Μετα-ανάλυση 37 μελετών: Η χρήση μάσκας είναι επιβλαβής για την υγεία

Μια ομάδα εργασίας από ιατρούς και επιστήμονες – με επικεφαλής τον Dr. med. Kai Stefan Kisielinski και τον καθηγητή Dr. Andreas Sönnichsen – δημοσίευσε μια μετα-ανάλυση στη σελίδα Research Square, η οποία αποδεικνύει σαφώς ότι η χρήση μάσκας έχει βλαβερές συνέπειες για την υγεία. Τα επιστημονικά στοιχεία για τις μάσκες είναι εδώ και καιρό σαφή και τεκμηριωμένα, ωστόσο οι μάσκες εξακολουθούν να υποστηρίζονται ως δήθεν προστασία. Η μετα-μελέτη επιβεβαιώνει τα γνωστά ευρήματα: Οι μάσκες είναι επιβλαβείς για την υγεία.

Ο ιστορικός των φυσικών επιστημών καθηγητής Dr. Dr. Harald Walach εξέτασε τη μελέτη και γράφει: “Εσείς, αγαπητοί δικαστές, αγαπητά μέλη κυβερνήσεων, ρυθμιστικές αρχές, διευθυντές σχολείων, κρατικοί υπάλληλοι, θα πρέπει να το λάβετε υπόψη σας αν συνεχίσετε να κάνετε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας. Επειδή καθιστάτε τον εαυτό σας υπεύθυνο για ποινική δίωξη για σωματική βλάβη. Η μετα-ανάλυση δείχνει: σε όλες τις εξεταζόμενες παραμέτρους, οι οποίες αποτελούν φυσιολογικούς δείκτες έκθεσης της υγείας, η χρήση μάσκας προσώπου οδηγεί σε σχετικά μεγάλες, σημαντικές και επιβλαβείς επιδράσεις”.

Το αξιοσημείωτο της μελέτης είναι ότι 20 μελέτες είναι πριν από το 2020 και κάθε επαγγελματίας ιατρός, επιστήμονας, αλλά και πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι ειδικοί της επικρατούσας πολιτικής γνώριζαν ήδη τις σημαντικές παρενέργειες που έχουν οι μάσκες στον πληθυσμό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι το ποινικό δίκαιο παρέχει εδώ μια κατευθυντήρια γραμμή: Η άγνοια δεν αποτελεί δικαιολογία!

Οι δικηγόροι αναφέρουν σχετικά με αυτό: Το κατά πόσον η άγνοια ή η έλλειψη γνώσης εμποδίζει την τιμωρία κάποιου δεν μπορεί να απαντηθεί κατά τρόπο καθολικό στο ποινικό δίκαιο. Αντίθετα, η πιθανή ποινή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Πρώτα απ’ όλα, μια ουσιαστική διάκριση είναι αν κατηγορείστε από τις διωκτικές αρχές για πρόθεση ή αμέλεια. π.χ. η σωματική βλάβη σύμφωνα με τα άρθρα 308 έως 315Α του Ποινικού Κώδικα μπορεί να διαπραχθεί από πρόθεση ή από αμέλεια.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στη μελέτη είναι η εισαγωγή των συγγραφέων ότι ενώ το όφελος από τις μάσκες προσώπου είναι αδιαμφισβήτητο για την πρόληψη των βακτηριακών λοιμώξεων, τα στοιχεία είναι φτωχά για τις ιογενείς λοιμώξεις (αναπνευστικές ασθένειες όπως οι ιοί influenza, οι ιοί της γρίπης, οι κοροναϊοί κ.λπ.). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πλάτος του πλέγματος του ενός μικρομέτρου στη μικρότερη περίπτωση, μάλλον 5 μικρομέτρων ή και περισσότερο, δεν είναι κατάλληλο για να κρατήσει μακριά ιικά σωματίδια 300 έως 500 νανομέτρων ή αερολύματα διαμέτρου 1 μικρομέτρου.

Ο καθηγητής Dr. Werner Bergholz (φυσικός και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Κυβέρνησης) είχε ήδη πει στο 2ο Συμπόσιο Ιατρών τον Σεπτέμβριο του 2022: “… άλλωστε, δεν θα βάζατε ένα συρματόπλεγμα μπροστά από ένα ανοιχτό παράθυρο για να κρατήσετε τα κουνούπια έξω το καλοκαίρι. Απλά για να κατανοήσουμε το μέγεθος των αερολυμάτων!”.

Η βλάβη που προκαλείται από αυτόν τον εξαναγκασμό χρήσης μάσκας εκ μέρους των πολιτικών, των δικαστών κ.λπ. είναι τεράστια και η έκταση των συνεπειών αυτής της “μάσκας” θα γίνει γνωστή μόνο σε λίγα χρόνια. Το ερώτημα εδώ είναι ποιος είναι υπεύθυνος ή υπόλογος για τη βλάβη. Η κυβέρνηση; Οι δικαστές; Μεμονωμένοι πολιτικοί όπως ο κ. Πλεύρης, ο κ. Μητσοτάκης; Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης; Ο ΕΟΔΥ υπό την ηγεσία του καθηγητή Ζαούτη; Ο Τσιόδρας; Ο κατάλογος είναι σχεδόν ατελείωτος.

Μέσω αυτής της μετα-ανάλυσης, υπάρχει πλέον μια πολύ καλή βάση δεδομένων για τις βλαβερές επιπτώσεις από τη χρήση της μάσκας. Επομένως, εδώ ισχύει η βασική αρχή της ιατρικής (και άλλης) δεοντολογίας: Primum nil nocere – Πρώτα μην κάνεις κακό, λέει ο καθηγητής Dr. Dr. Harald Walach.

Συμπτώματα που προκαλούνται από τις μάσκες:

  • Πονοκέφαλος 62%
  • Ακμή 38%
  • Δερματικοί ερεθισμοί 36%
  • Εξάψεις 26%
  • Κνησμός 26%
  • Προβλήματα ομιλίας 23%
  • Ζάλη 5%

Επιπλέον, υπάρχουν οι πολλές ψυχολογικές επιπτώσεις των μασκών, για τις οποίες η Daniela Prousa (πτυχιούχος ψυχολόγος) δημοσίευσε ήδη μια πολύ σημαντική μελέτη το 2020. Εδώ, για παράδειγμα, η ψυχολόγος Antje Ottmers από το Κάσελ δηλώνει από την πρόσφατη πρακτική της εμπειρία (HNA, 06.07.2020): “Οι τραυματίες έχουν επίσης επηρεαστεί από το νέο ψυχαναγκασμό. Το αίσθημα αδυναμίας οδήγησε μερικές φορές σε μαζικούς αυτοτραυματισμούς”. Αν αυτή η δήλωσή της εξακολουθεί να αναφέρεται στη γενική “κατάσταση Corona”, προσθέτει επίσης σαφώς: “Αλλά από τη στιγμή που όλοι πρέπει να φορούν μάσκα σε ορισμένες περιοχές, οι ψυχολογικές επιπτώσεις έχουν αυξηθεί μαζικά”. Και γίνεται ακόμη πιο σαφής: “Οι άνθρωποι δεν γίνονται πλέον αντιληπτοί ως ανθρώπινα όντα, αλλά ως κίνδυνος – και ένας κίνδυνος πρέπει συχνά να καταπολεμηθεί. Με τις μάσκες δημιουργείται μια κοινωνική βόμβα έτοιμη να εκραγεί“. Αυτό έχει “τεράστιες” συνέπειες.

Με όλα αυτά τα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους της παράλογης απαίτησης για χρήση μάσκας, μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν στο μέλλον οι εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις (ιδιαίτερα στη Γερμανία) σχετικά με τα πιστοποιητικά απελευθέρωσης από τη μάσκα (που εκδίδονται από σωστούς ιατρούς). Είμαστε λοιπόν περίεργοι να δούμε τι παράλογα επιχειρήματα θα σκαρφιστούν οι δικαστές και οι εισαγγελείς στο εγγύς μέλλον για να διατηρήσουν ζωντανό το αφήγημα της αποτελεσματικότητας των μασκών στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης – παρόλο που διαπράττουν σαφώς “σκόπιμη σωματική βλάβη” – η τελευταία μελέτη το αποδεικνύει περίτρανα.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22.01.2023

Follow us: