Ολέθρια αποτελέσματα μελέτης για το “εμβόλιο” mRNA-1273 της Moderna

Όλα τα mRNA “εμβόλια” που έχουν προσωρινά αδειοδοτηθεί σήμερα στη χώρα μας είχαν “εξαιρετικά αποτελέσματα”, σύμφωνα με τις αναφορές στον Τύπο. Στη διαφήμιση που κάνουν γι’ αυτά οι κυβερνήσεις, οι ιατρικοί σύλλογοι, οι επιτροπές εμβολιασμού και οι επιτροπές δεοντολογίας, παρουσιάζονται ως “αποτελεσματικά και ασφαλή”. Ωστόσο, αν ρίξει κανείς μια πιο προσεκτική ματιά στις μελέτες που δημοσιεύονται από τις εταιρείες και ιδίως στα δεδομένα των συμπληρωματικών παραρτημάτων, τα αποτελέσματα και ιδίως οι ανεπιθύμητες ενέργειες δείχνουν αρκετά διαφορετικά.

Έχει αποδειχθεί ήδη ότι η αναλογία αποτελέσματος προς παρενέργεια του προϊόντος Pfizer/BioNTech είναι πολύ δυσμενής. Οι κίνδυνοι από τις παρενέργειες είναι πολύ περισσότεροι από τα οφέλη. Αυτό φαίνεται ακόμη και στη μελέτη έγκρισης.

Η αναλογία είναι ακόμη χειρότερη με το προϊόν της Moderna. Αυτό φαίνεται στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο NEJM στις 4 Νοεμβρίου 2021. Στο άρθρο με τίτλο: “Αποτελεσματικότητα του εμβολίου mRNA-1273 SARS-CoV-2 μετά την ολοκλήρωση της τυφλής φάσης”, τονίζεται ήδη στην αρχή:

Κατά την ενδιάμεση ανάλυση σε μια κλινική δοκιμή φάσης 3, ανεξάρτητη από παρατηρητές, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, το εμβόλιο mRNA-1273 έδειξε αποτελεσματικότητα 94,1% στην πρόληψη της νόσου του κοροναϊού 2019 (Covid-19). Αφού εγκρίθηκε η επείγουσα χρήση του εμβολίου, το πρωτόκολλο τροποποιήθηκε για να συμπεριλάβει μια φάση ανοικτής επισήμανσης. Αναφέρονται οι τελικές αναλύσεις των δεδομένων αποτελεσματικότητας και ασφάλειας από την τυφλή φάση της δοκιμής.

Έχει γίνει κακή συνήθεια σε όλο και περισσότερες μελέτες να υποστηρίζονται στην αρχή πράγματα που δεν υποστηρίζονται από τα δεδομένα και συχνά μάλιστα καταρρίπτονται πλήρως. Τα στοιχεία αυτά είναι θαμμένα στο Συμπληρωματικό Παράρτημα, το οποίο σχεδόν κανείς δεν κοιτάζει.

Η πρώτη ενδιαφέρουσα αναφορά βρίσκεται στη σελίδα 22 του Συμπληρωματικού Παραρτήματος, όπου αναφέρονται 16 θάνατοι στην ομάδα “δράσης” και 15 με εικονικό φάρμακο (ομάδα placebo).

Και αυτό βρίσκουμε στη σελίδα 61. Οι μέτριες παρενέργειες εμφανίζονται 3 φορές συχνότερα και οι σοβαρές 2,59 φορές συχνότερα.

Στη σελίδα 65 διαβάζουμε οτι η παράλυση του προσώπου, εμφανίζεται 2,66 φορές συχνότερα στους εμβολιασμένους απο οτι σε αυτούς της ομάδας placebo.

Και περαιτέρω στη σελίδα 66. 1,4 φορές περισσότερες θρομβωτικές/εμβολικές παρενέργειες στους ηλικιωμένους.

Η επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού μπροστά σε αυτά τα δεδομένα είναι εγκληματική. Δεν μπορείτε να υποχρεώσετε κανέναν να προκαλέσει στον εαυτό του σωματική βλάβη.

Follow us: