Τιμή μας…






Ο δρόμος 

είχε τη δική του ιστορία.

Οι υγειονομικοί που τέθηκαν σε αναστολή από 01-09-2021 με νόμο κατά παρέκκλιση του Συντάγματος χωρίς μισθό, ασφάλεια και δικαίωμα για άλλη εργασία αποφάσισαν να κορυφώσουν τον αγώνα τους στις 14-02-2022 και να εγκατασταθούν μόνιμα έξω από το Υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους 17.

«Έχετε εξουσία πάνω στους ανθρώπους, μέχρι τη στιγμή που τους πήρατε τα πάντα. Όμως από τη στιγμή που τους αφήσατε χωρίς τίποτα, τότε τους χάσατε, είναι ελεύθεροι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρώσος συγγραφέας Αλεξάντρ Σολζενίτσιν (Νόμπελ 1970).

            Οι υγειονομικοί σε αναστολή φωνάζουν μες στους δρόμους για πράξεις και για παραλείψεις, ιδιαζόντως ειδεχθείς. Δε φοβήθηκαν κι άρχισαν τις αποκαλύψεις. Η φωνή τους τον κόσμο προσπαθεί να αλλάξει. «Ποτέ δεν παρατήσαμε τα όπλα. Δε σκύψαμε ποτέ μας το κεφάλι. Θα σπάσει η αλυσίδα που μας δένει. Θ΄ ανοίξουν τα κλουβιά τα σιδερένια. Θα φύγει απ’ τα πρόσωπα η θλίψη, σκοτάδι στις ψυχές μας δεν θ’ αγγίξει. Ο φόβος δε θα υπάρχει πια σα λέξη.» (Ελευθερία Μεταξά).

            Ειρήνη Κατάκου, Ζωή Βαϊοπούλου, Λάμπρος Τσάπαλης, Νίκος Τριβελάς, Περικλής Καρολίδης και Σοφία Ψύρρα: 6 από τους υγειονομικούς σε αναστολή ξεκίνησαν το δικό τους ιστορικό αγώνα στις 21 Μαρτίου 2022 ως απεργοί πείνας. «Οι πολλοί είναι παντού, οι λίγοι είναι σπάνιοι.» (Λιλή Ζωγράφου)






Κάποιοι την έγραψαν στον τοίχο με μπογιά.

Οι υγειονομικοί σε αναστολή αγωνίζονται για την Ελευθερία, για το Συνάδελφο & το Συνάνθρωπο.

ΟΧΙ, μην το αφήσεις να μπει ανάμεσα μας

Ήταν μια λέξη μοναχά “Ελευθερία”
κι έπειτα είπαν πως την έγραψαν παιδιά
.

Πόσοι πνευματικοί άνθρωποι έχουν υμνήσει το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας!

Ο Αγγλοαυστριακός φιλόσοφος Karl Popper: «Πρέπει να επιδιώκουμε την ελευθερία και όχι μόνο την ασφάλεια, αν όχι για κάποιον άλλο λόγο, επειδή μόνο η ελευθερία μπορεί να καταστήσει την ασφάλεια ασφαλή.»

Ο Γάλλος φιλόσοφος, συγγραφέας και λογοτέχνης Albert Camus: «Ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να ζει χωρίς να λέει ψέματα.»

Ο Νορβηγός θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Henrik Ibsen: «Το πνεύμα της αλήθειας και το πνεύμα της ελευθερίας είναι οι στυλοβάτες της κοινωνίας.» 

Ο Γάλλος συγγραφέας Jaques Prevert: «Όταν η αλήθεια δεν είναι ελεύθερη, η ελευθερία δεν είναι αληθινή.»

Η Αυστραλέζα συγγραφέας Germaine Greer: «Η ελευθερία είναι εύθραυστη και πρέπει να προστατεύεται. Το να τη θυσιάσεις, ακόμα και σαν προσωρινό μέτρο, σημαίνει να την προδίδεις.»

Ο Αμερικανός συγγραφέας Wayne W. Dyer: «Ελευθερία σημαίνει ότι δεν εμποδίζεσαι να ζήσεις τη ζωή σου όπως εσύ επιλέγεις. Οτιδήποτε λιγότερο είναι σκλαβιά.»

Ο Αυστριακός ψυχίατρος Sigmund Freud: «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης, και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης.»

Ο Βρετανός συγγραφέας George Orwell: «Ελευθερία είναι το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτά που δεν θέλουν να ακούσουν.»

Ο Άγγλος ποιητής και ζωγράφος William Blake: «Δεν μπορείς να έχεις Ελευθερία σ’ αυτόν τον κόσμο χωρίς αυτό που λέγεται Ηθική Αρετή, και δεν μπορείς να έχεις Ηθική Αρετή χωρίς την υποδούλωση εκείνου του μισού της ανθρώπινης φυλής που μισεί αυτό που αποκαλείς Ηθική Αρετή.»

Οι απεργοί πείνας – υγειονομικοί θέλανε δίπλα τους τον κόσμο, τη στήριξή του.

Αλλά τελικά δεν είχαν την υποστήριξη που προσδοκούσαν. Έτσι, τη Μεγάλη Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 οι 3 εναπομείναντες υγειονομικοί απεργοί πείνας (η Ειρήνη, ο Λάμπρος και ο Περικλής) ανακοίνωσαν ότι σταματούν μετά από 33 ημέρες την απεργία πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας. Όσα και τα χρόνια του Χριστού.

«Πάντα στον κόσμο θα’ ρχεται Παρασκευή Μεγάλη, και κάποιος θα σταυρώνεται για να σωθούν οι άλλοι.» (Νίκος Γκάτσος) 

            Ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε το θαύμα και να συγχωρέσουμε τους υγειονομικούς για την πιθανή «σιωπή» του παρελθόντος έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Μαθαίνοντας να συγχωρούμε γινόμαστε πιο σοφοί και πιο διαλλακτικοί γιατί συνειδητοποιούμε ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Μήπως όμως θα πρέπει και ο καθένας μας να αναλογιστεί την προσωπική του ευθύνη ώστε να καταφέρουμε να ανατρέψουμε την παρούσα κατάσταση; Πρέπει να μάθουμε να μην αφήνουμε τα λάθη του παρελθόντος και τον πόνο να παρέμβουν στο μέλλον μας. Η συγχώρεση δεν αλλάζει το παρελθόν, αλλά μπορεί να κάνει καλύτερο το μέλλον!

Ύστερα κύλησ’ ο καιρός κι η ιστορία
πέρασε εύκολα απ’ τη μνήμη στην καρδιά.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο δυο καρδιές

και μια ελληνική σημαία στη μέση

Παίρνουμε φως και φωνάζουμε:

Παίρνουμε δύναμη από τον αγώνα σας.

Σας δείχνουμε πως μας αρέσει

και πως σας αγαπάμε

κι ο απέραντος κόσμος

πόσο μοιάζει με μικρή πολιτεία.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στο Υπουργείο Υγείας

Και οι υγειονομικοί φωνάζουν ότι:

«Η σιωπή σου λογίζεται ως συγκάλυψη, υπόθαλψη και συνέργεια.»

«Δεν υπάρχει Δημοκρατία, δεν υπάρχει υγεία χωρίς Ελευθερία.»

Φωνάζουν όπως:

  • ο Γάλλος φιλόσοφος, λογοτέχνης Jean-Paul Sartre «Κάθε λέξη έχει συνέπειες. Κάθε σιωπή επίσης»
  • ο τρίτος Πρόεδρος και κύριος συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας Thomas Jefferson «Όταν ο λαός φοβάται την κυβέρνηση, υπάρχει τυραννία. Όταν η κυβέρνηση φοβάται το λαό, υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»  
  • ο Βρετανός συγγραφέας George Orwell «Σε μια εποχή που κυριαρχεί το ψέμα, το να λες την αλήθεια θεωρείται πράξη επαναστατική»
  • ο Αμερικανός πολιτικός και συγγραφέας Benjamin Franklin «Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια»
  • ο Βρετανός συγγραφέας Somerset Maugham  «Κάθε έθνος που θεωρεί πιο σημαντικές την ευκολία και την άνεση από την ελευθερία του, θα χάσει σύντομα την ελευθερία του. Και η ειρωνεία είναι, ότι σύντομα θα χάσει επίσης και τις ευκολίες και τις ανέσεις του»

Αν τα παιδιά μας ενημερώνονταν για τις παρακάτω δημοσιευμένες μελέτες, έχουμε  αναρωτηθεί πώς θα ένιωθαν για τις υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις;

Ο κατασκευαστής επιβεβαιώνει επίσημα την ύπαρξη καρκινογόνου Οξειδίου του Αιθυλενίου σε δειγματοληπτικούς στειλεούς. – Alarm Call – A wake up call for Cyprus, Greece, Europe, USA and the World

Η χρήση μάσκας προσώπου δεν επηρέασε τη συχνότητα εμφάνισης COVID-19 μεταξύ 10-12 ετών στη Φινλανδία | medRxiv

Μάσκες στα σχολεία: πόσο πειστικά είναι τα στοιχεία της κυβέρνησης; (spectator.co.uk)

Βαμβακερές και χειρουργικές μάσκες προσώπου σε κοινοτικές ρυθμίσεις: Βακτηριακή μόλυνση και υγιεινή μάσκα προσώπου | Ιατρική (frontiersin.org)

Μελέτη δείχνει εισπνοή μικροπλαστικών που βρέθηκαν σε μάσκες που εισέγγιξαν στον πνευμονικό ιστό για πρώτη φορά – LifeSite (lifesitenews.com)

Ανίχνευση μικροπλαστικών στον ανθρώπινο πνευμονικό ιστό με φασματοσκοπία μFTIR – ScienceDirect

COVID-19: Μελέτη επιδόσεων του κινδύνου μικροπλαστικών εισπνοών που τίθεται από τη χρήση μάσκας – PMC (nih.gov)

Σωματικός τραυματισμός που προκλήθηκε από μάσκες; – KRiStA – Δίκτυο Επικριτικών Δικαστών και Εισαγγελέων π.δ.κ.α. (netzwerkkrista.de)

Σωματική βλάβη με τη χρήση μάσκας; – E.Y.E (eyewideopen.org)

Η χρήση μάσκας έχει αφήσει μια γενιά νηπίων που αγωνίζονται με την ομιλία και τις κοινωνικές δεξιότητες – Ειδήσεις συνόδου κορυφής (summit.news)

Ανησυχητικά στοιχεία: 3.000 παιδιά σε Ψυχιατρική Κλινική από τον Ιούνιο απόρροια των lockdown – E.Y.E (eyewideopen.org)

Η έκθεση Ofsted αποκαλύπτει πώς η κυβερνητική πολιτική covid-19 έχει καταστρέψει τις ζωές των παιδιών και παρεμπόδισε την ανάπτυξη – Η έκθεση (dailyexpose.uk)

Η “πανδημία” καθυστέρησε τις κοινωνικές δεξιότητες των μικρών παιδιών, λέει η επικεφαλής της Ofsted – E.Y.E (eyewideopen.org)

Ο Νικόλαος μας απαντάει: «Κουράστηκα και εγώ. Θέλω να είμαι ελεύθερος και πάλι. Όπως ήμασταν παλιά.»

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ (!) ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΘ ΚΥΡ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 11ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ – YouTube

Η Νίκη, όπως και τα προηγούμενα παιδιά, εκφράζει τα συναισθήματά της ζωγραφίζοντας στο Υπουργείο Υγείας.

To ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ δε διαχωρίζει ηλικίες.

Αν τα παιδιά μας τραγουδούσαν μες τους δρόμους, η φωνή τους θα μπορούσε τον κόσμο να αλλάξει;

H φωνή των παιδιών μας θα μπορούσε τα σκοτάδια να σκορπίσει και το φόβο από τα πρόσωπά τους να νικήσει;

Μπορεί άραγε η ζωή των παιδιών μας να γίνει γιορτή σε πλατεία; Μπορούν τα παιδιά μας να ονειρεύονται όπως ο Κάλβος την ιδεατή Ελλάδα της ανδρείας, της αρετής και της ομόνοιας;

            O Ανδρέας Κάλβος πίστευε ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι το ύψιστο αγαθό, για το οποίο αξίζει κάθε θυσία. Μόνο που δεν είναι εύκολο να την αποκτήσεις χωρίς ΤΟΛΜΗ, αλλά και χωρίς ΑΡΕΤΗ.

            Ειρήνη, Ζωή, Λάμπρο, Νίκο, Περικλή, Σοφία διαλέξατε τον πιο δύσκολο τρόπο αγώνα. Θα είστε για πάντα στις καρδιές μας γιατί δείξατε τη μεγαλύτερη δύναμη ψυχής. Σταθήκατε ως αγωνιστές ο ένας στο πλευρό του άλλου όταν οι περισσότεροι ήταν εναντίον σας. Η αγάπη πάντα αναζητά έναν “τρόπο”. Η αδιαφορία βρίσκει πάντα μια “δικαιολογία”.

Κάνατε τα πάντα για αυτό που αξίζει:

«Το αυτεξούσιο θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτο και συνταγματικά κατοχυρωμένο. Δε χρειαζόμαστε πιστοποιητικά για να ΄μαστε λεύτεροι,» όπως αναφέρει η Ζωή Βαϊοπούλου:

Υγειονομικοί σε αναστολή: Απεργία πείνας, ένα συνεχιζόμενο ανθρώπινο δράμα (pontosnews.gr)

            Νιώθω ευγνωμοσύνη που σας συνάντησα στη ζωή μου… Εξαιτίας σας έμαθα τι ακριβώς ΔΕΝ θέλω να είμαι…

            Εύχομαι η ΣΟΦΙΑ σας να μας οδηγήσει σε ένα ΛΑΜΠΡΟ μέλλον για μια ΖΩΗ με ΕΙΡΗΝΗ, με δημοκρατικά ιδεώδη όπως ενσαρκώνετε όλοι μαζί με το NIKO και τον ΠΕΡΙΚΛΗ.

            Μακάρι οι απεργοί πείνας να είναι η ΣΠΙΘΑ ν΄ ανάψει η φωτιά, στον κόσμο να ξανάρθει η χαμένη ΛΕΥΤΕΡΙΑ. Μακάρι ο κόσμος να αφυπνιστεί και να αγωνιστεί μαζί με όλους όσους κάνουν επίμονες προσπάθειες για το ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ και κατά της υποχρεωτικότητας σε οποιαδήποτε μορφή ιατρικών πράξεων.

Το αυτεξούσιο του ανθρώπου δε διαχωρίζει ηλικίες ή εργασιακούς κλάδους.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας να μπορούν να αναπνέουν ελεύθερα.

Τιμή μας που σας γνωρίσαμε.

Άννα Παπαδημητρίου

Follow us: