Ανδρική υπογονιμότητα ως παρενέργεια του εμβολίου; Νέα μελέτη από τη Γερμανία παρέχει μια επισκόπηση της κατάστασης

Από την εισαγωγή των νέων ενέσεων mRNA στα τέλη του 2020, ένας μεγάλος αριθμός μελετών, ανασκοπήσεων δεδομένων από δημόσιες βάσεις δεδομένων, ανεπίσημων στοιχείων και αναφορών από ιατρεία και κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης έχουν δημοσιευθεί σχετικά με τις παρενέργειες των ενέσεων mRNA – γεγονός που υποδηλώνει έναν τεράστιο δυνητικό κίνδυνο για την υγιή αναπαραγωγική ικανότητα. Μια ολοκληρωμένη συλλογή των δεδομένων σχετικά με τις επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τις πιθανές τοξικολογικές συνέπειές τους έχει ήδη αναλυθεί λεπτομερώς στη σελίδα μας. Έχουμε επίσης αναφερθεί λεπτομερώς στους τοξικολογικούς κινδύνους των πειραματικών σκευασμάτων στην ανδρική γονιμότητα και στη βιβλιογραφία που έχει δημοσιευθεί μέχρι σήμερα.

Μια μελέτη από τη Γερμανία που δημοσιεύθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2023, παρέχει πλέον μια σαφή γενική εικόνα της κατάστασης.

Η μελέτη με τίτλο “Επηρεάζουν οι ενέσεις COVID-19 RNA την ανδρική γονιμότητα; Τελευταία στοιχεία και προοπτικές” από τη Γερμανία παρέχει μια λεπτομερή επισκόπηση των δεδομένων σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολιασμού μετά από ενέσεις Covid στην ανδρική γονιμότητα. Οι συγγραφείς είναι ο Γερμανός μοριακός βιολόγος Prof. Dr. Klaus Steger, ο οποίος διεξάγει έρευνα στον τομέα της μοριακής ανδρολογίας στο Κέντρο Βιοϊατρικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Giessen, και ο Prof. Dr. Werner Bergholz – ειδικός στη διαχείριση ποιότητας και την ανάλυση δεδομένων.

Αναλύθηκαν διάφορες βάσεις δεδομένων σχετικά με την εμφάνιση ασθενειών της ανδρικής αναπαραγωγικής οδού ως αποτέλεσμα των ενέσεων Covid, καθώς και ήδη δημοσιευμένες μελέτες που διερευνούσαν τις επιδράσεις των ενέσεων Covid στην ποιότητα του σπέρματος ή το ποσοστό επιτυχίας των θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Μια ολοκληρωμένη ανάλυση του υποβάθρου μοριακής βιολογίας δείχνει λεπτομερώς ποιοι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι απειλούν πραγματικά την ανδρική αναπαραγωγική οδό λόγω των παρενεργειών του “εμβολιασμού” από την τεχνολογία mRNA.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το mRNA που χρησιμοποιείται δεν είναι “απλό mRNA”, όπως συχνά υποστηρίζεται, αλλά το λεγόμενο “τροποποιημένο RNA”(modRNA), το οποίο έχει εντελώς διαφορετική επίδραση στον οργανισμό…

Συνοψίζοντας, μπορεί να δηλωθεί ότι οι προηγουμένως δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με την προ- και μετα-ανάλυση δειγμάτων σπέρματος παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις στο σχεδιασμό της μελέτης – ειδικά στις παρατηρούμενες περιόδους μέτρησης κατά τις οποίες έπρεπε να μετρηθούν οι παρενέργειες του εμβολιασμού. Οι αναλύσεις βάσεων δεδομένων (UK Yellow Card, US VAERS και deStatis) δείχνουν σαφή συσχέτιση μεταξύ στυτικής δυσλειτουργίας (ΣτΔ) και καρδιακής ανεπάρκειας, καθώς και σημαντική μείωση της γονιμότητας ακριβώς 9 μήνες μετά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού, η οποία μπορεί επίσης να οφείλεται σε δευτερογενή υπογονιμότητα (υπογονιμότητα λόγω συνοδών ασθενειών της αναπαραγωγικής οδού). Επισημάνθηκε επίσης ότι το mRNA που χρησιμοποιείται δεν είναι “απλό mRNA”, όπως συχνά υποστηρίζεται, αλλά το λεγόμενο “modRNA” (τροποποιημένο RNA), το οποίο έχει τελείως διαφορετική επίδραση στον οργανισμό και αναπόφευκτα συνεπάγεται κινδύνους που δεν είχαν γίνει αντιληπτοί μέχρι σήμερα.

Μείωση των γεννήσεων ζώντων ως παρενέργεια του εμβολιασμού; Βάση δεδομένων deStatis

Στην Ευρώπη και παγκοσμίως, στις αρχές του 2022 παρατηρήθηκε σημαντική μείωση των γεννήσεων ζώντων βρεφών. Συγκεκριμένα, η μείωση των γεννήσεων ζώντων παιδιών άρχισε και στη Γερμανία ακριβώς 9 μήνες μετά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού, με τους συγγραφείς να καταλήγουν στο συμπέρασμα: “Ωστόσο, οι στατιστικές εμβολιασμού και γεννήσεων θεωρούνται ακριβείς, τουλάχιστον εντός ενός περιθωρίου σφάλματος 10%. Επομένως, η παρουσιαζόμενη σύμπτωση μεταξύ του εμβολιασμού και της εννέα μήνες καθυστερημένης απότομης μείωσης του ποσοστού γεννήσεων ζώντων παιδιών μπορεί να θεωρηθεί στατιστικά επιβεβαιωμένη.”. Ακριβείς συσχετίσεις με αυτή την έννοια μπορούν να προκύψουν και στην Ελβετία, ακόμη και ανάλογα με το ποσοστό εμβολιασμού του κάθε καντονιού.

Σχήμα 1: Μηνιαία στατιστικά στοιχεία για τη Γερμανία που δείχνουν μια χρονική καθυστέρηση ακριβώς εννέα μηνών μεταξύ του εμβολιασμού των σχετικών ηλικιακών ομάδων και της απότομης μείωσης των γεννήσεων ζώντων. Παρόμοιες συσχετίσεις υπάρχουν για τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συσχέτιση ή αιτιώδης συνάφεια?

Στο Σχήμα 2, ένα διάγραμμα αιτίου-αποτελέσματος δείχνει τις σχέσεις των διαφόρων παραγόντων επιρροής που είναι γνωστοί μέχρι στιγμής. Το ότι οι ενέσεις είναι η κύρια αιτία για την απότομη μείωση των γεννήσεων ζώντων παιδιών δεν μπορεί να προκύψει με βεβαιότητα προς το παρόν. Πρέπει να υποτεθεί ότι υπάρχουν και άλλοι άγνωστοι παράγοντες που δεν έχουν καταγραφεί στο σχήμα 2. Από τις βάσεις δεδομένων απουσιάζουν σχετικές πληροφορίες για το κοινωνικό και ψυχολογικό στρες που προκαλείται από οικογενειακές, επαγγελματικές ή κυβερνητικές παρεμβάσεις, όπως ο εγκλεισμός, η χρήση μάσκας, τα test Covid-19, η κοινωνική αποστασιοποίηση και ο “αναγκαστικός εμβολιασμός”. Παρ’ όλα αυτά, οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα: “Αν και καθένας από τους αναφερόμενους παράγοντες μπορεί να συμβάλλει σε διαφορετικό βαθμό στις στατιστικές για τον οικογενειακό προγραμματισμό και τη φυσική σύλληψη, κανένας από αυτούς δεν είναι από μόνος του ικανός να εξηγήσει την απότομη, αξιοσημείωτη και μοναδική μείωση των γεννήσεων ζώντων παιδιών από τον Ιανουάριο του 2022 σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που μελετήθηκαν“.

Σχήμα 2: Διάγραμμα αιτίου-αποτελέσματος που συνοψίζει τους πιθανούς λόγους για τη μείωση των γεννήσεων ζώντων παιδιών στις ευρωπαϊκές χώρες που μελετήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. ED: στυτική δυσλειτουργία- OAT: Oligoasthenoteratozoospermia.

Αν και πρέπει να θεωρηθεί ότι οι γυναίκες παίζουν κυρίαρχο ρόλο όσον αφορά τις αλλαγές στον αριθμό των γεννήσεων ζώντων παιδιών, ο ρόλος των ανδρών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμεληθεί.

… συγκυρία μεταξύ του εμβολιασμού και της εννεάμηνης καθυστέρησης της απότομης μείωσης του ποσοστού των γεννήσεων ζώντων μπορεί να θεωρηθεί στατιστικά ασφαλής.

Οι συγγραφείς μιας μελέτης του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Πληθυσμιακών Ερευνών, η οποία εξέτασε την αιτία της μείωσης των γεννήσεων ζώντων παιδιών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αβεβαιότητα και ο φόβος για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη ήταν ο πιθανότερος λόγος για την απόφαση των γονέων να αναβάλουν την επιθυμία τους να αποκτήσουν παιδιά. Οι Bergholz & Steger σημείωσαν ορθά ότι δεν δόθηκαν στοιχεία για τον ισχυρισμό αυτό. Αντίθετα, μια περισσότερο προσανατολισμένη προς την οικογένεια κατάσταση διαβίωσης κατά την περίοδο των lockdown και του home office, γνωστή ως Cocooning effect, μπορεί να είχε ακόμη και θετική επίδραση στην απόφαση των γονέων να αποκτήσουν παιδιά.

Ανεπιθύμητες ενέργειες των ενέσεων στην ανδρική αναπαραγωγική οδό: έμμεσες ενδείξεις για ανδρική υπογονιμότητα από τη βάση δεδομένων της Κίτρινης Κάρτας του Ηνωμένου Βασιλείου

Η συχνότητα των αναφερόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών που αφορούν το αναπαραγωγικό σύστημα είναι περίπου 100 φορές χαμηλότερη στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες. Ωστόσο, πρέπει να υποτεθεί ότι κάθε μία από τις αναφερόμενες παρενέργειες έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανδρική γονιμότητα. Οι τρεις πιο συχνά καταγεγραμμένες παρενέργειες του εμβολίου περιλαμβάνουν, κατά φθίνουσα σειρά, στυτική δυσλειτουργία, πόνο στους όρχεις και πόνο στο όσχεο, ενώ η απόλυτη συχνότητα εμφάνισης των διαφόρων παρενεργειών του “εμβολίου” για την συχνότερα χορηγούμενη ένεση BioNTech απεικονίζεται στο παρακάτω σχήμα.

Σχήμα 3: Στατιστικά στοιχεία των αναφερόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών. Συχνότητα των αναφερόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών που σχετίζονται με τα ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα σύμφωνα με το σύστημα αναφοράς της κίτρινης κάρτας του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι περισσότερες από τις αναφερόμενες παρενέργειες αναμένεται να έχουν άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στη γονιμότητα των ζευγαριών, εφόσον επηρεάζεται ο άνδρας σύντροφος.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι σε αναλογία 1 εκατομμυρίου δόσεων που χορηγήθηκαν, καταγράφηκαν σημαντικά περισσότερες παρενέργειες του εμβολιασμού που σχετίζονται με τη γονιμότητα για το προϊόν της Moderna. Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται στο σημαντικά υψηλότερο ποσοστό mRNA που περιέχεται στην ένεση Moderna (mRNA-1273, 100μg RNA/δόση) σε σύγκριση με την BioNTech/Pfizer (BNT162b2, 30μg RNA/δόση).

Σχήμα 4: Σύγκριση της συχνότητας των αναφερόμενων ανεπιθύμητων ενεργειών στους άνδρες των τριών κύριων ενέσεων που χρησιμοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στενή συσχέτιση μεταξύ της παρενέργειας καρδιακής ανεπάρκειας του εμβολιασμού και της εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας: Μία αιτία – δύο επιπτώσεις;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μπορεί να προκύψει στενή συσχέτιση μεταξύ της εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας και της συχνότητας της στυτικής δυσλειτουργίας και για τους τρεις κατασκευαστές που εξετάστηκαν (BioNTech, Moderna, AstraZeneca) στο σύστημα αναφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου. Με μια πιο προσεκτική εξέταση, το συμπέρασμα των συγγραφέων ότι η συσχέτιση αυτή προέρχεται από την κοινή παθοφυσιολογική βάση της στυτικής δυσλειτουργίας και της καρδιακής ανεπάρκειας φαίνεται αδιάσειστο. Ο υποκείμενος και γνωστός μηχανισμός, δηλαδή η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία των μικρών τριχοειδών αγγείων σε συνδυασμό με τους θρόμβους αίματος, θα μπορούσε να εξηγήσει τη στενή συσχέτιση μεταξύ της συχνότητας εμφάνισης των δύο νοσολογικών προτύπων.

Σχήμα 5: Ο αριθμός των καρδιακών ανεπαρκειών που αναφέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το σύστημα κίτρινης κάρτας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επιτρέπει την ανάλυση του κατά πόσον οι δύο ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίζονται ταυτόχρονα στο ίδιο άτομο. Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, εξετάστηκε η βάση δεδομένων VAERS, καθώς η εν λόγω βάση δεδομένων καταγράφει κάθε μεμονωμένη περίπτωση με έως και πέντε ανεπιθύμητες ενέργειες. Καμία από τις αναφορές ED δεν είχε καρδιακή ανεπάρκεια ως δεύτερο σύμπτωμα, οπότε πρόκειται καθαρά για μια κατάσταση του τύπου “είτε είναι είτε όχι”. Όπως και με την κίτρινη κάρτα στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει αναλογικότητα μεταξύ της εμφάνισης της ED και της καρδιακής ανεπάρκειας.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι στυτικές δυσλειτουργίες εμφανίζονται συχνότερα από την καρδιακή ανεπάρκεια με τις ενέσεις Moderna, κάτι που δεν συμβαίνει με τους άλλους κατασκευαστές. Ενδεχομένως το σημαντικά υψηλότερο ποσοστό του mRNA που περιέχεται παίζει ρόλο και εδώ, ή το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν άλλα λιπιδικά νανοσωματίδια.

Συνοψίζοντας, οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, στο πλαίσιο των διαθέσιμων δεδομένων, είναι εντελώς ακατανόητο ότι οι προκλινικές μελέτες σε ζώα αγγίζουν μόνο την επιφάνεια όταν πρόκειται για έγκυρη ανάλυση της πιθανότητας παρενεργειών που σχετίζονται με τη γονιμότητα.

Η ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου μείωσε την ποιότητα του σπέρματος μετά την ένεση Covid;

Μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευθεί αρκετές μελέτες που διερευνούν την ποιότητα του σπέρματος – κυρίως σε δότες σπέρματος. Μόνο ένας μικρός αριθμός μελετών διερεύνησε την προοδευτική κινητικότητα του σπέρματος. Συνολικά, οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ποιότητα και η αξιοπιστία των διαθέσιμων μελετών σχετικά με τις επιδράσεις της ποιότητας του σπέρματος είναι μέτριας έως κακής ποιότητας. Μεταξύ άλλων, απουσιάζουν ομάδες ελέγχου και μόνο μία μελέτη – η οποία ήταν και η μόνη που παρατήρησε μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων – είχε κατάλληλη περίοδο παρατήρησης άνω των τριών μηνών. Παρατηρήθηκε μείωση της συγκέντρωσης του σπέρματος κατά -15,4% και μείωση του συνολικού αριθμού των κινητικών σπερματοζωαρίων κατά -22,1%. Τα άτομα που είχαν λάβει booster δεν συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη για ανεξήγητους λόγους.

Συνοψίζοντας, οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, στο πλαίσιο των διαθέσιμων δεδομένων, είναι εντελώς ακατανόητο ότι οι προκλινικές μελέτες σε ζώα απλώς αγγίζουν την επιφάνεια όταν πρόκειται για έγκυρη ανάλυση της πιθανότητας παρενεργειών που σχετίζονται με τη γονιμότητα.

Ωστόσο, μετά από προσωπική έρευνα των Bergholz & Steger διαπιστώθηκε ότι “η booster αντιπροσωπεύει μια πρόσθετη παρέμβαση που θα μπορούσε να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα και, ως εκ τούτου, αποκλείστηκε προκειμένου να επιτευχθεί μια καθαρή μεθοδολογία”. Όπως και στη μελέτη του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Πληθυσμιακών Ερευνών που αναφέρθηκε προηγουμένως, στη μοναδική μελέτη που παρατήρησε μείωση της ποιότητας του σπέρματος ως αποτέλεσμα των ενέσεων Covid, οι συγγραφείς καταλήγουν σε ένα αβάσιμο συμπέρασμα χωρίς να διαθέτουν αξιόπιστη βάση δεδομένων: “Δεδομένου ότι τα εμβόλια περιέχουν mRNA και όχι ζωντανό ιό, είναι απίθανο το εμβόλιο να επηρεάζει τις παραμέτρους του σπέρματος”. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σχετικό συστατικό των ενέσεων με βάση το RNA δεν είναι το mRNA του ιού, αλλά το modRNA που παραδίδεται από λιπιδικά νανοσωματίδια, το οποίο θα συζητηθεί στη συνέχεια του άρθρου.

Κληρονομικότητα του ενέσιμου modRNA με γονιδιακή ενσωμάτωση σε αρσενικά γεννητικά κύτταρα;

Μια εκτενής αναφορά στη δυνατότητα επανεγγραφής του (ιικού) RNA στο DNA δείχνει σαφώς ότι αυτό είναι δυνατό να γίνει παρουσία της λεγόμενης αντίστροφης μεταγραφάσης (η ενσωμάτωση του ιικού RNA αποτελεί περίπου το 8% του ανθρώπινου γονιδιώματος). Πολύ πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι το RNA μπορεί να μετατραπεί σε DNA ακόμη και χωρίς την παρουσία της αντίστροφης μεταγραφάσης. Η παρουσία των λεγόμενων στοιχείων LINE-1, τα οποία λειτουργούν ως ενδογενής (δηλαδή κυτταρική) αντίστροφη μεταγραφάση και αντιπροσωπεύουν περίπου το 17% του ανθρώπινου γονιδιώματος, επιτρέπει την ενσωμάτωση του RNA στο DNA. Αυτή η κατάσταση, καθώς και το γεγονός ότι αυτή η οδός θα μπορούσε να αποδειχθεί για την αντίστροφη μεταγραφή του RNA του ιού SARS-CoV-2, καθώς και του “εμβολιασμένου” mRNA, εξακολουθούν να αγνοούνται στις δημόσιες αναφορές.

Το γεγονός ότι η γενετική πληροφορία για την παραγωγή πρωτεϊνών spike από τον ίδιο τον οργανισμό μπορεί να κληρονομηθεί είναι ιδιαίτερα σημαντικό ενόψει του γεγονότος ότι το RNA που χορηγείται με ένεση δεν είναι απλό mRNA, αλλά το λεγόμενο modRNA.

“Εάν αποδειχθεί ότι το RNA που προέρχεται από το εμβόλιο και μεταγράφεται σε DNA μπορεί πράγματι να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα ενός γεννητικού κυττάρου, υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα κληρονομικότητας και παραγωγής πρωτεϊνών ακίδων στους απογόνους. Υψηλά επίπεδα LINE1 έχουν βρεθεί σε σπερματοζωάρια που μεταγράφουν εξωγενές RNA σε DNA και πλασμίδια που μπορούν να συσκευάσουν αυτό το DNA και να το παραδώσουν στο ωάριο μετά τη γονιμοποίηση. Ως αποτέλεσμα, τα πλασμίδια πολλαπλασιάζονται στο έμβρυο”.

Το γεγονός ότι το χορηγούμενο RNA μεταφέρεται επίσης στους όρχεις, από όπου μπορεί να συναχθεί μια πιθανή ενσωμάτωση του RNA στα αρσενικά γεννητικά κύτταρα, μπορεί να εξαχθεί τόσο από τις εσωτερικές έρευνες της εταιρείας Pfizer όσο και από τις υπάρχουσες δημοσιεύσεις σχετικά με τις ιδιότητες των λιπιδικών νανοσωματιδίων, τις οποίες έχουμε επίσης ήδη αναφέρει. Το γεγονός ότι η γενετική πληροφορία για την παραγωγή των πρωτεϊνών αιχμής από τον ίδιο τον οργανισμό μπορεί να κληρονομηθεί είναι ιδιαίτερα σημαντικό ενόψει του γεγονότος ότι το εγχυόμενο RNA δεν είναι απλώς mRNA αλλά το λεγόμενο modRNA.

Τι είναι το modRNA και σε ποιο βαθμό έχει σημασία για την αξιολόγηση των τρεχουσών και μακροπρόθεσμων βλαβών από τα εμβόλια που επηρεάζουν τη γονιμότητα;

Ο δραστικός παράγοντας των ενέσεων με βάση το RNA δεν είναι απλώς ένα μόριο mRNA που μεταφέρει τις πληροφορίες για τη σύνθεση μιας ιικής πρωτεΐνης, αλλά ένα modRNA ειδικά σχεδιασμένο για μεταφραστική αποτελεσματικότητα και μακροζωία, ενθυλακωμένο σε LNPs για να παρακάμπτει τους βιολογικούς φραγμούς και να αποκτά πρόσβαση σε όλα τα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς και του εγκεφάλου – ενδεχομένως και στα γεννητικά κύτταρα.

Δεδομένου ότι το RNA εμπλέκεται στη ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης, τα κύτταρα διαθέτουν μηχανισμούς για να κλείνουν τα μη απαραίτητα είδη mRNA- ωστόσο, αυτοί οι προστατευτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν με το modRNA, γεγονός που εγείρει επίσης το ερώτημα αν και πότε θα σταματήσει ποτέ η παραγωγή πρωτεϊνών ακίδας στα σώματα των ατόμων που υποβάλλονται σε ένεση (70% του παγκόσμιου πληθυσμού).

Σχήμα 6: Επισκόπηση της αρχής λειτουργίας της τεχνολογίας εμβολίου Covid-19 με βάση το RNA, όπως διατίθεται από την BioNTech/Pfizer (BNT162b2) και τη Moderna (mRNA-1273). ORF: Open Reading Frame.

Το “εμβολιασμένο” RNA δεν μιμείται το ιικό RNA, αλλά είναι “εξανθρωπισμένο” για να προάγει τη ριβοσωμική μετάφραση (ανάγνωση των πληροφοριών RNA και σύνθεση της πρωτεΐνης ιικής ακίδας εντός των κυττάρων) από τον ανθρώπινο κυτταρικό μηχανισμό. Εάν επιβεβαιωθεί ότι, όπως εξηγείται ανωτέρω, το modRNA που εγχέεται οδηγεί σε ενσωμάτωση στο γονιδίωμα των αρσενικών γεννητικών κυττάρων (γαμέτες), η συνέπεια θα ήταν ότι οι απόγονοι αυτών των αρσενικών θα μπορούσαν επίσης να εκφράσουν την πρωτεΐνη spike στο σώμα τους.

Συμπεράσματα

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα είναι ότι υπάρχουν διάφοροι πιθανοί τρόποι με τους οποίους οι πρωτεΐνες ακίδας στα αναπαραγωγικά όργανα μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των γεννητικών κυττάρων και την ποιότητα του σπέρματος. Μέχρι σήμερα, κανείς δεν γνωρίζει αν η αναφερόμενη επιδείνωση της ποιότητας του σπέρματος μετά από ενέσεις Covid-19 είναι προσωρινή ή μόνιμη.

Σε μια επείγουσα έκκληση, οι Bergholz & Steger, καλούν την επιστήμη και την ιατρική να απεμπλακούν από τις πολιτικές αφηγήσεις.

Η ιατρική επιστήμη χρειάζεται έναν έλεγχο της πραγματικότητας και πρέπει να επιστρέψει στη λογική και στα τεκμηριωμένα γεγονότα για να αποκαταστήσει την κατεστραμμένη αξιοπιστία της. Εκτός από μεγαλύτερο αριθμό ατόμων/συμμετεχόντων και μεγαλύτερο χρόνο παρακολούθησης, οι μελλοντικές μελέτες θα πρέπει να δημοσιεύουν πληροφορίες τόσο για τους τύπους εμβολίων όσο και για τους αριθμούς παρτίδων που σχετίζονται με τα επιτευχθέντα αποτελέσματα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις μεγάλης διαφοροποίησης μεταξύ διαφορετικών παρτίδων, με μια μειοψηφία παρτίδων να προκαλεί την πλειονότητα των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών. Η διεπιστημονική συζήτηση των πιθανών αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία πρέπει όχι μόνο να επιτρέπεται, αλλά και να ενθαρρύνεται.

Η ιατρική επιστήμη χρειάζεται έναν έλεγχο της πραγματικότητας και πρέπει να επιστρέψει στη λογική και στα τεκμηριωμένα γεγονότα για να αποκαταστήσει την κατεστραμμένη αξιοπιστία της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι επιστήμονες και οι γιατροί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το δραστικό συστατικό των “εμβολίων με βάση το RNA” δεν είναι απλώς ένα μόριο mRNA, όπως βρίσκεται εκατομμύρια φορές στα κύτταρά μας, αλλά ένα modRNA σχεδιασμένο για μακροζωία που μπορεί να εισέλθει σε οποιοδήποτε κύτταρό μας για να παράγει μια ιική πρωτεΐνη.

Ποιο είναι άραγε το πλεονέκτημα για, ένα αρχικά υγιές κύτταρο της καρδιάς ή του εγκεφάλου μας, να αρχίσει να συνθέτει μια ιογενή πρωτεΐνη που μετατρέπει αυτό το κύτταρο από “φίλο” σε “εχθρό” και κατά συνέπεια να δέχεται επίθεση από το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Ημερομηνία δημοσίευσης:29.01.2023

Follow us: