Βρείτε τι “μετράει” το rapid/self test που πραγματοποιήσατε σήμερα και αν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην αγορά

Είναι εδώ και καιρό γνωστό και για τον κάθε “δύσπιστο” πλέον κατανοητό, οτι η “πανδημία” και όλα τα παράλογα μέτρα που ελήφθησαν, βασίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος στο αποτέλεσμα κάποιων “ιατροτεχνολογικών προϊόντων”(Ι/Π) τα οποία με τη σειρά τους δεν είναι πιστοποιημένα, είναι επικίνδυνα, ακατάλληλα και αναξιόπιστα καθώς το αποτέλεσμά τους δεν μας λέει ουσιαστικά τίποτα.

Εκατομμύρια υγιείς άνθρωποι χρειάζεται καθημερινά να αποδεικνύουν οτι δεν αποτελούν “δημόσιο κίνδυνο” ωστε να μπορούν να εργαστούν, να μετακινηθούν, να εκτελέσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, να διασκεδάσουν, να είναι ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας. Και απο ότι φαίνεται, αρκετοί-ανάμεσά τους και πολιτικοί– φαίνεται να έχουν οικονομικό όφελος από την κατάσταση με τα τεστ.

1ο Βήμα: Έλεγχος στον κατάλογο Αυτοδιαγνωστικών Τεστ, κοινοποιημένων στο Μητρώο του ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ προς ενημέρωση του κοινού, δημοσιεύει τον επικαιροποιημένο κατάλογο των αυτοδιαγνωστικών τεστ που έχουν λάβει Πιστοποιητικό CE από Κοινοποιημένο Οργανισμό και έχουν κοινοποιηθεί στον Κατάλογο Αυτοδιαγνωστικών Τεστ του Μητρώου Ι/Π ΕΟΦ.

Μέχρι σήμερα(08.02.2022), ο ΕΟΦ έχει “πιστοποιήσει” 8 αυτοδιαγνωστικά test kit. Τη λίστα θα τη βρείτε εδώ: https://www.eof.gr/web/guest/announcemedical?p_p_id=62_INSTANCE_AnH2&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=2&_62_INSTANCE_AnH2_struts_action=%2Fjournal_articles%2Fview&_62_INSTANCE_AnH2_groupId=12225&_62_INSTANCE_AnH2_articleId=6791005&_62_INSTANCE_AnH2_version=1.0

2ο Βήμα: Έλεγχος στο κοινό κατάλογο τεστ αντιγόνων κατά της covid-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (common list of COVID-19 rapid antigen tests)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσιεύει ανα τακτά χρονικά διαστήματα, λίστα με τα test kit τα οποία αφαιρέθηκαν από τον κοινό κατάλογο της ΕΕ, καθώς οι διαθέσιμες πληροφορίες ήταν ελλιπείς ή νέες μελέτες επικύρωσης έδειξαν ότι τα kit αυτά δεν πληρούσαν πλέον τα απαιτούμενα κριτήρια που ορίζονται στη σύσταση 2021/C24/01 του Συμβουλίου ή/και τα περαιτέρω κριτήρια που συμφωνήθηκαν από τους εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στην τεχνική ομάδα εργασίας για τις διαγνωστικές δοκιμές COVID-19 στις 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Τη συγκεκριμένη λίστα σε μορφή pdf θα τη βρείτε εδώ και αρκεί μία απλή αναζήτηση στο αρχείο ώστε να βρείτε αν το τεστ που κρατάτε στα χέρια σας, έχει απορριφθεί ή δεν έχει καν εγκριθεί για χρήση στην Ε.Ε.:

https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/preparedness_response/docs/covid-19_rat_common-list_addendum_en.pdf

3ο Βήμα: Αναζήτηση στην Ευρωπαϊκή Βάση δεδομένων για τις in vitro διαγνωστικές συσκευές και μεθόδους δοκιμών για την Covid-19

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί μία βάση δεδομένων στην οποία μπορείτε να δείτε τί ακριβώς “μετράει” το συγκεκριμένο τεστ που πραγματοποιήσατε και τί σημαίνει “θετικό αποτέλεσμα”. Η βάση αυτή περιέχει περίπου 2.500 covid-19 in vitro διαγνωστικές συσκευές(τεστ κιτ) που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή αγορά. Αρκεί μία αναζήτηση του κατασκευαστή και μπορείτε εύκολα και γρήγορα να βρείτε το τεστ που πραγματοποιήσατε.

https://covid-19-diagnostics.jrc.ec.europa.eu/devices#form_content

Ένα παράδειγμα, ας υποθέσουμε οτι πραγματοποιήσαμε το τεστ της εταιρείας Beijing Hotgen Biotech με ονομασία Coronavirus (2019-nCoV)-Antigentest.

Σύμφωνα με την Ε.Ε και τα στοιχεία της βάσης, το συγκεκριμένο προϊόν έχει Διασταυρούμενη αντιδραστικότητα στους παρακάτω παθογόνους οργανισμούς:

Adenovirus, Adenovirus 3, Adenovirus 7, Alpha Coronavirus 229E (HCoV-229E), Alpha Coronavirus Nl63 (HCoV-Nl63), Beta Coronavirus HKU1 (HCoV-HKU1), Beta Coronavirus OC43 (HCoV-OC43), Chlamydia Pneumoniae, Herpes Simplex (HSV), Human Metapneumovirus (HMPV), Influenza A, Influenza A H1N1, Influenza A H3N2, Influenza A H5N1, Influenza B, Influenza B Victoria, Influenza B Yamagata, MERS-CoV, Parainfluenza Virus Type, Parainfluenza Virus Type 1, Parainfluenza Virus Type 2, Parainfluenza Virus Type 3, Parainfluenza Virus Type 4, Respiratory Syncytial V (RSV), Respiratory Syncytial V (RSV) Type A, Respiratory Syncytial V (RSV) Type B, Rhinovirus, Rhinovirus A, Rhinovirus B, SARS-CoVARS-CoV

Επίσης, οι μεταλλάξεις που ανιχνεύονται είναι οι παρακάτω(για παράδειγμα δεν ανιχνεύεται η Όμικρον Β.1.1.529):

B.1.1.7 (Alpha), B.1.351 (Beta), B.1.427 (Epsilon), B.1.429 (Epsilon), B.1.617.1 (Kappa), B.1.617.2 (Delta), B.1.617.3, B.1.621 (Mu), C.37 (Lambda), P.1 (Gamma),

Επιπλέον πληροφορίες για το τεστ κιτ που κρατάτε στα χέρια σας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το πρόγραμμα “Υγειονομικής Ετοιμότητας” δημοσιεύει τη λίστα με τα εγκεκριμένα Covid-19 τεστ και μάλιστα μπορείτε να δείτε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος.

https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/preparedness_response/docs/covid-19_rat_common-list_en.pdf

Τα περισσότερα τεστ έχουν αξιολογηθεί απο κρατικούς οργανισμούς και μπορείτε στο έγγραφο, στη στήλη “Completed Validation Studies” να βρείτε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το κάθε προϊόν (ευαισθησία, ειδικότητα).

Δείξτε τα στοιχεία στον φαρμακοποιό σας ή σε αυτόν που σας πουλάει/προμηθεύει αυτά τα test.
Δυστυχώς ο ΕΟΦ συνεχίζει να αδιαφορεί και δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να σταματήσει την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία, μη εγκεκριμένων απο τον ίδιο, Ι/Π. Αν ο ΕΟΦ είχε ασχοληθεί έστω και λίγο με το θέμα της αρμοδιότητάς του, το 90% των συγκεκριμένων τεστ θα είχε αποσυρθεί εδώ και καιρό απο την αγορά και η “πανδημία” θα είχε τελειώσει προ πολλού.

Ας ευαισθητοποιήσουμε και ας ενημερώσουμε τον κόσμο ώστε να απαιτήσει ο ίδιος την απόσυρση τέτοιων άχρηστων προϊόντων τα οποία το μόνο που προκαλούν είναι μόλυνση του περιβάλλοντος, ψυχολογική πίεση και αύξηση των “κρουσμάτων”.

Σας παραθέτουμε συνοπτικά τις πληροφορίες σε pdf το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε και να δώσετε σε φίλους και γνωστούς σας καθώς και σε εκείνους που διαθέτουν τα διαγνωστικά αυτά κιτ στην αγορά.

Follow us: