2 μελέτες που αποδεικνύουν ότι το να ρίχνουμε το φταίξιμο στα παιδιά, είναι έγκλημα

Ώς Ε.Υ.Ε θεωρούμε τα μέτρα που μέχρι τώρα έχουν ληφθεί, αναποτελεσματικά, άσκοπα και που δεν έχουν να κάνουν με την λογική, πόσο μάλλον με την υγεία των πολιτών και της κοινωνίας.

Το να τιμωρούμε όμως και τα παιδιά, ήδη απο την προσχολική τους ηλικία, αναγκάζοντάς τα να ζούνε σε έναν μασκαρεμένο κόσμο, αποτελεί για εμάς εγκληματική συμπεριφορά που πηγάζει κυρίως απο την αδιαφορία και την άγνοια των ενηλίκων. Και εδώ, σοβαρό ρόλο παίζει ο παιδαγωγός(δάσκαλος, καθηγητής) που υπο την πίεση των προσωπικών του φόβων(απώλεια εργασίας, φόβος “μόλυνσης”) και ιδεολογικών του πεποιθήσεων καθώς και συμφερόντων, απροκάλυπτα συμμετέχει στον βασανισμό των παιδικών ψυχών, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις που θα έχουν στο μέλλον, όλα τα μέτρα που λαμβάνονται σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Εδώ σας παραθέτουμε 2 διαφορετικές μελέτες που διεξήχθησαν απο Γερμανικά πανεπιστήμια με την συμμετοχή Πανεπιστημιακών νοσοκομείων και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Οι μελέτες αυτές αποδεικνύουν περίτρανα οτι τα παιδιά και τα άτομα νεαρής ηλικίας, ουδέποτε έπαιξαν κάποιο ρόλο στην εξάπλωση του ιού. Οι μελέτες διεξήχθησαν “ζωντανά” σε διάφορα σχολικά περιβάλλοντα και γεωγραφικές περιοχές. Ενδιαφέρον να αναφέρουμε είναι, οτι σε μία απο τις μελέτες έλαβαν μέρος και όλο το προσωπικό των σχολείων(παιδαγωγοί καθώς και όλοι οι υπάλληλοι).

Η μελέτη της Βάδης-Βυρτεμβέργης (Baden-Württemberg)

Πριν από ένα χρόνο, η κυβέρνηση του κρατιδίου ανέθεσε μια μελέτη ελέγχου στην οποία συμμετείχαν τα τέσσερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Φράιμπουργκ, της Χαϊδελβέργης, του Τούμπινγκεν και της Ουλμ. Οι επιστήμονες εξέτασαν περίπου 2.500 παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και δέκα ετών και έναν απο τους σχετιζόμενους γονείς, δηλαδή συνολικά περίπου 5.000 συμμετέχοντες στη μελέτη, προκειμένου να διαπιστώσουν αν, κατά τη στιγμή της εξέτασης, τα παιδιά είχαν μια μη ανιχνευμένη λοίμωξη από SARS-CoV-2 ή αν τα άτομα που εξετάστηκαν είχαν ήδη σχηματίσει αντισώματα μετά από μια λοίμωξη από κορονοϊό που είχε ξεπεραστεί αλλά παρέμενε μη ανιχνεύσιμη.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης από τις 22 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου 2020, μόνο ένα ζεύγος γονέως-παιδιού μολύνθηκε μεταξύ των ζευγαριών γονέων-παιδιών που εξετάστηκαν. Εξήντα τέσσερις(64) εξετασθέντες είχαν σχηματίσει αντισώματα και είχαν περάσει τη μόλυνση σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη, ένα ποσοστό δηλαδή 1,3%. Οι 64 που εξετάστηκαν περιλάμβαναν 45 γονείς και 19 παιδιά, οπότε η διαφορά στο σχηματισμό αντισωμάτων μεταξύ παιδιών και ενηλίκων είναι στατιστικά εξαιρετικά σημαντική. Τα παιδιά ηλικίας 1 έως 5 ετών είχαν ακόμη λιγότερες πιθανότητες να είναι θετικά στα αντισώματα (7 περιπτώσεις σε 1.122) από ό,τι τα μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών (12 περιπτώσεις σε 1.358).

Την μελέτη μπορείτε να την κατεβάσετε στα Αγγλικά απο την ιστοσελίδα της Πανεπιστημιακής κλινικής της Χαϊδελβέργης ή να την διαβάσετε απευθείας εδώ:

Η μελέτη του Πανεπιστημίου της Λειψίας(Leipzig)

Το Πανεπιστήμιο του Leipzig, υπο την καθοδήγηση του καθηγητή Wieland Kiess, διευθυντή της Κλινικής Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λειψίας, πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχολεία στις περιοχές της Λειψίας, της Δρέσδης και του Zwickau. Οι ερευνητικές αυτές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν σε 3 διαφορετικές χρονικές περιόδους: τον Μάιο του 2020, μετά τις θερινές διακοπές τον Σεπτέμβριο του 2020 και μετά τις φθινοπωρινές διακοπές τον Νοέμβριο του 2020 για να διερευνήσουν την τρέχουσα κατάσταση μετάδοσης του Sars-CoV-2 κατα την επαναλειτουργία των σχολείων.

Αποτελέσματα της πρώτης έρευνας(Μάιος/Ιούνιος 2020)

Στις 03.08.2020, ο καθηγητής κύριος Wieland Kiess ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας που συνοπτικά αναφέρουν τα εξής:

  • Η “μόλυνση” στα σχολεία της Σαξονίας που ερευνήθηκαν είναι ανύπαρκτη τη στιγμή της μελέτης. Δεν βρέθηκαν ενεργές λοιμώξεις μεταξύ των 2599 ατόμων.
  • Ο ορολογικός επιπολασμός της τάξης του 0,6% είναι πολύ χαμηλός. Έτσι, μπορεί να υποτεθεί ότι μόνο λίγοι μαθητές ή καθηγητές έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 μέχρι στιγμής.
  • Φαίνεται να υπάρχει ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης στους ενήλικες σε σύγκριση με τα παιδιά.
  • Τα μικρότερα παιδιά φαίνεται να έχουν λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν από ό,τι τα μεγαλύτερα (έφηβοι).
  • Δεν υπάρχουν σχετικές διαφορές κατά τη σύγκριση των επιλεγμένων περιοχών μελέτης.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 18 σχολεία (10 δημοτικά και τα υπόλοιπα γυμνάσια) και σε 5 πόλεις της Σαξονίας εξετάστηκαν 2687 άτομα, 1884 μαθητές και 803 εργαζόμενοι. Από αυτούς, οι 2599 ελέγχθηκαν για ενεργή λοίμωξη με βαμβακερό στυλεό και οι 2344 για υπάρχουσα νόσο COVID-19 με δειγματοληψία αίματος.

Καμία ενεργός λοίμωξη δεν βρέθηκε σε κανένα από τα σχεδόν 2600 άτομα χωρίς συμπτώματα που εξετάστηκαν. Μόνο 14 από τα περισσότερα από 2300 δείγματα ορού εμφάνισαν θετικά αντισώματα IgG έναντι του SARS-CoV-2 στην ανοσολογική εξέταση CORONA SARS-CoV-2 IgG. Έτσι, ο μέσος επιπολασμός του ορού στη σχολική ομάδα που μελετήσαμε ήταν 0,6%, με ελαφρώς υψηλότερη τάση στις μεγαλύτερες πόλεις.

Η έρευνα συνοψίζει: Προς το παρόν δεν έχουμε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι είναι ιδιαίτερα πιθανό να φέρουν ή να έχουν φέρει τον SARS-CoV-2. Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν από ό,τι οι ενήλικες.

Το σχετικό βίντεο με την συνέντευξη τύπου(στα Γερμανικά) και τα αποτελέσματα:

Αποτελέσματα της δεύτερης έρευνας (Σεπτέμβριος 2020)

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στις 06.11.2020 μέσω livestream που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Συνολικά 18 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Borna, τη Δρέσδη, τη Λειψία, το Werdau και το Zwickau συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά τις θερινές διακοπές. Εξετάστηκαν συνολικά 2.439 στυλεά και 2.197 δείγματα αίματος από 2.518 μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το αποτέλεσμα: “Το ποσοστό μόλυνσης στα σχολεία της Σαξονίας παραμένει πολύ χαμηλό, ακόμη και μετά το άνοιγμα των σχολείων“, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Wieland Kiess. 0,4% των μαθητών και 1% των εκπαιδευτικών βρέθηκαν θετικοί στον ιό SARS-CoV-2 – δηλαδή 13 από τους 2.518 συμμετέχοντες. Αυτό συγκρίνεται με 0,5% και 0,8%, αντίστοιχα, το πρώτο εξάμηνο του έτους. Έτσι, το ποσοστό μόλυνσης παραμένει στο 0,6%.

Η έρευνα συμπληρώνει επίσης τα εξής:

  • Επικρατεί γενική απώλεια της ποιότητας ζωής σε διάφορους τομείς (ψυχολογική/σωματική/αντιλαμβανόμενη κοινωνική ευημερία)- ισχυρότερη επίδραση στις κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες.
  • Απώλεια της συγκροτημένης καθημερινής σκέψης σε συνδυασμό με απότομη αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων
  • Απότομη αύξηση του ποσοστού των παιδιών που δεν έχουν καμία επαφή με συνομηλίκους στον ελεύθερο χρόνο τους
  • Το ποσοστό των παιδιών που πιστεύουν ότι ποτέ δεν θα είναι το ίδιο όπως πριν το COVID-19 αυξήθηκε κατά περισσότερο από 100% από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Απριλίου, σε ένα συνολικό ποσοστό λίγο κάτω από 20%.
  • Περισσότερα από το 50% των παιδιών ανησυχούν για τη διεθνή κατάσταση
  • Περισσότερα από τα τρία τέταρτα του συνόλου των μαθητών εύχονται να μπορούσαν να πάνε ξανά κανονικά στο σχολείο.
  • Πολλά, ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα παιδιά, εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το σχολείο, την επόμενη σχολική χρονιά και τους βαθμούς/επιδόσεις τους.

Σύνοψη των αποτελεσμάτων μετά από 3 κύκλους μελέτης(Ιούνιος, Σεπτέμβριος, Νοέμβριος 2020)

Ο τρίτος κύκλος έρευνας ολοκληρώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου, ολοκληρώνοντας έτσι τη μελέτη σχετικά με τη συχνότητα των λοιμώξεων στα σχολεία της Σαξονίας. Στα τρία κύματα της έρευνας, ελήφθησαν περισσότερα από 7.500 στοματοφαρυγγικά και 6.700 δείγματα αίματος. Στις έρευνες συμμετείχαν συνολικά 18 σχολεία από 5 πόλεις της Σαξονίας (Borna, Δρέσδη, Λειψία, Werdau και Zwickau).

Τα αποτελέσματα αντανακλούσαν κατά προσέγγιση την κατάσταση των λοιμώξεων στη Σαξονία γενικά. Ενώ η κατάσταση ήταν αρκετά ήρεμη την άνοιξη και το καλοκαίρι, οι αριθμοί των μολύνσεων αυξήθηκαν σημαντικά τόσο στη Σαξονία όσο και στο πλαίσιο των ερευνών.

Συνοπτικά:

  • Ο αριθμός των μολύνσεων (χωρίς συμπτώματα) SARS-CoV-2 που βρέθηκαν τυχαία στα σχολεία της Σαξονίας που εξετάστηκαν συσχετίζεται με τα τρέχοντα στοιχεία μολύνσεων των σχετικών περιοχών.
  • Ο ορολογικός επιπολασμός είναι κατά μέσο όρο 1,4%, υπερδιπλάσιος από ό,τι σε προηγούμενες έρευνες.(0,6% τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο).
  • Φαίνεται να υπάρχει υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης στους εφήβους σε σύγκριση με τα παιδιά του δημοτικού σχολείου (1,83% έναντι 0,47%).
  • Υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές κατά τη σύγκριση των ευρημάτων από περιοχές με σχετικές διαφορές στην επίπτωση 7 ημερών ανά 100.000 κατοίκους.

Επιπλέον μελέτες και έρευνες σε παγκόσμια κλίμακα που, με επιστημονική τεκμηρίωση, μας δείχνουν οτι δέν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να φερόμαστε με αυτόν τον παρανοϊκό τρόπο στα παιδιά και τους έφηβους.
  • Ο Covid-19 δέν προκαλεί ως επί το πλείστον κανένα σύμπτωμα στα παιδια(περίπου 40% όλων των περιπτώσεων) ή εντελώς ήπια συμπτώματα.
  • Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες μολύνονται κυρίως από ενήλικες και εφήβους, όχι από τα παιδιά.
  • Η μετάδοση στο σχολικό περιβάλλον είναι χαμηλή, ακόμη και χωρίς μάσκες, ιδίως εάν τα παιδιά με συμπτώματα παραμένουν στο σπίτι. Οι εκπαιδευτικοί δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από ό,τι τα άτομα που ασκούν άλλα επαγγέλματα.
  • Σε αντίθεση με τη γρίπη, τα παιδιά και τα σχολεία δεν αποτελούν σημαντικούς “κινητήριους μοχλούς” της “πανδημίας” και το κλείσιμο των σχολείων είχε πολύ περιορισμένο αντίκτυπο στις συνολικές λοιμώξεις.
  • Οι μελέτες και οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι τα παιδιά και τα σχολεία είναι οι κύριοι “οδηγοί” της πανδημίας συχνά δεν κάνουν διάκριση μεταξύ κλειστών σχολείων και άλλων μέτρων, ή μεταξύ παιδιών και εφήβων, ή μεταξύ παιδιών που μολύνουν ενήλικες και ενηλίκων που μολύνουν παιδιά.
  • Πολλές χώρες θα μπορούσαν να μειώσουν τις μολύνσεις από κοροναϊούς χωρίς να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, όπως π.χ. η Φλόριντα, η Γαλλία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Ιαπωνία, η Σουηδία και η Ελβετία, μεταξύ άλλων.
  • Οι κοινωνικές, ψυχολογικές, εκπαιδευτικές και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και σωματικές επιπτώσεις του lockdown και άλλων περιορισμών είναι γενικά πιο σοβαρές στα παιδιά και τους εφήβους.

Follow us: