5 λόγοι για να πείτε ΟΧΙ!

Μία σύνοψη της ανάλυσης που δημοσιεύσαμε πριν μερικές ημέρες.

Η προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος δεν υφίσταται σχεδόν καθόλου

Ούτε τα άτομα με βασική, πλήρη ή αναμνηστική “ανοσοποίηση” έχουν στην πραγματικότητα ανοσία. Η ανοσία σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μολύνετε τον εαυτό σας ή τους άλλους. Φέτος, παρά τον μαζικό εμβολιασμό, έχουμε πολύ υψηλότερο αριθμό ατόμων με θετικό αποτέλεσμα PCR από ό,τι πριν από τον “εμβολιασμό”. Η ελπίδα απόκτησης ανοσίας δεν αποτελεί λόγο εμβολιασμού.

Κανένας εμβολιασμός των ατόμων που έχουν αναρρώσει

Τα άτομα που έχουν αναρρώσει δεν ωφελούνται από τον εμβολιασμό, αλλά εκτίθενται στον κίνδυνο παρενεργειών του εμβολίου. Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για τη χρησιμότητα του εμβολιασμού σε ανθρώπους που έχουν “περάσει” την Covid. Τα παιδιά δεν διατρέχουν σχεδόν καθόλου κίνδυνο (σοβαρής)νόσου με COVID και δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για τα παιδιά και τους εφήβους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού ή την πρόληψη του λεγόμενου long-COVID. Για τα παιδιά, τους νέους και τους υγιείς ανθρώπους, καθώς και για όσους έχουν αναρρώσει, η πιθανή βλάβη από τον εμβολιασμό αντισταθμίζει το πιθανό όφελος.

Δεν υπάρχει αποδεδειγμένη παρατεταμένη προστασία από σοβαρή νόσο και θάνατο

Αυτή η -επανειλημμένα υποστηριζόμενη- επίδραση του εμβολιασμού έχει “αποδειχθεί” μόνο με ελλιπείς μελέτες από τους πωλητές των ίδιων των σκευασμάτων και μόνο για μια περίοδο παρατήρησης 15 ημερών. Τα υπόλοιπα είναι εικασίες. Θα πρέπει να ασκήσει κάποιος επιτέλους κριτική και να σκεφτεί πραγματικά, αν αξίζει να διακινδυνεύσετε από τις συχνές ή σοβαρές παρενέργειες σε αυτή την περίπτωση.

Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν είναι ούτε ασφαλή ούτε αποτελεσματικά

Ο εμβολιασμός βασίζεται σε έγκριση υπό όρους, η οποία είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση επείγουσας ιατρικής ανάγκης, απειλητικής για τη ζωή ασθένειας και απουσίας άλλων φαρμάκων, διότι μόνο τότε μπορεί να παρακαμφθεί η έλλειψη δεδομένων έγκρισης σε σύγκριση με το -κατά τα άλλα- απαραίτητο υψηλό πρότυπο ασφάλειας της ΕΕ. Μόνο αυτή η (υποτιθέμενη) εξαιρετική κατάσταση επιτρέπει την τρέχουσα χρήση ενός εμβολίου που δεν έχει ελεγχθεί επαρκώς ως προς την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα. Ειδικά τα ευρήματα σχετικά με τις παρενέργειες της νέας τεχνολογίας λείπουν και πρέπει πρώτα να ερευνηθούν κατά τη διάρκεια της μαζικής εφαρμογής. Επομένως, θα πρέπει να εξετάσει κανείς αν ο δικός ο κίνδυνος που διατρέχει είναι τόσο μεγάλος ώστε να έχει νόημα να συμμετέχει στις δοκιμές μιας άγνωστης ακόμη τεχνολογίας ως εμβολιαζόμενο άτομο.

Συμπεράσματα

Τα στοιχεία των μελετών για τον εμβολιασμό έχουν αρκετά χαμηλό επίπεδο τεκμηρίωσης. Έτσι, ακόμη και για τα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής πορείας της νόσου, μπορεί να γίνει μόνο μια ασθενής σύσταση εμβολιασμού. Δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα για την προστασία από λοιμώξεις και ασθένειες, για τη μετάδοση και για την επίτευξη ανοσίας αγέλης, αλλά υπάρχει υψηλός κίνδυνος να υποστεί κάποιος μια άμεση ή μεταγενέστερη (σοβαρή) παρενέργεια. Επομένως, αν έχετε αμφιβολίες, πείτε ΟΧΙ.
Ευχαριστούμε. Δεν θα πάρουμε παρόλο που τα έχουμε πληρώσει και δεν είναι “δωρεάν” όπως ψευδώς μας λέτε.

Follow us: