Κάλεσμα σε δράση ενάντια στα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Εκστρατεία “Υιοθετήστε τους Βουλευτές/τριες και τους Ευρωβουλευτές/τριες”

Ενωμένοι χρησιμοποιoύμε τη δύναμή μας

ΤΑ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ παρουσιάζονται ως μέτρο ασφάλειας και προστασίας, στην ουσία είναι η εισαγωγή ενός πραγματικού «απαρτχάιντ» βάσει ιατρικών και υγειονομικών κριτηρίων, το οποίο θα χωρίσει αποτελεσματικά την κοινωνία σε πολίτες δύο κατηγοριών. Ο στόχος είναι να εφαρμοστούν διαβατήρια εμβολιασμού παντού. Είναι το πρώτο σύστημα ψηφιακής αναγνώρισης στον κόσμο σε μια κοινή μορφή, που λειτουργεί σε παγκοόσμιο επίπεδο, με έναν τροποποιήσιμο δείκτη υγείας (εμβολιασμένος S ή N). Αυτό το σύστημα χρειάζεται μόνο το 50% + του ενήλικου πληθυσμού για να ξεκινήσει, λόγω της τεράστιας καταναγκαστικής του δύναμης έναντι των μη εμβολιασμένων.

Αν επιτύχουν, δεν θα υπάρχει δυνατότητα άρνησης, θα προχωρήσουν, αφήνοντας πίσω την μειονότητα που αρνείται να εμβολιαστεί. Όπως και στο Ισραήλ και την Κύπρο, θα αναγκαστούμε να παρουσιάζουμε ένα έγκυρο Πράσινο Πιστοποιητικό για να ταξιδέψουμε, να αποκτήσουμε πρόσβαση σε εγκαταστάσεις και να χρησιμοποιήσουμε βασικές υπηρεσίες. Χωρίς Πράσινο Πιστοποιητικό, όλοι οι μη εμβολιασμένοι, όσοι δεν έχουν κάνει τεστ ή που δεν πέρασαν Covid, ουσιαστικά θα αποκλειστούν από την κοινωνία.

Ένα τέτοιο σύστημα Πράσινου Πιστοποιητικού θα δώσει σε όσους ελέγχουν τη βάση δεδομένων και τους αλγορίθμους της, τον πλήρη έλεγχο όλων μας. Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε αυτόν τον σφετερισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας είναι να ασκήσουμε συνειδητά το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση και να προστατεύσουμε την υγεία μας με το να αρνηθούμε να εμβολιαστούμε, δεδομένου ότι υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές για τη θεραπεία του ιού Covid-19 (παρόλο που οι αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να το αρνηθούν και να το αποσιωπήσουν) και ότι τα εμβόλια βρίσκονται σε πειραματική φάση και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σοβαρών και ακόμη και θανατηφόρων ανεπιθύμητων ενεργειών.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτό το σύστημα να τεθεί σε εφαρμογή, γιατί μετά θα είναι ασταμάτητο. Αν η «Εξουσία» αποκτήσει αυτόν τον απόλυτο έλεγχο, θα χάσουμε τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες μας.
Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας θέλουμε να ασκήσουμε εποικοδομητική πίεση στους εθνικούς βουλευτές/τριες και τους ευρωβουλευτές/τριες για να τους ενημερώσουμε για τη σοβαρότητα αυτής της επιχείρησης σφετερισμού και να τους παρακινήσουμε να αλλάξουν την ψήφο τους και να αποτρέψουν την έγκριση του λεγόμενου Πράσινου Πιστοποιητικού. Είμαστε πολλοί, και ενωμένοι μέσω συστηματικής και συντονισμένης δράσης, μπορούμε να κάνουμε τις φωνές μας να ακουστούν και να απαιτήσουμε την ικανοποίησή των αιτημάτων μας. Πρέπει να απαιτήσουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο την κατάργηση του Πράσινου Πιστοποιητικού από την εθνική νομοθεσία κατά τη διαδικασία μετατροπής.

ΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ/ΡΙΕΣ
ΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ (Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΝ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΨΠ)!
ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ”ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ” Για να λάβετε μέρος σε αυτήν την πρωτοβουλία, κάντε τις παρακάτω  ενέργειες  

1.   Στείλτε καθημερινά e-mail στους Έλληνες Βουλευτές/τριες που θέλετε να “υιοθετήσετε”. Από σήμερα, στείλτε ένα e-mail στη διεύθυνση των βουλευτών/τριών που εκφράζουν διαφωνία(ή και συμφωνία) με την εισαγωγή του Πράσινου Πιστοποιητικού. Συνιστάται κάθε άτομο να στέλνει το email σε κάθε  βουλευτή/τρια της επιλογής του (από 1 έως όσους  θέλετε). Εδώ θα βρείτε ένα προτεινόμενο κείμενο email, το οποίο μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε όπως θέλετε, διατηρώντας κατά προτίμηση εποικοδομητικό τόνο. Αυτή η δραστηριότητα δεν θα σας πάρει περισσότερο από 10-15 λεπτά την ημέρα (αν επιλέξετε 10-15 μέλη του κοινοβουλίου).

α) Για πρόσβαση στα e-mail των Ελλήνων βουλευτών/τριών: Ανοίξτε το συνημμένο αρχείο και επιλέξτε αυτούς/ες που θέλετε να υιοθετήσετε( ήδη οι διευθύνσεις είναι χωρισμένες ανά 15)

β) Για πρόσβαση στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Ελλήνων Ευρωβουλευτών/τριών: Θα τα βρείτε τα σε αυτό το αρχείο

2. Αλληλεπιδράστε μέσω των διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθημερινά με τα μέλη του Ελληνικού και του Ευρωπα’ι’κού Κοινοβουλίου  που “υιοθετήσατε” στο σύμφωνα με το βήμα 1. Όσον αφορά τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα πρέπει να αναζητήσετε απευθείας τους λογαριασμούς τους στο Twitter και στο FB  σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα. Όσο για τους ευρωβουλευτές/τριες, τόσο οι λογαριασμοί τους στο Twitter όσο και οι λογαριασμοί FB (για όσους έχουν) περιλαμβάνονται στο προσωπικό τους προφίλ στον ιστότοπο https://www.europarl.europa.eu/meps/en/search/advanced


 Μπορείτε να δημοσιεύσετε τις προτάσεις της προτίμησής σας (χρησιμοποιώντας πάντα το ειδικό hashtag #NOcovidpass).  Ακολουθούν δύο παραδείγματα μηνυμάτων για το Twitter που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στο Twitter όσο και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις επόμενες ημέρες :

Tweet # 1 (κάντε αντιγραφή/επικόλληση του παρακάτω κείμενου στο Twitter) Το πράσινο πιστοποιητικό COVID-19 είναι ένας δυσανάλογος, αναποτελεσματικός και άδικος περιορισμός στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών. Ο προτεινόμενος νόμος δεν είναι ούτε επιστημονικά ούτε νομικά αποδεκτός.  #NOcovidpass

Tweet # 2 (κάντε αντιγραφή/επικόλληση του παρακάτω κείμενου στο Twitter) #NOcovidpass: 🛑 Παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία ✋ Προκαλεί διακρίσεις σε βάρος εκείνων που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν τεστ ή να εμβολιαστούν 👎 Δεν εγγυάται την προστασία των προσωπικών δεδομένων Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε πάντα το hashtag #NOcovidpass ***** Μόλις ένα άτομο δημοσιεύσει το αρχικό tweet στο προφίλ του στο Twitter ή στο Facebook, άλλα μέλη/συνεργάτες/ακόλουθοι μπορούν να κάνουν “Retweet” τα tweets και χρησιμοποιώντας το “Quote tweet” μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο tweet που “παραθέτει” το αρχικό tweet. Στο νέο σας tweet μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον πληροφορίες που θεωρείτε σχετικές. Να θυμάστε πάντα να κάνετε tweet στους ευρωβουλευτές/τριες.

3. Τηλεφωνήστε στους ευρωβουλευτές/τριες εκτός από την εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι επείγον να επικοινωνήσετε με τους Έλληνες ευρωβουλευτές/τριες, ζητώντας τους να καταψηφίσουν το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό (GDC) μετά από τις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (σε εξέλιξη). Πρέπει να προσδιορίσουμε τους Έλληνες ευρωβουλευτές/τριες που δεν συμφωνούν(ή και αυτούς που συμφωνούν) με το Πράσινο Πιστοποιητικό COVID-19 και να τους ζητήσουμε να επηρεάσουν άλλους ευρωβουλευτές/τριες προς αυτήν την κατεύθυνση. Όσον αφορά τους Έλληνες ευρωβουλευτές/τριες, οι αριθμοί τηλεφώνου τους είναι διαθέσιμοι στα προφίλ  τους στο Ευρωκοινοβούλιο https://www.europarl.europa.eu/meps/en/search/advanced  και μπορείτε να τους τηλεφωνήσετε. Το αίτημα που τους απευθύνεται είναι να καταψηφίσουν το Πράσινο Ψηφιακό  Πιστοποιητικό μετά τις διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (σε εξέλιξη).

Το τηλεφώνημα μπορεί να είναι σαν αυτό: “Αγαπητέ xxxx, είμαι πολίτης ή/και ψηφοφόρος του πολιτικού σας κόμματος, ο οποίος ανησυχεί βαθιά για το προτεινόμενο Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό της ΕΕ. Σας ζητάμε να καταψηφίσετε το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό επειδή παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών και αντιπροσωπεύει ένα εργαλείο επιβολής σοβαρών διακρίσεων.”

Είμαστε βέβαιοι ότι ο συνδυασμός αυτών των τριών δράσεων μπορεί να έχει καθοριστικό αντίκτυπο στη διακοπή της εφαρμογής του Πράσινου Πιστοποιητικού COVID-19.

Σας ευχαριστούμε για τη συμβολή και την υποστήριξή σας σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ:
Προτεινόμενος κανονισμός Green Digital Certificate:ΕΕ:https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2021-0145_EL.html   (Ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό – Κείμενο που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 29 Απριλίου 2021 – Τροπολογίες που εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 29 Απριλίου 2021 σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με ένα πλαίσιο για την έκδοση, την επαλήθευση και την αποδοχή διαλειτουργικών πιστοποιητικών εμβολιασμού, δοκιμών και αποκατάστασης για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 (Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό)
https://secure.ipex.eu/IPEXL-WEB/dossier/document/COM2021140FIN.do
https://oeil.secure.europarl.europa.eu/oeil/popups/ficheprocedure.do?reference=2021/0068(COD)
https://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20210323IPR00654/parliament-fast-tracks-procedure-to-adopt-digital-green-certificate-by-june
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/fs_21_1208

Follow us: