Κάλεσμα σε Δράση ενάντια στην Επέκταση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID

Μόνο μια μαζική κοινή παρέμβαση θα κάνει έντονα αισθητή την αντίθεση μας στη δυστοπία που εγκαθίσταται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει την επιταχυνόμενη πορεία καταστρατήγησης των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών της, στα πλαίσια του ψηφιακού ελέγχου στην υπηρεσία μιας παγκόσμιας δικτατορίας.

Έχοντας, λοιπόν, ήδη εγκρίνει την Επέκταση της Νομοθεσίας του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID, καλεί υποκριτικά τους πολίτες “να πουν τη γνώμη τους” για την εγκριθείσα πράξη,  επικαλούμενη την κατ’ ευφημισμό δημοκρατική διαδικασία,  “Πες τη γνώμη σου”.

Πρόκειται για μια διαδικασία που εφαρμόζεται σε όλες τις νομοθεσίες που έχουν εγκριθεί και η συμμετοχή σε αυτή απλά νομιμοποιεί μια διαδικασία λήψης αποφάσεων “για το καλό μας” από ανθρώπους που δεν εκλέχθηκαν από κανέναν.

Δεν θα  συμμετέχουμε στη νομιμοποίηση αυτής της “δημοκρατίας” και της ψηφιακής δικτατορίας, προτείνοντας αλλαγές σε κάτι που είναι στη βάση του ανυπόστατο επιστημονικά και κοινωνικά απαράδεκτο.

Καλούμε όμως τους πολίτες να εκμεταλλευτούν αυτό το βήμα, απαιτώντας μαζικά την παύση της  επέκτασης του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Υγειονομικών Φρονημάτων και την κατάργηση του.

Προτείνουμε το παρακάτω μήνυμα :

Απαιτούμε την παύση αυτής της διαδικασίας επέκτασης του Ευρωπα’ι’κού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID και την κατάργηση του.
Καλούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  να προχωρήσει, χωρίς καθυστέρηση, στη συγκρότηση  μιας ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΡΧΕΣ και να αξιολογήσει την ορθότητα, νομιμότητα και αναλογικότητα των ληφθέντων μέτρων, όπως επισημαίνει η αναφορά “COVID-19 – Fundamental Freedoms and Rights of Citizens of the European Union” – “COVID-19 – Θεμελιώδεις Ελευθερίες και Δικαιώματα των Πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Έχει κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από σειρά χωρών (https://www.europarl.europa.eu/petitions/en/show-petitions  – 1397/2020, 1399/2020, 1401/2020, 1438/2020, 1469/2020, 1501/2020,  0046/2021, 0038/2021, 0152/2021)

Η διαδικασία για να πείτε τη γνώμη σας σχετικά με την επέκταση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID – Extension of EU Digital COVID Certificate Regulation είναι η ακόλουθη:

  • Πραγματοποιήστε πρώτα την εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say_el

  • Στη συνέχεια επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο(μπορείτε να επιλέξετε γλώσσα κειμένου):

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13375-Extension-of-EU-Digital-COVID-Certificate-Regulation_el

  • Επιλέξτε “Στείλτε παρατηρήσεις” και συμπληρώστε το μήνυμά σας.

Εδώ θα βρείτε το έτοιμο μήνυμα και στα αγγλικά.(συνημμένο αρχείο)

Η υποβολή παρατηρήσεων είναι ανοικτή μέχρι τις 08 Απριλίου 2022.

Κοινοποιήστε ΠΑΝΤΟΥ τη δράση.**

*Πληροφορίες για το περιεχόμενο και την υποστήριξή της αναφοράς, καθώς και άλλα χρήσιμα στοιχεία θα βρείτε εδώ :

**Δείτε εδώ σχετικά με ενέργειες και στοιχεία επικοινωνίας βουλευτών, ευρωβουλευτών και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων, στους οποίους θέλετε να ασκήσετε πίεση:

Να σημειώσουμε εδώ οτι πρόσφατα, η θυγατρική της γερμανικής Telekom, T-Systems, “έκλεισε” ένα τεράστιο συμβόλαιο με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Μέσω της T-Systems, ο ΠΟΥ θα παρέχει στο μέλλον στα 194 κράτη μέλη του “ένα τεχνικό πλαίσιο για την εισαγωγή ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού”, όπως είναι η κατ’ ευφημισμόν ονομασία του νέου συστήματος ελέγχου. Αναμφίβολα ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ψηφιακής ταυτότητας.Ο ΠΟΥ και η T-Systems εστιάζουν στη “διαφάνεια” και την “προστασία των δεδομένων” . Οι τρέχουσες εργασίες για το λογισμικό είναι δημοσιευμένες στην πλατφόρμα προγραμματιστών Github.

Η πύλη θα αλληλεπιδρά με άλλα μέρη του συστήματος που έχει ήδη αναπτύξει ο ΠΟΥ.
Για την T-Systems, το συμβόλαιο του ΠΟΥ αποτελεί γνώριμο έδαφος. Η εταιρεία είχε ήδη αναπτύξει την πύλη της ΕΕ για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού (DCC, Digital Covid Certificate). Περισσότερες από 60 χώρες είναι σήμερα συνδεδεμένες με αυτήν.

Η T-Systems είχε δημιουργήσει προηγουμένως την υπηρεσία πύλης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EFGS). Η υπηρεσία διασφαλίζει ότι οι εφαρμογές εντοπισμού covid των κρατών μελών λειτουργούν διασυνοριακά.

Η Telekom και η SAP(επίσης Γερμανική) συνεργάστηκαν στενά και στα δύο έργα της ΕΕ. Οι εταιρείες είναι επίσης βιομηχανικοί εταίροι για την εφαρμογή προειδοποίησης Corona της γερμανικής κυβέρνησης. Με περισσότερα από 43 εκατομμύρια downloads, η γερμανική εφαρμογή είναι μία από τις “…πιο επιτυχημένες εφαρμογές εντοπισμού στον κόσμο”. Με πολλές πρόσθετες λειτουργίες, όπως ο έλεγχος συμβάντων ή η καθολική αποθήκευση πιστοποιητικών, έχει κερδίσει τη φήμη του “ελβετικού σουγιά” στην πανδημία.

https://www.telekom.com/en/media/media-information/archive/covid-19-who-commissions-t-systems-648634

Follow us: