000 κατοίκων.

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας

Eκ μέρους της Ε.Υ.Ε

Follow us: