Δικαστική απόφαση από Γερμανία: παράνομα τα υποχρεωτικά covid test στα σχολεία

Το Διοικητικό Δικαστήριο του Oldenburg έκρινε ότι τα test PCR σε ένα σχολείο είναι παράνομα – αρκετοί γονείς που επέμειναν ότι τα παιδιά δεν έπαιξαν κάποιο ρόλο στη μετάδοση του ιοί τελικά κέρδισαν μετά από 2,5 χρόνια. Η τρομοκράτηση ανήλικων με άχρηστα και χωρίς νόημα “διαγνωστικά” (άραγε τι διάγνωση κάνουν;) test είχε τελικά ένα και μόνο σκοπό: τη διασπορά τρόμου και φόβου στα παιδιά και στους γονείς.

Το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2020, αρκετοί υπάλληλοι της υγειονομικής υπηρεσίας της περιφέρειας Aurich εισήλθαν στο σχολείο του Waldorf. Σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου, πραγματοποίησαν test PCR-COVID-19 σε τουλάχιστον οκτώ μαθητές ηλικίας εννέα και δέκα ετών.

Το περιστατικό αυτό – καθημερινό σκηνικό σε πολλά γερμανικά σχολεία κατά την περίοδο της “πανδημίας” – οδήγησε σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες. Η “υπόθεση Aurich” περιλαμβάνει πλέον τρεις διαφορετικές αγωγές.

Ας ξεκινήσουμε με τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης. Ο δικηγόρος Dr. Christian Knoche εκπροσωπεί τη μητέρα ενός παιδιού που υποβλήθηκε σε test για SARS-CoV-2 στο σχολείο Waldorf στο Aurich. Το πρόβλημα με το τεστ: η μητέρα δεν ρωτήθηκε . Σύμφωνα με την ίδια, δεν ενημερώθηκε καν προτού χώσουν τρεις φορές στο λαιμό του παιδιού της ένα στειλεό εξέτασης για τη λήψη δειγμάτων.

Το προσωπικό με προστατευτικές στολές έμοιαζε με αστροναύτες.

Ο δικηγόρος της είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του προσωπικού του σχολείου στην εισαγγελία του Aurich ως ύποπτοι για σωματική βλάβη στην υπηρεσία σύμφωνα με το άρθρο 340 του ποινικού κώδικα. Ο ίδιος γράφει για το περιστατικό σε ανακοίνωσή του:

Ορισμένα από τα παιδιά φοβήθηκαν επειδή το προσωπικό εμφανίστηκε με κουκούλες και προστατευτικές στολές που έμοιαζαν με αστροναύτες. Κάποια παιδιά έκλαιγαν“. Σύμφωνα με την περιγραφή της μητέρας, κάποια σκέφτηκαν να δραπετεύσουν από το παράθυρο. Το παιδί της ενάγουσας στη συνέχεια ενημερώθηκε ψευδώς από τη δασκάλα της τάξης. “Η μητέρα σου γνωρίζει”, φέρεται να είπε η δασκάλα για να κατευνάσει το παιδί, σύμφωνα με τον δικηγόρο Knoche.

Η εφημερίδα “Ostfriesische Nachrichten” παρουσιάζει διαφορετικά τα γεγονότα με αναφορά στην υγειονομική υπηρεσία:

“Πριν από τη πραγματοποίηση όλων των test, οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών ενημερώνονταν τηλεφωνικά και λαμβάνονταν προφορική συγκατάθεση. Στην περίπτωση ενός μόνο μαθητή, δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους γονείς, οπότε σε αυτή τη μεμονωμένη περίπτωση το test πραγματοποιήθηκε σε άμεση συνεννόηση με τον ενδιαφερόμενο μαθητή (10 ετών…). Το προσωπικό της υγειονομικής αρχής δεν άκουσε κλάματα παιδιών ή δεν είδε προσπάθειες διαφυγής από το παράθυρο της τάξης.”

Το παιδί υπέστη σοκ και ψυχικά τραύματα

Οι συνέπειες τηου εξαναγκαστικού test ήταν σημαντικές για το παιδί, ανέφερε η μητέρα σε συνέντευξή της στο “Aurich TV” την επόμενη ημέρα. Το παιδί της ήταν “σοκαρισμένο και τραυματισμένο. Είχαμε μια άγρυπνη νύχτα. Υπήρχε πολύ κλάμα”. Το παιδί φέρεται να υπέφερε για μέρες από πονόλαιμο ως αποτέλεσμα της τριπλής λήψης δείγματος από το λαιμό, καθώς και από διαταραχές ύπνου, εφιάλτες, άγχος και καταθλιπτικές καταστάσεις. Αυτό επιβεβαιώθηκε πέντε ημέρες αργότερα από γενικό ιατρό μετά από εξέταση μιας ώρας.

Παρά το ιατρικό πιστοποιητικό, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο τρεις μήνες αργότερα λόγω έλλειψης ενδείξεων υποψίας. Μια έφεση απορρίφθηκε λίγο αργότερα. Στη συνέχεια, ως έσχατη λύση, η μητέρα άσκησε αγωγή στο ανώτερο περιφερειακό δικαστήριο του Oldenburg. Η αγωγή αυτή απορρίφθηκε επίσης, με το επιχείρημα ότι το μέτρο ήταν κατάλληλο και αναλογικό για την αντιμετώπιση περαιτέρω πιθανής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αντ’ αυτού, η γιατρός κατηγορήθηκε στη συνέχεια από την εισαγγελία του Aurich και καταδικάστηκε σε χρηματικό πρόστιμο 7.000 ευρώ για την έκδοση ψευδούς πιστοποιητικού υγείας. Η γιατρός άσκησε έφεση κατά της ποινής.

Παράλληλα με το ποινικό μέρος της υπόθεσης, η μητέρα είχε καταθέσει αγωγή συνέχισης της διαδικασίας για το παιδί της ενώπιον του διοικητικού δικαστηρίου του Oldenburg. Αυτή αποσκοπούσε στη διευκρίνιση του παράνομου χαρακτήρα των εξαναγκαστικών test και της επακόλουθης καραντίνας του παιδιού.

Η έλλειψη νομιμότητας του υποχρεωτικού test στο παιδί είναι σαφώς διαπιστωμένη

Με τη πρόσφατη του απόφαση (διαβάστε την εδώ στα Γερμανικά και αυτόματα μεταφρασμένη στα Ελληνικά), το Διοικητικό Δικαστήριο διαπίστωσε την έλλειψη νομιμότητας των test PCR στο συγκεκριμένο θέμα – ένα μοναδικό περιστατικό σε εθνικό επίπεδο. Τώρα είναι επίσημο, επιβεβαιωμένο από το Διοικητικό Δικαστήριο του Oldenburg, ότι το 9χρονο παιδί υποβλήθηκε με τη βία σε ένα test και μάλιστα παράνομα.

Ο δικηγόρος Dr. Christian Knoche, ο οποίος είχε αγωνιστεί για τα δικαιώματα του παιδιού στα δικαστήρια επί δυόμισι χρόνια, δήλωσε σε συνέντευξή του: “Το Διοικητικό Δικαστήριο του Oldenburg δήλωσε σαφώς ότι αυτή η αναγκαστική εξέταση PCR του εννιάχρονου παιδιού ήταν παράνομη εκείνη τη στιγμή (…) 2020 και ότι το επακόλουθο μέτρο καραντίνας ήταν επίσης παράνομο”.

Το δικαστήριο υποστήριξε στην απόφαση ότι ο χαρακτηρισμός του παιδιού ως πρόσωπο επαφής δεν ήταν επιτρεπτός. Το παιδί ήταν απολύτως υγιές (“χωρίς συμπτώματα”) κατά τη στιγμή της υποχρεωτικής εξέτασης και δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με κάποιον που είχε βρεθεί θετικός στον SARS-CoV-2. Η θέση του Διοικητικού Δικαστηρίου ήταν επίσης σαφής ως προς το ζήτημα της “συναίνεσης του παιδιού”, ιδίως δεδομένου ότι η συναίνεση της μητέρας, η οποία είχε δικαίωμα επιμέλειας, δεν ελήφθη παρά το γεγονός ότι ήταν διαθέσιμη. Η απόφαση αναφέρει:

“Πρέπει να τεθούν υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά τον προσδιορισμό της ικανότητας συναίνεσης ενός ανηλίκου (…). (…) Ήδη δεν έχει αποδειχθεί και δεν προκύπτει από τα διοικητικά αρχεία ότι οι υπάλληλοι της δημόσιας υγειονομικής υπηρεσίας διερεύνησαν έστω την ικανότητα συναίνεσης του προσφεύγοντος, δηλαδή του παιδιού, στην ατομική περίπτωση και στη συνέχεια προσδιόρισαν θετικά την ικανότητα συναίνεσης βάσει των πορισμάτων τους”.

Αυτό σημαίνει, εξηγεί ο δικηγόρος Knoche, ότι αυτό που έπρεπε να εξεταστεί δεν εξετάστηκε καθόλου. Δεν ελήφθη ούτε η ικανότητα συναίνεσης του 9χρονου παιδιού ούτε η ικανότητα συναίνεσης της μητέρας – απλώς “εξετάστηκε χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες”.

Επίδραση της απόφασης πέρα από την περιοχή Aurich

Το επιχείρημα ήταν: υπήρχε άμεσος κίνδυνος. Ωστόσο, το δικαστήριο του Oldenburg έκρινε τώρα ότι σαφώς δεν υπήρχε τέτοιος κίνδυνος ως προϋπόθεση για άμεσο εξαναγκασμό. Η περιφέρεια του Aurich έχασε έτσι σαφώς, λέει ο Knoche.

“Εδώ πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πολλά πολύ αμφίβολα μέτρα κατά της Covid έχουν εγκριθεί από τα δικαστήρια, ιδίως τα διοικητικά δικαστήρια, τα τελευταία τρία χρόνια. Σκέφτομαι εδώ, για παράδειγμα, την εξαιρετικά αμφισβητήσιμη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με βάση τις εγκαταστάσεις στο σύστημα υγείας. Αυτό είναι διαφορετικό τώρα”, καταλήγει ο δικηγόρος Knoche:

“Κατά τη γνώμη μου, η απόφαση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι, ιδίως στην περίπτωση των παιδιών, δεν μπορεί να επιβληθεί κατά βούληση οποιοδήποτε μέτρο κατά της Covid. Το δικαστήριο του Όλντενμπουργκ έλαβε μια σαφή απόφαση και νομίζω ότι η επίδραση της απόφασης αυτής υπερβαίνει κατά πολύ την περιφέρεια του Aurich.


Πηγή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26.03.2023

Ακολουθήστε μας στο Telegramhttps://t.me/corona_Greece

Αφήνουμε το youtube και ξεκινάμε μια νέα “οδύσσεια”.

Follow us: