Η υπόθεση του Dr. Ronald Weikl μας αφορά όλους

Τη Δευτέρα, 02.05.2022, το περιφερειακό δικαστήριο του Passau στη Βαυαρία θα εκδώσει απόφαση κατά του “γιατρού μάσκας” (σύμφωνα με το τοπικό ΜΜΕ, BR24) Dr. Ronald Weikl (ένας εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμονας, φιλέλληνας, οι φίλοι του τον αποκαλούν “Ronny”) για τη μαζική έκδοση εικονικών πιστοποιητικών απαλλαγής από την υποχρέωση χρήσης μάσκας. Το αν επρόκειτο για υπόθεση έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών υγείας, η οποία τιμωρείται βάσει του άρθρου 278 του Ποινικού Κώδικα (StGB), όπως ισχυρίζεται η εισαγγελία, ή μόνο για ιατρικά πιστοποιητικά, για τα οποία δεν ισχύει καθόλου το άρθρο 278 (StGB), όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση, δεν συζητήθηκε καθόλου εντατικά και παρέμεινε στην πραγματικότητα ανοιχτό μέχρι τέλους.
Ο Ronny έχει συνεισφέρει επίσης στης ιατρική κοινότητα με αρκετές μελέτες και είναι ηγετικό μέλος του συλλόγου MWGFD (Υγειονομικοί και επιστήμονες για την υγεία, την ελευθερία και τη δημοκρατία).

„nullum crimen, nulla poena sine lege“

Ειδικότερα, είναι σημαντική η ακριβής διατύπωση του νόμου κατά τον χρόνο του “αδικήματος”. Μέχρι τη νέα έκδοση του νόμου που τροποποιεί τον νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις της 22.11.2021 (BGBl I σ. 4906), οι γιατροί και το λοιπό αδειοδοτημένο ιατρικό προσωπικό υπόκεινται σε ποινική δίωξη σύμφωνα με το άρθρο 278 STGB a.F. (παλαιά έκδοση) μόνο εάν παρέχουν

“…ανακριβές πιστοποιητικό σχετικά με την κατάσταση της υγείας ενός προσώπου για χρήση από αρχή ή ασφαλιστική εταιρεία παρά τη γνώση της”(1)

Στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης δεν αποκαλύφθηκε (αποσιωπήθηκε) πόσα από τα “ενοχοποιητικά ” ιατρικά πιστοποιητικά είχαν εκδοθεί από τον Dr. Weikl πριν από αυτή την αλλαγή του νόμου. Μάλλον επίτηδες! Διαφορετικά, τα ΜΜΕ, και κυρίως ο τοπικός Τύπος (PNP), ο οποίος είναι αρκετά “εριστικός” και παρουσιάζει τον Dr. Weikl με υποτιμητικό τρόπο, θα έπρεπε να γράψουν ότι όλα τα ιατρικά πιστοποιητικά είχαν εκδοθεί πολύ πριν από την έναρξη της ποινικής διαδικασίας, πολύ πριν από το ένταλμα έρευνας και πολύ πριν από τις ενέργειες έρευνας και κατάσχεσης στις 16.12.2020, δηλαδή πολύ πριν από την αλλαγή του νόμου. Αλλά τότε ισχύει η αρχή της νομιμότητας στο ποινικό δίκαιο, δηλαδή η κατευθυντήρια αρχή που γράφτηκε στον ποινικό κώδικα της Βαυαρίας από το 1813 από τον Anselm von Feuerbach “nullum crimen, nulla poena sine lege”, τότε ισχύει μόνο το άρθρο 278 StGB a.F.
Αν ο von Feuerbach, ο οποίος έγινε πρωτοποριακά γνωστός σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω των ιδεών του για το νομικό σύστημα, ήξερε τι κάνουν οι βαυαροί εισαγγελείς και αστυνομικοί σχεδόν 210 χρόνια αργότερα, θα ντρεπόταν μέχρι θανάτου.

Τα στοιχεία του αδικήματος

Από την αρχή, δεν υπήρξε ορθή υπαγωγή των αντικειμενικών και υποκειμενικών στοιχείων του αδικήματος στην ποινική μήνυση και στην αγωγή.
Τα ιατρικά πιστοποιητικά δεν θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι λανθασμένα. Το αν ήταν ή όχι δεν ήταν αντικείμενο εξέτασης ούτε από την αστυνομία ούτε από την εισαγγελία- εδώ απαιτείται ιατρική εμπειρογνωμοσύνη και ο επαγγελματικός κώδικας δεοντολογίας των ιατρών. Εφόσον ένας γιατρός ασκεί το επάγγελμά του σύμφωνα με τη συνείδησή του, τις επιταγές της ιατρικής δεοντολογίας και της ανθρωπιάς, προσανατολίζει τις ιατρικές του πράξεις στην ευημερία του ασθενούς και σέβεται το επίπεδο της ιατρικής γνώσης, είναι ελεύθερος από οδηγίες, ιδίως από μη γιατρούς. από μη γιατρούς(2).

Ακόμη και στην αρχή της κρίσης “C”, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) και μεγάλο μέρος της ιατρικής επιστήμης γνώριζαν ότι η αδιακρίτως υποχρεωτική χρήση μασκών δεν βασίζεται σε καμία περίπτωση σε στοιχεία, ότι οι μάσκες δεν εγγυώνται ολοκληρωμένη προστασία για τον εαυτό και τους άλλους και ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για την υγεία του χρήστη.

Αυτό θα μπορούσε να συναχθεί από τις οδηγίες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας που ίσχυαν πριν από τις τροποποιήσεις Γ του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (BMAS) της 16.04.2020- αυτές επέτρεπαν σε κάθε ενήλικα εργαζόμενο να φορά τη μάσκα για μέγιστο χρονικό διάστημα 75 λεπτών, τον υποχρέωναν να κάνει διάλειμμα από τη χρήση της και προειδοποιούσαν για την ιδιωτική χρήση.

Θα μπορούσε επίσης να γίνει αναφορά στους ίδιους τους κατασκευαστές μάσκας, οι οποίοι τύπωναν την ακόλουθη ειδοποίηση στις μάσκες τους τουλάχιστον μέχρι τις 17.05.2021: “”Όχι κατά σωματιδίων ραδιενεργών ουσιών, ιών και ενζύμων””.

Ιδιαίτερα επηρεάζονται τα παιδιά, τα οποία παραπονιούνται για σημαντικές παρενέργειες μετά την καθημερινή εισπνοή μεγάλων ποσοτήτων του εκπνεόμενου διοξειδίου του άνθρακα. Εν τω μεταξύ, οι σχολικοί ψυχολόγοι της Κάτω Βαυαρίας έχουν διαγνώσει για τα παιδιά “οδύνη και δυσφορία” (PNP v. 31.01.2022), οι αριθμοί των περιστατικών αυτισμού, ψυχικών διαταραχών, ψυχώσεων και αυτοκτονιών στην παιδική ηλικία είναι σχεδόν εκρηκτικοί (πιο πρόσφατα παραδείγματα: ΗΠΑ: +30%, Ζυρίχη/Ελβετία: +50%, Αγγλία: +75%) και έπρεπε να σταλούν προειδοποιητικές εκκλήσεις από την παιδιατρική για παιδιά και εφήβους στους πολιτικά υπεύθυνους.

Θα μπορούσε μάλιστα κανείς να ρίξει μια γρήγορη ματιά στις κορυφαίες γερμανικές μετα-μελέτες (65 επιστημονικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένων δύο άλλων μετα-αναλύσεων και 14 ανασκοπήσεων), οι οποίες αποδεικνύουν τη μαζική βλάβη που προκαλούν οι μάσκες και αμφισβητούν τα οφέλη τους, λίγο πριν από την έκδοση της ετυμηγορίας, ίσως για χάρη ενός καλύτερου νομικού προσδιορισμού(3).

Και τον Απρίλιο του 2022, ο εισαγγελέας εξακολουθεί να μιλάει επίμονα για ψευδή πιστοποιητικά και απειλές προς άλλους, ακόμη και στην τελική του αγόρευση. Πόσο “πεισματάρης” πρέπει να είσαι για να μην θέλεις να αναγνωρίσεις τη μοιραία πραγματικότητα της ζωής; Πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η πολιτική πίεση στην οποία υπόκειται η εισαγγελία; Ή πόσο μεγάλη είναι η πολιτική επιθυμία να “ικανοποιεί” κανείς προκειμένου να ακολουθεί τους πολιτικά ισχυρούς, ενδεχομένως με την προσωπική επιδίωξη υψηλότερων αξιωμάτων; Πρέπει να προβληματιστεί κανείς σχετικά με τα κίνητρα. Αλλά γιατί κανείς δεν φέρνει ενώπιον της δικαιοσύνης τους άλλους που διέταξαν αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, σε αντίθεση με τα πορίσματα της επιστήμης, και οι οποίοι μπορεί ακόμη και να έχουν πλουτίσει σε μεγάλο βαθμό από τις διάφορες συμφωνίες για τις μάσκες;

Για χρήση από αρχή ή ασφαλιστική εταιρεία

… τα ιατρικά πιστοποιητικά θα έπρεπε να είχαν εκδοθεί εκείνη τη στιγμή, δηλαδή ο γιατρός που τα εξέδωσε, ο Dr. Weikl, θα έπρεπε συνειδητά, εν γνώσει και με πρόθεση, να έχει εκδώσει τέτοια πιστοποιητικά για υποβολή ή άλλη χρήση από τις αρχές ή τις ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό το στοιχείο του αδικήματος αποτελεί προϋπόθεση για τη διάπραξη του αδικήματος – και δεν είναι δεδομένο σε καμία περίπτωση. Όπως μπορεί να αποδειχθεί, κανείς δεν είχε ζητήσει ένα τέτοιο πιστοποιητικό από τον Dr. Weikl με την αιτιολογία ότι ήθελε να το παρουσιάσει σε αρχές ή ασφαλιστικές εταιρείες και σε καμία περίπτωση δεν απευθύνθηκε ένα τέτοιο πιστοποιητικό από τον Dr. Weikl σε αρχές και ασφαλιστικές εταιρείες. Ωστόσο, αν τα αντικειμενικά στοιχεία του αδικήματος ήδη λείπουν, τότε τα υποκειμενικά στοιχεία του αδικήματος λείπουν ακόμη περισσότερο.

Το γεγονός ότι αυτό πιστοποιήθηκε από τον Dr. Weikl “παρά τη γνώση του” αντικρούστηκε στην κύρια δίκη. Κανείς από την αστυνομία και την εισαγγελία δεν μπορεί να αρνηθεί την ακεραιότητα του Dr. Weikl ως προσώπου και ιατρού και να αποκλείσει το ιατρικό του πιστοποιητικό ως λανθασμένο. Οι ασθενείς του παραπονέθηκαν για διαταραχή της αναπνοής, πτώση του κορεσμού του οξυγόνου, υπερκαπνία, αύξηση του καρδιακού και αναπνευστικού ρυθμού, πονοκέφαλοι, κόπωση, υγρασία κάτω από τη μάσκα, άνοδος της θερμοκρασίας, έλλειψη συγκέντρωσης, κόπωση, σύγχυση, δερματικές αντιδράσεις κ.λπ. – και κατά συνέπεια εξέδωσε το ιατρικό πιστοποιητικό που απαλλάσσει ιατρικά τον ασθενή από τη χρήση της μάσκας. Τι το αξιόποινο υπάρχει εδώ πέρα;

Αναλογικότητα

Αυτό που είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό είναι η δυσανάλογη διάσταση που διακατέχει όλη αυτή τη διαδικασία. Όλα ξεκίνησαν από τον πληροφοριοδότη, έναν οδηγό σχολικού λεωφορείου, στον οποίο δεν άρεσε ο αυξανόμενος αριθμός των μασκοφόρων μαθητών και, ως πολίτης με μικρή εξουσία, ενημέρωσε το σχολείο, το οποίο στη συνέχεια ενημέρωσε την εκπαιδευτική αρχή, η οποία στη συνέχεια ενημέρωσε όλα τα σχολεία προκειμένου να καταγράψουν όλους αυτούς τους μαθητές, Έτσι προέκυψαν οι πρώτες 40 περίπου αναφορές- Οι περίτεχνες επιχειρήσεις έρευνας και κατάσχεσης λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2020 στο ιατρείο και τα ιδιωτικά δωμάτια του γιατρού με αρκετές δεκάδες δυνάμεις από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και την εισαγγελία ήταν επίσης δυσανάλογες, πιθανώς με σκοπό την ποινικοποίηση και τον εκφοβισμό (μοντέλο: Επιδρομή στο περιβάλλον των συμμοριών, ή όπως το αποκάλεσε μια υπάλληλος της πρακτικής στην κατάθεσή της: “τραυματική ομάδα επιδρομών”),
Η αναλογικότητα ήταν επίσης εμφανής στις ενίοτε νομικά αμφισβητήσιμες μεθόδους έρευνας της αστυνομίας (φέρεται να υπήρχαν επισκέψεις της αστυνομίας σε ασθενείς κατά τις οποίες τους “κρατούσαν στην προοπτική” της ποινικής διαδικασίας, προκειμένου στη συνέχεια να υπονοηθεί λίγο-πολύ διακριτικά ότι η εισαγγελία θα μπορούσε να αποσύρει τη διαδικασία εναντίον τους εάν κατέθεταν κατά την έννοια της καταγγελίας- οι κατηγορίες αυτές δεν διερευνήθηκαν, παρεμπιπτόντως).

Τέλος, πρέπει επίσης να επικριθεί η δυσανάλογη διεξαγωγή της διαδικασίας από την εισαγγελία και το δικαστήριο (αριθμός ημερών ακροάσεων, ασυνήθιστη ένταση της ανάκρισης ασθενών/μαρτύρων, εκ των προτέρων ανακοίνωση του εισαγγελέα ότι σε κάθε περίπτωση ήθελε να “οδηγήσει τη διαδικασία μέχρι το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Βαυαρίας”).
Η πεισματική επιμονή του εισαγγελέα στην κατηγορία, η οποία δεν θα έπρεπε να οδηγήσει σε απαγγελία κατηγορίας λόγω έλλειψης αξιόποινης πράξης, και η επιμονή του στον αναληθή, και προ πολλού διαψευσμένο από την ιατρική επιστήμη, ισχυρισμό ότι οι άνθρωποι που απελευθερώθηκαν από τη μάσκα από τον Δρ Weikl είχαν θέσει σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους, κατέληξε μετά από οκτώ ραντεβού σε μια αφύσικα υψηλή ποινή που ζήτησε ο εισαγγελέας:
δύο χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή – συν τρία χρόνια στέρηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος!

Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα της σειράς δυσανάλογων συμπεριφορών που διαπερνούν αυτές τις διαδικασίες. Μια τέτοια ποινή βρίσκεται στο επίπεδο ή και πάνω από το επίπεδο της καταδίκης των υποστηρικτών της Ένωσης Ισλαμικής Τζιχάντ (IJU) από το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης, της καταδίκης ενός πρώην διαιτητή της DFB σε ένα γνωστό σκάνδαλο στοιχημάτων ή της καταδίκης ενός δημόσιου υπαλλήλου για δωροδοκία, ο οποίος, άλλωστε, ως επικεφαλής τμήματος κρατικής υπηρεσίας, απέκρυψε πληροφορίες για εγκληματικές δραστηριότητες με αντάλλαγμα την δωροδοκία με 143.000 ευρώ. Όλες αυτές είναι σοβαρές υποθέσεις οργανωμένου ή σοβαρού εγκλήματος – αλλά σίγουρα δεν συγκρίνονται με την υπόθεση του “γιατρού μάσκας”.

Ειδικότερα, η απαίτηση να επιβληθεί προσωρινή επαγγελματική απαγόρευση αμέσως μετά την καταδίκη δείχνει τον ιεραποστολικό, ακόμη και φανατικό ζήλο του εισαγγελέα: Αυτό θα έπληττε ιδιαίτερα τον γιατρό, του οποίου οι κατευθυντήριες αρχές ως ανθρώπου και ως ιατρού ήταν πάντα η συνείδησή του και οι κανόνες της ιατρικής ηθικής και της ανθρωπιάς, και θα κατέστρεφε την ύπαρξή του. Αυτό είναι το ζητούμενο; Πρέπει να παραδειγματιστούμε εδώ; Μήπως πρόκειται εδώ να παραδειγματιστεί ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εξαιρετικά δραστήριας ένωσης ” Ιατροί και επιστήμονες για Υγεία, Ελευθερία και Δημοκρατία (MWGFD)” να φιμωθεί; Αυτό έχει σκοπό να βλάψει ή ακόμη και να καταστρέψει την ιδέα της εξόδου από την κρίση που παρουσιάστηκε από την εν λόγω ένωση; Θα τιμωρηθεί ο Dr. Weikl λόγω της “ανυπότακτης συμπεριφοράς” του απέναντι στις αρχές, λόγω των ομιλιών του σε διαδηλώσεις κατά της μάσκας και άλλων δυσανάλογων μέτρων κατά της Covid;

Μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει ότι ο δικαστής θα διακρίνει την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων και τον δυσανάλογο χαρακτήρα των δικαστικών μέτρων κατά την ακρόαση των αποδεικτικών στοιχείων στην κύρια δίκη και θα καταλήξει τώρα σε μια γενναία αθώωση, ώστε να μην πληγεί περαιτέρω το κράτος δικαίου.

(1) Το μέρος της πρότασης διαγράφηκε με την τροποποίηση του νόμου
(2) https://www.bundesaerztekammer.de/fileadmin/user_upload/downloads/MBO_08_20112.pdf
(3) https://www.eyewideopen.org/?p=1064

Πηγή: https://just-now.news/de/meinung/an-die-justiz-freispruch-fuer-dr-weikl/

Follow us: